prvo promijeni nakaradni politicki sistem u zemlji pa onda mozemo pricati i o ovome sto ti navodis.Logovan wrote:I takvih se treba riješiti. K'o da je bitno hoće li se pitati nešto ili ne.Altsa wrote:ovaj iz kozare je tu samo da se ispuni nacionalna kvota. sta odmah pjenite kao da ce Mesa njega ista pitati.on je tu samo kao radna snaga.
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Altsa
#801 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- dakine
#802 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja sam za da se svakome da prilika 
- ljevoruki
#803 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Hrvatske novine, tjelesni preparator je valjda kondicioni trener.SkyLimit wrote:Baždarević je za Dnevni List otkrio malo više detalja o svom pomoćniku Francuzu:
- On je analitičar utakmica, ali ima i licencu za tjelesnog preparatora. On je dakle trener čije su mi opservacije kod pripremanja utakmica jako bitne. Dvanaest godina smo radili zajedno. Igračku mu je karijeru u 21. godini prekinula teška ozljeda, nakon čega se posvetio poslu koji sada radi. Nikada nije želio biti prvi trener, i školovao se da bude asistent. Važno mi je naglasiti da ga nisam nametnuo, nego predložio Savezu. Meni osobno puno znači što je on tu, ali važnije od toga, mislim da nam može puno toga dobroga donijeti. Kada bude trebalo, bit će na dispoziciji i za druge naše selekcije.
Samo mi jedno nije jasno - kako se neko moze skolovati da bude asistent, koja je to skola?
U svakom slucaju, dobro nam dosao. Prijeko nam je potreban jedan ovakav strucnjak u reprezentaciji.
- SkyLimit
#804 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Valjda se usavršavao da dobije te razne licence, da može na razne načine biti od pomoći šefu stručnog štaba, od analiziranja protivnika do kondicionih priprema.
Uglavnom mislim da nas neće više Nigerija iznenaditi brzinom a Kipar bunkerom i kontrama.
Uglavnom mislim da nas neće više Nigerija iznenaditi brzinom a Kipar bunkerom i kontrama.
- ljevoruki
#805 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
SkyLimit wrote: Uglavnom mislim da nas neće više Nigerija iznenaditi brzinom a Kipar bunkerom i kontrama.
Ovaj je malo tehnoloski napredniji - vidjen je u radnji na Bascarsiji, kod Facheta, kako prebacuje snimke sa VHS kaseta na CD.
- Dino Djurbuzovic
#806 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Puno pozdrava i hvalospjevki za Faceta a pogotovo za Mitu fotografa.ljevoruki wrote:SkyLimit wrote: Uglavnom mislim da nas neće više Nigerija iznenaditi brzinom a Kipar bunkerom i kontrama.![]()
Ovaj je malo tehnoloski napredniji - vidjen je u radnji na Bascarsiji, kod Facheta, kako prebacuje snimke sa VHS kaseta na CD.![]()
- ljevoruki
#807 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Fina Visnjicka raja, moj dragi g. Dino.Dino Djurbuzovic wrote:Puno pozdrava i hvalospjevki za Faceta a pogotovo za Mitu fotografa.
I vama hvalospjevke na "dugom" sjecanju.
-
RtrnOfSalisbury
#808 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
kako stoje stvari nigericane necemo skoro susrest a mogli bi i s kiprom haman u isti sesirSkyLimit wrote: Uglavnom mislim da nas neće više Nigerija iznenaditi brzinom a Kipar bunkerom i kontrama.
- Lakat Jebić
#809 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ja bih i mašu pozdravio, al on je sad na radu u dalekom njuorlijenzuDino Djurbuzovic wrote:Puno pozdrava i hvalospjevki za Faceta a pogotovo za Mitu fotografa.ljevoruki wrote:SkyLimit wrote: Uglavnom mislim da nas neće više Nigerija iznenaditi brzinom a Kipar bunkerom i kontrama.![]()
Ovaj je malo tehnoloski napredniji - vidjen je u radnji na Bascarsiji, kod Facheta, kako prebacuje snimke sa VHS kaseta na CD.![]()
- House
#810 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Altsa wrote:ovaj iz kozare je tu samo da se ispuni nacionalna kvota. sta odmah pjenite kao da ce Mesa njega ista pitati.on je tu samo kao radna snaga.
-
The BEN10
#811 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Šta ste zaključili stručnjaci, kakav je Meša? 
- ljevoruki
#812 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mobilan.The BEN10 wrote:Šta ste zaključili stručnjaci, kakav je Meša?
- AcaLukas
#813 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mario Vrancic poceo proceduru 8. decembra, jos jedan dokaz da bivsi selektor uopste nije htjeo novih igraca. Cilj je bio sacuvati mjesto Svenu, hadzicu i Speed Demonu.
