Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mO k3

#801 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mO k3 »

:thumbup:
Dr. Kuca wrote:Ciro je idealan. Volii ga anrod, voli bogarat, psovat majku, zna lozit raju, trcace oko stadiona mahajuci rukama, opet dobar i sa novinarima, imat ce pristup u svlacionicama, hotelu, igraci ce hodat noc pred utakmicu itd. Idealan covjek. :thumbup:
Dr. Kuca

#802 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Mada ja ne znam sto ne bi zvali Kapela. Vodio bi nas djabe, mi smo zanimljivi svima?

:lol:
nosara

#803 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Sta znaci "zvucno, svjetsko ime"...? Jel' treba da zvucimo ili pobjedjujemo...?
Kaunas

#804 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Kaunas »

+++ BREAKING NEWS +++

NOVI TRENER POTPISAO UGOVOR......opsirnije tokom dana.

Image
OldMayor

#805 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

nosara wrote: Samo Amar, ostalo su preskupe ublehe ili samo ublehe...

Mlad, zajeban, iskusan, zna znanje... Uspjeh...
Da mu Svabo nije caca, taj lik ne bi mogao, prvo igrati fudbal, drugo trenirati nekoga isti.

Pa pogledaj mu karijeru boga ti, babin sincic.

Sto dalje.

I ovi ostali Bazdarevic, Hadzibegic, Prosinecki...halo ba, da oni sta valjaju pa bili bi negdje treneri. A nije bas da su neki biraci, vodili bi oni sve i svasta, ali ocito im niko ne nudi aganzman.

Sto se mene tice prvi izbor je Vaha, a ako on ne moze, onda zvati Sergeja. Mlad je, nema iskustva trenerskog, ali ima bogatu igracku karijeru. Mozemo tu pokusati hrvatski recept.

Zato ne bih volio ove polovnjace koje se smucaju iz tima u tim, kao sto su gore pobrojani. Hvala im, ali eto vam tamo maroko, turski drugoligasi pa isprobavajte.
kakotakonikako

#806 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by kakotakonikako »

OldMayor wrote:

Da mu Svabo nije caca, taj lik ne bi mogao, prvo igrati fudbal, drugo trenirati nekoga isti.

Sto dalje.

I ovi ostali Bazdarevic, Hadzibegic, Prosinecki...halo ba, da oni sta valjaju pa bili bi negdje treneri. A nije bas da su neki biraci, vodili bi oni sve i svasta, ali ocito im niko ne nudi aganzman.

Sto se mene tice prvi izbor je Vaha, a ako on ne moze, onda zvati Sergeja. Mlad je, nema iskustva trenerskog, ali ima bogatu igracku karijeru. Mozemo tu pokusati hrvatski recept.

Zato ne bih volio ove polovnjace koje se smucaju iz tima u tim, kao sto su gore pobrojani. Hvala im, ali eto vam tamo maroko, turski drugoligasi pa isprobavajte.
najblaze receno, malo si kontradiktoran.
MeanMachine

#807 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MeanMachine »

