Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Hafis

#801 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

madner wrote:Pa zato su prebacili haman sve sto im je valjalo i to sve protiv ARBiH dok su HV zanemarili dok nije dosla jako blizu BL.
Bio i vidio.
Međutim 2013 je na izmaku. Nema HV-a, Kako sad?
Ali Kemal

#802 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Ali Kemal »

Citajuci ovu temu strasno je kako je narod zaglupljen i koliko je skrenuta paznja sa glavnog problema u BiH, siromastva.
Zaostalost BiH u odnosu na ostatak Evrope je stravican i izgleda da to pojedincima nije dovoljno, nego bi da se vratimo u kameno doba, sta li drugo bi se postiglo jednim novim ratom?
oakville

#803 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Hafis wrote:
madner wrote:Pa zato su prebacili haman sve sto im je valjalo i to sve protiv ARBiH dok su HV zanemarili dok nije dosla jako blizu BL.
Bio i vidio.
Hoćeš da kažeš hvala bogu nema HV-a, tako da nema ko da pravi logore za Bošnjake, pa je prema tome smanjen broj neprijatelja?
zoljaM80

#804 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Da se riješi rat u korist Bosne i probosanskih patriotskih snaga protiv Srba i genocidne sumske bilo bi dovoljno 100 tenkova i 200 haubica, a toliko imamo. :thumbup:
Basvod

#805 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Dozer wrote:I pucala po savovima.
Banja Luka je bila 70% prazna (ovo sami banjalucani kazu), traktorijada u punom zamahu prema Srbiji, a linije od Sanskog mosta prema BL padale kao domine.
Ti ono ponekad napises ponesto kontra "etno-nacionalista"? Uglavnom furas pacifizam?
Kako to da ti se na ovoj temi omace sovinizam?
dudlov

#806 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

Ko da počne rat, jel ovi kokošari što su na vlasti. Vratite film (stariji nek se sjete a mlađi na youtube) na skupštinsko zasjedanje 15. oktobra 1991. i uporedite sa ovim danas, pa malo razmislite.
zoljaM80

#807 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Basvod wrote:
Dozer wrote:I pucala po savovima.
Banja Luka je bila 70% prazna (ovo sami banjalucani kazu), traktorijada u punom zamahu prema Srbiji, a linije od Sanskog mosta prema BL padale kao domine.
Ti ono ponekad napises ponesto kontra "etno-nacionalista"? Uglavnom furas pacifizam?
Kako to da ti se na ovoj temi omace sovinizam?
Zašto je sovinizam reci da je Bl bila pola prazna a Prijedor pred padom?! Boli te gola istina ?
Corto Maltese

#808 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Corto Maltese »

U međuvremenu, u komšiluku:
http://www.dw.de/e%C5%A1ton-srbija-ispu ... a-17301276
Ešton: Srbija ispunila uslove za pregovore o članstvu
Šefica diplomatije EU, Ketrin Ešton, kaže da je „impresionirana napretkom i predanošću“ Srbije u procesu normalizacije odnosa sa Kosovom. Ona je pozvala Savjet ministara da „održi riječ“ i otvori pregovore sa Srbijom.
Hafis

#809 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:
Bio i vidio.
Hoćeš da kažeš hvala bogu nema HV-a, tako da nema ko da pravi logore za Bošnjake, pa je prema tome smanjen broj neprijatelja?
Ne to. Pod tim sam mislio da nema više HV-a da u jednom silovitom naletu završi rat u BiH, što je i uradila. Inače bi se još i dan danas puškarali.
Paranoid

#810 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:
Ne slažem se, ja mislim da ono "Što te ne ubije, da te to osakati". ali u pravu si, šta ja kao defektolog mogu znati o psihopatijama i traumama koje mijenjaju ličnost, o tome trebaju pričati "prekaljeni borci" koji jedva čekaju da ih neko opet postroji, al' ovaj put kažu, od mnogih sam to čuo, da će prvo pobiti one oko sebe, koji su ih prevarili u prošlom, a pošto znamo da danas ljudi žive u etnički čistim teritorijama, onda će biti svašta, ako novog rata bude.
Defektolog? :lol: :lol: Koliko ima veze defektologija sa psihopatijom i traumom? Ako uzmemo u obzir da takvo zanimanje ne postoji npr. u Austriji, Njemackoj itd.. Znači, napraviš nostrifikaciju i dobiješ...hmm znaš već šta...

