Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Alfons Kauders

#801 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Mister Yes wrote:http://www.federalna.ba/bhs/vijest/8779 ... u-sbrijegu
"Općine Bratunac, Srebrenica, Milići, Vlasenica, Zvornik i Žepa imaju 1.200 invalida, a Ljubuški sam ima 1.490 invalida. Došli smo do spiska u Ljubuškom koliko je bilo ranjenih RVI - ukupno 83 do 2004. godine, a te godine uvodi se novih 1.400", naglašava Helez.

U Ministarstvu smatraju da iza svega opet stoji politika i stranke koje u ovim općinama u Hercegovini uvode ljude u prava boraca. Podsjećamo, provođenje Zakona o reviziji dio je aranžmana sa MMF-om
A to je samo za invalide. Sigurno je isto i za porodice poginulih boraca, invalidske penzije i šta sve ne. Opština, Kanton, kantonalna bolnica sve uvezano. Eto od čega žive white sox. Od Federalnog budžeta. Ukopalo se dole i ne da inspekcijama primaći.

Šta bi da stvarno dobiju treći entitet? Koga bi onda kralo? Od čega bi živjelo :?
Ništa bez provjere u praksi.
Pristati na treći i čekati dok se pate. Pa ako prežive nekako, neka im ga onda. Sami pali sami se ubili :)
ma ja ba, eklatantan primjer teherankso-vehabisticko-ateisticko-komunisticke madŽorizacije

a meni drug iz viteza prosle godine prica kako neki supcic u susjedstvu ima oko 1200 mara iz RH, vojna mirovina, bio na juznoj bojisnici... ne samo da nije bio dole, vec ni u vitezu nije ratovao...

i gle cuda, RH fino ukinu 10,000 takvih penzija prosle godine - i bice ih jos... samo bez kmecanja to sve prodje, tesko je organizovati skupove laznih vojnika i invalida, jerbo bi im se oni pravi mogli najebati milosne majke... pa ostaje samo da se vrijedja RH i naziva komunistickom gay perecijom koja je izdala interese brace preko grane...

al kad helez pita kako to da ljubuski ima vise invalida od pola podrinja, onda je u pitanju madžorizacija, a helez je u najmanju ruku ratni zlocinac
Hafis

#802 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Čuj drug ti pričao?
Last edited by Hafis on 29/01/2014 14:14, edited 1 time in total.
Itakoto

#803 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

BAK-eV wrote: Ne bi nikada Bosnjaci na to pristali.

Razlog: Jednostavan. U onom trenutku, kada bi vremenom Bosna sve vise postajala naseljenja Bosnjacima, Srbi i Hrvati bi kao Srbi na Kosovu povukli granicu i prikljucili ono sto mogu matici. Pravno bi to opravdali pristankom Bosnjaka na tri entiteta.

Prakticno bi zrtvovali dio teritorije i stanovnika i rekli im, da se pakuju.

Ima li bi od Bijeljine do Trebinja pojas srpskog nezavisnog entiteta i Zapadnu Hercegovinu kao pojas hrvatskog entiteta.
Granica, paralelna vlast ....

Isto stanje kao u Kosovskoj Mitrovici.

Zato je bolje, pokusati osvojiti vlast u Visegradu, Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku, Prijedoru, osnovati Opcinu Janja i blokirati entitet rs.

Izvodivo za nekih 15-20 godina, ako se pametno radi.

Onda imamo dominaciju Bosnjaka u Federaciji i blokadu rs.

Sa tim kartama traziti normalnu drzavu ili gurati daljnjih 20 godina pa da vidimo 2050. godine, sta ce biti.

