BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
noiserr

#801 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by noiserr »

Crvena Tifoza

#802 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

Timotije wrote:
Crvena Tifoza wrote:Ima li neko zvaničnu info kada bi FIFA trebala da poštom pošalje ulaznice za tekme (naravno ako si izabrao/la tu opciju). Vidim na njihovom website otvorili su centre za prodaju ulaznica u Brazilu i već ljudi dobivaju karte za tekme tamo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Koliko se sjecam bila je negdje informacija na njihovoj stranici da ce poceti sa slanjem krajem aprila, znaci trebalo bi krenuti ovih dana. Iz prakticnih razloga su kao cekali da zavrsi i ovaj poslednji krug prodaje, pa da pocnu sa distribucijom. I ja sam izabrao tu opciju, drzim postara na oku narednih dana ;-) :D
Još ni traga kartama. Ne kontam koji klinac više čekaju sa slanjem. Jesu li tebi možda stigle?

Timotije

#803 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

Stigle karte danas :D :bih: !
Poslali su mi i mail iz Fifa-e da su karte na putu, stigle DHL-om.
@Crvena Tifoza, Vjerovatno salju kako je kad ko kupovao, ja sam svoje uzeo u novembru, tako da ces dobiti i ti svoje sigurno za koji dan ako si ih kupovao u kasnijim fazama prodaje!
Sve tri su tu!
sito_i_reseto

#804 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by sito_i_reseto »

Ako kome trebaju ulaznice za BiH vs Argentina, Nigerija i Iran nek se javi. Imamo odsutnog iz grupe, pa je nazad za prodaju.
Last edited by sito_i_reseto on 09/05/2014 12:02, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#805 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

Timotije wrote:Stigle karte danas :D :bih: !
@Crvena Tifoza, Vjerovatno salju kako je kad ko kupovao, ja sam svoje uzeo u novembru, tako da ces dobiti i ti svoje sigurno za koji dan ako si ih kupovao u kasnijim fazama prodaje!
Sve tri su tu!
Mogu zamisliti tu radost kad je stigla koverta. :D :bih: :thumbup:
Ja sam narucio i dobio karte u onom drugom krugu koji je bio u januaru. Evo pratim njihov website, i nema jos nista dal' su poslali karte ili ne. Nadam se da ce u iducih par dana. Hvala na info!
nicktoronto

#806 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by nicktoronto »

sito_i_reseto wrote:Ako kome trebaju ulaznice za BiH vs Argentina, Nigerija i Iran nek se javi. Imamo odsutnog iz grupe, pa je nazad za prodaju.
meni treba za Argentinu ako mozes me kontactirati na ovaj email [email protected]
hvala
Cekicar

#807 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Cekicar »

Ko od vas sigurno ide?

Ako ima neko da je već uplatio, krenuo sa pripremama, a da je po mogućnosti iz Krajine, odnosno ovog dijela BiH nek mi se javi u PM
hatemondays

#808 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by hatemondays »

Timotije wrote:Stigle karte danas :D :bih: !
Sve tri su tu!
Dobri moj Timotije eto ga jos malo primaklo se,mi cemo svoje uzeti u Brazilu, cekaom samo detalje za ticketing centre u Riu.
Timotije

#809 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

Usitnilo ovo pravo, jos da ispratimo ove zavrsnice u ligama i lagano pakovanje kofera :-D !
Crvena Tifoza

#811 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

sito_i_reseto wrote:Image
Kad si dobio karte? Odnosno u kojem si krugu aplicirao za iste. Ja evo visim na stranici da vidim jesu li poslali, i nema ništa još. Doduše naplatili su već poštatinu.

sito_i_reseto

#812 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by sito_i_reseto »

Crvena Tifoza wrote:
sito_i_reseto wrote:Image
Kad si dobio karte? Odnosno u kojem si krugu aplicirao za iste. Ja evo visim na stranici da vidim jesu li poslali, i nema ništa još. Doduše naplatili su već poštatinu.