Nego defektolog, sumnjam da razumiješ psihoterapiju i traume jer su to za one koji znaju cca 5000 latinskih izraza, a ne stotinjak...

PS: ..ako budeš radio magistarski kontaktiraj me na pp, pomoću ti da postaneš "neko"..
vonSchtigliz

#811 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by vonSchtigliz »

Kinesko prkno wrote:Iz vecine postova se vidi da je skupljanje pokemona ostavilo traga na logici i razumu pojedinih forumasa,pa se rat dozivljava na ovaj nacin:

U shumarku skrivenom chetnika je mali broj , oni cak i lete ( boom ) pogledajte :lol: lalala

:run:
vonSchtigliz

#812 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by vonSchtigliz »

Great Cornholio wrote:
madner wrote:Ovo isto crtani film, covjek ne zna apsolutno nista i cudi se opste poznatim stvarima. :D

Sto naravno potvrdjuje da ne zna koliko je supalj.
A što se tiče Dudakovićeve ofanzive, u kojoj je navodno trebao "osloboditi" Banjaluku, i o kojoj se i danas legende ispredaju,veliča snaga Armije BiH, ta ofanziva je bila omogućena zato što su je Amerikanci odobrili, i pripremili, prije toga bombardovali položaje Vojske RS-a, uništili im sva sredstva komunikacije, obezglavili ih, a cilj te ofanzive je bio da se Milošević privoli da potpiše Dejton, da mu se pokaže da će Srbi ostati bez ičega u Bih, ako ne pristane da se BiH "podijeli" iznutra a ostane cijela izvana.

Eto, da ne mislite da bi Armija BiH "oslobodila" BiH da je Amerikanci nisu u tome spriječili. Da Amerikanci nisu zaustavili rat u BiH, možda bi i danas trajao, BiH bi bila k'o "Palestina".

Ovo mi je ispričao jedan prijatelj, Hrvat, a njemu je ispričao njegov rođak koji je bio oficir Hrvatske vojske, koji je učestvovao u toj akciji "oslobađanja" BiH.
Kad su Amerikanci tako dobri i mocni sto onda nisu zaustavili rat i Srbe 92-ge ?
vonSchtigliz

#813 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by vonSchtigliz »

Basvod wrote:Niko ne moze znati kako bi tekao rat i kakav bi bio rezultat.
Cak i da se, kako ovdje mnogi prognoziraju, desi vojni uspjeh Bosnjaka nad Srbima i Hrvatima u BiH prosta logika govori da bi to znacilo uplitanje Srbije i Hrvatske u rat i to bez obzira na cijenu jer ni jedna ni druga drzava ne bi izdrzale prijem milion odnosno pola miliona izbjeglica. To ne bi mogla ni Amerika. Milion ljudi x 1 hljeb = milion maraka svaki dan za hljeb a gdje su ostali troskovi za toliki broj izbjeglica.
Otkako postoji BiH Srbijai Hrvatska se uplicu , a isto tako u sluacaju tog navedenog scenarija one bi protjerale sve Bosnjacko stanovnistvo sa svojih teritorija sto znaci da bi BiH morala da primi nesto vise od 300 000 prognanih . Ali nije sve tako crno barem poslije toga zavladao bi mir i prosperitet bare narednih hiljadu godina .
sinuhe

#814 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sinuhe »

