Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#801 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animals wrote:Nisam rekao da mogu imati, vec da ce postojati opcije koje ce ga zeljeti,
sve dok postoji onaj Srpski etnitet..
Žele svi Bošnjaci i BiH bez entiteta ali želje su jedno realnost drugo. Srbi imaju takvu državu, Hrrvati isto tako, zašto onda i Bošnjaci tom logikom ne bi mogli imati BiH bez entiteta?
sinuhe

#802 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by sinuhe »

Izborna jedinica je dio rjesenja Sejdic-Finci pitanja. A i postaje Hercegovina tijesna za gomilanje problema.
General War

#803 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by General War »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
animals wrote:Nije problem HB, vec RS..
ali kad ne mozes Srbima nista, onda pokusaj Rvate da sjebes..
kako onaj kaze, trebju biti nacionalna manjina, u Bosnjackoj fildzan drzavi..
Trebaju imati potpunu ravnopravnost sa Bosnjacima, Srbima, i svima koji zive u toj drzavi.
No ta ravnopravnost ne bi trebala biti po principu, srpska politika pocinila genocid, iz ko zna kojeg razloga za isti nagradjena, i sad daj i nama Hrvatima isto.
Nema tu ni srece ni napretka dok se te budalaste ideje skroz ne razjebu i u prvi plan stavi pojedinac, njegova prava i obaveze prema drustvu i drzavi.
To sto sad radi srpska i hrvatska politika u BiH je nivo Huna. Siluj, pljackaj, ubijaj, razvaljuj, lazi, podmeci, nikad kraja bezumlju.
Nema napretka, jer niko nije cist..
dok god postoji RS, imaju i Hrvati pravo na svoj etnitet..
zasto bi Srbi bili privilegovani..
Srbi su iskoristili kviska-drzali 70% dobili efektivnih 45%, s time da zive u mrskoj im drzavi.
Hrvati dali srbima dijelove gdje su vecina, napravili vjestacku vecinu u regijama gdje to nisu bili, kleli se u suverenu BiH...e sad mogao bi jedan entitet dobro pasti al samo u federaciji...ili prostije, sta Covke cirilicar ima da ponudi bosnjacima za taj entitet? (posto nas Bosanaca ima i onako u promilima, tako da BiH sad za sad i nije neka mjera).
General War

#804 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by General War »

GeeTnT wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Hamolj wrote: E lažovčino, je li te stid ?
U Sarajevu živi oko 13.000 Hrvata (~5%) i trebali bi svi da iziđu na izbore da bi eventualno izabrali jednog člana.
Nastavi ti sa svojom propagandom.
...ne znam koji je tvoj problem...jesu li bili primorani da nose bijele ili zute trake, jesu li morali potpisati prenos imovine pod prisilom, jesu li morali okacit bijele plahte na prozore, jesu li bili presretani u hodnicima, pretuceni?

Jesu li uzeli putovnicu...jesu. Jesu li lakse izlazili u EU, dok su druga dva naroda stajala u "jaslama" ispred ambasada kako bi dobili/platili vizu..jesu... Jeli danas lakse dobijes posao u EU sa putovnicom...DA.

Koji qrac hocete vise....hocete da vas je 30% i jos toliko vani....ili se :izet: ili klonirajte, treceg nema.
I plus ovo: :-)

Dojučerašnja ambasadorica BiH u Italiji Željana Zovko od danas počinje raditi kao zastupnica u Parlamentu Evropske unije, koja će na toj poziciji zamijeniti Davora Ivu Stiera koji je imenovan za ministra vanjskih poslova Hrvatske. :-) :lol: 8)

Mislim...pa boze :roll:
Alfaromeo

#805 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Alfaromeo »

Glupa mi ova prica tipa
Kad imaju Srbi...
Ko je napravio Federaciju i Washington sporazum?
Ko je dio istoga.
Pa momci ne moze bas
Do 12 s vama prijatelj
Poslije 12 neprijatelj...
Ne funkcionise to tako niti ce...

Samo 1 razlog zasto bi Bosnjaci pristali na
3 entitet???!!
1 je8eni razlog!!???
Nema, znam..

Licemjerno je ovo skroz...

Sva 3 naroda su neuadovoljna
Ok neki manje neki vise.

