Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadzorna_ploca wrote:Ulozila je Zvezda para, nije ovo samo od sebe doslo.
Mizerna cifra u odnosu na rezultat...daleko najmanji budzet imaju, a bilo je poredjenje sa Zalgirisom (broj stranaca i forsiranje mladih igraca iz oml.pogona) gdje ljudi imaju cini mi se 2-3 puta veci budzet.
Ovakvu vrstu igre, koju sada igra Zvezda, svojevremeno je igrao i Partizan, pa je uspio da dođe do F4. Ne zaboravite da je Radonjić bio zamjenik Duleta u CG reprezentaciji, i sigurno neke stvari jeste povukao od njega. Naravno, svemu tome je dao svoj lični pečat i bazirao igru na čvrstoj odbrani. E sad, ne mogu da se otmem utisku da ljudi vole da gledaju NBA gdje gledaoci skandiraju onaj "difens, difens" i gdje bi trebale da se igraju čvrste odbrane, a smeta im Zvezdina igra.
Zvezda igra odlično, da ne kažem, savršeno. Ima tu i finih kretnji u napadu, bez obzira na to što smo jedna od neefikasnijih ekipa u EL. Ali ta slabija efikasnost je plod prejake odbrane i trošenja u istoj.
Nikakve velike pare nisu uložene, ali vjerovatno hoće u sljedeću sezonu.
Ne pratim NBA jos od ere Bullsa sa Jordanom i Pippenom. Ne smeta mi igra CZ, tj. razumijem da cilj opravdava sve i gleda se samo rezultat. Rekoh da ne volim tu vrstu kosarke baziranu na odbrani i strogom sistemu.
Milina je gledati utakmicu sa puno ofanzivne tranzicije, mini sistemima i dobrim individualcima koji "ne robuju" sistemu.
Cim su oni upali medju 16 u evropi oni su ulozili fine pare u ovaj projekat, jer se jedino tako mogla dobiti pozivnica. Rusija je ostala na samo dva predstavnika iako oni ulazu bruku para, spanija na tri, njemci jedan i bez francuza.
A opet te su pare jako male u odnosu na ove ekipe koje deru iz kola u kolo. A i radonic je odlican trener, poslije ce trenirati neku spansku ekipu iz vrha ili tako neku jaku ekipu.
Prvo Marjanovic,pa Cibres i sada Kuzmic.Sto je zanimljivo svi su propali poslije Treba uzivati sada,jer tesko je ocekivati da ce Zvezda ikada imati para kao Real,Makabi,CSKA,Fener i da pravi visokobudzetne timove.
Partizan je tolike godine ucestvovao u EL pa je propao na kraju.
Uh teska pobjeda ipak. Koliko su trica dali i kako su sutirali nije ni cudo. Opet jaka odbrana i dosta koseva iz reketa. Nas Dobojlija extra odigrao. Ako dobiju Efes kuci sledecu blizu je Playoff
CSKA wrote:Mislim da su ranije priznali Zvezdi nepostojeci kos,pa zato nisu ona dva poena.Nesto tako je bilo.
Koja je razlika kada zadrzis osovinu tima 2-3 i vise godina i samo nadopunjujes.Kada bi mogli ovako i u fudbalu eee...
Mi smo vec 90 % u plejofu,treba juriti ako je moguce izbjeci 7-8 mjesto.
Nisam skonto , a misterija je ostala i za Italijanske komentatore.
A ovo oko kostura tima ... Ako za dvije godine ostane iko osim Simonovica , imas pivu od mene !
aveos wrote:Kakvi su ono tenkovi i ostale provokacije na temu vukovara...stoku izbacit sa tribina,,,cccc koja gamad,fuj!
Odgovoriću ti ja...kao prvo, nisam Srbin, al' sam zadrti zvezdaš...ove dvije zastave nemaju veze jedna sa drugom...još davno je na Marakani osvanula zastava sa tenkom i Zvezdinom zastavom, a ispod je pisalo: "Proradila Zvezdina mašina, proradila pa neće da stane". Isto je i sa ovom zastavom sa ocilima. Vukovarska se nije našla tu zbog gornje nego neplanirano i donose je navijači iz Vukovara.
aveos wrote:Kakvi su ono tenkovi i ostale provokacije na temu vukovara...stoku izbacit sa tribina,,,cccc koja gamad,fuj!
Odgovoriću ti ja...kao prvo, nisam Srbin, al' sam zadrti zvezdaš...ove dvije zastave nemaju veze jedna sa drugom...još davno je na Marakani osvanula zastava sa tenkom i Zvezdinom zastavom, a ispod je pisalo: "Proradila Zvezdina mašina, proradila pa neće da stane". Isto je i sa ovom zastavom sa ocilima. Vukovarska se nije našla tu zbog gornje nego neplanirano i donose je navijači iz Vukovara.
Shvati da su na toj strani najvatreniji Zvezdini navijači...drugim riječima, grupa. Tu su bile sve zastave, i tvrdim ti odgovorno da nemaju veze jedna sa drugom tj. da to nije bila nikakva poruka...zastava Vukovar je bila istaknuta skoro cijelu utakmicu. Ova sa ocilima nije, nego je podignuta zbog onog što sam napisao u gornjem postu. Džaba ti pisati ako u svojoj glavi već imaš predrasude.
aveos wrote:Ja nikog ne provociram,dapace igracima cestitke na zasluzenoj pobjedi,al i dalje tvrdim da je ono ruzno.opcenito ti tenkovi,spominjanje vukovara itd.
Sve vezano za rat i ružnu blisku nam prošlost, prezirem i gnušam se iste. Ali da ti probam ponovo pojasniti. Ajde da se utakmica igrala protiv Cedevite ili nekog tima gdje ima hrvatskih igrača, pa da se ovo prokomentariše na takav način. Ali ponavljam ti, ovo sa tenkom je odavno i nije imalo nikakve veze sa ovom zastavom Vukovar. Možeš vjerovati, a i ne moraš. Ali ja ti pričam ono što znam.