Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Rasprave o vjerskim temama.
Sanjarko

#801 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Sanjarko »

Dope_Man wrote: Ima super moci, al tezina ga koci izgleda.
Pa ima supermoci.
A tezina ga ne koci.
Jacoba nije mogo da u hrvanju odkoci. ;-)
SamoVasGledam

#802 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by SamoVasGledam »

Jadan Lot... Ćerke iskoristile njegovo pijanstvo i silovale ga.

Pitam se samo na koga li je taj dobar i uzoran čovek mislio dok mu je tokom odnosa penis bio u pravom i čvrstom stanju.
Dope_Man

#803 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Dope_Man »

SamoVasGledam wrote:Jadan Lot... Ćerke iskoristile njegovo pijanstvo i silovale ga.

Pitam se samo na koga li je taj dobar i uzoran čovek mislio dok mu je tokom odnosa penis bio u pravom i čvrstom stanju.
On bjese valjda veoma pobozan covjek koji voli svog tvorca vise od ikoga.. pa sad.. :hm: :bije:
Sanjarko

#804 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Sanjarko »

Dope_Man wrote:
SamoVasGledam wrote:Jadan Lot... Ćerke iskoristile njegovo pijanstvo i silovale ga.

On bjese valjda veoma pobozan covjek koji voli svog tvorca vise od ikoga.. pa sad.. :hm: :bije:
Nemojte coeka nevinog napadat.
Prirodno je to.
Nije gluho bilo bio impontentan.
Plus mozda su mu Vijagru, ili Levitru, ili Cijalis tutnule u vino.
A mozda Africku sljivu.
Ko zna.
Nocty

#805 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

patriot_1 wrote:
Dope_Man
"
Pravnice genijalni, ako TI ubijes dijete mog komsije, a ja sam sudija, je li te trebam kazniti tako sto cu ubiti tvoje dijete, koje nikome nista nije krivo, ili trebam TEBE kazniti za zlocin koji si TI pocinio?

Eto gdje tvoj divni bog grijesi, ne kaznjava krivca, kaznjava nevine da zadovolji svoju bolesnu psihu zeljnu krvi i zrtv
e.
Ali ako je neki narod generacijama zao,onda je za vjerovat da treba sasjeći u korjenu to zlo!Ovdje mislim na slučaj Sodome i Gomore a nešto slično je i sa Egipćanima.Baš zahvaljujući Židovu Josipu su se kao nacija obogatili a nekon nekog vremena ,te židove koje su primili kao braću,učiniše robovima.
Smrt te djece nije i njihov kraj,smrt nije prestanak života!
Ja vjerujem da će ljudi na posljednjem sudu biti suđeni ne toliko zbog grijeha nego zbog toga što su odbacili Božjeg Sina,nisu prihvatili pojas spasenja.I po smrti,negdje borave duše istih,ako nisu čuli za života za Isusa kao Spasitelja,imat će šansu tamo!Čak u jednom Evanđelju piše da je Isus,umrijevši,duhom otišao propovjedati onima koji su prije bili u tami jer nikad nisu čuli za njega!
ti nisi normalan
znaci ja mogu pomoc djeci i radit dobra dijela citav zivot al ako nisam vjerovo u isusa naebo sam ga... ti si budala bolan ko i milijarde poput tebe...kolko slika treba da stavim da bi vidio da su te esseni shebali u zdrav mozak...mada im nije to namjera bila nego popovi sto su obrnuli doktorinu praktikovanja enteogena kao podlogu religije...znaci neko ce doc covjeku iz amazona koji je umro priridnom smrcu il nedo bog vepar ka ubio dok je lovio...i sad dolazi isus i kaze eh evo to sam ja ...
ti nisi faking normalan i treba vas sve pozatvarat u ćuze maximum security da ne trujete ovaj organizam zvani zemlja
magarci jedni zarupljeni...ne zna sebi curu nac il mu zena nije po volji pa ovdje dolazi kopirat svoje pedofilne svestenike.

reko sam ti vec jednom konju jedan
kad promasis metu u streljastvu to se zvalo grijeh
il gresnik
kad uzmes isusa (da) onda vidis da ti je zivot bio promasaj
i to si ti:promasaj...znanje da te lupi po nosu nebi ga prepozno
mariner

