mentalne barijere u mostaru

Post Reply
spreca

#801 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by spreca »

Danguba wrote:
palermo wrote: Ali manipulisati sa djecom je zakonski kažnjivo,. Sa razlogom.

Ovo što si napisao nema nikakvih dodirnih tačaka sa ovim slučajem, a posebno sa onim što sam ja napisao
dobro ba, skontali smo. mali je izmanipulisan i mogao bi neko zbog toga odgovarati.

sta mislis sta bi njegovi roditelji izjavili na postavljeno pitanje?
Ko je mali.....da se sluzi vojni rok mali bi za par mjeseci u vojsku
palermo

#802 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by palermo »

Danguba wrote:
dobro ba, skontali smo. mali je izmanipulisan i mogao bi neko zbog toga odgovarati.

No problem, ako ti je dosadno čitati šta ja pišem, imaš ovdje širok dijapazon postiova, vjerujem da će ti se neki svidjeti.

A roditelji šta bi rekli, pa nek ih pitaju, mogla ih je i autorica pitati...
jasko_ba

#803 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by jasko_ba »

Ante je samo glupo dijete i nista vise. Moze ovako nastaviti, uclanit se u odredjenu stranku i postati vremenom ministar obrazovanja recimo. Nista me vise ne cudi. A moze i sad sve odjebati fino i krenuti ispocetka, do njega je sve. Kasnije nek se ne zali ako ostane sve isto. :)
Sinapsa

#804 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Sinapsa »

York Light 100`s wrote:
Sinapsa wrote:Al´dajte da mi nadasve pravedne Bosnje Antu markiramo, da ga jebemo, da mu slucajno neko ne pruzi ruku jer je to znak slabosti a ne snage :-)
Pa eto hajd ti pruži Anti ruku, dovedi ga na most, uslikajte se pa postavi na forum da vidimo. A što ne mogu organski ove što pametuju a ništa ne čine :roll: trebali bi ovo trebali bi ono ali tek kad neko drugi uradi onda ću i ja. "Što ste slabi i ne pružate ruku?" Pa gdje je tvoja ruka?
Bi majke mi, samo da sam blizu...sa zadovoljstvom bih to pokusao da organizujem, ne radi tebe i mene, nego radi Ante (sa njegovim pristankom naravno :) ).
York Light 100`s

#805 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by York Light 100`s »

zlo zlo wrote:
Bio Ante na mostu :D

Image
Čekaj zar nismo mi uglješe? :D

Trebao je ko Džekson

Image
zlo zlo

#806 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by zlo zlo »

York Light 100`s wrote:
zlo zlo wrote:
Bio Ante na mostu :D

Image
Čekaj zar nismo mi uglješe? :D

to su japanci, turisti, znam, rekao mi ante :lol:
kamen spoticanja

#807 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by kamen spoticanja »

http://m.klix.ba/vijesti/bih/osumnjicen ... 19152.moze ante i ovako...karamarko bi se obradaovao
Danguba

#808 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Danguba »

palermo wrote:
Danguba wrote:

No problem, ako ti je dosadno čitati šta ja pišem, imaš ovdje širok dijapazon postiova, vjerujem da će ti se neki svidjeti.

A roditelji šta bi rekli, pa nek ih pitaju, mogla ih je i autorica pitati...
i umjesto da rasravljamo o sustini i problemu koji je jako rasiren samo negdje vise negdje manje, mi se bavimo frizurom u ante, knjigama na polici, sa koliko kamera je pravljen prilog...

o tome se radi.
Mister Yes

#809 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Mister Yes »

Svaki roditelj manipališe svojim djetetom. Na primer. Jasno je meni da ti govoriš o urednicima emisije ali otkud znamo da nisu imali pristanak roditelja?

