ma ja ba, eklatantan primjer teherankso-vehabisticko-ateisticko-komunisticke madŽorizacijeHafis wrote:Ništa bez provjere u praksi.Mister Yes wrote:http://www.federalna.ba/bhs/vijest/8779 ... u-sbrijegu
A to je samo za invalide. Sigurno je isto i za porodice poginulih boraca, invalidske penzije i šta sve ne. Opština, Kanton, kantonalna bolnica sve uvezano. Eto od čega žive white sox. Od Federalnog budžeta. Ukopalo se dole i ne da inspekcijama primaći."Općine Bratunac, Srebrenica, Milići, Vlasenica, Zvornik i Žepa imaju 1.200 invalida, a Ljubuški sam ima 1.490 invalida. Došli smo do spiska u Ljubuškom koliko je bilo ranjenih RVI - ukupno 83 do 2004. godine, a te godine uvodi se novih 1.400", naglašava Helez.
U Ministarstvu smatraju da iza svega opet stoji politika i stranke koje u ovim općinama u Hercegovini uvode ljude u prava boraca. Podsjećamo, provođenje Zakona o reviziji dio je aranžmana sa MMF-om
Šta bi da stvarno dobiju treći entitet? Koga bi onda kralo? Od čega bi živjelo
Pristati na treći i čekati dok se pate. Pa ako prežive nekako, neka im ga onda. Sami pali sami se ubili
a meni drug iz viteza prosle godine prica kako neki supcic u susjedstvu ima oko 1200 mara iz RH, vojna mirovina, bio na juznoj bojisnici... ne samo da nije bio dole, vec ni u vitezu nije ratovao...
i gle cuda, RH fino ukinu 10,000 takvih penzija prosle godine - i bice ih jos... samo bez kmecanja to sve prodje, tesko je organizovati skupove laznih vojnika i invalida, jerbo bi im se oni pravi mogli najebati milosne majke... pa ostaje samo da se vrijedja RH i naziva komunistickom gay perecijom koja je izdala interese brace preko grane...
al kad helez pita kako to da ljubuski ima vise invalida od pola podrinja, onda je u pitanju madžorizacija, a helez je u najmanju ruku ratni zlocinac