Bosnjaci- zele BIH bez blentiteta , nema sanse
Srbi- zele da odcijepe Sumsku, nema sanse
Hrvati- zele 3, znas odgovor
Collins

#806 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

exliberal-ex wrote:da neispadne da sam pro hrvatski....
Mislim treba realno pogledat stvari, hrvati konstantno koriste bosnjake kad im trebaju a onda ih odbace ko potrosen kurton, tako je bilo 41...91, pa tokom rata i sad kad im bosnjaci vracaju ( ili barem pokusavaju vratit milo za drago) onda kuknjava
Hrvati su zamjenili posavinu za krajiunu, "rijesili" hrvatski problem na racun bosne, prebacili svoj narod iz srednje bosne nadajuci se cistom zapadnom djelu ali su se malo zajebali jer im nije plan u potpunosti uspjeo....da su dobili treci jebavalo bi im se za bosnu jer bi svaki pokusaj integracije bio sprijecen ( nesto kao sto srbi rade ali imam osjecaj da bi bili mnogo brutalniji)
zato je ideja herceg bosne i dalje ziva i ja realno bevidim da ce biti ugasena u skorije vrijeme

Bosnjaci su realizovali da su ispali jebeni od hrvata i da su popusli pricu ali nemaju sad drugu opciju, sa srbima nemogu iako su mnogo slicniji srbima nego hrvatima ali previse je krvi proliveno da se politika zaokrene 180 stepeni zato se i dalje nadaju nekom saveznistvu sa hrvatima iako im nevjeruju vise ni sekunde.....

Ludinica..... :-) :-)
Kako smo prodali Posavinu i kada su se točno Hrvati odrekli Posavine? U Posavini su ti bile skoro sve gardijske brigade HV-a i tukle se sa JNA, to je bio nastavak borbe za Vukovar.
HV je presijekao Koridor nekoliko tjedana nakon referenduma i Haris Silajdzic je u UN-u prijetio HV-u ako ne povuče vojsku s Koridora koji je presijekao RS na 2 dijela.
Na toj Posavini su vođene najgore borbe i to će ti reći svaki pripadnik HV-a, na otvorenoj ravnici si se tukao protiv JNA sa tenkovima, artiljerijom i avijacijom.
U jednom trenutku si imao 20 000 pripadnika HV/HVO-a protiv 60 000 pripadnika JNA, omjer u tenkovima, artiljeriji i avijaciji je prema srpskim izvorima 10/1.

Posavina za razliku od Vukovara je drugačiji teren, u Vukovaru si imao obranu u gradu i naravno da ti je se lakše braniti u gradu i čekati četnike da ti uđu u grad dok si ovdje bio na ravnici ispred srpske artiljerije, avijacije i tenkova kao glineni golub.
Maslencia je bila najpoštenija borba hrvatskih i srpskih snaga, 1 vs 1 i jednake snage

To je što se tiče Posavine a što se tiče Bošnjaka i Srba želim vam sve najbolje
Collins

#807 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

osim nesrazmjera snaga snažan je bio i politički moment.
dok se u hrvatskoj masovno širila histerija zbog odlazaka na ratište u tamo neku bosnu, srbi potaknuti lažnim pričama o banjalučkim bebam,a koje umiru kao i o više od 1 000 000 okruženih srba, odvojenim od matice mogli su sebi priuštiti luksuz većih gubitaka koje ne bi moralo opravdavati.
već u tim kriterijima srbi su vodili sa 2:0
Last edited by Collins on 21/11/2016 12:52, edited 2 times in total.
seln

#808 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by seln »

Znam, tebra, ono... ti si pro srpski. Zato me i cudi koliko zucno zastupas Hrvate, nakon sto si ih proterao iz "tvog" entiteta.
seln

#809 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by seln »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
animals wrote:Nije problem HB, vec RS..
ali kad ne mozes Srbima nista, onda pokusaj Rvate da sjebes..
kako onaj kaze, trebju biti nacionalna manjina, u Bosnjackoj fildzan drzavi..
Trebaju imati potpunu ravnopravnost sa Bosnjacima, Srbima, i svima koji zive u toj drzavi.
No ta ravnopravnost ne bi trebala biti po principu, srpska politika pocinila genocid, iz ko zna kojeg razloga za isti nagradjena, i sad daj i nama Hrvatima isto.
Nema tu ni srece ni napretka dok se te budalaste ideje skroz ne razjebu i u prvi plan stavi pojedinac, njegova prava i obaveze prema drustvu i drzavi.
To sto sad radi srpska i hrvatska politika u BiH je nivo Huna. Siluj, pljackaj, ubijaj, razvaljuj, lazi, podmeci, nikad kraja bezumlju.
Nema napretka, jer niko nije cist..
dok god postoji RS, imaju i Hrvati pravo na svoj etnitet..
zasto bi Srbi bili privilegovani..
Zato sto su, za razliku od vas, bili jaci i brutalniji. Zato sto je vasa majorizacija cijena Hrvatske bez Srba.
Collins

#810 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

Kakve veze ima položaj Hrvata u BiH sa Hrvatskom i RSK? Dakle mi smo srušili RSK i vi ćete Hrvatima nijekati pravo na entitet zbog toga?
Alfaromeo

#811 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Alfaromeo »

Da li neko od Hrvata zeli da se vrati iz Hrvatske
u Posavinu?!
Da li zeli da napusti HR?!
Ja ne poznajem takve...
Da li je Tudjman sa Slobom to vec dogovorio
za Posavinu, ja mislim da je.
Da li zelite cistu HR od Srba, ali istovremeno
teritorije u BiH.
Pa kako buraz...