#806 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by mariner »

Ljudi ovdje se baca akcent samo na svemoc boga.
On je taj koji moze sve da radi sta miu se hoce cak I sa djavolom upravlja ako mu se hoce.
On stvori sve ove podjele I patnje ljudi trazeci smisao I trudeci se da budu dobri a isto tako I zli ljudi imaju patnje I uzivanja.
Dali je biblija tora ili kuran dat da bude operativni sistem neke institucije (npr crkve) kad instaliramo u nase mozgove taj sistem i odrzavamo ga praktikovanjem tada se mozemo nadati oslobodjenju i raju (ugodi) ili mozemo naci spas kod boga nekim drugim operativnim sistemom koji smo sami napravili?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#807 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by dr.gog »

Ja vjerujem da će ljudi na posljednjem sudu biti suđeni ne toliko zbog grijeha nego zbog toga što su odbacili Božjeg Sina,nisu prihvatili pojas spasenja.I po smrti,negdje borave duše istih,ako nisu čuli za života za Isusa kao Spasitelja,imat će šansu tamo!Čak u jednom Evanđelju piše da je Isus,umrijevši,duhom otišao propovjedati onima koji su prije bili u tami jer nikad nisu čuli za njega!
O zdravo Patriot. :D

De mi samo na brzinu odgovori, po onome što si upumpao iz teologije, gdje je to naš dobri Isus "otišao" da vadi iz propasti "one koji nisu čuli za njega"?

Prije odgovora, otvori Knjigu Propovjednika glede&unatoč lokacije i stanja mrtvih.Valjda je Propovjedniku vjerovati...

Inače, de zakatančite ovo trolovsko sranje od teme :D kojem se ni početak, ni sredina, ni kraj ne vide.
Nocty

#808 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

mariner wrote:Ljudi ovdje se baca akcent samo na svemoc boga.
On je taj koji moze sve da radi sta miu se hoce cak I sa djavolom upravlja ako mu se hoce.
On stvori sve ove podjele I patnje ljudi trazeci smisao I trudeci se da budu dobri a isto tako I zli ljudi imaju patnje I uzivanja.
Dali je biblija tora ili kuran dat da bude operativni sistem neke institucije (npr crkve) kad instaliramo u nase mozgove taj sistem i odrzavamo ga praktikovanjem tada se mozemo nadati oslobodjenju i raju (ugodi) ili mozemo naci spas kod boga nekim drugim operativnim sistemom koji smo sami napravili?
nece ti dat nikakvu slobodu jer glavne price su kriptovane
tako da ako ne znas da desifrujes bices ko duduk dok citas
da , jeste pretvaro je vodu u vino,da lijecio je slijepe,hodo po vodi...
ako ne znas pravu pozadinu tog neces bit nikakav vjernik,samo iluzija ugodnosti...ko tele pred klanje.
Nocty

#809 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

:(
dr.gog wrote:

De mi samo na brzinu odgovori, po onome što si upumpao iz teologije, gdje je to naš dobri Isus "otišao" da vadi iz propasti "one koji nisu čuli za njega"?

Prije odgovora, otvori Knjigu Propovjednika glede&unatoč lokacije i stanja mrtvih.Valjda je Propovjedniku vjerovati...

Inače, de zakatančite ovo trolovsko sranje od teme :D kojem se ni početak, ni sredina, ni kraj ne vide.
sta ti samo hoces zakljucavat teme?
jel bi ti to malo da kontrolises stvari a ?
volis autoritet? red? haos ti nije bas jaca strana a?
patriot_1

#810 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Vizionar 1985 wrote:
patriot_1 wrote:e.
Ali ako je neki narod generacijama zao,onda je za vjerovat da treba sasjeći u korjenu to zlo!Ovdje mislim na slučaj Sodome i Gomore a nešto slično je i sa Egipćanima.Baš zahvaljujući Židovu Josipu su se kao nacija obogatili a nekon nekog vremena ,te židove koje su primili kao braću,učiniše robovima.
Smrt te djece nije i njihov kraj,smrt nije prestanak života!
Nemoj se uvrijedit, Ja sto znam o Bibliji, i sto sam djelimicno procito iz nje,
i kak znam o Sodomi i Gomori bilo je prezivjelih Lot i Njegove kcerke, koje su poslije sa Svojim
ocem Lotom se seksale i djecu mu rodile.
Cak tom logikom onda ne bi trebalo bit ni prezivjelih Velikog Potopa osim samo Noaha, Zene mu, i Sinova.
Sjecas se da Noahovi sinovi uzese Kceri iz Naroda kojeg je bog odabrao da ga Satre Velikim Potopom.
Ne sjećam se,nisam bio prisutan
patriot_1

