Muhamed Besic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tvrtko II Kotromanić

#801 Re: Muhamed Besic

Post by Tvrtko II Kotromanić »

spacek wrote:bas fino sto je zavrsena prica oko besica i evertona na obostrano zadovoljstvo.
everton postaje prava mala kolonija reprezentativaca - tako da su na dobrom putu da se umjesaju i kroje sam vrhe premiershipa. nekako imam osjecaj da ova era evertona ce liciti na onu eru leeds utd...kad je carovao engleskom i ligom sampiona :-)

milina je brate mili vidjeti kad nasi dodju u englesku i pricaju normalno engleski - a ne ko latino telad - otvore usta na pola i kazu que?
e ovo mi je uvijek na nerve islo, jbmu nije kineski pa da se ne moze nauciti

a jos gore igraju u engleskoj po nekoliko godina i opet im prevodilac treba za najosnovnije :run:
supercali

#802 Re: Muhamed Besic

Post by supercali »

ne znam za vas al ja kad bi davao intervju ja bih pricao na bosanskom iako bi naucio engleski zbog privatnog zivota
pa nek oni traze prevodioca ili nek kasnije stavljaju titlove ne zanima me
drug_profi

#803 Re: Muhamed Besic

Post by drug_profi »

supercali wrote:ne znam za vas al ja kad bi davao intervju ja bih pricao na bosanskom iako bi naucio engleski zbog privatnog zivota
pa nek oni traze prevodioca ili nek kasnije stavljaju titlove ne zanima me
Stoji to. Ti kad potpises, prvi intervju slobodno šatrom opali pa nek se snalaze...
Kal El

#804 Re: Muhamed Besic

Post by Kal El »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
spacek wrote:bas fino sto je zavrsena prica oko besica i evertona na obostrano zadovoljstvo.
everton postaje prava mala kolonija reprezentativaca - tako da su na dobrom putu da se umjesaju i kroje sam vrhe premiershipa. nekako imam osjecaj da ova era evertona ce liciti na onu eru leeds utd...kad je carovao engleskom i ligom sampiona :-)

milina je brate mili vidjeti kad nasi dodju u englesku i pricaju normalno engleski - a ne ko latino telad - otvore usta na pola i kazu que?
e ovo mi je uvijek na nerve islo, jbmu nije kineski pa da se ne moze nauciti

a jos gore igraju u engleskoj po nekoliko godina i opet im prevodilac treba za najosnovnije :run:
Tevez i Aguero najbolji primjer...jbt Tevez 6 godina i ništa nije naučio
drug_profi

#805 Re: Muhamed Besic

Post by drug_profi »

Tevez nije u stanju ponoviti cetiri rijeci na engleskom i to iz vise pokusaja. Ima onaj klip kad su snimali neku reklamu. I to se niko u okolini ne smije niti nervira, nego svi strpljivo cekaju da uspije kao kad si svjestan da je u pitanju hendikepirana osoba.
I ja mislim da je on specijalac.
soccerfan88

#806 Re: Muhamed Besic

Post by soccerfan88 »

drugi profil wrote:Tevez nije u stanju ponoviti cetiri rijeci na engleskom i to iz vise pokusaja. Ima onaj klip kad su snimali neku reklamu. I to se niko u okolini ne smije niti nervira, nego svi strpljivo cekaju da uspije kao kad si svjestan da je u pitanju hendikepirana osoba.
I ja mislim da je on specijalac.
Nista protiv Latina ali i mene to podobro nervira. Medutim oni ne govore i ne trude se da govore Engleski jer su jednostavno uvjereni da cijeli svijet treba razumjeti Spanski. Evo ti primjer. Ja zivim u Americi vec dugiii niz godina i sa mnom radi jako puno Latina. Ima ovih mladjih koji govore engleski i to jako dobro ali neki jednostavno ne zele da ga nauce jer smatraju da je Spanski jezik taj koji svi trebaju da govore i razumiju a ne Engleski. I uopste ih ni najmanje ne zanima sto to nije tako. Ti mi nesto govoris na Engleski, on se nasmije i odgovori ti na Spanski. Jednostavno drze do svog jezika i nije ih briga za ostale. Ja sam naucio i jako dobro govorim i Spanski tako da sa mnom i nije problem ali sefovi se slomise pokusavajuci da objasne njima nesto. Ne ide pa ne ide.
drug_profi

#807 Re: Muhamed Besic

Post by drug_profi »

Sta da ti kazem. Proklet bio onaj ko nas natjera da se po svijetu rasipamo i tudje guzice lizemo.
zlajapravaraja

#808 Re: Muhamed Besic

Post by zlajapravaraja »

Ja sam se pravo zacudio da Mume onako dobro prica engleski :shock:

U Njemackoj mu nikada nije trebao, niti ga je tamo vjerujem previse ucio jer je bio 100% fokusiran na fudbal.

