Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#801 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by north »

@hrasno, ne sumnjam u tvoj ratni put i poštujem...ali imali su ga i mnogi drugi.....ti si napisao stvari koje ne sporim i tu se čak slažemo, ali to ne znači da treba zabiti glavu u pijesak i odobravati sve što se dešava...ja te sad pogotovo ne razumijem, kako čovjek koji se borio za državu BiH, jedinstvenu, u cijelim svojim granicama može smtarati normalnim da jedan reprezentativac ima želju da se jedan dio države otcijepi, a znamo kako je taj dio teritorije nastao? Objasni mi ovo molim te...Pa valjda ćemo se majka mu stara složiti da taj momak želi da sutra RS vidi kao posebnu državu, uostalom zbog toga se tako časno i s ponosom tetovirao, i to je u redu jer je zaboga Alija potpisao Deyton i samim tim priznao RS...Pa priznao je kao dio BiH (iako i to ne halalim jer sada evo 20 godina sada svi zajedno jedemo govna zbog nakaradnog ustroja države), a ne da se jednog dana otcjepljuje i da se tretira kao posebna cjelina, tj. država sa svojim jasnim granicama...

I ovo nema veze sa tezom svi u svoje torove, u jedinstvu je snaga :evil: , ja ne želim da gledam taj film, ali moj mozak ovakve stvari ne može smatrati normalnim..Znači ja naopako razmišljam ako mi se ne sviđa što jedan reprezentativac ne voli cijelu državu, nego samo jedan dio, pa haj i to ni po jada, ima pravo voliti jedan dio države, nego što bi još dečko da taj dio ima svoje granice, preciznno definisane i međunarodno priznate i sad ja griješim što smatram da to nije u redu, jer tako je kako je i prihvatimo sve što se događa...I nećemo ići u krajnost, ne pozivam ja na revoluciju, na ukidanje RS, hajmo svi na ulice i tako to, samo konstatujem da mi se nešto ne sviđa i da je to odron :oops:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#802 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:Isto tako sto palamudisete o RSu i kako je to neki fakt, isto tako mene boli kurac za njene granice jer one postoje samo i jedino UNUTAR drzave BOSNE I HERCEGOVINE

Republika Srpska ne postoji bez Bosne i Hercegovine, znaci nema Bosne nema RSa. Dok suprotno nije istina. To sto ispiraju mozak kako je RS jedno, Federacija drugo, a BiH kao neki mit, to nije do mene nego do osoba koje su glupe da popiju tu pricu.

Dodik rece da Srebrenica nije vidjela genocid, a Dodik na celu RSa, je li i to fakt neki sad?

Manite se suplje ba, ako RS ima granice kao da je neka drzava a ne dio jedne drzave koja postoji stoljecima onda neka ide Ognjen i neka igra za tu, halal olsun i vidimo se.

Ima nesto sto se zove princip, nije sve u parama.
Ma ja mozda bi onda i jedan igrac Sarajeva dobio poziv za repreznetaciju. Ne prijatelju na zalost nisi u pravu. U ovom trenutku RS Ne postoji bez BiH ali isto tako ni BiH ne postoji bez RS-a. Ne pricam ja ovdje o zeljotekama nego o stvarnosti i relanosti. RS nema granice kao drzava ali ima kao entitet u drzavi. Pa majku mu jebem da nema nebi na svakom ulasku u RS pisalo "DOBRO DOSLI U REPUBLIKU SRPSKU" da je to protivustavno. Imas granicu evo malte ne u samom Sarajevu gdje kad policajac iz Sarajeva ganja lopova i mora stati cim dodje do granice sa RS-om gdje ga preuzima policija tog entiteta. Imas granicu cim samodoprinosi iz plata nisu isti u oba entiteta, penzije, cijene komunalija itd itd. To je granica prijatelju ma koliko to gonilo na povracanje!!!!
Grean

#803 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Grean »

todd_smith wrote:Isto tako sto palamudisete o RSu i kako je to neki fakt, isto tako mene boli kurac za njene granice jer one postoje samo i jedino UNUTAR drzave BOSNE I HERCEGOVINE

Republika Srpska ne postoji bez Bosne i Hercegovine, znaci nema Bosne nema RSa. Dok suprotno nije istina. To sto ispiraju mozak kako je RS jedno, Federacija drugo, a BiH kao neki mit, to nije do mene nego do osoba koje su glupe da popiju tu pricu.