To je najbolja strategija.
Osvojiti vlast, dominacija, blokada...??? Najbolja strategija za sta/sto? Ako nas vecina (Bosnjaka) stvarno razmislja poput tebe onda u potpunosti razumijem susjede kada izraze zelju za 3. entitetom. Cilj nam valjda nije bosnjacka dominacija u BiH gdje ce ostali glumiti nacionalne manjine vec gradjanska BiH u kojoj ce svi gradjani imati ista prava neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti. Ukoliko se varam, a nadam se da nisam, onda bi trebali prestati se kriti iza principa (lazne) multietnicnosti i izaci sa svojim dugorocnim ciljevima pred javnost. Ti si izgleda vec spreman za tako nesto.
Alfons Kauders

#804 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Čuj drug ti pričao?
mos mislit, imam cak i prijatelja hrvata... :lol:
Mister Yes

#805 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Ništa bez provjere u praksi.
Pristati na treći i čekati dok se pate. Pa ako prežive nekako, neka im ga onda. Sami pali sami se ubili :)
Sad da neko pred Dragana stavi papir da potpiše osnivanje trećeg čovjek bi ga pocjepao dok kažeš "hacijenda". Zna Dragan da je treći neodrživa tvorevina ali mu treba ta priča o ugroženosti na kojoj dobija izbore i gradi hacijende. Pa RS ne može ekonomski opstati a kamoli to čudo od trećeg.
Mister Yes

#806 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote: al kad helez pita kako to da ljubuski ima vise invalida od pola podrinja, onda je u pitanju madžorizacija, a helez je u najmanju ruku ratni zlocinac
Treba ta socijalna davanja spustiti na kantonalni nivo. Naravno, raspodjela novca po kantonina ide po broju stanovnika a ne po broju (fiktivnih) invalida. Pa nek im ZHK plaća od svog dijela. Ha ja.
Alfons Kauders

#807 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote: al kad helez pita kako to da ljubuski ima vise invalida od pola podrinja, onda je u pitanju madžorizacija, a helez je u najmanju ruku ratni zlocinac
Treba ta socijalna davanja spustiti na kantonalni nivo. Naravno, raspodjela novca po kantonina ide po broju stanovnika a ne po broju (fiktivnih) invalida. Pa nek im ZHK plaća od svog dijela. Ha ja.
da - ja to govorim ima barem 3 godine, ima tema o tome... al jok, bolje ljudima ovako... fino brate svaliti sve na kantone, pa neka onda dijele sta hoce i kome hoce
Hafis

#808 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:
Sad da neko pred Dragana stavi papir da potpiše osnivanje trećeg čovjek bi ga pocjepao dok kažeš "hacijenda". Zna Dragan da je treći neodrživa tvorevina ali mu treba ta priča o ugroženosti na kojoj dobija izbore i gradi hacijende. Pa RS ne može ekonomski opstati a kamoli to čudo od trećeg.
Moguće.
Isto tako da Bakiru (ili Zlatku) ponudiš papir da potpiše jedinstvenu i unitarnu Bosnu pod potpunom Bošnjačkom kontrolom, on bi ga pocijepao dok kažeš ''Islamska deklaracija''.
Zna Bakir da bi takav projekt bio neodrživa tvorevina, ali mu treba priča o ugroženosti na kojoj dobija izbore. Pa nisu u stanju ni Zemaljkski muzej (jedini da nešto vrijedi u ovoj državi) održavati ili organizirati gradski prijevoz u glavnom gradu, a kamoli takvu unitarnu tvorevinu.
Mister Yes

#809 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:
Mister Yes wrote:
Moguće.
Isto tako da Bakiru (ili Zlatku) ponudiš papir da potpiše jedinstvenu i unitarnu Bosnu pod potpunom Bošnjačkom kontrolom, on bi ga pocijepao dok kažeš ''Islamska deklaracija''.
Zna Bakir da bi takav projekt bio neodrživa tvorevina, ali mu treba priča o ugroženosti na kojoj dobija izbore. Pa nisu u stanju ni Zemaljkski muzej (jedini da nešto vrijedi u ovoj državi) održavati ili organizirati gradski prijevoz u glavnom gradu, a kamoli takvu unitarnu tvorevinu.
Imaš ga i ti pravog u neku ruku. Mada nešto ne znam da iko traži unitarnu BIH. Traži se decentralizovana BiH ali bez blokada. A upravo te blokade u kombinaciji sa nepovoljnom klimom za investicije dovode do toga da sve propada pa i muzej i gradski prevoz.
BHCluster

#810 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by BHCluster »

U Ljubuškom 83 ranjenih, a 1.400 invalidnina.