#811 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Vizionar 1985
Ali ako je neki narod generacijama zao,onda je za vjerovat da treba sasjeći u korjenu to zlo!Ovdje mislim na slučaj Sodome i Gomore a nešto slično je i sa Egipma.Baš zahvaljujući Židovu Josipu su se kao nacija obogatili a nekon nekog vremena ,te židove koje su primili kao braću,učiniše robovima.
Smrt te djecanie nije i njihov kraj,smrt nije prestanak života!
Ja vjerujem da ćeć ljudi na posljednjem sudu biti suđeni ne toliko zbog grijeha nego zbog toga što su odbacili Božjeg Sina,nisu prihvatili pojas spasenja.I po smrti,negdje borave duše istih,ako nisu čuli za života za Isusa kao Spasitelja,imat će šansu tamo!Čak u jednom Evanđelju piše da je Isus,umrijevši,duhom otišao propovjedati onima koji su prije bili u tami jer nikad nisu čuli za njega!
Nemoj se uvrijedit, Ja sto znam o Bibliji, i sto sam djelimicno procito iz nje,
i kak znam o Sodomi i Gomori bilo je prezivjelih Lot i Njegove kcerke, koje su poslije sa Svojim
Cak tom logikom onda ne bi trebalo bit ni prezivjelih Velikog Potopa osim samo Noaha, Zene mu, i Sinova.
Sjecas se da Noahovi sinovi uzese Kceri iz Naroda kojeg je bog odabrao da ga Satre Velikim Potopo
[/quote]
Ne sjećam se,nisam bio prisutan.
patriot_1

#812 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

SamoVasGledam wrote:Ne razumem šta su to Lotove kćeri krive. One su samo sledile biblijsku kulturu incesta koju su praktikovala još deca Adama i Eve sa sve Božijim dopuštenjem i blagoslovom.

I sad one jadne kao treba da budu kažnjene što su praktikovale isto sa ocem. Svašta.
Viđaj njega,biblija jasno piše što učiniti,kako kazniti incest!A lijepo sam napisao,ako je Bog stvorio jedinke dakle samo Adama i samo Evu onda nije bilo drugog načina za produženje vrste.A kako je Adam i jednina i množina a tako i Eva,možda je stvorio čovjeke i žene!Okultisto !
Nocty

#813 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

zenska i muska hemisfera starac
patriot_1

#814 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Vizionar 1985 wrote:
patriot_1 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Nemoj se uvrijedit, Ja sto znam o Bibliji, i sto sam djelimicno procito iz nje,
Sjecas se da Noahovi sinovi uzese Kceri iz Naroda kojeg je bog odabrao da ga Satre Velikim Potopom.
Što su tebi Lotove kćeri pozitivci?
Naslijedile su kulturu grada iz kog su izišle.Biblija jasno kaže da se takve kazni kamenovanjem.
Tko zna kakve su te Noine snahe bile,vjerovatno dobre jer su živjele sa bogobojaznim Noom!
Ko je reko da su pozitivne, a nije na meni da im sudim.
Samo ti kazem ak je odluceno da se zatre i Sodoma i Gomora zar onda nije logicno bilo da nema prezivjelih.
Ni Lota ni Kcerki njegovih.
Ista stvar sa Noahovim Snajkama.
Narod zatran a gle one nisu.
Ovo je tvoja logika, bog odlucio zatrat neki narod zar onda po toj tvojoj logici ne bi cijeli taj narod trebao zatrat, bez prezivjelih.
;-)
Da ako se radi o narodu koji bezbožno živi generacijama!Dakle,nećeš više činiti zlo ,od koljena do koljena a i drugima će to biti opomena.Usput,Bog ih je stvorio,da nije njega nebi bilo ni njih.Zartati neki narod zbog toga što su zli nije i nestanak tog naroda.Oni žive , imat će još jednu šansu kao duše.Bog će ih i tamo "posjetiti" i ako i tu zglajzaju idu u vječni pakao ili bar u muke koje će dosta dugo trajati do potpunog uništenja.Želiš li i ti skončati tako?
patriot_1

