Aha, pratis i ti taj sajtelma89_ wrote:Nadjoh ovo na drugom sajtu,reakcija na vjest da su Bosnjaci presli 50%(odgovor onom prvom snimku
)
I...kako se izjasniste...? :)
-
CungaLunga
#801 Re: I...kako se izjasniste...? :)
-
salvatore paradise
#802 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Postoji li isfuraniji clip od ovog...elma89_ wrote:
-
Great Cornholio
#803 Re: I...kako se izjasniste...? :)
I mene su "obradili"salvatore paradise wrote:Postoji li isfuraniji clip od ovog...elma89_ wrote:
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#804 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj 
-
Great Cornholio
#805 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Božija zapovjed je "Ne ubij!", ko god ubije drugog čovjeka krši tu Zapovjed. E sad, kome će Bog oprostiti kršenje neke od Njegovih zapovjedi, to će On odlučiti, jer ipak nije svako ubistvo isto, a nisu isti ni oni koji su ubijali.KatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
-
salvatore paradise
#806 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Pa naravno da je heroj, covjek je zrtvovao sebe da bi ubio okupatora. I prestanite vise pricati o trudnoj zeni, gdje ste vi ucili povijest jbt... Princip je zlocinac jedino u novijoj (doslovno i prenesno) bosnjackoj historiji. Niko drugi oko toga nema nikakve dilemeKatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
-
salvatore paradise
#807 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Ne znam za boga, nisam s njim nikad drugovao, ali mislim da ne bi imao nista protiv da ubijes u samoodbrani...Great Cornholio wrote:Božija zapovjed je "Ne ubij!", ko god ubije drugog čovjeka krši tu Zapovjed. E sad, kome će Bog oprostiti kršenje neke od Njegovih zapovjedi, to će On odlučiti, jer ipak nije svako ubistvo isto, a nisu isti ni oni koji su ubijali.KatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
-
_majevica_
#808 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Trebaju da se zamisle pojedini sefovi drzava kada putuju u Srbiju...da nece biti jos heroja srbijanaca.salvatore paradise wrote:Pa naravno da je heroj, covjek je zrtvovao sebe da bi ubio okupatora. I prestanite vise pricati o trudnoj zeni, gdje ste vi ucili povijest jbt... Princip je zlocinac jedino u novijoj (doslovno i prenesno) bosnjackoj historiji. Niko drugi oko toga nema nikakve dilemeKatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
-
salvatore paradise
#809 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Koliko znam atentat se desio u Sarajevu, a Sarajevo hvala bogu nikad nije bilo Srbija. Tako da ne vidim nikakvu poveznicu_majevica_ wrote:Trebaju da se zamisle pojedini sefovi drzava kada putuju u Srbiju...da nece biti jos heroja srbijanaca.salvatore paradise wrote:Pa naravno da je heroj, covjek je zrtvovao sebe da bi ubio okupatora. I prestanite vise pricati o trudnoj zeni, gdje ste vi ucili povijest jbt... Princip je zlocinac jedino u novijoj (doslovno i prenesno) bosnjackoj historiji. Niko drugi oko toga nema nikakve dilemeKatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
-
Great Cornholio
#810 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Ma ne znam šta da ti kažem, ja vjerujem da je Božija zapovjed " Ne ubij!" i učiniću sve što je u mojoj moći da tu zapovjed ne prekršim, ali sigurno da neću pustiti drugog da me ubije, učiniću sve da se odbranim a da pri tom ne ubijem napadača, a kad bi nekim slučajem u toj namjeri da se odbranim bio priseljen da ubijem nekoga, od Boga bi tražio da mi oprosti jer zna da ja to ne želim, ne želim da bilo koga ubijem.salvatore paradise wrote:Ne znam za boga, nisam s njim nikad drugovao, ali mislim da ne bi imao nista protiv da ubijes u samoodbrani...Great Cornholio wrote:Božija zapovjed je "Ne ubij!", ko god ubije drugog čovjeka krši tu Zapovjed. E sad, kome će Bog oprostiti kršenje neke od Njegovih zapovjedi, to će On odlučiti, jer ipak nije svako ubistvo isto, a nisu isti ni oni koji su ubijali.KatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
U svakom slučaju mi ne bi trebali veličati ubijanja, pa šta god da je motiv za njih, ne bi trebali veličati vojske i vojskovođe, jer veličanjem ubijanja kao metode "rješavanja problema" ubijanje nikad neće prestati.
-
salvatore paradise
#811 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Slazem se poprilicno i ja sam pacifista i ne vjerujem da se mir moze postici ratovanjem. Ali se sloboda jedino moze postici tako... Mislim da lijepa rijec kod Franje ne bi proslaGreat Cornholio wrote:Ma ne znam šta da ti kažem, ja vjerujem da je Božija zapovjed " Ne ubij!" i učiniću sve što je u mojoj moći da tu zapovjed ne prekršim, ali sigurno da neću pustiti drugog da me ubije, učiniću sve da se odbranim a da pri tom ne ubijem napadača, a kad bi nekim slučajem u toj namjeri da se odbranim bio priseljen da ubijem nekoga, od Boga bi tražio da mi oprosti jer zna da ja to ne želim, ne želim da bilo koga ubijem.salvatore paradise wrote: Ne znam za boga, nisam s njim nikad drugovao, ali mislim da ne bi imao nista protiv da ubijes u samoodbrani...
U svakom slučaju mi ne bi trebali veličati ubijanja, pa šta god da je motiv za njih, ne bi trebali veličati vojske i vojskovođe, jer veličanjem ubijanja kao metode "rješavanja problema" ubijanje nikad neće prestati.