Koga zanimaju plate trenera svih reprezentacija koje su učestvovale na zadnjem Svjetskom prvenstvu (preuzeto iz članka web portala focus.de, napisanog 12.06.2014. godine) evo i ta informacija:
Die Gehaltsliste der WM-Trainer:
1. Fabio Capello, Russland, 8,29 Mio. Euro
2. Roy Hodgson, England, 4,34 Mio. Euro
3. Cesare Prandelli, Italien, 3,19 Mio. Euro
4. Luiz Felipe Scolari, Brasilien, 2,93 Mio. Euro
5. Ottmar Hitzfeld, Schweiz, 2,76 Mio. Euro
6. Joachim Löw, Deutschland, 2,66 Mio. Euro
7. Vicente Del Bosque, Spanien, 2,5 Mio. Euro
8. Louis van Gaal, Niederlande, 2,02 Mio. Euro
9. Alberto Zaccheroni, Japan, 2,01 Mio. Euro
10. Jürgen Klinsmann, USA, 1,94 Mio. Euro
11. Didier Deschamps, Frankreich, 1,59 Mio. Euro
12. Paolo Bento, Portugal, 1,59 Mio. Euro
13. Carlos Queiroz, Iran, 1,55 Mio. Euro
14. Jorge Sampaoli, Chile, 1,31 Mio. Euro
15. Jose Pekerman, Kolumbien, 1,24 Mio. Euro
16. Ange Postecoglou, Australien, 1,03 Mio. Euro
17. Oscar Tabarez, Uruguay, 929.000 Euro
18. Sabri Lamouchi, Elfenbeinküste, 765.000 Euro
19. Vahid Halihodzic, Algerien, 743.000 Euro
20. Marc Wilmots, Belgien, 638.000 Euro
21. Fernando Santos, Griechenland, 638.000 Euro
22. Alejandro Sabella, Argentinien, 600.000 Euro
23. Myung-Bo Hong, Südkorea, 587.000 Euro
24. Luis Fernando Suarez, Honduras, 465.000 Euro
25. Reinaldo Rueda, Ecuador, 418.000 Euro
26. Jorge Luis Pinto, Costa Rica, 325.000 Euro
27. Volker Finke, Kamerun, 291.000 Euro
28. Stephen Keshi, Nigeria, 290.000 Euro
29. Safet Susic, Bosnien, 260.000 Euro
30. Niko Kovac, Kroatien, 200.000 Euro
31. James Kwesi Appiah, Ghana, 186.000 Euro
32. Miguel Herrera, Mexiko, 155.000 Euro
Dakle, Halilhodžić (koji bi bio moj prvi izbor :-D ) je u Alžiru zarađivao skoro 3 puta više nego Sušić (ali imajući u vidu koliko je veći stručnjak Vaha u odnosu na Sušića ta razlika je još i mala). Nerealno je očekivati da NFSBiH bilo kojem potencijalnom selektoru trenutno može ponuditi tako velika godišnja primanja, ali s druge strane smatram da bi npr. Vaha pristao i na manju platu od one koju je imao u Alžiru ako bi dobio garancije da će imati slobodu odlučivanja u svom radu bez uplitanja sa strane bilo koga iz saveza ili užeg/šireg kruga osoba koje su povezane sa samim reprezentativcima. Bez obzira ko na kraju bude novi selektor važno je da se ta odluka donese brzo kako bi reprezentacija izbjegla vakuum u kojem se ne zna ko je novi "šef" ekipe što bi dodatno umanjilo ionako već jako tanke šanse da se napravi bilo kakav pozitivan rezultat u ovom ciklusu kvalifikacija. Vaha za selektora :thumbup:
nosara

#808 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

kakotakonikako wrote:
OldMayor wrote:

Sto dalje.

Lupa covjek... Mozda je bubnjar... :D
OldMayor

#809 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

kakotakonikako wrote:
OldMayor wrote:

Sto dalje.

Zasto?

Sto se mene tice ili uzeti totalno novo ime (poput Sergeja) ili totalno zvucno ime (poput Vahe).

Najgore su mi ove sredine.

I ne vidim zasto ne dati priliku Sergeju? Istina, nema iskustva, ali ponavljam nisu ga imali pretjerano ni hrvatski treneri pa napravise boom. Ako nista covjek ima prebogatu karijeru, sto klupsku, sto reprezentativnu. Prosao kroz sve i svasta. Da ne govorim koliko bi ga igraci, navijaci gotivili.
nosara

#810 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

direktni wrote:Amara Osima ljudi ili vole ili mrze. Nema sredine. Takav odnos je obično prema harizmatičnim ljudima. Amar ima harizmu i to je evidentno. U svojoj karijeri je proveo 8 sezona na trenerskoj klupi dva kluba (Željezničar i JEF United). U tih 8 sezona je osvojio 11 trofeja. Nikada mu se nije desilo da u jednoj sezoni ne osvoji trofej, a bilo je sezona u kojoj je osvajao i više njih. To su ogoljene činjenice.

Pored toga Amar Osim govori tečno Francuski, Engleski i Njemački jezik i nije mu mrsko otići pogledati utakmicu na bilo kojoj strani svijeta. Amar jeste čudak, ali mu niko ne može osporiti ostvarene rezultate.