A sta fali ovom miru? :D
Yug

#815 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Paranoid wrote:
Great Cornholio wrote:
Ne slažem se, ja mislim da ono "Što te ne ubije, da te to osakati". ali u pravu si, šta ja kao defektolog mogu znati o psihopatijama i traumama koje mijenjaju ličnost, o tome trebaju pričati "prekaljeni borci" koji jedva čekaju da ih neko opet postroji, al' ovaj put kažu, od mnogih sam to čuo, da će prvo pobiti one oko sebe, koji su ih prevarili u prošlom, a pošto znamo da danas ljudi žive u etnički čistim teritorijama, onda će biti svašta, ako novog rata bude.
Defektolog? :lol: :lol: Koliko ima veze defektologija sa psihopatijom i traumom? Ako uzmemo u obzir da takvo zanimanje ne postoji npr. u Austriji, Njemackoj itd.. Znači, napraviš nostrifikaciju i dobiješ...hmm znaš već šta...

Nego defektolog, sumnjam da razumiješ psihoterapiju i traume jer su to za one koji znaju cca 5000 latinskih izraza, a ne stotinjak...

PS: ..ako budeš radio magistarski kontaktiraj me na pp, pomoću ti da postaneš "neko"..
Naravno da postoji i Njemackoj i u Austriji i u SAD ali se drugacije naziva.U SAD je "special education",u Njemackoj je sonderpädagogik i naravno da ima veze sa raznim poremecajima,posebno sa traumom.
HM 2011

#816 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by HM 2011 »

vonSchtigliz wrote:
Cak i da se, kako ovdje mnogi prognoziraju, desi vojni uspjeh Bosnjaka nad Srbima i Hrvatima u BiH prosta logika govori da bi to znacilo uplitanje Srbije i Hrvatske u rat i to bez obzira na cijenu jer ni jedna ni druga drzava ne bi izdrzale prijem milion odnosno pola miliona izbjeglica. To ne bi mogla ni Amerika. Milion ljudi x 1 hljeb = milion maraka svaki dan za hljeb a gdje su ostali troskovi za toliki broj izbjeglica.
Otkako postoji BiH Srbijai Hrvatska se uplicu , a isto tako u sluacaju tog navedenog scenarija one bi protjerale sve Bosnjacko stanovnistvo sa svojih teritorija sto znaci da bi BiH morala da primi nesto vise od 300 000 prognanih . Ali nije sve tako crno barem poslije toga zavladao bi mir i prosperitet bare narednih hiljadu godina .

Nisam za rat na teritoriji moje države. Košta puno. Morel to kako ko Srbija u prošlom ratu ?
vonSchtigliz

#817 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by vonSchtigliz »

Great Cornholio wrote:@paranoid, svi smo mi malo paranoični, to je normalno, svjesni smo da oko nas ne žive samo dobri ljudi, koji nam žele dobro, svjesni smo da oko nas živi i mnogo loših ljudi koji nam žele zlo, ali ti si malo previše paranoičan, malo vjere u to da postoje Srbi koji ti ne žele zlo ti ne bi naudilo :)

Vjeruj mi, ima i dobrih Srba u RS -u , ja sam ih vidio nekoliko :shock: :D , radio sam u Prijedoru godinu dana, i uvjerio sam se u ono što mi je moj djed govorio, a govorio mi je " Bolje je radit sa Srbima kad je mir, više će ti pomoć neg' ovi naši, njih se trebaš plašiti jedino ako je rat.

Njegovog oca su zaklali četnici, pa mislim da se ne bi ljutio kad bi ga ja ispravio pa rekao " Trebaš se plašiti četnika, ne trebaš se plašiti časnih Srba,a četnika se plaše i časni Srbi u RS, oni koji nisu umazali ruke krvlju, znam to, pričao sam s tim ljudima, oni su mi to rekli, i ja im vjerujem, vjerujem da ne lažu kad kažu da ih je strah zločinaca koji su ubijali nevine ljude , a koji su trenutno na visokim pozicijama u strukturama vlasti u RS - u.
Svi su Srbi chetnici ali nisu svi chetnici Srbi imai Crnogoraca , Srbalija itd :D . Cak je postojalo u WW2 Jevreska cetnicka jedinica .
vonSchtigliz