- Edin H.
#814 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Lakat Jebić wrote:eki tjelesni preparator
Nije Mesha jos skonto da ne sprema on igrace fizicki za utakmice, nego klubovi
- luckylaka
#815 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jes Mesha izabrao trenutak kada ce preuzeti reprezentaciju.Ne znam imamo li trenutno 2-3 fudbalera da igraju fudbal.Begovic,Besic,Spaha ima li jos ko da je u formi.Mora Mesha ukazati povjerenje Cocalicu,Mahmutovicu,Zukanovicu,Prcicu,Arslanagicu,Vrancicu... mozda nije kasno da vidi situaciju sa Salaticem,Tankovicem...Bivsi pokupi kajmak a tebi Mesha izgleda ni grebe nije ostala.
Kaze Vedo da se ne ljuti sto ga Mesha nije obisao Vedo bi dosao I bez poziva.
- luckylaka
#816 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
AcaLukas wrote:Mario Vrancic poceo proceduru 8. decembra, jos jedan dokaz da bivsi selektor uopste nije htjeo novih igraca. Cilj je bio sacuvati mjesto Svenu, hadzicu i Speed Demonu.
- phillie
#817 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Al sa svakim su bile peripetije, za kolasinca se bojalo da ne zaluta, za hajrovica je bilo logicno da igra za svicarsku, besic je morao pripaziti na ponasanje, prcic ga je morao preko novina odjebati da dobije poziv...samo Susic i Hadzic su dosli ko u mekteb...
- SkyLimit
#818 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Opet o bivšem selektoru.
Pošast je prošla. Radujte se. Nakon višegodišnjeg sistematskog uništvanja reprezentacije. Ne ponovilo se. Ne treba ni spominjati, može se vratiti.
Sa Baždarevićem barem znamo da neće kao prethodni staviti na spisak 15 veznih igrača i 0 napadača, što ga automatski čini korakom naprijed.
Pošast je prošla. Radujte se. Nakon višegodišnjeg sistematskog uništvanja reprezentacije. Ne ponovilo se. Ne treba ni spominjati, može se vratiti.
Sa Baždarevićem barem znamo da neće kao prethodni staviti na spisak 15 veznih igrača i 0 napadača, što ga automatski čini korakom naprijed.
-
omar little
- Point.
#820 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa nemoj tako jebem ga ja. On nije zvao treceg i cetvrtog napadaca da se Vedator nebi uvrijedio, jos posebno kad je bio povrijedjen, nebi fakat bilo fer prema njemu. Steta sto nije mislio na osjecanja Pjanica, Medunjanina, Hajrovica itd kad je zvao Tina ko iz vedra neba.SkyLimit wrote: Sa Baždarevićem barem znamo da neće kao prethodni staviti na spisak 15 veznih igrača i 0 napadača, što ga automatski čini korakom naprijed.
- luckylaka
#821 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Skoro svaki post moram se vratiti na pocetaak da vidim jel tema Mesha il Safet, Hocemo li poceti o Meshi
- limeni
#822 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
cuj vedo da se uvijedi a lik bi krv dao za bosnu, lik je pravi patriota za razliku od papeta..Point. wrote:Pa nemoj tako jebem ga ja. On nije zvao treceg i cetvrtog napadaca da se Vedator nebi uvrijedio, jos posebno kad je bio povrijedjen, nebi fakat bilo fer prema njemu. Steta sto nije mislio na osjecanja Pjanica, Medunjanina, Hajrovica itd kad je zvao Tina ko iz vedra neba.SkyLimit wrote: Sa Baždarevićem barem znamo da neće kao prethodni staviti na spisak 15 veznih igrača i 0 napadača, što ga automatski čini korakom naprijed.
sto se tice selektorske istorije bih, ide iz godine u godinu na bolje. da i ja napisem nesto na brzinu..
poceli smo 1995. sa simpaticnim ali ne bas strucnim fuadom muzurovicem, poznatiji pod nickom "dajdza".
nije imao uspjeha osim 2 pobjede nad slovenijom.