Tace im entitet kada im nikada bolje nije bilo!
seln

#811 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

BHCluster wrote:U Ljubuškom 83 ranjenih, a 1.400 invalidnina.

To je haman ta "gospodarstvena dominacija" bosanskih Hrvata.
How? Ask Hafis!
Hafis

#812 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Mister Yes wrote: Imaš ga i ti pravog u neku ruku. Mada nešto ne znam da iko traži unitarnu BIH. Traži se decentralizovana BiH ali bez blokada. A upravo te blokade u kombinaciji sa nepovoljnom klimom za investicije dovode do toga da sve propada pa i muzej i gradski prevoz.
Traži se decentralizovana BiH ali bez blokada.
Ovo stvarno prvi put čujem :?
Hoćeš mi reći ime tog političara (osim par teoretičara iz HDZ-a)..u stvari konkretno ću: koji se bošnjački lider (ili stranka)zalaže za decentraliziranu BiH? Stvarno bih volio čuti ime osobe. Volio bih, ako već nema nekih napisanih političkih platformi vidjeti barem dio nekog intervjua.
JThomas

#813 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by JThomas »

svima njima je najbolje u ovom cirkusu. kakav treći, kakvo osamostaljenje, kakvo pripajanje. pričaju narodu o tome a boga mole da zauvijek ostane ovako. jer u ovakvoj situaciji nekretnine niču k'o iz vode. a u unitarnoj bosni, velikoj srbiji ili velikoj hrvatskoj bez etničkih blokada i mehanizma vitalnog nacionalnog interesa bi možda neko, nekad mogao postaviti i poneko neugodno pitanje u vezi sa porijeklom imovine, pokrenuti neku objektivnu istragu, neki objektivan sudski postupak, a da se to ne može blokirati pozivanjem na nacionalnu ugrozbu...
palermo

#814 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by palermo »

Hafis wrote: Ovo stvarno prvi put čujem :?
Hoćeš mi reći ime tog političara (osim par teoretičara iz HDZ-a)..u stvari konkretno ću: koji se bošnjački lider (ili stranka)zalaže za decentraliziranu BiH? Stvarno bih volio čuti ime osobe. Volio bih, ako već nema nekih napisanih političkih platformi vidjeti barem dio nekog intervjua.
A Hafizaga, kad već potežemo ova pitanja, reci mi zašto Hrvati onako unisono nisu stali iza prijedloga biskupske konferencije o ustroju BiH.Znaš kako je išao prijedlog, pet oblasti. Bošnjačko javno mijenje bi sigurno stalo iza tog prijedloga....a znaš ti ove političare Bošnjake,oni ti uglavnom osluškuju šta narod priča, ergo prihvatili bi.

Dakle, šta je smetalo....vaši predložili....i jopet ne valja
Hafis

#815 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

seln wrote:

How? Ask Hafis!
I ti poglavico vjeruješ u taj podatak?

P.S.
Bosanski Hrvati žive u Bosni, a hercegovački u Hercegovini. a Ljubuški je kao što znamo u Hercegovini
Ima ih inače raznih podvrsta, ovisno o regiji: dalmatinci, podravci, istrijani, ličani, slavonci, hercegovci, bosanci, vojvođani, čak i kosovski :D
seln

#816 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:

How? Ask Hafis!

P.S.
Bosanski Hrvati žive u Bosni, a hercegovački u Hercegovini. a Ljubuški je kao što znamo u Hercegovini
Ima ih inače raznih podvrsta, ovisno o regiji: dalmatinci, podravci, istrijani, ličani, slavonci, hercegovci, bosanci, vojvođani, čak i kosovski :D
Da...i nebo je plavo, voda je mokra, zemlja je okrugla, Hafis je demagog....
p.s. vjerujem da ste u stanju uciniti bilo sta.
Hafis

#817 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

palermo wrote:
Hafis wrote: Ovo stvarno prvi put čujem :?
A Hafizaga, kad već potežemo ova pitanja, reci mi zašto Hrvati onako unisono nisu stali iza prijedloga biskupske konferencije o ustroju BiH.Znaš kako je išao prijedlog, pet oblasti. Bošnjačko javno mijenje bi sigurno stalo iza tog prijedloga....a znaš ti ove političare Bošnjake,oni ti uglavnom osluškuju šta narod priča, ergo prihvatili bi.