U Madjarskoj mu je trener bio Svabo, sto znaci da je vecinu svog engleskog naucio u slobodnom vremenu u Budimpesti.

Uglavnom, ima jako solidnu bazu i tecnost sto je za veliki respekt, a za 6 mjeseci ce zavijati otprilike ko Wayne Rooney (koji je takodjer poceo u Evertonu) :D

:thumbup:
cyprus

#809 Re: Muhamed Besic

Post by cyprus »

zlajapravaraja wrote:Ja sam se pravo zacudio da Mume onako dobro prica engleski :shock:

U Njemackoj mu nikada nije trebao, niti ga je tamo vjerujem previse ucio jer je bio 100% fokusiran na fudbal.

U Madjarskoj mu je trener bio Svabo, sto znaci da je vecinu svog engleskog naucio u slobodnom vremenu u Budimpesti.

Uglavnom, ima jako solidnu bazu i tecnost sto je za veliki respekt, a za 6 mjeseci ce zavijati otprilike ko Wayne Rooney (koji je takodjer poceo u Evertonu) :D

Pa valjda je u Budimpešti morao komunicirat i sa drugim ljudima osim trenera :mrgreen: Sumnjam da je mađarski bio opcija :mrgreen:
ultima_palabra

#810 Re: Muhamed Besic

Post by ultima_palabra »

Kakvi su Mađari sa engleskim, teško da mu je išta pomogao :D Možda čovjek gleda puno filmova i serija...
moa

#811 Re: Muhamed Besic

Post by moa »

Dobro prica engleski. Svaka cast moa :D. aa jest mi drago sto je momak otiso u engleze.

:bih: :bih:
Logovan

#812 Re: Muhamed Besic

Post by Logovan »

Image
Kal El

#813 Re: Muhamed Besic

Post by Kal El »

zlajapravaraja wrote:Ja sam se pravo zacudio da Mume onako dobro prica engleski :shock:

Intervjue je dao na Engleskom u Mađarskoj
alphonse kauders

#814 Re: Muhamed Besic

Post by alphonse kauders »

Da se podsjetimo i Safetovih bisera:
“Nadam se da je donio dobru odluku. Smatrao sam da ne treba žuriti, da razmisli… Ne znam da li je Swansea ekipa koja nešto znači u evropskom nogometu. Trebao je otići u neku ekipu koja igra u evropskim takmičenjima. Nadam se da je donio dobru odluku, ali nisam siguran. Kad sam vidio da se Valencia interesuje, to je bilo nešto drugo. Ali, ukoliko je on zadovoljan, to je najvažnije. Važno je da igra i da može biti na raspolaganju selektoru. Rekao sam mu da ne pristaje igrati na drugom mjestu u ekipi osim kao defanzivni vezni igrač i da to stavi u ugovor sa klubom ako treba”, kaže Sušić na kraju razgovora za portal Klix.ba.
Baš me zanima je li poslušao Saju :-) :-)

Ne znam da sam ikad čuo da igrač može ugovorom zahtjevati da igra samo onu poziciju koja mu se sviđa. Ono zamišljam scenu, povrijedi se igrač iz odbrane, trener traži od Bešića da pređe na štopera, a Bešić izvuče iz zadnjeg džepa ugovor, , pozove se na klauzulu o igranju samo DM-a,mršne trenera i još zaprijeti tužbom ako ga samo još jednom to i pokuša pitati :D Kako li Sajo zamišlja današnje ugovore:))
Petit_Beurre

#815 Re: Muhamed Besic

Post by Petit_Beurre »

E moj druže, da ti znaš šta sve možeš u ugovor staviti... Nije Sajo daleko od istine. Pitanje je samo imaš li reputaciju i muda da zatražiš nesto tako u ugovoru
BHF_Manijak

#816 Re: Muhamed Besic

Post by BHF_Manijak »

