Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je konzumiranje cigareta dozvoljeno na Vašem radnom mjestu?

Poll ended at 07/04/2015 10:03

1.DA
24
23%
2.NE
44
42%
3.IMA POSEBNA PROSTORIJA ZA KONZUMATORE CIGARETA
19
18%
4.NIJE DOZVOLJENO ALI SE ZABRANA NE POŠTUJE
19
18%

Total votes: 106

detroit-mercy

#801 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
detroit-mercy wrote:
seln wrote: Ma mi to za dobrobit covjecanstva i buducih generacija :mrgreen: , ne sekiramo se mi za tebe, ti si vec donji :mrgreen: Nego
Dobro je da se ne brines sto odrastaju generacije nasilnih malih supaka bez ljudskih emocija, bez empatije, sa sve manje kontakta sa drugima.
A ti se to ko brines :mrgreen:, pravo se zabrino da si se i propusio od brige :mrgreen: .
Vicevi su ti plitki kao i argumenti.
Vidim ti si postavio more argumenata samo takvih, najaci ti je bio onaj kavkve veze imaju doktori i zdravstvena osiguranja ili kako dokazati da neko pusi ili ne :mrgreen: . Toliko si bio jak sa argumentia da si poceo da kmecis adminima i prijavljujes postove u kojima je samo podcrtano kakve gluposti valjas :mrgreen: . Vec sam rekao, nivo osnovne skole predskolsko ili prvi razred, "drugarice uciteljice" :mrgreen: .
hrastov žižak

#802 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by hrastov žižak »

pa što se ne zalažete za ukidanje motornih vozila, ona hiljadostruko više zagađuju okolinu i utiču na bolesti? Apsurd je da ne smiješ pušit u parku, a pored prolaze hiljade auta svaki dan.
detroit-mercy

#803 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
detroit-mercy wrote:
madner wrote:Raditi u kaficu je licni izbor radnika.
Kafic koji se jasno deklarise kao pusacki stavlja jasno do znanja da je rad u dimu dio posla.

Ne moze pravo radnika biti iznad prava vlasnika lokala.
To ti kazes :mrgreen: , ja cu ti dokazati da moze :mrgreen: .
Ma kako da ne, pogotovo u USA. Ima li komunisticka partija sekretara u tvojoj firmi?
Procitaj malo vise o pravima radnika, svaki poslodavac je duzan da obezbijedi safe environment na radnom mjestu za sve radnike. Znaci gazda lokala je pusac, on bi da se pusi u lokalu ali obzirom da je duzan da obezbijedi sigurno radno mjesto zaposlenom morao je da zabrani pusenje u lokalu :mrgreen:.
Trebal jos :mrgreen: .
detroit-mercy

#804 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by detroit-mercy »

hrastov žižak wrote:pa što se ne zalažete za ukidanje motornih vozila, ona hiljadostruko više zagađuju okolinu i utiču na bolesti? Apsurd je da ne smiješ pušit u parku, a pored prolaze hiljade auta svaki dan.
Ima nesto sto se zove potreba, bez automobila ne mozes bez pusenja mozes :mrgreen: .
hrastov žižak

#805 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by hrastov žižak »

detroit-mercy wrote:
hrastov žižak wrote:pa što se ne zalažete za ukidanje motornih vozila, ona hiljadostruko više zagađuju okolinu i utiču na bolesti? Apsurd je da ne smiješ pušit u parku, a pored prolaze hiljade auta svaki dan.
Ima nesto sto se zove potreba, bez automobila ne mozes bez pusenja mozes :mrgreen: .
Ja glupog argumenta, čak iako je duhanski dim na otvorenom mizeran u odnosu na co2 iz auta, ti i dalje stajiš iza jednog apsurdnog stajališta.
detroit-mercy

#806 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by detroit-mercy »