prvi krug
MS_PAINT

#813 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by MS_PAINT »

Ukoliko netko prodaje kartu za BIH - Argentina, zainteresiran sam za kupnju
Havatar

#814 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Havatar »

brazil01

#815 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by brazil01 »

Kupujem 3 karte za Argentina -BiH, javiti se pp
Scarleone

#816 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Scarleone »

Pitanje!
Danas rezervisane karte za Salvador, hotel....
Planirali smo tako iz razloga, ako prosjemo grupu da iz Salvadora odemo na tekmu protiv Francuza ili Svice,
u drugom krugu..
Pitanje je da li neko zna u kojem dijelu na ovom stadionu ce biti nasi, na kojoj strani stadiona?
Vrlo jeftino smo prosli iz Chicaga do Salvadora, preko Majamija, karta 1550$, plus hotel na plazi u Salvadoru 8 dana za 1300$
za nas trojicu nije skupo..
Tako ako neko zna o lokaciji gdje ce biti nasi navijaci, da znamo da tu trazimo karte..
Hvala..
Havatar

#817 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Havatar »

Upozorenje za naše navijače koji idu u Brazil: Primite tri vakcine rizično je u Ciuabi

Svi koji će se uskoro uputiti ka Brazilu, kako bi prisustvovali predstojećem Svjetskom prvenstvu, trebaju se vakcinisati da bi smanjili mogućnost oboljenja od zaraznih bolesti u ovoj izuzetno rizičnoj zemlji Latinske Amerike, istakla je specijalista epidemiolog prof. dr. Zarema Obradović, autorka knjige „Zaštita zdravlja putnika u međunarodnom saobraćaju“.

Image

"Brazil je posebno rizična destinacija s aspekta rizika od kontaminirane hrane i voda, kao i uboda insekata, tako da se prije odlaska u ovu zemlju preporučuju tri vakcine", kaže autorica knjige "Zaštita zdravlja putnika u međunarodnom saobraćaju". Inače, tri vakcine za put u Brazil, ako ih primite u Sarajevu, koštaju 250 KM (125 eura).

"Vakcina protiv žute groznice pruža zaštitu od 10 godine za putovanje u sve zemlje uz ekvator. Druge dvije vakcine su vakcine koje se koriste uvijek kada postoji rizik da će osoba uzeti kontaminiranu vodu i hranu, a to je u Brazilu veoma često. Preporučuje se i vakcina protiv hepatitisa A i trbušnog tifusa", istakla je dr. Obradović, dodavši:

"Pored vakcina, izuzetna pažnja se mora obratiti na ličnu higijenu u Brazilu. Oni koji odsjednu u nešto lošijim hotelima, neka ni slučajno ne piju vodu sa slavina. Vodu u Brazilu treba piti flaširanu i to kupljenu u zvaničnim prodavnicama, ne nikako na ulicama. Naime, u Brazilu se voda prodaje i na ulicama, koja je pakovana bez da nije prošla kontrolu. Isto tako, ne trebaju se kupovati velike količine vode, jer se i voda može pokvariti. Treba kupiti flašu od pola litre ili litre."

- Zube prati vodom iz flaše -

Profesorica Obradović preporučuje i da svi tokom boravka u Brazilu zube peru sa flaširanom vodom, ne onom sa slavina. Ona tvrdi kako se ruke trebaju prati više puta na dan, odnosno učestalije nego kući. Posebna opasnost zarazama prijeti i od hrane.

"Ne konzumirati svježe voće i povrće koje vi niste oprali. Izbjegavati razne vrste salata od povrća, pa i voćne, osim ako lično niste kupili voće ili povrće, vi ga oprali i napravili sami. Postoji veliki rizik unošenja amebe u vodi i voću i povrću. U Brazilu treba jesti termički obrađenu hranu, prženo, skuhano, sa roštilja", pojasnila je dr. Obradović, kazavši i da je važno konzumirati hranu odmah, nipošto je ne ostavljati u sobi, jer u tropskim krajevima postoji mogućnost da se hrana veoma brzo pokvari.