Safet Sušić je osvojio 2 boda iz 4 utakmice. Nasljednik iz te 4 utakmice protiv istih protivnika mora osvojiti minimalno 10 bodova, što znači da ne smije izgubiti ni jednu utakmicu (3 pobjede i 1 remi). U ovoj kalkulaciji nisam računao Andoru, jer se podrazumjevaju dvije pobjede. Safet Sušić je zadao težak zadatak nasljedniku, kako bi se došlo do famoznih "PAPETOVIH 18 BODOVA".

UČINAK AMARA OSIMA U TRENERSKOJ KARIJERI, KOJA JE TRAJALA 8 SEZONA:
Premier League of Bosnia and Herzegovina
Winner (5): 2000–01, 2001–02, 2009–10, 2011–12, 2012–13
Runner-up (1): 2002–2003
Football Cup of Bosnia and Herzegovina
Winner (4): 2001, 2003, 2011, 2012
Runner-up (3): 2002, 2010, 2013
Super Cup of Bosnia and Herzegovina
Winner (1): 2001
Double
Premier League and National Cup (1): 2000–01, 2011–12
Japan JEF United (1)

J. League Cup
Winner (1): 2006

Ja kao navijač Želje NE BIH volio da Amar preuzme Reprezentaciju BiH.
Dugovi su vraceni, moze komotno... :D
OldMayor

#811 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

nosara wrote:
kakotakonikako wrote: najblaze receno, malo si kontradiktoran.
Pa samo slijep covjek moze dati Osimu da vodi repku. Babinom sincicu. Vucarao ga Ivica za sobom ko kakvu pudlicu. Lik bukvalno u zivotu sam nista nije napravio.

Za razliku od vas ja mogu objektivno gledati situaciju, jer nisam ni zeljovac, ni pitar.

A druga je stvar sto je vama neki smijesni klub, iznad drzave. Meni nije.
nosara

#812 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

OldMayor wrote:
nosara wrote:
Pa samo slijep covjek moze dati Osimu da vodi repku. Babinom sincicu. Vucarao ga Ivica za sobom ko kakvu pudlicu. Lik bukvalno u zivotu sam nista nije napravio.

Za razliku od vas ja mogu objektivno gledati situaciju, jer nisam ni zeljovac, ni pitar.

Ti si, blago receno, nogometni neznalica... I ne samo nogometni, ali nije tema... I zasluzujes nekog laznjaka za selektora, nekog novog ciru ili barbareza koji loptu nije vidio otkako je prestao igrat fudbal... Ali, ti nisi bitan, tako da se to nece desit... :D
Dr. Kuca

#813 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Nosara cija si ti treba? Amahova il Lutvina? :lol:

Inace Amah je odlican sthucnjak, kako primiti 5 komada za 20 minuta.
kakotakonikako

#814 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by kakotakonikako »

OldMayor wrote:
nosara wrote:

nisam ni ja ni zeljovac a ni pitar. odaklen ti to. i ponovo kazem kontradiktoran si u vezi novog selektora i kriterijuma. zbog njih si kontradiktoran.a ne da li si zeljovac ili pitar.
OldMayor

#815 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

nosara wrote: Ti si, blago receno, nogometni neznalica... I ne samo nogometni, ali nije tema... I zasluzujes nekog laznjaka za selektora, nekog novog ciru ili barbareza koji loptu nije vidio otkako je prestao igrat fudbal... Ali, ti nisi bitan, tako da se to nece desit... :D
Pricaj ti sta hoces, Ciro je bio treci na svijetu. A sa nasom repkom je u poprilicno teskoj grupi dosao do baraza, a repku je preuzeo u apsolutnom rasulu, gorem nego sada sto je slucaj.

Mislim, nisam njegov ljubitelj i ne bih ga volio ponovo gledati, ali ovo gore su cinjenice.

Barba s druge strane, ima karijeru kakvu tvoj Osim moze sanjati. Bio kapiten, vodja i sigurno ce jednog dana biti dobar trener.

Hvala bogu ne pitas se ni ti. :wink:
Charuga
Globalni moderator

#816 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Charuga »

O'zone wrote:Znači imamo tri trenera koji se sami nude da preuzmu vruć krompir zvani 5 od 6.