1998. godine je preuzeo dzemaludin musovic koji se takodjer nije proslavio. to su bile kvalifikacije za euro 2000 koje smo zavrsili losije od ceske i skotske. treba napomenuti da je drugi dio ovih kvalifikacija odradio faruk hadzibegic, poznatiji kao "hadzija" koji takodjer nije imao nekog uspjeha osim maltretiranja hasana salihamidzica.
sledeci amater je bio miso smajlovic koji je prosrao kvalifikacije za world cup 2002. godine koje smo zjanili od spanije, austrije i izraela na 4. mjestu. sjecam se katastrofalne igre nase selekcije iako smo imali dobru ekipu.
eh sad dolazimo do prvog selektora koji je podigao nasu ekipu iz najgorih u evropi u prosjecnu reprezentaciju.
blaz "baka" sliskovic je bio taj koji nam je omogucio prvu "istorijsku utakmicu" (kako mrzim ovu rijec) protiv danske na kosevu 2003. godine. jedan gol nas djelio od prvog plasmana, eh da je balja bio malo precizniji
opravdano dobija jos jednu sansu nas selektor koji nas vodi u kvale za wc 2006 ali nazalost zavrsavamo na 3. mjestu iza spanije i srbije, imali smo sansu da u zadnjem mecu u beogradu pobjedimo ali nismo. baka gubi konce u tim kvalifikacijama, pojavila se "afera rahimic" i baka gubi podrsku javnosti.
savez iz lijenosti i zato sto im baka odgovara selektoru daje trecu sansu ali nakon 4 utakmice kvalifikacije vec propadaju cudnim penalima i rezultatima protiv madjarske 1-3, moldavije 2-2 i grcke 0-4.
dolazi do bojkota i famoznog pisma 13 fudbalera, savez mora pasti.
preuzima "dajdza" muzurovic opet, neki fudbaleri kao misimovic se povrate uz genijalne igrace poput radeljica i branimira bajica, cak imamo uspjeha i dobijamo tursku 3-2, norvesku 2-1 i jos nekoga ali nakon toga padamo opet i gubimo sanse za plasman. treba napomenuti da su kod dajdze debitovali edin dzeko, vedad ibisevic, sejad salihovic..
nakon dajdze dolazi do kratke epizode sa mehom kodrom koji nije ni pravu sansu dobio jer se zakacio sa savezom, nece da vodi ekipu u famozni iran. smatram da ce mehaga dobiti sansu u buducnosti
sad dolazimo do prvog ozbiljnog selektora, miroslav "ciro" blazevic koji od bh reprezentacije pravi ozbiljnu evropsku selekciju. prvi put dolazimo do baraza kao drugoplasirani iza velike spanije ali ispred tada ozbiljne turske i talentovane belgije. imamo sansu da naletimo na francusku, grke ili rusiju ali nam dolazi portugal koji nas rutinski uzima.
ciro se pokolje sa misketom i u njegovom stilu napusta ekipu.
nakon cire dolazi safet susic "pape", na ovom forumu poznatiji kao "teleca glava" i ekipa nastavlja igrati dobro, cak sta vise prvi put izgledamo kao dominantna ekipa koja igra od noge do noge.
pape zavrsava kvale ispred rumunije i bjelorusije i pobjeda u parizu ga vodi direktno na euro 2012, slabo nam ko daje sansu ali vodimo 1-0 do 77. minute i proklet bio ono skotsko govno daje penal.
mi u barazu opet letimo na portugal, u zenici drzimo egal ali drugo poluvrijeme u lisabonu dolazi do raspada.
savezu opet mrsko traziti novog selektora i safet uz motivisanu ekipu leti na prvo mjesto i direktan prvi plasman za nasu voljenu BiH!! eh sad dolazimo do tamne strane safeta, zove bratica, vrsajevica i hadzica koji nemaju sta traziti a prekrizi ibru, rahimica i neke druge koji su ipak koliko toliko zasluzni za plasman. atmosfera vise nikada nece biti ista pod papetom, protiv nigerije cini velike takticke greske i ispadamo u grupnoj fazi.
susic nema drugih ponuda a savezu opet mrsko traziti novog selektora, ekipa i atmosfera poljuljani a safet usere kvale.
sad je mehmed "mesa" bazdarevic selektor i ubjedjen sam da ce podici nasu igru na bolji nivo, da cemo se takticki znati braniti, da ce pozvati one najbolje koje imamo. vise ne trazim od njega, neka igramo dobro i nek nas odvede na sp 2018.
ako nas plasira u francusku onda ce biti veci nacionalni heroj i selektor od papeta i svih selektora zajedno!
- Point.
#823 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ti si ga prvi spomenuo.luckylaka wrote:Skoro svaki post moram se vratiti na pocetaak da vidim jel tema Mesha il Safet, Hocemo li poceti o Meshi
- luckylaka
#824 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jbga sve ja. ..Point. wrote:Ti si ga prvi spomenuo.luckylaka wrote:Skoro svaki post moram se vratiti na pocetaak da vidim jel tema Mesha il Safet, Hocemo li poceti o Meshi
- phillie
#825 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ima jos fore za Meshu, dok ne objavi svoj prvi spisak, onda ce bivsi i formalno biti gurnut u povijest, pa cemo se Meshom baviti u punom kapacitetu