#815 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

dr.gog wrote:

Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu.
1. Petrova 3,19 U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici

1. Petrova 3,20 koji bijahu nekoć nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost iščekivaše, u vrijeme Noino, dok se gradila korablja u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bi spašena vodom.
patriot_1

#816 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:
patriot_1 wrote:...Smrt te djece nije i njihov kraj,smrt nije prestanak života!...
Imaš li ti djece? Imaš li bilo šta moralno što je u tebi ostalo?
Ja imam i morala i djece.A ti?Čisto sumnjam)I imam ovo,Petar Apostol piše,ja mu vjerujem:
Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu.
1. Petrova 3,19 U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici
1. Petrova 3,20 koji bijahu nekoć nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost iščekivaše, u vrijeme Noino, dok se gradila korablja u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bi spašena vodom.
>I da sam Bog,isto bi postupio,ako u 10 generacija neki narod čini zlo,ma koliko ih Bog opominjao da je to zlo,onda što je riješenje?
Naprimjer,ti u Boga ne vjeruješ,a imaš dosta stvari koje ukazuju na to da On ipak moža i postoji,bar tolio koliko i kontra,ali ti zabrazdiom da ga nema , i jednom kad umreš ideš u pakao.Tko je kriv?On?Ja obično osobama kao ti kažem da je zadnji potez koji trebaju napravit,reći nešto tom"nepostojećem" :"Dali ti postojiš,ja ću vjerovat u tebe ako mi ti osobno daš dokaz",ako ti neda,ostani u svom uvjerenju.Osobe kojima je istinski stalo do nečega,kopaju i kopaju dok to ne nađu.Ne odustanu lako.Koji olako odustanu,znači da im nije ni stalo!Ja sam bio ateista,došao do toga da možda ipak Bog postoji i to sam učinio,i On se potrudio,ne jednom da mi ukaže na sebe!Sada ne samo da (slijepo) vjerujem nego sam siguran da on JESTE!A ponekad ipak malo posumnjam,vrlo rijetko i kratko to traje!I u tim trenucima On se potrudi da mi ukaže na sebe,da mi neki dokaz,neki mig.Recimo,kad su mi četnici ubili mamu i sestru,vikao sam na Boga što ih nije spasio,skoro odustao od vjere,onda shvatih da su svi Apostoli bili ubijeni,divni ljudi,veliki vjernici(što njih dvije nisu bile) i shvatih tada da ne živimo na nebu,nego na zemlji gdje zlo često "pobjeđuje" ali oni koji su stradali kao nevini,žrtve zlih ljudi i ZLOG sotone,VJEČNO žive.Smrt nije kraj nego novi početak!
patriot_1

#817 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Vizionar 1985 wrote:
aurora313 wrote:
Vizionar 1985 wrote:I jos nesto zanimljivo ima al nije za telefona.
Well, i jeste i nije. U pravu si ali i nisi. Naime, mi ne možemo sve da prevodimo onako kako je postavljeno nekada, kako je neko znao da to napiše ili zabilježi, ili da vodimo računa šta se sve mijenjalo kroz vijekove. Zato ostavimo ovo za one koji se bave istorijom jezika.

Važno da generalno razumijemo o čemu se radi iako mi nije jasno zašto si pitao ako si znao.
Ma nisam tebe, nego vrle pozavaoce biblije.
Bas me zanima da li znaju sta biblija znaci uopste.
Naravno!Knjiga ili knjige!
patriot_1

#818 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

="Dope_Man"

Tebi logika stvarno nije jaca strana. Evo da ti ja jednostavno postavim sta ti zastupas:

1. SVI ljudi u Sodomi i Gomori su losi osim JEDNOG covjeka i njegove zene i kceri (iako je taj JEDINI PRAVEDNIK ponudio svoje kcerke za gang bang sa rajom iz grada al oprosticemo mu).
Taj je shvatio da su to ljudi od Boga poslani,nije ni znao da su anđeli.Da bi Bože sluge spasio,odlučio se na to.Možda je slutio da ova dva imaju moć i da to neće dozvoliti.U svakom slučaju,jako čudno,ja to nebih napravio!Čini sve da bi spasio Božje glasnike.
2. Bog odluci da ubije sve osim Lota i njegove porodice (preskocicemo nelogicnost pretvaranja njegove zene u sol iz cista mira)
Nije iz čistog mira,tko se okrene žali ono što je Bog osudio!
Intermezzo da upratis pricu - LOT I NJEGOVE KCERKE SU GOOD GUYS.

