Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:A sta mu ovo na kraju znaci, ovaj vrisak? Pa nije iz plemena amazonskog jebo te...
Mnogo mi je drag, ali ispasti sa reprezentacijom u grupnoj fazi SP i osvojiti Ballon - odron! Da ovo nije iz mrznje, potvrdjuju moji postovi na temi Real Madrida, ali je dodjela totalno bezze!
Nekog plemena jeste. Sad koje je to ne znam.
Ja nisam iskljucio stream, ali nisam gledao, presao na forum, citao nesto i kako je ton bio pojacan odjednom cujem vrisku neku. Prepadoh se, kontam sta je sad.
Ma treba neke bodove uvesti majku mu,kakvo crno glasanje.
Toliko i toliko bodova za to i to ,trofej,asist,gol,ovo ono i kraj,pa nek se nadmeću.
Golmane totalno izbaciti iz ove kategorije.
Last edited by ODB on 12/01/2015 21:46, edited 1 time in total.
ODB wrote:Ma treba neke bodove uvesti majku mu,kakvo crno glasanje.
Toliko i toliko bodova za to i to ,trofej,asist,gol,ovo ono i kraj,pa nek se nadmeću.
Ja bih uveo posebnu kategoriju gdje bi se samo golmanima dodjelivala nagrada.
jer ono mislim golmani ipak nisu igraci, niti uticu na utakmice bilo kako
To sam i mislio ,ne da se skroz izbace ali to se neće desiti jer furaju nagradu kao globalnu,svaki igrač ima šanse bez obzira na poziciju
Glupo veoma.Džaba svakom golmanu 6 trofeja godišnje,vamo ako napadač zabije 100 golova za godinu sa 0 osvojenih trofeja opet će dobiti ZL.
Apsurd na svim poljima.
Nemam ništa protiv što je Ronaldo uzeo ali je manifestacija sama po sebi nonsense.
Onda i za golmane bodove i rješena stvar ali džaba sve ,takmičenje je glupo i uvijek će tako biti.
Jedino ako naprave šta novo pa iz početka fino razluči gdje,ko i šta.Sad nema smisla.
Ako bi ostalo glasanje, onda bi po meni recimo bilo dobro da npr. Nijemac ne moze glasati za Nijemca, Spanac za Spanca, itd. Isto tako bilo bi nedozvoljeno glasanje za saigrace. Ovako bi glasanje objektivnije bilo.
Ili recimo neka uvedu da Zlatnu loptu dobijaju i golman i stoper i veznjak i napadac. Golmani se bore sa golmanima za Zlatnu loptu, stoperi sa stoperima, itd.
Ako bi ostalo glasanje, onda bi po meni recimo bilo dobro da npr. Nijemac ne moze glasati za Nijemca, Spanac za Spanca, itd. Isto tako bilo bi nedozvoljeno glasanje za saigrace. Ovako bi glasanje objektivnije bilo.
Ili recimo neka uvedu da Zlatnu loptu dobijaju i golman i stoper i veznjak i napadac. Golmani se bore sa golmanima za Zlatnu loptu, stoperi sa stoperima, itd.
Ma nema tu više šta,zapetljali su samo tako...
Daj bodove za sve pa i za golmana.Gol,asist,odbrana,igrač utakmice,trofeji,učestvovanje u akcijii ko zna više šta neka donosi više bodova ako je napravljeno u LŠ,Svijetskom prvenstvu i ostalim kupovima nego u nacionalnoj ligi.
Saberi poslije sve i zdravo.Kao za najboljeg strijelca evrope što imaju oni bodovi (zlatna kopačka).
Koeficijente daj i zdrao
Ovako trofeji nemaju uticaj uopšte,a o prijateljskom glasanju no comment...
To sam i mislio ,ne da se skroz izbace ali to se neće desiti jer furaju nagradu kao globalnu,svaki igrač ima šanse bez obzira na poziciju
Glupo veoma.Džaba svakom golmanu 6 trofeja godišnje,vamo ako napadač zabije 100 golova za godinu sa 0 osvojenih trofeja opet će dobiti ZL.
Apsurd na svim poljima.
Nemam ništa protiv što je Ronaldo uzeo ali je manifestacija sama po sebi nonsense.
za najboljeg golgetera ima posebna nagrada Zlatna kopacka, isto kao što je za golmana Zlatna rukavica (mada su i to nebulozne nagrade, koje dođu kao utješne)
a Zlatna lopta je nešto drugo, to je za najboljeg igraca na planeti - pa i golman je igrac, zar ne ...premda je meni ova nagrada cirkus (npr. davanje na osnovu kalendarske godine ili glasanje nekakvih igraca i selektora iz Fidjija, Kukovih ostrva, Bocvane, Papua nove gvineje i sline egzotike).
ODB wrote:Znam šta pričaš ali ovo podvučeno je tako zar ne.Do njih je...
pa jest, ali tu ujedno i devalvira ovu nagradu jer se ne znaju propisi kako treba
šta je Nojer još trebao uraditi da dobije taj Balon?? možda da zabija sa gola na gol ili da brani samo nogama i glavom ....mislim, ne postoje jasni kriteriji i zato dolazi do ovakvih cirkusa
Ronaldo je prošli Balon uzeo za sezonu u kojoj je osvojio drvenu kitu ispred jednog Riberya koji je osvojio sve živo što se mogli osvojiti te godine (koji je bio cak i treci po broju glasova, iza Messija )
opet kažem, za najboljeg golgetera ima nagrada Zlatna kopačka
Taj urlik koristi kad god zabije go, pa skoci i rasiri ruke, ono lako se u novije vrijeme fura.
Prije to nije radio ali to sad hoce proturiti kao njegov neki simbol, nesta njegovo... glupost cista.
Fazon je sto ni milioni gledalaca to nikad ne cuju kad slavi go, vec samo vide kako skoci.
Fakat säispade majmun pred tolikom publikom, a jedino mu saigraci poznaju taj urlik... Elem, ja bi loptu dao Neueru, naravno.
LSD wrote:opet kažem, za najboljeg golgetera ima nagrada Zlatna kopačka
golove sam spomenuo između ostalog da se trebaju bodovati,znači golovi,asistencije i sve ostalo moguće.nisam samo na njih mislio da ko dadne najviše dobije ZL.
swarley_s wrote:Taj urlik koristi kad god zabije go, pa skoci i rasiri ruke, ono lako se u novije vrijeme fura.
Prije to nije radio ali to sad hoce proturiti kao njegov neki simbol, nesta njegovo... glupost cista.
Fazon je sto ni milioni gledalaca to nikad ne cuju kad slavi go, vec samo vide kako skoci.
Fakat säispade majmun pred tolikom publikom, a jedino mu saigraci poznaju taj urlik... Elem, ja bi loptu dao Neueru, naravno.
jasko_ba wrote:Gledaj ti sistema glasanja i tamo neki Svazilend, Sejseli, Maldivi, Lesoto i jos 60-70 slicnih zemalja i sve to puta 3. Presmijesno
za koga bi ti glasao? prva 3?
Avdija, Tino i Visca. Govorim da isto vaze kad neko glasa iz Svazilenda ili iz Brazila/Engleska. A broj tih otoka/"drzavica" je nevjerovatan.
Evrovizija ima vise smisla