Cijena ciste HR od Srba je naravno da ste
Srbima prepustili teritorije a za uzvrat ste
Dobili Knin bez odpora.
Po svaka budala zna da se teritorij kao
Knin, tvrdjava , kamenjar jos
U odbrani moze braniti barem 7 Dana.
Moje samo spike o Oluji i Gotovini
Stipu to

Ovo je sve ne-humano preseljavanje
stanovnistva.
E sad sto svako upire prstom u drugoga je
Isto Normalno...

Kad se pogleda,
SVA 3 naroda su manje vise ne zadovoljna.
Svako se cese gdje ga svrbi.
Treba izracunati 2i2 otvoriti oci, biti objektivan
i istina je takva kakva jeste.
Odluke nasih politicara ne trebamo
dozivljavati kao licne odluke
a jos manje ih stititi ili braniti ili traziti
razumijevanja za iste....

Prljavo da nemoze vise,
Ali idemo dalje.
Ovo je Balkan moj
Budi mi silan....
Collins

#812 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

Pristanite molim vas sa tim teorijama zavjere, RSK je činila trećinu Hrvatske i imali su 40 000 pripadnika RSK-a, kakve to ima veze? Utekli su jer su znali šta ih čeka.

Na kraju isti HV je tom operacijom koju vi nazivate dvolično dogovorom i spasio vaš Bihać i srušio cijeli jugozapadni dio RS-a koji je kasnije ušao u Daytonu u RS.
Pa molim vas ne serite
Mohamad Sissoko

#813 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Mohamad Sissoko »

Collins wrote:Pristanite molim vas sa tim teorijama zavjere, RSK je činila trećinu Hrvatske i imali su 40 000 pripadnika RSK-a, kakve to ima veze? Utekli su jer su znali šta ih čeka.

Na kraju isti HV je tom operacijom koju vi nazivate dvolično dogovorom i spasio vaš Bihać i srušio cijeli jugozapadni dio RS-a koji je kasnije ušao u Daytonu u RS.
Pa molim vas ne serite
Eto vi nama spasili Bihac a cijela Armija BiH vam je spasavala i Hrvatsku.Zamisli da nismo pruzili otpor i da su nas pregazili pa krenu polako sa kompaktne BH teritorije da vam jebu majku. :D
Alfaromeo

#814 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Alfaromeo »

Ok
Vi mislite da ste carevi
Vojno svakako
Ali ima ona,

Nema 3 entiteta

Znaci nema ga nikad

Znaci drzimo se zakona i ugovora
U cemu je problem??!
Vratite Srbima RSK?!

Nesto kontam o
Hrvatskoj politici....

Nisu ba Srbi ludi,
Collins

#815 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

Mohamad Sissoko wrote:
Collins wrote:Pristanite molim vas sa tim teorijama zavjere, RSK je činila trećinu Hrvatske i imali su 40 000 pripadnika RSK-a, kakve to ima veze? Utekli su jer su znali šta ih čeka.

Pa molim vas ne serite
Eto vi nama spasili Bihac a cijela Armija BiH vam je spasavala i Hrvatsku.Zamisli da nismo pruzili otpor i da su nas pregazili pa krenu polako sa kompaktne BH teritorije da vam jebu majku. :D
Napadali su oni cijelo vrijeme iz kompaktne teritorije pa su se osramotili, pogotovo na Vukovaru, btw na Vukovaru je 10 000 pripadnika sa sjeveroistočne Bosne dignuto(Prijedor itd) i na Vukovaru je dosta pala mobililizacija JNA i u samoj Srbiji kad su se vraćali u vrećama kao i dobar dio tehnike(tenkova).

Što se tiče Bihaća i 1995 istina je da je Bihać držao VRS I RSK zaokupljenu, valjda zato i imaju svi hrvatske domovnice
sportman1

#816 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by sportman1 »

Pa molim vas ne serite

A bihac je 3 godine drzao Jna I vojske rs da se ne spoje sa vojskom rsk.
Vidis da si pristran i selektivno koristis argumente.
Banksy

#817 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Banksy »

Collins wrote:Kakve veze ima položaj Hrvata u BiH sa Hrvatskom i RSK? Dakle mi smo srušili RSK i vi ćete Hrvatima nijekati pravo na entitet zbog toga?
Eh, pa ne može i jare i pare... :D
Collins

#818 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

sportman1 wrote:

Pa molim vas ne serite

A bihac je 3 godine drzao Jna I vojske rs da se ne spoje sa vojskom rsk.
Vidis da si pristran i selektivno koristis argumente.
Tko je spomenio Bihać? Bihać je na kraju i sudjelovao u Oluji na hrvatskom teritoriju i danas imaju svi domovnice hrvatske.