Žuta groznica je bolest koja se prenosi ubodom komaraca. U središtima gradova rizik od oboljenja je manji, ali opasnost vreba posebno u prirodi.

"Postoji rizik od uboda komarca, kojih nema kod nas, ali ih ima jako puno u tom dijelu svijeta. Aktivni su i danju i noću. Uz vakcinaciju preporučuje se i sredstvo 'repelent', koje odbija insekte. Najbolje bi kod nas bilo kupiti Autan u stiku, te sa njim zaštiti ručni i skočni zglob. Ne treba mazati cijelo tijelo. Ako se uputite izvan brazilskih gradova treba obući pamučne majice dugih rukava, dugih nogavica i nositi zatvorenu obuću", govorila je za Anadolu Agency dr. Obradović, naglasivši da je to jako važna mjera zaštite od uboda komaraca putem kojim se može oboljeti od žute groznice.

Što se tiče utakmica fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi takmičenje na Mudnijalu, najveći rizik nosi gostovanje u Cuiabi, u kojoj će izabranici selektora Safeta Sušića igrati protiv Nigerije 21. juna. U blizini granice s Bolivijom u regiji Mato Grosso na srednjem zapadu Brazila vegetacija je slična onoj u Amazonu, te su uslijed toga i visoke temperature. Za Cuiabu mnogi kažu da je najtopliji grad u državi, jer su nerijetko temperature i preko 40 stepeni Celzijusa.

"Cuiaba je najrizičnija pogotovo zbog komaraca o kojima smo pričali. Ipak, Svjetska zdravstvena organizacija i FIFA su istakli kako bi sve trebalo biti poprilično sigurno", objasnila je doktorica specijalista epidemiolog.

Obradović je rekla i da se ni slučajno ne treba ugledati na način života domaćeg stanovništva, čiji je organizam naviknut na tamošnji način života, već da se treba pridržavati spomenutih uputa.

Iako će za vrijeme SP u Brazilu kalendarski biti zimsko godišnje doba, u Guaruji koja će biti baza fudbalera BiH, te Rio de Janeiru gdje će igrati 15. juna protiv Argentine i Salvadoru u kojem će imati meč sa Iranom 25. juna, moći će se kupati u moru, Atlanskom okeanu.

"More ne bi trebalo biti problem na zvaničnim plažama. No, dobro bi bilo da se po izlasku iz mora ipak ode pod tuševe, ali i dobro operu ruke, kako ne bi došlo do nekih infekcija", smatra doktorica Obradović, ističući kako će svi gradovi u Brazilu medicinski biti dobro pripremljeni za vrijeme Mundijala.

- Ne pijte gazirane sokove na letu ka Brazilu -

Specijalistkinja za zaštitu zdravlja prilikom putovanja u međunarodnom saobraćaju tvrdi i kako treba biti oprezan i tokom višesatnog leta do Brazila.

"Prekookeanski letovi su dugi i sa njima se nije igrati. Treba obući komotnu obuća, što je moguće češće prošetati po avionu zbog cirkulacije. Ne piti ništa gazirano tokom leta. Gazirana pića podižu želudac pa može doći do dodatnih mučnina. Treba piti voćne sokove, vodu", predlaže doktorica Obradović.

Po dolasku u Brazil poslije iscrpnog puta, mnogi će se suočiti sa tzv. "Jet lagom", desinhronizacijom u organizmu nastalom kao posljedica letenja avionom kroz vremenske zone.