Dakle, šta je smetalo....vaši predložili....i jopet ne valja
I misliš bi na to pristali u Sarajevu i u Banjaluci?
Sumnjam. Čak se nisu osvrnuli na to...ni jedni, ni drugi. A opet svi iz svojih nacionalnih računica.
BHCluster

#818 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
seln wrote:

How? Ask Hafis!

P.S.
Daba se Hafize izvlacis, oduzece ti laznu invaldninu pa sta ce onda jadan nebio?

P.S.
I zamisli sve te populacije iz regije sto si naveo su tu postajale i zivjele prije dolaska Hrvata odnosno Srba, pa moj Hafize nesto se u zadnje vrijeme prosipas, pa da sam na tvom mjestu doktorat bi vratio odmaH, tom pekarskom udruzenju.
Hafis

#819 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

seln wrote:[
Prokužio sam ti fol: hoćeš pošto-poto k'o nekakav ''dijalog'' (ako se tako može nazvati to tvoje beskrajno i dosadno roncanje) sa mnom, samo da te raja vide kako ''k'o i ti nešto pametno divaniš' . Duša draga :kiss:
seln

#820 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

BHCluster wrote:
Hafis wrote:
seln wrote: To je haman ta "gospodarstvena dominacija" bosanskih Hrvata.
How? Ask Hafis!

P.S.
Daba se Hafize izvlacis, oduzece ti laznu invaldninu pa sta ce onda jadan nebio?

P.S.
I zamisli sve te populacije iz regije sto si naveo su tu postajale i zivjele prije dolaska Hrvata odnosno Srba, pa moj Hafize nesto se u zadnje vrijeme prosipas, pa da sam na tvom mjestu doktorat bi vratio odmaH, tom pekarskom udruzenju.
Ne diraj covjeku u doktorat.
Stekao ga je legalno, na internacionalnom sveucilistu Osoje.
BHCluster

#821 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by BHCluster »

seln wrote:
BHCluster wrote:
Hafis wrote: I ti poglavico vjeruješ u taj podatak?

P.S.

P.S.
Ne diraj covjeku u doktorat.
Stekao ga je legalno, na internacionalnom sveucilistu Osoje.
A i to sto kazes, ipak se mogu nachi na meti HERA-e.
Hafis

#822 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

BHCluster wrote: Daba se Hafize izvlacis, oduzece ti laznu invaldninu pa sta ce onda jadan nebio?
P.S.
Samo da pozdravim istinsku legendu ovog foruma na njemu svojstven način :thumbup:
Mister Yes

#823 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Ovo stvarno prvi put čujem :?
Sve i jedna Sarajevska stranka teži ukidanju entiteta i umjesto njih osnivanju regija. Da li 4 ili 5 regija mišljenja variraju ali to je definitivno optimalno rješenje. E sad, to možda neće pisati u platformi jer bi to bilo antidejtonsko djelovanje ali nema sumnje da bi to bio idealan model za svakog Bošnjaka.
seln

#824 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:[
Prokužio sam ti fol: hoćeš pošto-poto k'o nekakav ''dijalog'' (ako se tako može nazvati to tvoje beskrajno i dosadno roncanje) sa mnom, samo da te raja vide kako ''k'o i ti nešto pametno divaniš' . Duša draga :kiss:
Ono jadno, stjerano u cosak i uhvaceno u lazi, pokusava da govori s visoka. :-)
palermo

#825 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by palermo »

Hafis wrote: I misliš bi na to pristali u Sarajevu i u Banjaluci?
Sumnjam. Čak se nisu osvrnuli na to...ni jedni, ni drugi. A opet svi iz svojih nacionalnih računica.
Ček bolan, jeste li vi to prihvatili....., jok,

Nego, jel se ti slažeš sa tim prijedlogom,evo ja se slažem,pa ako si i ti za,da odmah počnemo ovdje uvjeravati ljude da je to pravo rješenje. Siguran sam, samo na ovom forumu priključit će nam se mnogi. Šta kažeš....
Post Reply