Da se zoves Patrick Vieira mozda bi i mogao...
SSemir

#817 Re: Muhamed Besic

Post by SSemir »

alphonse kauders wrote:Da se podsjetimo i Safetovih bisera:
“Nadam se da je donio dobru odluku. Smatrao sam da ne treba žuriti, da razmisli… Ne znam da li je Swansea ekipa koja nešto znači u evropskom nogometu. Trebao je otići u neku ekipu koja igra u evropskim takmičenjima. Nadam se da je donio dobru odluku, ali nisam siguran. Kad sam vidio da se Valencia interesuje, to je bilo nešto drugo. Ali, ukoliko je on zadovoljan, to je najvažnije. Važno je da igra i da može biti na raspolaganju selektoru. Rekao sam mu da ne pristaje igrati na drugom mjestu u ekipi osim kao defanzivni vezni igrač i da to stavi u ugovor sa klubom ako treba”, kaže Sušić na kraju razgovora za portal Klix.ba.
Baš me zanima je li poslušao Saju :-) :-)

Ne znam da sam ikad čuo da igrač može ugovorom zahtjevati da igra samo onu poziciju koja mu se sviđa. Ono zamišljam scenu, povrijedi se igrač iz odbrane, trener traži od Bešića da pređe na štopera, a Bešić izvuče iz zadnjeg džepa ugovor, , pozove se na klauzulu o igranju samo DM-a,mršne trenera i još zaprijeti tužbom ako ga samo još jednom to i pokuša pitati :D Kako li Sajo zamišlja današnje ugovore:))
valjaj i gluposti samo da pokusas provaliti susica, jer to je moderno na klix forumu, ismijavati susica. nema veze sto ces se sam ti provaliti :-)
noiserr

#818 Re: Muhamed Besic

Post by noiserr »

Pjanica i Besica kako se dodaju na SP-u je bilo ljepota gledati. Pjanic je svjetska klasa, ali mislim da ce i ovaj momak za par godina biti velika zvijezda.

Odlican potez sto se tice Evertona. Slijedeca sezona premiershipa ce biti super za gledati.
Mirza007

#819 Re: Muhamed Besic

Post by Mirza007 »

noiserr wrote:Pjanica i Besica kako se dodaju na SP-u je bilo ljepota gledati. Pjanic je svjetska klasa, ali mislim da ce i ovaj momak za par godina biti velika zvijezda.

Odlican potez sto se tice Evertona. Slijedeca sezona premiershipa ce biti super za gledati.
Svakako. Samo bih ja uz ovu dvojicu koju si naveo dodao i TSS. Nije mali broj na forumu onih koji ce se odmah sloziti sa mnom i spremno argumentirati ovu tvrdnju.
Kal El

#820 Re: Muhamed Besic

Post by Kal El »

Troll
bingov buraz

#821 Re: Muhamed Besic

Post by bingov buraz »

Znaci jos Izoni u Werderu i Mume u Evertonu za nahvatati strimova,bice finih vikenda ako me zena ne ostavi :D
supercali

#822 Re: Muhamed Besic

Post by supercali »

znaci po meni najnormalniji ljudi u nasoj repki su
golman asmir odbrana besic sredina pjanic i napad vedo
ultima_palabra

#823 Re: Muhamed Besic

Post by ultima_palabra »

Šta znači najnormalniji? Jel oni koji se lijepo ponašaju i finog su ahlaka, što bi rekao Safet? :mrgreen:
Lakat Jebić

#824 Re: Muhamed Besic

Post by Lakat Jebić »

ultima_palabra wrote:Šta znači najnormalniji? Jel oni koji se lijepo ponašaju i finog su ahlaka, što bi rekao Safet? :mrgreen:
besicu se vidi da ima edeba. nur mu viri iz utoke na bicepsu :D
BHF_Manijak

#825 Re: Muhamed Besic

Post by BHF_Manijak »

Lakat Jebić wrote:
ultima_palabra wrote:Šta znači najnormalniji? Jel oni koji se lijepo ponašaju i finog su ahlaka, što bi rekao Safet? :mrgreen:
besicu se vidi da ima edeba. nur mu viri iz utoke na bicepsu :D
:lol: :lol: :mrgreen:

Otac mu je jos jaci. Slusam ja pricu na treningu, onako neofirno. Covjek bi rek'o djete ne izlazi iz dzamije. Ono mekteb - trening, nema dalje. Gledam onda ne tetovke i nastaje sukob u glavi, sta reci, kome posluku porati! :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply