Izgleda da je tebi trebala mala skola koznih parazita a ne meni ,pa si izguglo;). Znam kako izgleda psecija buva tj.buha. Znam i kako skace...nekad imala psa,njemackog terijera. Takodjer znam da mi nece nista, samo me moze malo jace ujesti da me "uštine", no, sama pomisao odakle je buva dosla gadna je, pa ti pricaj sta hoces. Jos uvijek vrtim u glavi fenomen kako je zavrsila kod mene u stanu i stalno mi kroz glavu prolazi "mozda ovo, mozda ono"....mozda je slucajno skocila na mene u busu s nekog ko zivi sa psima (znam zvuci kao naucna fantastika ali ja stvarno , stvarno razmisljam o toj buhi)SanskiBiser wrote:ljuspica wrote:Rekoh sinoc, grad smrdi na kerove narocito kad je kisa.Ima ih vise nego ljudi. Ja sam upravo na sebi nasla jednu psecu buvu, iako im se ne priblizavam ni za zivu glavu. Ispod prozora 3-4 sprata nize kuja se okotila, smrde ko svinjac, puni buva, ne mogu vjerovat da je jedna buva doskocila do mog stana. O lajanju i napadu iste necu ni da ovorim.Niko ne smije proci. Ja cu radije odojiti od plate cifru i platicu sintera da poubija zvijeri. Ovo je preslo svaku mjeru.Vidim da neki porede sa BiH Norvesku,Svedsku u vezi ovih zakona o psima. Ne mozemo se mi porediti ni ucemu sa Skandinavijom niti bilo kojom drzavom, jer smo mi ispod svakog nivoa, pocev od vlasti, zakona, pravila, obrazovanja....pa nadalje. Lijepa Jugoslavija.
Mala škola kožnih parazita![]()
Lijevo je vaška a desno je "picajzla" pubična obe ove možeš samo od ljudi da dobiješ![]()
A ovako izgleda pseća buha:
Inače nje se ne moraš bojati jer treba joj temperatura od minimalno 38 C na koži do 39.5 C da bi te odabrala kao domaćina
E sad što se tiče eutanazija i veterinara, to je unosan biznis ja ne znam što bi veterinari odbijali to da rade jer ako rade po službenoj dužnosti koristi se cjenovnik koji ministarstvo i vet. komora određuju mislim da je sad negdje oko 60 KM po psu prosjek zavisi od težine psa ? Ako neko zna neka provjeri. Dakle koliko 10,000 već pasa u Rajvosa x 60 KM loFa do kroFa, eno onog Mrkulića ? što je bio na TV par puta on će to Cap Cap Cap za čas sve izbocati sa T61Inače boca T61 je oko 65 KM i može od 15-20 pasa uspavati s tom bocom s tim da se mora dati i Xylazine kao sedativ prije eutanazije. Ja nedavno uspavao svog psa zbog uznapredovalog tumora na jetri pa mi veterinar objašnjavao. Inače Sarajevo i Zenica meni kao nekome ko živi u provinciji su fenomeni što se tiče broja napuštenih pasa unbiliiivable
![]()
Problem pasa lutalica
-
ljuspica
#801 Re: Problem pasa lutalica
- SanskiBiser
#802 Re: Problem pasa lutalica
Eeee izguglo sam ja kaže mogu pseće buhe privremeno koristi ljude kao prevozno sredstvoljuspica wrote:Izgleda da je tebi trebala mala skola koznih parazita a ne meni ,pa si izguglo;). Znam kako izgleda psecija buva tj.buha. Znam i kako skace...nekad imala psa,njemackog terijera. Takodjer znam da mi nece nista, samo me moze malo jace ujesti da me "uštine", no, sama pomisao odakle je buva dosla gadna je, pa ti pricaj sta hoces. Jos uvijek vrtim u glavi fenomen kako je zavrsila kod mene u stanu i stalno mi kroz glavu prolazi "mozda ovo, mozda ono"....mozda je slucajno skocila na mene u busu s nekog ko zivi sa psima (znam zvuci kao naucna fantastika ali ja stvarno , stvarno razmisljam o toj buhi)SanskiBiser wrote:ljuspica wrote:Rekoh sinoc, grad smrdi na kerove narocito kad je kisa.Ima ih vise nego ljudi. Ja sam upravo na sebi nasla jednu psecu buvu, iako im se ne priblizavam ni za zivu glavu. Ispod prozora 3-4 sprata nize kuja se okotila, smrde ko svinjac, puni buva, ne mogu vjerovat da je jedna buva doskocila do mog stana. O lajanju i napadu iste necu ni da ovorim.Niko ne smije proci. Ja cu radije odojiti od plate cifru i platicu sintera da poubija zvijeri. Ovo je preslo svaku mjeru.Vidim da neki porede sa BiH Norvesku,Svedsku u vezi ovih zakona o psima. Ne mozemo se mi porediti ni ucemu sa Skandinavijom niti bilo kojom drzavom, jer smo mi ispod svakog nivoa, pocev od vlasti, zakona, pravila, obrazovanja....pa nadalje. Lijepa Jugoslavija.