Meša,Hadžija i Robert

Kako god okrenem Hadžija mi je najizgledniji
A što je Hadžija najizgledniji? Koja je razlika između njega i Meše?

Vaha: Baždarević je dobro rješenje za reprezentaciju, ima iskustva i rezultate u klubovima u kojima je radio.
OldMayor

#817 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

kakotakonikako wrote: nisam ni ja ni zeljovac a ni pitar. odaklen ti to. i ponovo kazem kontradiktoran si u vezi novog selektora i kriterijuma. zbog njih si kontradiktoran.a ne da li si zeljovac ili pitar.
Ja sam objasnio razloge te 'kontradiktornosti'.

Ne zelim polovnjacu Bazdarevica ili Hadzibegica.

I to je moje misljenje, svako valjda ima pravo da iznese isto.

Moje zelje su ili Vaha ili Sergej. Da Kodro nije zauzet, on bi bio prva zelja poslije Vahe.

Vaha, svi znamo zasto. Sergej zato sto je nova krv. Mlad, ambiciozan, poznaje repku bolje od bilo koga.
Last edited by OldMayor on 18/11/2014 10:05, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#818 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Ovaj Kuća je doktor smaranja... dobro skontali smo da ne možeš preboljeti teleću glavu :roll:
stakasa

#819 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Jebo te ovde se ozbiljno raspravlja o Amaru Osimu
O'zone
Globalni moderator

#820 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by O'zone »

MeanMachine wrote:Koga zanimaju plate trenera svih reprezentacija koje su učestvovale na zadnjem Svjetskom prvenstvu (preuzeto iz članka web portala focus.de, napisanog 12.06.2014. godine) evo i ta informacija:
Die Gehaltsliste der WM-Trainer:
1. Fabio Capello, Russland, 8,29 Mio. Euro
2. Roy Hodgson, England, 4,34 Mio. Euro
3. Cesare Prandelli, Italien, 3,19 Mio. Euro
4. Luiz Felipe Scolari, Brasilien, 2,93 Mio. Euro
5. Ottmar Hitzfeld, Schweiz, 2,76 Mio. Euro
6. Joachim Löw, Deutschland, 2,66 Mio. Euro
7. Vicente Del Bosque, Spanien, 2,5 Mio. Euro
8. Louis van Gaal, Niederlande, 2,02 Mio. Euro
9. Alberto Zaccheroni, Japan, 2,01 Mio. Euro
10. Jürgen Klinsmann, USA, 1,94 Mio. Euro
11. Didier Deschamps, Frankreich, 1,59 Mio. Euro
12. Paolo Bento, Portugal, 1,59 Mio. Euro
13. Carlos Queiroz, Iran, 1,55 Mio. Euro
14. Jorge Sampaoli, Chile, 1,31 Mio. Euro
15. Jose Pekerman, Kolumbien, 1,24 Mio. Euro
16. Ange Postecoglou, Australien, 1,03 Mio. Euro
17. Oscar Tabarez, Uruguay, 929.000 Euro
18. Sabri Lamouchi, Elfenbeinküste, 765.000 Euro
19. Vahid Halihodzic, Algerien, 743.000 Euro
20. Marc Wilmots, Belgien, 638.000 Euro
21. Fernando Santos, Griechenland, 638.000 Euro
22. Alejandro Sabella, Argentinien, 600.000 Euro
23. Myung-Bo Hong, Südkorea, 587.000 Euro
24. Luis Fernando Suarez, Honduras, 465.000 Euro
25. Reinaldo Rueda, Ecuador, 418.000 Euro
26. Jorge Luis Pinto, Costa Rica, 325.000 Euro
27. Volker Finke, Kamerun, 291.000 Euro
28. Stephen Keshi, Nigeria, 290.000 Euro
29. Safet Susic, Bosnien, 260.000 Euro
30. Niko Kovac, Kroatien, 200.000 Euro
31. James Kwesi Appiah, Ghana, 186.000 Euro
32. Miguel Herrera, Mexiko, 155.000 Euro
Dakle, Halilhodžić (koji bi bio moj prvi izbor :-D ) je u Alžiru zarađivao skoro 3 puta više nego Sušić (ali imajući u vidu koliko je veći stručnjak Vaha u odnosu na Sušića ta razlika je još i mala). Nerealno je očekivati da NFSBiH bilo kojem potencijalnom selektoru trenutno može ponuditi tako velika godišnja primanja, ali s druge strane smatram da bi npr. Vaha pristao i na manju platu od one koju je imao u Alžiru ako bi dobio garancije da će imati slobodu odlučivanja u svom radu bez uplitanja sa strane bilo koga iz saveza ili užeg/šireg kruga osoba koje su povezane sa samim reprezentativcima. Bez obzira ko na kraju bude novi selektor važno je da se ta odluka donese brzo kako bi reprezentacija izbjegla vakuum u kojem se ne zna ko je novi "šef" ekipe što bi dodatno umanjilo ionako već jako tanke šanse da se napravi bilo kakav pozitivan rezultat u ovom ciklusu kvalifikacija. Vaha za selektora :thumbup:
Dajte čovjeku milion i dovedite ga :izet:
ultima_palabra