3. Lotove kcerke, one DOBRE osobe spavaju sa svojim ocem, kog prije toga napiju do smrti da bi ga silovale.
Možda su bile dobre,ali tad su prestale biti.Onaj stil života i nemorala se uvukao u njih,taj Sodomski!
Dakle one su, po tvojoj logici cas dobre (kanda su zato i spasene), cas lose (siluju oca). Sto onda i njih bog ne ubi zajedno sa ostalima?
Vrijeme kazne je prošlo,bile su dobre dotad ali tu su zglajzale.Zar nismo svi mi takvi?Ponekad jako dobri a ima stvari koje smo u životu učinili kojih se sramimo!Možda su i one kasnije uočile koje su sranje napravile.
aurora313

#819 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote:
="Dope_Man"
Tebi logika stvarno nije jaca strana. Evo da ti ja jednostavno postavim sta ti zastupas:

1. SVI ljudi u Sodomi i Gomori su losi osim JEDNOG covjeka i njegove zene i kceri (iako je taj JEDINI PRAVEDNIK ponudio svoje kcerke za gang bang sa rajom iz grada al oprosticemo mu).
Taj je shvatio da su to ljudi od Boga poslani,nije ni znao da su anđeli.Da bi Bože sluge spasio,odlučio se na to.Možda je slutio da ova dva imaju moć i da to neće dozvoliti.U svakom slučaju,jako čudno,ja to nebih napravio!Čini sve da bi spasio Božje glasnike.
2. Bog odluci da ubije sve osim Lota i njegove porodice (preskocicemo nelogicnost pretvaranja njegove zene u sol iz cista mira)
Nije iz čistog mira,tko se okrene žali ono što je Bog osudio!
Intermezzo da upratis pricu - LOT I NJEGOVE KCERKE SU GOOD GUYS.

3. Lotove kcerke, one DOBRE osobe spavaju sa svojim ocem, kog prije toga napiju do smrti da bi ga silovale.
Možda su bile dobre,ali tad su prestale biti.Onaj stil života i nemorala se uvukao u njih,taj Sodomski!
Dakle one su, po tvojoj logici cas dobre (kanda su zato i spasene), cas lose (siluju oca). Sto onda i njih bog ne ubi zajedno sa ostalima?
Vrijeme kazne je prošlo,bile su dobre dotad ali tu su zglajzale.Zar nismo svi mi takvi?Ponekad jako dobri a ima stvari koje smo u životu učinili kojih se sramimo!Možda su i one kasnije uočile koje su sranje napravile.
Nije li vrijeme da se bog sada pozabavi sa Las Vegasom, Makaoom ili Atlantic Cityjem? Ima tu posla da se spali i likvidira više njih nego u Sodomi i Gomori koje naravno nikada nisu bile spaljene od boga, al' nejse.
patriot_1

#820 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

A da se malo pozabavi s tobom?
Nocty

#821 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

sta fali atlantic citiju?
tu sam izgubio 50$ dok sam bio s curom
fino nam bilo...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#822 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by dr.gog »

Nocty wrote: sta ti samo hoces zakljucavat teme?
a ?
a?
Ne zjevaj previše :D
aurora313

#823 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote:A da se malo pozabavi s tobom?
Mene ćete na krst da služim kao primjer ostalima.
Tješi me da ni ti nećeš proći nekažnjen sudnji dan zbog progurivanja Sina kao boga pored živog Boga. Pravac Gehinnom! :)
Nocty

#824 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

niste vi svjesni sta je svijest uopste a o bogu pricate
tuzno sto bi trump reko
fatamorgana

#825 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by fatamorgana »

Nocty wrote:niste vi svjesni sta je svijest uopste a o bogu pricate
tuzno sto bi trump reko
I Trump je bog, što jes' jes'! :wink:
Post Reply