Mala škola kožnih parazita![]()
Lijevo je vaška a desno je "picajzla" pubična obe ove možeš samo od ljudi da dobiješ![]()
A ovako izgleda pseća buha:
Inače nje se ne moraš bojati jer treba joj temperatura od minimalno 38 C na koži do 39.5 C da bi te odabrala kao domaćina
E sad što se tiče eutanazija i veterinara, to je unosan biznis ja ne znam što bi veterinari odbijali to da rade jer ako rade po službenoj dužnosti koristi se cjenovnik koji ministarstvo i vet. komora određuju mislim da je sad negdje oko 60 KM po psu prosjek zavisi od težine psa ? Ako neko zna neka provjeri. Dakle koliko 10,000 već pasa u Rajvosa x 60 KM loFa do kroFa, eno onog Mrkulića ? što je bio na TV par puta on će to Cap Cap Cap za čas sve izbocati sa T61Inače boca T61 je oko 65 KM i može od 15-20 pasa uspavati s tom bocom s tim da se mora dati i Xylazine kao sedativ prije eutanazije. Ja nedavno uspavao svog psa zbog uznapredovalog tumora na jetri pa mi veterinar objašnjavao. Inače Sarajevo i Zenica meni kao nekome ko živi u provinciji su fenomeni što se tiče broja napuštenih pasa unbiliiivable
![]()
, ma salim se malo
Mozda mi se samo prividja, a bolje i buhe nego bijeli misevi ha ha
-
ljuspica
#804 Re: Problem pasa lutalica
HahaZox wrote:Ti im dođeš ko tramvaj.
-
julisiz es grant
#805 Re: Problem pasa lutalica
A šta ljuskica reče, zna razliku imeđu picajzle i pseće buVe? 
-
huxley
#806 Re: Problem pasa lutalica
Pa i nije bas, Hayat je jedno vrijeme dosta intenzivno izvjestavao o ovome, i trazio rijesenje problema, FTV, OBN i BHT se gubili u kukuruzu, pa kao i oni imali neke kontakt emisije, a TVSA tradicionalno naklonjena cukama (zbog one zbljohe Brankice, valjda).zato jer to nisu novinari vec kurve koje mozes kupiti za rucak... i jer to nisu teve kuce vec stranacki informativni servisi
nego kad smo vec kod clana 14... ima i clan 13
Sta ti mozes uraditi je pisati im (neki su mi se javili, pa sam im cak i neke podatke slao), i traziti da se tematika ponovo aktuelizira. [email protected], [email protected], OBN je +387 33 648 888 (nema maila osim marketinga) itd... Jbg, treba 30 sekundi da se nadju kontakti, a onda im pisite.
Ovim govnima je budzet 5 miliona, s tim da 4,200,000 potrose na plate, dnevnice i putne troskove, a oko 450,000 na mito (covic, veterinari i sl). Nije to 5 miliona za sterilizacije i ostale zajebancije.niko nije dalabu
DT onomad rece da su za pocetak projekta dobili pet miliona (funti ili eura, ne sjecam se)... neki dan kazu kako im je godisnji budzet milion eura... najveci dio tog novca ide na sterilizaciju, odnosno veterinarima... eto neka im od tih milion eurica ostane pola, odnosno milion maraka za sterilizaciju... to je dovoljno da 50 'nagodnih' veterinara u sarajevu napravi po 20,000km prometa godisnje... a dobar dio toga je cista dobit...