Pričam o Posavini di je izginulo više Hrvata nego na Vukovaru računajući i masakre nakon pada, neki spominju Posavinu i RSK.

Nerviraju me ti debilni argumenti, isti tvrde da je se Vukovar mogao obraniti iako je Hrvatska 91 imala 40 000 pripadnika HV-a koji su bili na frontovima od Dubrovnika, Zadra pa do Gospića, upravo je Gotovina tada zapovijedao u Zadru i obranio grad više na sreću i onemogućio JNA a Zadar je se držao.

Takvi teoretičari tvrde i da je Posavina pala, HV je kroz 91 i tu 92 u Posavini više izgledao kao neka skupina gerilaca nego kao ozbiljna vojska a da ne pričam o tehnici i slično
Na kraju HV nije ni postojao tada, postojao je ZNG, HOS, policajci i slični, tek kasnije je HV stvorena.

Hrvati se nikada nisu odrekli Posavine niti će se odreći
Collins

#819 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

Banksy wrote:
Collins wrote:Kakve veze ima položaj Hrvata u BiH sa Hrvatskom i RSK? Dakle mi smo srušili RSK i vi ćete Hrvatima nijekati pravo na entitet zbog toga?
Tko kaže da neće?

Dobro istina Oluja bi išla i da su pristali na Z4 i svaki stupanj autonomije, vojsku itd ali u teoriji ovo je dobar argument za usporedbu :D?
Na kraju ti Srbi iz Hrvatske su tu 2 stoljeća i došli su tu nakon bitke na Krbavskom polju kada su taj prostor napustili Hrvati i došli su tu na poziv Mađara.
Hrvati u BiH su s druge strane u BiH autohtoni i ne vidim nikakvu logiku za usporedbu RSK i Hrvata u BiH
Banksy

#820 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Banksy »

Collins wrote:
Banksy wrote:
Tko kaže da neće?
...
Last edited by Banksy on 21/11/2016 15:13, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#821 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Lincoln-Burrows »

Collins wrote: Hrvati se nikada nisu odrekli Posavine niti će se odreći
To su parole jer bi u suprotnom bio proglašen izdajnikom a realno to
je završena priča. Od tih možda 7 općina (Brod, Šamac, Odžak, Orašje, Derventa, Modriča, Gradačac) i oduzmemo Brčko
je bilo nekih 40% Hrvata što znači da bi uz Odžak i Orašje eventualno još jedna općina mogla biti hrvatska u ovoj raspodjeli.
Proces povratka je završen a Drvar, Glamoč i Grahovo ostaju u hrvatskom kantonu iako nemaju hrvatsku većinu.
Collins

#822 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

Banski vidio sam ti edit :D
Collins

#823 Re: Jel IDDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

Lincoln-Burrows wrote:
Collins wrote: Hrvati se nikada nisu odrekli Posavine niti će se odreći
To su parole jer bi u suprotnom bio proglašen izdajnikom a realno to
je završena priča. Od tih možda 7 općina (Brod, Šamac, Odžak, Orašje, Derventa, Modriča, Gradačac) i oduzmemo Brčko
je bilo nekih 40% Hrvata što znači da bi uz Odžak i Orašje eventualno još jedna općina mogla biti hrvatska u ovoj raspodjeli.
Proces povratka je završen a Drvar, Glamoč i Grahovo ostaju u hrvatskom kantonu iako nemaju hrvatsku većinu.
Drvar je prije WW2 bio hrvatski grad, prije komunističkog genocida.

Znaš koja je razlika u Posavini? Komunisti su planski svaku općinu koja je imala hrvatsku većinu miješali sa drugom tako da ispadne da Hrvati nigdje nemaju većinu
hizo ramidovic

#824 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by hizo ramidovic »

posavina-srpska dika
a i ponos srpskog krajolika...
exliberal-ex

#825 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by exliberal-ex »

seln wrote:
Znam, tebra, ono... ti si pro srpski. Zato me i cudi koliko zucno zastupas Hrvate, nakon sto si ih proterao iz "tvog" entiteta.
Moram da odgovorim....ja sam pro srpski...ok nema problema jesam....samo jedna stvar te jebe, ja sam iz centra sarajeva, gdje sam proveo cijeli rat...iz tvog sarajeva (posto sam ja cetnik ja nepripadam tu) odakle su mnogi hrvati potiho nestali...mi ih nismo tjerali sami su otisli ko I cetnici...
Post Reply