Dodik rece da Srebrenica nije vidjela genocid, a Dodik na celu RSa, je li i to fakt neki sad?

Manite se suplje ba, ako RS ima granice kao da je neka drzava a ne dio jedne drzave koja postoji stoljecima onda neka ide Ognjen i neka igra za tu, halal olsun i vidimo se.

Ima nesto sto se zove princip, nije sve u parama.
Bas tako.

I glavna prica ovaj se borio, onaj se borio i sad imas tapiju da aminujes Ognjenu tetovazu. Mnogi od nas su se borili a bore se i ta djeca odrasla 10.000km od BiH, kako vole reci. Pa valjda imaju pravo reci sta misle.

Drazi su mi oni kojima je i dan danas stalo do BiH a mozda se nisu ni rodili u njoj nego oni koji su joj okrenuli ledja. I sad bih ja trebao pljuvati po njima zbog Ognjenove tetovaze.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#804 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by -LIBERO- »

Tema je vrlo osjetljiva, ocito, a kako zabraniti da se prica o njoj, bez obzira sto je ovo sportski dio foruma, kada je prosto prisutna? Cenzura nije rjesenje, niti moze voditi rjesenju.

Mozda je bolje da se otvori neka tema na nekom od pdf.gdje bi se uopsteno moglo o pojmu "Patriotizam u BiH'. Tema uopste nije za pocijeniti. Cak sta vise, mozda je jedna od kljucnih tema u naem drustvu. Jer jasno upakovani 'poatriotizam', u celofan nacionalizma, na svim stranama, dominantan je. I to bas dominantan.

Ovdje se, posto se o sportu radi, ne moze ulaziti u dublju polemiku.

Mene samo zalosti sto cak i stalni i 'stari' forumasi, nakon godina zajednickog forumanja, jedni na druge reze, vrijedjaju se i psuju.
sigh

#805 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by sigh »

Mogli bi ici u svakakve krajnosti sa ovim debilnim slucajem. Kad vidim uzivo ko sve pljuje po Vranjesu, skontam da veliki dio takvih likova nikad nece moci njega sustici u doprinosu drzavi BiH. Zagadjuje zemlju, vara drzavu, ne postuje njene propise, ne doprinosi nista zajednici ali ovamo Ogi ne valja jer je eto istetovirao RS koju je nakon pritiska i uklonio. Ja nikakvu mrzilacku ili huskacku poruku nisam izvukao iz one tetovaze. Isti rang nacionalista koji se napale na ljiljane, kao ratne simbole, skontati ce te ;-) Jbte Dzeko se onako napalio zbog Hajrovica, ali gle u ovom slucaju svi sute jer vjerovatno znaju da nije u pitanju neka velika stvar, zajebancija medju rajom, izgubljena opklada ili sl. Zamisli gluposti ono onako uraditi igracu koji brani tvoje boje u tom trenutku na terenu. Glupo i primitivno, klasika za zatucani balkan. :-)
hrasno38

#806 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

north wrote:@hrasno, ne sumnjam u tvoj ratni put i poštujem...ali imali su ga i mnogi drugi.....ti si napisao stvari koje ne sporim i tu se čak slažemo, ali to ne znači da treba zabiti glavu u pijesak i odobravati sve što se dešava...ja te sad pogotovo ne razumijem, kako čovjek koji se borio za državu BiH, jedinstvenu, u cijelim svojim granicama može smtarati normalnim da jedan reprezentativac ima želju da se jedan dio države otcijepi, a znamo kako je taj dio teritorije nastao? Objasni mi ovo molim te...Pa valjda ćemo se majka mu stara složiti da taj momak želi da sutra RS vidi kao posebnu državu, uostalom zbog toga se tako časno i s ponosom tetovirao, i to je u redu jer je zaboga Alija potpisao Deyton i samim tim priznao RS...Pa priznao je kao dio BiH (iako i to ne halalim jer sada evo 20 godina sada svi zajedno jedemo govna zbog nakaradnog ustroja države), a ne da se jednog dana otcjepljuje i da se tretira kao posebna cjelina, tj. država sa svojim jasnim granicama...