- Hemera
#807 Re: Problem pasa lutalica
Bio je direktor RAD-a na TVSA večeras,i objasnio je kako imaju problem sa neobučenim ljudima tj.nedostatak ljudske radne snage,ali radiće na rješenju tog problema-
Inače higijenski servis Gladno Polje radi na području Novog Sarajeva.
Nadam se da će požuriti.
Inače prof. sa vet. fakulteta je kulturno objasnio kako su paščad istrijebila mačke,a sada imamo najezdu glodara,koji raznose kugu.
Pa da vidimo ove uspaljenice šta imaju reći.
Nadam se da će požuriti.
Inače prof. sa vet. fakulteta je kulturno objasnio kako su paščad istrijebila mačke,a sada imamo najezdu glodara,koji raznose kugu.
- eluna
#808 Re: Problem pasa lutalica
ma ljepota - sad ćemo još morati zbog svakog češanja trčati ljekaru i na bolovanje, što odmah znači odbitke od plata, ako ih već imamo ............. kad tome dodamo da 60 % populacije ne zna da ruke treba prati svako malo, i još po neki put - jebaji gaHemera wrote:Bio je direktor RAD-a na TVSA večeras,i objasnio je kako imaju problem sa neobučenim ljudima tj.nedostatak ljudske radne snage,ali radiće na rješenju tog problema-
Nadam se da će požuriti.
- Hemera
#809 Re: Problem pasa lutalica
Od šuge možda do kuge. 
- Alfons Kauders
#810 Re: Problem pasa lutalica
pet danasPas je napao gluhonijemu ženu u ulici Logavina, te je prebačena u Dom zdravlja Stari Grad gdje joj je ukazana pomoć. Kako su nam potvrdili u ovoj ustanovi, pacijentici su dati tetanus i antibiotici.
Naš portal je jutro objavio informaciju o ženi koju je čopor pasa napao na Ilidži, no ona i gluhonijema žena nisu jedine žrtve. Kako je za Klix.ba rečeno u J.U. Hitna pomoć KS, samo danas do 18:45 sati zabilježeno je pet slučajeva.
"Do sad je stiglo pet pacijenata koji su se žalili na povrede od ugriza pasa. Svi su zbrinuti na hirurškom odjelu i pušteni na kućno liječenje", reklo nam je dežurno medicinsko osoblje.
do cega nas dovede neizivljena i nedojebana balavurdija, da se ne moze rahat hodat gradom, ko da je rat u pm...
- O'zone
- Globalni moderator
#811 Re: Problem pasa lutalica
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavlj ... /140912135
Aaaaaaaaaaaaa!?? Šta su se ovo Klixovi novinari počeli ovoliko raspitivati o broju ugrizenih?
I sad ti skontaj ovako je haman svaki dan ali niko ne javlja o tome a i raja ode do hitne previje rane i nastavlja dalje.
Aaaaaaaaaaaaa!?? Šta su se ovo Klixovi novinari počeli ovoliko raspitivati o broju ugrizenih?
I sad ti skontaj ovako je haman svaki dan ali niko ne javlja o tome a i raja ode do hitne previje rane i nastavlja dalje.
- Cyrax
#812 Re: Problem pasa lutalica
Ja sam zadnji put vidio macice prije dvije godine i to su zivi bili 15tak dana dok ih tuzne oke nisu rastrgle na moje oci.
Mislim da su jedno 2-3 max macke (iskusni starohani) zive. Ko covjecije ribice postale
Zato cekam pacove od po kile da isfuraju.
Plakat cemo mi za sintorima i mackama ja vam kazem
Mislim da su jedno 2-3 max macke (iskusni starohani) zive. Ko covjecije ribice postale
-
siponja
#813 Re: Problem pasa lutalica
ja ne razumijem zašto građani koji žive u Sarajevu sami se ne obračunaju sa psima kad ova uhkljupska vlast to neće i ne može.
- alkalna_baterija
#814 Re: Problem pasa lutalica
zato jer imaju problema sa zakonom ako ih prijavi neko od ovih brižnih aktivista
- uglavnomja
#815 Re: Problem pasa lutalica
Cyrax wrote:Ja sam zadnji put vidio macice prije dvije godine i to su zivi bili 15tak dana dok ih tuzne oke nisu rastrgle na moje oci.