hrastov žižak wrote:
detroit-mercy wrote:
Ja glupog argumenta, čak iako je duhanski dim na otvorenom mizeran u odnosu na co2 iz auta, ti i dalje stajiš iza jednog apsurdnog stajališta.
U stvarnosti vjerovatno i stoji da je uticaj jedne zapaljene cigarete mnogo manji nego hiljade automobila koji tu prolaze. Medjutim, radi se prvo o selektivnoj primjeni zakona. Jer onog momenta kad kazes moze ovdje ne moze ondje onda ljudi pocnu da izvrdavaju zakone i dolazis do toga da se nigdje ne primjenjuju.
Na kraju ono sto je najvaznije a to je cost/benefit analiza. Vec je pisano o tome, radjene su studije. koliko pusaci kostaju zdravstveni sistem jedne zemlje kao i koliko kostaju cesce pauze koje prave na poslu. Ne znam koji je uticaj automobila na opste zdravlje covjeka ali je ipak utvrdjeno da je pusnje jedan od najvecih faktora koji uticu na pojavu raka ili bolesti srca i krvnih sudova. Sad ti mozes da argumentujes kako je kod tebe komsija Hamo umro od raka a nikad nije zapalio a vozio je auto sto znaci da je vjerovanto uzrok raka kod Hame voznja automobila. Ipak ljudi posjeduje monogo mjerodavnije podatke od licnih primjera komsije Hame i vide da je pojava odredjenih bolesti visestruko veca kod pusaca nego kod nepusaca.
Naravno da svi ovi zakoni nisu napravljeni samo radi nepusaca vec radi pusaca, cilj je da se nekom sto vise ogadi pusenje tako da ga ostavi ili cak nikada i ne pokusa zapaliti.
Opet se vracamo na ono, koliko lijecenje bolesnika od bolesti koje prouzrokuje pusenje kosta jedno drustvo. Naravno, tvoj argument moze biti, sta koga boli kurac jer ja trujem sebe. Ali moras shvatiti da zdravstveno placamo svi redom a rata zdravstvenog se izracunava na osnovu cijele populacije a ne samo pojedinca.
šatirana_ljubičica

#807 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by šatirana_ljubičica »

seln

Ko kaže da je ne poznajem????Itekako je dobro poznajem.
Da se razumijemo: NE SMATRAM da svi ljudi koji konzumiraju cigarete smrde, i da su smrdljivi tipovi, naravno da su to izuzeci, ali činjenica je da ima više pušača koji zasmrde sebe i okolinu nego nepušača.
madner

#808 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by madner »

Problem sa tim argumentom je sto bi tom logikom mogli zabraniti mnogo sta.

Image
cyprus

#809 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by cyprus »

Pušači smrde... Zašto je to problem reć :-) :-) To je činjenica...

Ako se druge vrste smradova ne tolerišu ili nisu poželjne u društvu, dokad više tolerisat ovaj smrd...

Iako i u jednoj životnoj oblasti imam radikalna shvatanja, to je ova :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#810 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

madner wrote:Problem sa tim argumentom je sto bi tom logikom mogli zabraniti mnogo sta.

Image
Da, ali ništa tako često, svugdje, od skoro svakoga ne proizvodi smrad.

A smrad je samo vrh ledenog brijega.
nigor

#811 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by nigor »

Pušači su ljudi vrijedni sažaljenja. Ništa jadnije nema nego ih vidjeti kako bezrazložno uvlače dim i ispuštaju ga vani, sve im se vrti oko cigare.
Nedavno gledam one bijednike što su iz Tuzle pješke gambali prema granici proseći da im država da nekih 400 KM, kao da prehrane djecu, a svaki drugi uvlači onaj smrad, smrad koji košta ne znam, ali čini mi se 3 KM, 3 KM x 365 dana, jer pušača ne zanima ima li mu dijete šta jesti, važno da ima cigara, znači 3 x 365 = 1095 KM je dao za jebeni dim, a ovamo prosi 400 KM praveći budalu od sebe, šatro da djecu prehrane :roll:
madner

#812 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by madner »

Odgovor je bio upucen kolegi detroitu. Ja nemam problem da se na javnim mjestima ne pusi.
Imam problem sa ovom fasistickom logikom koja vlasniku oduzima slobodu nad njegovim objektom. Ne zelis dim, ne ulazi u pusacke kafice i svi sretni.
zubi

#813 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by zubi »

cyprus wrote:Pušači smrde... Zašto je to problem reć :-) :-) To je činjenica...

Ako se druge vrste smradova ne tolerišu ili nisu poželjne u društvu, dokad više tolerisat ovaj smrd...

smrad je tu najmanje bitan. pusaci ne skode samo sebi nego i svima oko sebe, a to im je dozvoljeno jer je cejf i ne smije se zaboga u cejf dirati???

aha, kako da ne... samo polako, sve ce to doci na svoje.
šatirana_ljubičica

#814 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

madner wrote:Odgovor je bio upucen kolegi detroitu. Ja nemam problem da se na javnim mjestima ne pusi.
Imam problem sa ovom fasistickom logikom koja vlasniku oduzima slobodu nad njegovim objektom. Ne zelis dim, ne ulazi u pusacke kafice i svi sretni.