Ante će još malo biti punoljetan i neće ništa promjeniti svoje razmišljanje. Otiđi na forum.hr na temu o demografiji pa da vidiš šta punoljetni Hrvati pišu tamo a moderacija uopšte ne reaguje. Nevjerovatan rasizam i šovinizam gdje se gaje nade da će bijeli evropljani napokon regovati i ukloniti opasnost po "bijelce" jer se eto sada miješaju sa imigrantima. Pa onda protiv islama. Uopšte sve što nije iz evrope se smatra manje vrijednim.
Na HB forumu je onomad bila tema gdje je otvarač teme skinuo 30 slika sa facebooka i to 10 Hrvata, 10 Bošnjaka i 10 Srba i onda su se takmičili ko će više pogoditi ko je ko. Znači dao im je šta ja znam 5-6 dana i oni su svi pogađali i pisali tipa 1B,2S,3S,4B,5H,6B....itd. Na kraju im je on otkrio ko je ko i onda su gledali ko ima najbolji rezultat. Tokom cijele teme se vidilo da oni zaista vjeruju da po faci mogu skontati ko je ko. Mada koliko se sjećam najbolji rezultat je bio 16 pogodaka a i taj je priznao da se koristio lukavstvom jer je predpostavio da je otvarač teme tražio ružne Bošnjake a lijepe Hrvate recimo. I zaista kada se pogleda stvarno su oni malo ružniji i glavatiji bili Bošnjaci dok je za Hrvate izabrao onako kul i zgodnije. :-)
palermo

#810 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
Svaki roditelj manipališe svojim djetetom. Na primer. Jasno je meni da ti govoriš o urednicima emisije ali otkud znamo da nisu imali pristanak roditelja?

Ante će još malo biti punoljetan i neće ništa promjeniti svoje razmišljanje. Otiđi na forum.hr na temu o demografiji pa da vidiš šta punoljetni Hrvati pišu tamo a moderacija uopšte ne reaguje. Nevjerovatan rasizam i šovinizam gdje se gaje nade da će bijeli evropljani napokon regovati i ukloniti opasnost po "bijelce" jer se eto sada miješaju sa imigrantima. Pa onda protiv islama. Uopšte sve što nije iz evrope se smatra manje vrijednim.
Na HB forumu je onomad bila tema gdje je otvarač teme skinuo 30 slika sa facebooka i to 10 Hrvata, 10 Bošnjaka i 10 Srba i onda su se takmičili ko će više pogoditi ko je ko. Znači dao im je šta ja znam 5-6 dana i oni su svi pogađali i pisali tipa 1B,2S,3S,4B,5H,6B....itd. Na kraju im je on otkrio ko je ko i onda su gledali ko ima najbolji rezultat. Tokom cijele teme se vidilo da oni zaista vjeruju da po faci mogu skontati ko je ko. Mada koliko se sjećam najbolji rezultat je bio 16 pogodaka a i taj je priznao da se koristio lukavstvom jer je predpostavio da je otvarač teme tražio ružne Bošnjake a lijepe Hrvate recimo. I zaista kada se pogleda stvarno su oni malo ružniji i glavatiji bili Bošnjaci dok je za Hrvate izabrao onako kul i zgodnije. :-)
I šta je poenta tvoga posta ??? Da mi kažeš kakvi Hrvati znaju biti..Znam to mnogo bolje od tebe
palermo

#811 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by palermo »

Danguba wrote:
i umjesto da rasravljamo o sustini i problemu koji je jako rasiren samo negdje vise negdje manje, mi se bavimo frizurom u ante, knjigama na polici, sa koliko kamera je pravljen prilog...

o tome se radi.
Pa meni je suština ono o čemu sam već pisao. Manipulacija djecom i posljedica te manipulacije.

Sve ovo drugo svakako vidimo na drugim temama. I raspravama uvaženih forumaša sa Hafizom
Mister Yes

#812 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Mister Yes »

palermo wrote: I šta je poenta tvoga posta ??? Da mi kažeš kakvi Hrvati znaju biti..Znam to mnogo bolje od tebe
A šta je poenta tvojih postova? Fale mu dvije godine da bude punoljetan pa možemo ignorisati šta je rekao? :-)
Danguba

#813 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Danguba »

palermo wrote:
Danguba wrote:

o tome se radi.
Pa meni je suština ono o čemu sam već pisao. Manipulacija djecom i posljedica te manipulacije.

