Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znate li jesu li rigorozni sto se tice prtljaga? Na stranici sam vidio da dopustaju samo malu torbu u kabinu bez placanja, a nikad do sad nisam letio sa wizzair kompanijom. Npr ryanair ima slicna formalna pravila, ali sam uvijek nosio i po 2 ruksaka bez problema koji izlaze iz onih njihovih dimenzija.
Imam sad let i premisljam se da li da platim na vrijeme ili da riskiram pa ponesem. Ruksak je onako malo veci od skolskog, ali izlazi debelo iz ovih dimenzija od 42 cm.
Ja nisam imao problema sa ruksakom koji je isto veći od ovih dimenzija, ni u Tuzli, ni Švedskoj kad sam letio. Doduše ako su baš veće dimenzije, onda su tražili od nekih da stave prtljag u onaj metalni box za mjerenje dimenzija prtljaga.
Da li su promijenili politiku oko toga, to možda najbolje da nazoveš aerodrom pa vidiš, mada trebalo bi da tolerišu.
molio bih malu pomoć kod kupovine jer nikad nisam letio Wizzairom.
Registrujem se na profil i kako vidim sada ima rezervacija nekih 48 sati. Je li to onaj Check in koji se mogao mjesec dana uraditi prije a sada se radi 48 sati ?
Registrujem se na profil i kako vidim sada ima rezervacija nekih 48 sati. Je li to onaj Check in koji se mogao mjesec dana uraditi prije a sada se radi 48 sati ?
Ako ne kupis sjediste onda je tako.
Pa onda na povratni let se isplati kupiti sjedište da se ne bi tamo peglao oko check in-a
A ako kupim sjedište po starom ostaje onda mjesec prije leta da rezervišem?
Ako je povratni let u roku od 15 dana od odlaznog onda se moze uraditi checkin za oba leta (48 h prije prvog) tako da ne vidim svrhu kupovine sjedista u povratku
Rado... Pokusaj sebi netipicno procitati radni zakon, SOP za A320/321 koje leti Wizz pa nam saopsti koji to propis krsi npr. Lufthansa kada mi dopusta 20% veci rucni prtljag od Wizz-a? Kojim to propisom Austrian ugrozava sigurnost putnika koju Wizz brani dodatno naplacujuci rucni prtljag Legacy velicine, a svoj besplatni su smanjili za 20% u pokusaju zarade vise para...?
drndalo wrote:Rado... Pokusaj sebi netipicno procitati radni zakon, SOP za A320/321 koje leti Wizz pa nam saopsti koji to propis krsi npr. Lufthansa kada mi dopusta 20% veci rucni prtljag od Wizz-a? Kojim to propisom Austrian ugrozava sigurnost putnika koju Wizz brani dodatno naplacujuci rucni prtljag Legacy velicine, a svoj besplatni su smanjili za 20% u pokusaju zarade vise para...?
LHS ima upravo interni pravilnik kako i kad moze dopustiti 20% veci prtljag, svaka kompanija ima svoja prvila, bez obzira na cilj istih
porediti filozofiju rada LHS i WZ je totlano smijesno