#821 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

.
Dr. Kuca

#822 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

ultima_palabra wrote:Ovaj Kuća je doktor smaranja... dobro skontali smo da ne možeš preboljeti teleću glavu :roll:
Prebolio davno, poslije brazila. Mada bolje i on da je osto nego da dodje ovaj neuspjeli pobacaj incestne veze Amah.
fwh

#823 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by fwh »

Svi mi gledamo u Vahu k'o u najjače rješenje naših briga oko reprezentacije, ali se bojim da bi nas to tek gurnulo u novi vakuum i novo natezanje oko selektora na prvom neriješenom rezzu ili porazu (nedajBože).
Vrlo je izvjesno da lisice iz NSBiH mogu ubijediti Vahu u sve moguće beneficije, slobodu u kreiranju same repke kao i strategije, taktike, ali čisto sumnjam da bi kroz period kvalifikacija i održali ta obećanja. Napustio bi Vaha repku za minutu i ne bi odugovlačio da sa pola treninga ode... Jeben tip, to znamo...

Ono što je nama potrebno jeste jeben tip sa čvrstom rukom i godinama iskustva. Da naše zvijezde slušaju šta govori i primijenjuju taktičku postavku, ali i da "strahuju" od mogućih kazni ili izostavljanja iz ekipe. Da budu svjesni da ne moraju po defaultu igrati u prvoj postavi ili čak uopšte na određenoj tekmi...

Jbg, u banani smo!
MeanMachine

#824 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MeanMachine »

fwh wrote:Svi mi gledamo u Vahu k'o u najjače rješenje naših briga oko reprezentacije, ali se bojim da bi nas to tek gurnulo u novi vakuum i novo natezanje oko selektora na prvom neriješenom rezzu ili porazu (nedajBože).
Vrlo je izvjesno da lisice iz NSBiH mogu ubijediti Vahu u sve moguće beneficije, slobodu u kreiranju same repke kao i strategije, taktike, ali čisto sumnjam da bi kroz period kvalifikacija i održali ta obećanja. Napustio bi Vaha repku za minutu i ne bi odugovlačio da sa pola treninga ode... Jeben tip, to znamo...

Ono što je nama potrebno jeste jeben tip sa čvrstom rukom i godinama iskustva. Da naše zvijezde slušaju šta govori i primijenjuju taktičku postavku, ali i da "strahuju" od mogućih kazni ili izostavljanja iz ekipe. Da budu svjesni da ne moraju po defaultu igrati u prvoj postavi ili čak uopšte na određenoj tekmi...

Jbg, u banani smo!
Ovim boldiranim si upravo opisao Vahu - dakle idealno rješenje u ovom trenutku :D
stakasa

#825 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

fwh wrote:Svi mi gledamo u Vahu k'o u najjače rješenje naših briga oko reprezentacije, ali se bojim da bi nas to tek gurnulo u novi vakuum i novo natezanje oko selektora na prvom neriješenom rezzu ili porazu (nedajBože).

Jbg, u banani smo!
Dusko Bajevic. Zakrmi li nece ga niko ubjedit i sljedeci ce ga poslusat
Locked