Sve ovo drugo svakako vidimo na drugim temama. I raspravama uvaženih forumaša sa Hafizom
mozda sam nesto ful'o pa nisam procitao o roditeljskoj nego ''sorosevskoj'' manipulaciji.
palermo

#814 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
palermo wrote: I šta je poenta tvoga posta ??? Da mi kažeš kakvi Hrvati znaju biti..Znam to mnogo bolje od tebe
A šta je poenta tvojih postova? Fale mu dvije godine da bude punoljetan pa možemo ignorisati šta je rekao? :-)
Poenta mojih postova je upravo ono što sam napisao (ljudima postalo dosadno koliko sam puta ponovio). Nije zar da ti treba možda još dodatno pojašnjenje ??
palermo

#815 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by palermo »

Danguba wrote:
mozda sam nesto ful'o pa nisam procitao o roditeljskoj nego ''sorosevskoj'' manipulaciji.
Čisto faktografski, nisam ja spominjao ni roditeljsku ni soroševsku manipulaciju, samo manipulaciju od strane autorice i producenata serijala. I da, spomenuo sam Konvenciju o pravima djece koju je naša zemlja koliko znam ratificirala i koja je grubo narušena u ovom slučaju.
Mister Yes

#816 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Poenta mojih postova je upravo ono što sam napisao (ljudima postalo dosadno koliko sam puta ponovio). Nije zar da ti treba možda još dodatno pojašnjenje ??
Manipulacija djecom i posljedica te manipulacije?

Pa to nije tema. Tema su mentalne barijere u Mostaru.
palermo

#817 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
Pa to nije tema. Tema su mentalne barijere u Mostaru.
Pa dobro, piši, imaš dovoljno sagovornika za tu temu.

Ja sam svakako rekao što sam imao.....samo bih se ponavljao. A i drago mi je što ti ne moram dodatno pojašnjavati
mO k3

#818 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mO k3 »

palermo wrote:
Danguba wrote:

o tome se radi.

e jesi vise dosadan ,pa koliko puta ces se ponoviti???
Hafis

#819 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Hafis »

Evo ja preuzimam dalje :)
Gdje ste stali?
Skijaš

#820 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Skijaš »

mO k3 wrote:
palermo wrote:
Danguba wrote:

o tome se radi.

e jesi vise dosadan ,pa koliko puta ces se ponoviti???
Da nema potrebe, vjerovatno to ne bi radio.
mO k3

#821 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mO k3 »

@skijas razumijem ja to ,hajde recimo dijete ,ali to dijete je za 1, 2 , 3 godine punoljetan jeli onda dijete???
Necu da kazem da mu je mozak ispran , da je izmanipulisat , nego je tako odgojen .
Neka se zahvali okolini u kojoj odrasta/o
Danguba

#822 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Danguba »

Hafis wrote:Evo ja preuzimam dalje :)
Gdje ste stali?
Na tebi je da oformis fb grupu da se Ante zastiti odnosno da vidimo koliko ima Anti na drugoj strani :D
da bi se mogli glede toga ocitovati.
dosada_ziva

#823 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by dosada_ziva »

Kako Ante pjeva Eminu ?
Ja joj nazvah selam jes tako mi dina
Nehtje ni da cuje TAMNOPUTA Emina.
Autor : Ante Santic

valjam se :D :D :D :izet: :izet: :izet:
piupiu

#824 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by piupiu »