#818 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by vonSchtigliz »

HM 2011 wrote:
vonSchtigliz wrote:

Nisam za rat na teritoriji moje države. Košta puno. Morel to kako ko Srbija u prošlom ratu ?
Ni ja nisam za rat jer ja sam kako sam vec pisao na ovom forumu covjek humanista , zalazem se za humano preseljenje naroda :D . Neznam tacno na sta mislis Srbija u proslom ratu ?
Great Cornholio

#819 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Great Cornholio »

Yug wrote:
Paranoid wrote:
Great Cornholio wrote:

Naravno da postoji i Njemackoj i u Austriji i u SAD ali se drugacije naziva.U SAD je "special education",u Njemackoj je sonderpädagogik i naravno da ima veze sa raznim poremecajima,posebno sa traumom.
Brate, nek si mu objasnio neke stvari :D

Pa dobro, nisam stručnjak za te stvari, ali nije da ništa ne znam, tokom studija ja sam morao položiti Osnove neurologije sa medicinskom psihopatologijom, Opštu, Razvojnu i Pedagošku psihologiju, Neuropsihologiju i Psihologiju hendikepiranih, pa nije baš da sam potpuni laik kad je ta tematika u pitanju.

Ako hoćeš da mi pomogneš eto pošalji mi 5 hiljada maraka, da upišem "Master" iz oblasti Neuropsihijatrije, možemo mi koji smo završili Defektologiju to upisati, a za veze ne brini, veza imam, šalji pare :D
Red Wolf

#820 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Red Wolf »

Corto Maltese wrote:U međuvremenu, u komšiluku:
http://www.dw.de/e%C5%A1ton-srbija-ispu ... a-17301276
Ešton: Srbija ispunila uslove za pregovore o članstvu
Šefica diplomatije EU, Ketrin Ešton, kaže da je „impresionirana napretkom i predanošću“ Srbije u procesu normalizacije odnosa sa Kosovom. Ona je pozvala Savjet ministara da „održi riječ“ i otvori pregovore sa Srbijom.
i tvoj komsiluk,popravljas se,ima uticaja priznaj
Yug

#821 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

@paranoid
Et ja cu odvojit milju ,otvori se i ti za ostatak da poguramo druga.Ja sam u sumskoj,jbg,slab standard al mi srce ko Trebevic :-D
Great Cornholio

#822 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Yug wrote:@paranoid
Et ja cu odvojit milju ,otvori se i ti za ostatak da poguramo druga.Ja sam u sumskoj,jbg,slab standard al mi srce ko Trebevic :-D
Dok se vi dogovorite i pare skupite, novi će rat' izbit' , diću ja kredit, kad svi mogu uzimat' od tog MMF-a mogu i ja, pa da budem kohezivni element 8-) :lol:
Yug

#823 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Great Cornholio wrote:
Yug wrote:@paranoid
Dok se vi dogovorite i pare skupite, novi će rat' izbit' , diću ja kredit, kad svi mogu uzimat' od tog MMF-a mogu i ja, pa da budem kohezivni element 8-) :lol:
Rat i sanjaju ovi sto su u kreditu :D :lol:
Great Cornholio

#824 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Yug wrote: Rat i sanjaju ovi sto su u kreditu :D :lol:
:lol:
Ja vala pravim zalihe cigara, šećera i kafe, ovih osnovnih namirnica, da ne dočekam sljedeći rat nespreman :D
Yug

#825 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Great Cornholio wrote:
Yug wrote: Rat i sanjaju ovi sto su u kreditu :D :lol:
:lol:
Ja vala pravim zalihe cigara, šećera i kafe, ovih osnovnih namirnica, da ne dočekam sljedeći rat nespreman :D
Vec te zamisljam na ljeto kad stignu prve rate kredita,kad pocenes kukat "joooj ovih Srba sta rade ljudi moji,sve ove tenkove treba popaliti iz Tuzle,ako je moguce do jeseni". :lol:
Locked