Mislim da su jedno 2-3 max macke (iskusni starohani) zive. Ko covjecije ribice postale![]()
pocinju od pocetka, prvo vrtici, pa dalje po redu
- Norm
#816 Re: Problem pasa lutalica
hladan.preminger wrote:A koja smo mi pizda od naroda kad problem pasa ne mozemo rijesiti na bilo koji nacin.
i ne samo to, nego jos prijavljujemo one koji rijesavaju...
- forest gump
#817 Re: Problem pasa lutalica
S kojim zakonom?alkalna_baterija wrote:zato jer imaju problema sa zakonom ako ih prijavi neko od ovih brižnih aktivista
Sad da izađem vani i porokam 20 kerova ne bi me drot ni pogledao.
- Cyrax
#818 Re: Problem pasa lutalica
Ne bih ja to radio da sam ti.forest gump wrote:S kojim zakonom?alkalna_baterija wrote:zato jer imaju problema sa zakonom ako ih prijavi neko od ovih brižnih aktivista
- alkalna_baterija
#819 Re: Problem pasa lutalica
Ne bi, ali da te prijavi neko od aktivista koji imaju kupljene one koji su iznad tih drotova, onda bi.forest gump wrote:S kojim zakonom?alkalna_baterija wrote:zato jer imaju problema sa zakonom ako ih prijavi neko od ovih brižnih aktivista
- Norm
#820 Re: Problem pasa lutalica
...ja prije govorio i govorio, nisam pravnik ali skonto legalnu borbu gradjana protiv losih i neprovedivih zakona u svim demokratskim drustvima...ali jopet IGNORE...piz.de smo mi prevelike da bi se usudili zastititi nasu djecu i majke naustrb ljutnje aktivista ljubitelja animala i par funtica u dzepu...eluna wrote:na ilidži će biti još više belaja, jer dio problema je i to što "neki ili neko" kupi pse lutalice na čaršiji i po centru, i iste prebacuje u hrasnicu ..... svako jutro mi pred zgradom osvane po 10-15 pasa koji prije nisu bili tu, a stanujem pored škole![]()
mislim, volim životinje pa i pse, čak šta više uživala bih da u stanu mogu imati jednoga, i ne bojim se ni lutalica ali što je previše - previše je ..... imam kolegicu koja se boji mačke, pa čak i mačića - neki ljudi jednostavno imaju neobjašnjiv strah (fobiju) od pasa, da ne spominjemo činjenicu da čopor od 15-20 divljih pasa može da raskomada dijete
što neko reče - organizovati se po mahalama i samostalno rješavati stanje jer zakon nije ostavio alternativu ni u kakvom smislu - ni finansijskom ni etičkom
nažalost - građanski neposluh je ovdje izgleda jedino rješenje
- Hemera
- forest gump
#822 Re: Problem pasa lutalica
It was hypothetic.Cyrax wrote:Ne bih ja to radio da sam ti.forest gump wrote:S kojim zakonom?alkalna_baterija wrote:zato jer imaju problema sa zakonom ako ih prijavi neko od ovih brižnih aktivista
- alkalna_baterija
#823 Re: Problem pasa lutalica
Uostalom, zašto bi jedan građanin odvojio bilo kakva sredstva od svoje ionako mizerne plate od koje već odbijaju dobar dio za budžet, pa da se može na human način riješiti paščadi?
Trovanje raznoraznim čudima niti je efikasno, niti je ljudski.
Trovanje raznoraznim čudima niti je efikasno, niti je ljudski.
-
dezurni_ucenik
#824 Re: Problem pasa lutalica
Sta se ovo zadnjih dana bas mediji digli?Da se nije pojavio neki DogUntrust.
Kako god,fino je vidjeti da idemo stopama normalnih zemalja po ovom pitanju.
Kako god,fino je vidjeti da idemo stopama normalnih zemalja po ovom pitanju.
- O'zone
- Globalni moderator
#825 Re: Problem pasa lutalica
A kad su to građani koji žive u Sarajevu bilo šta sami riješili?siponja wrote:ja ne razumijem zašto građani koji žive u Sarajevu sami se ne obračunaju sa psima kad ova uhkljupska vlast to neće i ne može.