York Light 100`s wrote:
Jah eto, ponašamo se kao da je isječak iz emisije Be Ha Te Bebe :roll: malog Antu od 5 godina pitali gdje možemo naći čokoladu a on rekao sa one strane duge, u ovom slučaju sa one strane mosta. Nisam ni ja znao sa 16 godina sve ali sam znao osnovne informacije koje su bile indicije da nisam mentalno zaostao za svojim vršnjacima kao ovaj. Nacionalizam u društvu BiH jeste ozbiljan problem i treba se time baviti ali ovdje se prvenstveno radi o tome da je ispao totalni idiot sa bojom kože i sa majicama i zaslužio je da mu se pola države smije. Pa brate dragi, ja kada sam završio prvi osnovne sam već bio svjestan da nema nijedne opštine u mojoj državi (tada ex-Yu) gdje ima crnaca i azijata i znao sam da u svakom mjestu, bio to Zagreb, Sarajevo, Beograd ili Novi Sad ima ljudi svjetlog i tamnog tena, plave i crne kose. Ti možeš nekome nacionalizam izbiti iz glave ali ne glupost i po njegovom izrazu lica, tup pogled i poluotvorena usta, nije ni čudo što ništa pametno nije rekao
Čestitam Ante, postao si hit na internetu i sada si u rangu Ekrema Jevrića, da me vidi babo i kisla mi je glova :thumbup:
Aha, pa, dobro, eto, ti si sa sedam godina kontao kako nema nijedne opstine u tvojoj drzavi (jer ti si sa sedam godina znao i sta je to opstina, i sta je to tvoja drzava, i bio u svakoj od tih opstina, i inace si tako bio jedan progresivni mali sociolog,:)); dakle, kako nijedna opstina u tvojoj drzavi nema crnaca. I pitao si se - hm, zasto je to? Je li to rasizam? Jer ti si bio jako progresivan 7-ogodisnjak, a Ante je, za razliku od tebe, ‘idiot i duduk’ od 16. Poanta price je kako si ti samo bio pametan i progresivan, pretpostavljam? Sto je, da se odmah razumijemo, u onoj drzavi i bilo mnogo lakse … :wink:
Sinapsa

#825 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Sinapsa »

almir90 wrote:
Da se prisjetimo, poslušati ponovo prvih 20 sekundi. Ono "ne bih volio, i ne bih izlazio tamo gdje me uslužuje Bošnjak, ili ne daj Bože Bošnjak je gost". Ali, nije Ante to mislio, nije on fašista, on zna po govoru, po kretanju i MAJCI koju (Bošnjak) obuče, da prepozna Bošnjaka. Ali, nije Ante nacionalista, Bošnjaci su. :lol:

Doduše, nije Ante toliki fašista, koliko je samo obična debilčina.
@Almire,
preslusao sam sta je rekao...nema potrebe stotinu puta isturati djecakovo lice ni krivo ni duzno...ne bih to zelio nicijem djetetu a ni roditelju, pa bio mi i sami neprijatelj....
Ja mislim da mi isto gledamo a razlicito tumacimo i da tu nastaje problem. Ti slusas njegove rijeci i kontas vjerovatno rasista, mrzitelj Bosnjaka, ustasa, opasnost (mislim, potencijal je tu...okruzen je plodnim tlom za takav razvoj) ....nije da ti nesto ekstremno zamjerim, Bosnjaci najbolje znaju cijim zivotima je poplocan projekt Herceg-Bosna...

Znas, ja imam dva brata...Od nas trojice, ja sam najstariji...od najmladjeg stariji citavih deset godina...
Tamo u maju ´92, negdje u idilicnoj provinciji istocne Bosne, u 90-postotno Bosnjacima naseljenoj varosici (taj podatak nisam tada znao, niti mi je ikada bio bitan), u dubokim gumenim cizmama, sa crnim (nerazdvojnim) cesljom u ruci i zlatnim loknama u kosi, igrao se tako moj mali brat jednog toplog i suncanog majskog popodneva sa svojim prvim komsijom i vrsnjakom Novicom, a ja citao "roman" u nasem dvoristu na terasi ispod nadolazeceg grozdja i ko fol pazio na njega....odnosno njih dvojicu. Vazduh je tada vec mirisao na rat ali mislim da do tada nije bilo nikakvih konkretnih akcija u nasoj neposrednoj okolini, osim blokade svih puteva u grad, a time i blokadom putovanja u moju nadasve cijenjenu i voljenu matematicko-fizicko-racunarsku skolu....sta da ti kazem - simfonija u mojim mladjahnim usima i kratkoj pameti... :D