Slažem se s tobom.Uostalom tema je pušenje na radnom mjestu, kafići su ok.
I izvinjavam se što sam ti pogrešno replicirala.
sumirprimus

#815 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by sumirprimus »

sigara smrdi,sigara je losa,ko oce da pusi nek pusi... :thumbup:
šatirana_ljubičica

#816 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

zubi wrote:
cyprus wrote:Pušači smrde... Zašto je to problem reć :-) :-) To je činjenica...

smrad je tu najmanje bitan. pusaci ne skode samo sebi nego i svima oko sebe, a to im je dozvoljeno jer je cejf i ne smije se zaboga u cejf dirati???

aha, kako da ne... samo polako, sve ce to doci na svoje.
Kad pogledam našu naciju u generalnom smislu, sumnjam :(
madner

#817 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by madner »

šatirana_ljubičica wrote:
madner wrote:Odgovor je bio upucen kolegi detroitu. Ja nemam problem da se na javnim mjestima ne pusi.

Zasebne prostorije i svi sretni.
sumirprimus

#818 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by sumirprimus »

naĆi,koj poentiro poentiro je,koj jaći jaći je,vidi se to,koj i najaći,apel moderaciji da se ova tema kljuća,jer ima zakon,zakon postivat i kraj tacka ba ende...
šatirana_ljubičica

#819 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

madner wrote:

Zasebne prostorije i svi sretni.
Pa da, ali izgleda da nama zasebne prostorije će biti izum 25 vijeka :)
šatirana_ljubičica

#820 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

sumirprimus wrote:naĆi,koj poentiro poentiro je,koj jaći jaći je,vidi se to,koj i najaći,apel moderaciji da se ova tema kljuća,jer ima zakon,zakon postivat i kraj tacka ba ende...

Glupiraš se.
Radio Sarajevo

#821 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by Radio Sarajevo »

A hajmo obrnuto... Želiš da pušiš, ne ulazi na mjesta gdje se ne puši.

Jebote, zar je tako teško shvatiti da se ovdje štite i radnici u kafanama, te da je to "pušenje na radnom mjestu". Po vašoj logici svi konobari, šankeri, kuhari, računovođe koji su trenutno tu, i svi ljudi koji imaju veze s nekom kafanom, bi bili osuđeni da sjede u dimu do kraja života.
nigor wrote:Pušači su ljudi vrijedni sažaljenja. Ništa jadnije nema nego ih vidjeti kako bezrazložno uvlače dim i ispuštaju ga vani, sve im se vrti oko cigare.
Nedavno gledam one bijednike što su iz Tuzle pješke gambali prema granici proseći da im država da nekih 400 KM, kao da prehrane djecu, a svaki drugi uvlači onaj smrad, smrad koji košta ne znam, ali čini mi se 3 KM, 3 KM x 365 dana, jer pušača ne zanima ima li mu dijete šta jesti, važno da ima cigara, znači 3 x 365 = 1095 KM je dao za jebeni dim, a ovamo prosi 400 KM praveći budalu od sebe, šatro da djecu prehrane :roll:
Bravo majstore, i u ratu su se isto ponašali, jebo porodicu i njihove potrebe da se jede, davalo se 10 KM za Drinu. Bljak.
sumirprimus

#822 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote:naĆi,koj poentiro poentiro je,koj jaći jaći je,vidi se to,koj i najaći,apel moderaciji da se ova tema kljuća,jer ima zakon,zakon postivat i kraj tacka ba ende...

Glupiraš se.
ko se glupira?mrtav ozbiljan,pritisak 120/75,imal zakon ima?hocemo pravnu drzavu, i sve ozakonu ocemo!kljucaj,moderacija,apel,vapaj!
madner

#823 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by madner »

To je u opisu posla. Niko ne tjera konobara da se zaposli u pusackom kaficu.
Po toj logici ne bi smjeli imati rudnike nikako.
sumirprimus

#824 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by sumirprimus »

madner wrote:To je u opisu posla. Niko ne tjera konobara da se zaposli u pusackom kaficu.
Po toj logici ne bi smjeli imati rudnike nikako.
a staj ako je konobarica? :D
madner

#825 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by madner »

Isti kurac, samo druga strana. :D
Post Reply