"Kažem, uvijek otiđite spavati kada i lokalno stanovništvo. Prošetajte malo prije toga, pomaže i sunce. Na taj način brže ćete se navići na novu vremensku zonu", zaključila je doktorica Obradović.
brazzo19

#818 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by brazzo19 »

Jesu izasle jos kakve novine ili "vodic" vezano za SP osim ovih Avazovih jucer sto se ima kupit na trafici 2km znaci moze i hrvatsko izadanje nije bitno , samo da je na "nasem" :D

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Crvena Tifoza

#819 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

Zna li neko možda za neki website preko kojeg se mogu kupiti/naručiti BiH navijački rekviziti - npr. šešir sa BeHa zastavom, one naočale sa zastavom ili nešto tako slično.

Da se ponese na put...

LuckyLaka, pretpostavljam da ima nešto takvo dole kod vas u STL???

Straza

#820 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Straza »

Jedan nas sretnik. 17 dana u Brazilu i gledanje 3 utakmice. Nije lose. :thumbup:

http://radioglasdrine.com/vijesti/bih/a ... -u-brazil/
So What!

#821 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by So What! »

Image
Timotije

#822 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

Navodno 157 tisuca vojske i policije je angazovano na poslovima osiguranja. Bilo na vijestima.
@Hatemondeys, mogla bi ona tvoja "securitasica" i mene malo popaziti, malo sam sklon picu ali ne bas i krvoprolicu, valjala bi mi dobro. Placam oboma po ucinku :D !
Odradio dvije vakcine danas, Hepatitis A i Tetanus, fali jos za Zute boginje, nemaju na lageru, iduce hefte...
Probala me malo odgovoriti od ove zadnje, sestro: narucuj i udaraj...!
Najebo je tek onaj ko u bonici zavrsi, ostalo se da izdurati!
Komarci su mi uvijek jak neprijatelj, vole me u svim zemljama.
Kako njima efikasno, ali bas efikasno, dohakati...?
Rob_Atl

#823 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Rob_Atl »

mozes kupit onaj sprej sto naspricas na sebe , vrlo je efikasan i bjeze, doduse malo i tukne al nnije tolko strasno :D
noiserr

#824 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by noiserr »

Timotije wrote:Navodno 157 tisuca vojske i policije je angazovano na poslovima osiguranja. Bilo na vijestima.
@Hatemondeys, mogla bi ona tvoja "securitasica" i mene malo popaziti, malo sam sklon picu ali ne bas i krvoprolicu, valjala bi mi dobro. Placam oboma po ucinku :D !
Odradio dvije vakcine danas, Hepatitis A i Tetanus, fali jos za Zute boginje, nemaju na lageru, iduce hefte...
Probala me malo odgovoriti od ove zadnje, sestro: narucuj i udaraj...!
Najebo je tek onaj ko u bonici zavrsi, ostalo se da izdurati!
Komarci su mi uvijek jak neprijatelj, vole me u svim zemljama.
Kako njima efikasno, ali bas efikasno, dohakati...?
Bravo! Obavezno se vakcinisi prije nego sto odes. Imaju oni i malariju. A jos se par bolesti moze dobiti sto od vode sto od hrane. Pa ima jedno 3-4 vakcine koje bi trebao dobiti.

http://wwwnc.cdc.gov/travel/destination ... one/brazil
Blajze

#825 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Blajze »

Ja bi uživo ispred BBi gledao

@topic

Vjerovatno će biti naše dijaspore 80 % ljudi što će ići, to je iz Amerike, Svedska, Njemačka, Francuska. Za "nas" iz BiH, nevjerujem da će nas 100 bit al eto.

Zašto se peglat, već otić na kafu negdje i pogledat tekmu, otić još bolje pred BBi ( gdje će 99% biti prijenos ), ili u udobnosti svog doma ?

Nemoj bacat hejt samo, kažem realno da se ne isplati u svakom pogledu otić. Daj te pare siromašnom, pomozi nekom ko nema ni 100 KM, a kamoli 5 hiljada maraka ( otprilike se toliko potroši ). Nagledat se svakakvog kurvaluka u Brazilu, plus gradovi ko Sarajevo x 90000.
Post Reply