Odjednom, iz vedra neba, iz Novicine kuce izlijece njegova baka - ubij me, al´ne znam vise kako se zvala - energicno, rasirenih ociju i panicno urla: "Noviceeee!!! Jebooooo li ti on maaajkuuuu bozijuuuuu (valjda moj mali brat :D ), hocessssss da te Turcin zakoljeeeee (valjda onaj mali sa zlatnim loknama :D )!!!
Izgubih ti ja ravnotezu na onoj bijeloj plasticnoj stolici, na kojoj sam malo prije trazio ugodniji polozaj pripremajuci se na rasplet kaubojskog romana :D (jbg....đedo rahmetli je kriv, od njega sam ih krao :D ) i padoh na dupe u iscekivanju obligatorne pobjede Dok Holideja.... :D
Ubrzo skocih i krupnim koracima krenuh ka nisko prometnoj ulici da vidim ono, sta ce mi - pored ostalih sranja - do smrti u sjecanje uklesano ostati:
Dok sam se ja ubrzanim koracima priblizavao "mjestu zlocina" i hitro sticao uvid u stanje, baba iz dobrostojeceg dijela naseg prijeratnog drustva je vec brutalno safatala naseg malog Novicu citavom desnom sakom za njegovo lijevo uho i - zbog soka se ne sjecam njenih tacnih rijeci vise - uvlaceci petogodisnjaka u njegovo dvoriste, usput otkinula prut iz zbuna njihove baste, kojim ga je - jebavajuci mu zivotinjskim zvucima majku, tj. sopstvenu snahu - ubila Isusa u njemu, ne birajuci intenzitet i mjesto udaraca. Mene je iz soka i nevjerice otrgnuo bratov grcevit zagrljaj, njeznost njegovih rumenih obraza i tihi jecaj...
Nisam bio svjestan momenta kada se privio uz mene trazeci zastitu, al´ to je taj surovi trenutak razdvajanja ljudi i kreiranja "politickih realnosti".

Novica je nakon toga bio kondicioniran, da je druzenje sa Turcima opasno po zdravlje :D .. a ja sam kratko nakon toga, 28.06.1992. imao "srecu" biti zamalo ubijen, a 29.06. imao "zivotnu srecu" biti zamalo strijeljan (i danas se znam da tresem od prezivljenog straha i razocarenja). Nakon toga cu biti sretno (ovo je bez cinizma), kao stoka u prikolici kamiona, etnicki ociscen, nakon dobrovoljnog predavanja cjelokupne imovine vlastima bla,bla....znas vec.

Tako da je meni pun kurac homosapijensa, njegovih podjela i njegove zlobe za dva zivota....Gdje god da se okrenes rat, teror, atentat, brutalne podjele, kriza identiteta, nepravda, bol, genocid, treci svjetski rat, prvi muslimanski svjetski rat, planeta majmuna, ekonomska kriza, ovaj uvrijedio poslanika, onaj uvrijedio slobodu govora, masivno krsenje ljudskih prava.... ako hoces nastavi...

Kako i sam znas, budala ima dovoljno na ovoj maloj planeti...
Tako da ti predlazem da saslusas prvo ono dijete i od najbezazlenijeg razloga podjes..To je i humanije i jednostavnije.
Zasto ga unaprijed ismijavati i postavljati na stub srama u svoj toj njegovoj muci. To je totalno kontraproduktivno.
Ja sam ubijedjen da on nikoga nije htio uvrijediti, omalovaziti...Hajd´da je otvoreno velicao ustase, pozivao na zlocin....ali nije.
Dijete je opisalo samo svoj strah, tok svog opreza prema Bosnjacima.
Vjerovatno mu ga je neposredno okruzenje usadilo....Opisao je kako se ponasa i na sta obraca paznju kako bi izbjegao frku. mozda je kao dio neke navijacke skupine dozivio pokoju tucu, eventualno fasovao, pa sad gleda na sve strane i procjenjuje etnicku pripadnost.
Pa sta ako je provalio i neko sranje... Sto se tebi i meni zbog toga moraju gace od bijesa da tresu... da budes uvrijedjena mlada. Razoćaran.
Pa stoj iznad tog sranja. To mozes i stoički da saslusas.
Ti njemu ostavi otvorena vrata i razmisli o cemu se radi. A ako se dokaze kao totalni konj, onda radi sta hoces...
Post Reply