I ovo nema veze sa tezom svi u svoje torove, u jedinstvu je snaga :evil: , ja ne želim da gledam taj film, ali moj mozak ovakve stvari ne može smatrati normalnim..Znači ja naopako razmišljam ako mi se ne sviđa što jedan reprezentativac ne voli cijelu državu, nego samo jedan dio, pa haj i to ni po jada, ima pravo voliti jedan dio države, nego što bi još dečko da taj dio ima svoje granice, preciznno definisane i međunarodno priznate i sad ja griješim što smatram da to nije u redu, jer tako je kako je i prihvatimo sve što se događa...I nećemo ići u krajnost, ne pozivam ja na revoluciju, na ukidanje RS, hajmo svi na ulice i tako to, samo konstatujem da mi se nešto ne sviđa i da je to odron :oops:
Izvini @north ali taj decko jeste nacrtao RS ali igra za BiH i nikada u zivotu nije ruznu rijec rekao protiv BiH dok sa druge strane imas Milorada Dodika koji konstatno negira BiH, zeli otcijepiti RS i lijepo se druzi iz dana u dan sa politicaraima iz F BiH.
Kad povuces paralelu izmedju ova dva covjeka sve ti se kaze. Dakle Dodik i jos hiljade "dodika" ne zele da igraju za BiH a Ogi i njegov brat zele, i bas igraju svim srcem kao i Edin, Miralem ili donedavno Miske a davno prije toga Topic.
Akibh

#807 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Akibh »

hrasno38 wrote:
Tako je @libero vrlo lijepo receno i slobodno me banuj necu ti zamjeriti sekunde jer sam vjerovatno prekrsio neka pravila ali cu ih uvijek prekrsiti kad mi pocnu o patriotizmu lihvariti patriote na baterije i patriote sa 10.000km.!!!! Ja znam gdje sam, ko sam, sta sam i za sta sam se borio i to nedam nikome po cijenu zivota!
ne znas ti ni ko si ni sta si, za sta si se borio pogotovo....
Fakat mi je zao sto zivim u istom gradu sa takvom hjinjom.
hrasno38

#808 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

Akibh wrote:
hrasno38 wrote:
Tako je @libero vrlo lijepo receno i slobodno me banuj necu ti zamjeriti sekunde jer sam vjerovatno prekrsio neka pravila ali cu ih uvijek prekrsiti kad mi pocnu o patriotizmu lihvariti patriote na baterije i patriote sa 10.000km.!!!! Ja znam gdje sam, ko sam, sta sam i za sta sam se borio i to nedam nikome po cijenu zivota!
ne znas ti ni ko si ni sta si, za sta si se borio pogotovo....
Fakat mi je zao sto zivim u istom gradu sa takvom hjinjom.
Da vjerovatno si u pravu pocinjem ozbiljno da se preispitivam da li se isplatilo zajebavati 4 godine za takve jadove!!!! Pa ako ti je zao vrati se u rodni kraj!!!!!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#809 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by -LIBERO- »

Dosta smo, posto sam i ja usao u sferu politike i sl., komentarisali i razvlacili ovu temu na podforumu o sportu.

Tema ide pod kljuc. Vidjet cemo je l' privremeno, ili stalno.

Ovi koji zele nastaviti raspravu u ovom tonu, moja preporuka da to normalno artikulisano pokusaju na nekom adekvatnijem podforumu. Mozda otvaranjem nove teme, ili u sklopu neke od vec otvorenih tema, a adekvatnih za ovu raspravu.

Ovo je ipak podforum o sportu, a otisli smo od sporta svi zajedno.

Kljuc.
Locked