-
Great Cornholio
#812 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Oko za oko, četkica za zubesalvatore paradise wrote: Slazem se poprilicno i ja sam pacifista i ne vjerujem da se mir moze postici ratovanjem. Ali se sloboda jedino moze postici tako... Mislim da lijepa rijec kod Franje ne bi prosla
Šalim se, mir na Zemlji jedino može uspostaviti Bog, dok On to ne učini valja gledat kako se odbraniti a ne ogriješit' dušu.
-
salvatore paradise
#813 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Ako ga i ima, od nas je ocito digao ruke... Barem sudeci po prilozenomGreat Cornholio wrote:Oko za oko, četkica za zubesalvatore paradise wrote: Slazem se poprilicno i ja sam pacifista i ne vjerujem da se mir moze postici ratovanjem. Ali se sloboda jedino moze postici tako... Mislim da lijepa rijec kod Franje ne bi prosla![]()
![]()
Šalim se, mir na Zemlji jedino može uspostaviti Bog, dok On to ne učini valja gledat kako se odbraniti a ne ogriješit' dušu.
-
Great Cornholio
#814 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Ima ga, a ovo što se sad dešava je posljedica toga što smo mi "digli ruke" od Njega, jer da se pridržavamo Njegovih zapovjedi ne bi stvarali zlo, nered i patnju.salvatore paradise wrote: Ako ga i ima, od nas je ocito digao ruke... Barem sudeci po prilozenom
- Dozer
#815 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Aaajjjj....
- Helikopter
#816 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Cuj Gavrilo Princip heroj a prouzrokovao 1 svjetski rat, skinuo kako kazes jednog okupatora Austrougrasku i doveo novog okupatara BiH Srbiju.salvatore paradise wrote:Pa naravno da je heroj, covjek je zrtvovao sebe da bi ubio okupatora. I prestanite vise pricati o trudnoj zeni, gdje ste vi ucili povijest jbt... Princip je zlocinac jedino u novijoj (doslovno i prenesno) bosnjackoj historiji. Niko drugi oko toga nema nikakve dilemeKatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
- MuaDib
#817 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Izvini, ali tada je velika većina južnih Slavena, Srbiju i Crnu Goru smatrala oslobodiocima.Helikopter wrote: Cuj Gavrilo Princip heroj a prouzrokovao 1 svjetski rat, skinuo kako kazes jednog okupatora Austrougrasku i doveo novog okupatara BiH Srbiju.
Međutim, srpski politički faktori su zloupotrijebile to povjerenje i za sva vremena onemogućile ujedinjenje južnih Slavena.
I zašto se prešućuje teror koji je u Kraljevini SHS, provođen na preživjelim pripadnicima Mlade Bosne.
Gavrilo Princip je sa tadašnjeg stanovišta borac za slobodu i veliki patriota, jer je ma koliko morbidno zvučalo za sva vremena uklonio personifikaciju okupacije. A vjerovanje da je Srbija sama stajala iza atentata je čisti idiotluk, kada se zna da je Crna ruka bila ogranak MI6. Dakle nije sve crno-bijelo.
-
racionalista
#818 Re: I...kako se izjasniste...? :)
bosnjaci da dozive srbiju kao oslobodioca, ne laprdj bgt
- shiljak
#819 Re: I...kako se izjasniste...? :)
I kako se izjasniste po entitetskom državljanstvu? 
- Helikopter
#820 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Da zato Srbija i Srbi protjerase, pobise, zaklase toliko Bosnjaka muslimana kroz balkanske ratove, Kraljevinu SHS, u drugom svjetskom ratu kao i zadnjem ratu u Bosni i Hercegovini. Takvu okupaciju, protjerivanje, ubijanje Bosnjaka muslimana koliko ja znam nije uradila Austrougarska niti bilo koja drzva Evrope i svijeta.MuaDib wrote:Izvini, ali tada je velika većina južnih Slavena, Srbiju i Crnu Goru smatrala oslobodiocima.Helikopter wrote: Cuj Gavrilo Princip heroj a prouzrokovao 1 svjetski rat, skinuo kako kazes jednog okupatora Austrougrasku i doveo novog okupatara BiH Srbiju.
Međutim, srpski politički faktori su zloupotrijebile to povjerenje i za sva vremena onemogućile ujedinjenje južnih Slavena.
I zašto se prešućuje teror koji je u Kraljevini SHS, provođen na preživjelim pripadnicima Mlade Bosne.
Gavrilo Princip je sa tadašnjeg stanovišta borac za slobodu i veliki patriota, jer je ma koliko morbidno zvučalo za sva vremena uklonio personifikaciju okupacije. A vjerovanje da je Srbija sama stajala iza atentata je čisti idiotluk, kada se zna da je Crna ruka bila ogranak MI6. Dakle nije sve crno-bijelo.
Kakvo asimiliranje Bosnjaka muslimana u juzne Slavene o kojem ti pricas? da izgube svoj identitet i teritorije za srpske neke takozvane juznoslavenske interese i Veliku Srbiju? drugo nisu ni svi Bosnjaci juznoslavensnkog porijekla, nego imaju razlicita porjekla kao i svi drugi narodi. Ostali dio tvog priloga ne zelim ni komentarisati. Ako je za tebe Gavrilo Princip heroj onda je to tvoj subjektivni stav na koji ti imas potpuno pravo. Za mene je Gavrilo princip terorista koji je prouzrokovao 1 Svjetski rat, dozvolio okupaciju drzave Bosne i Hercegovine od strane Srbije i prouzrokavao mnogo patnje i problema Bosnjacima muslimanima u BiH i regionu Balkana. To sto su suradjivali neki Bosnjaci sa Gavrilom Principom smatram da su to neki takozvani Bosnjaci izdajnici koje je Bosnjacima podmentnula kao i ovom zadnjem ratu drzava Srbija za njihove licne interese.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#821 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Na zapadu se uči i tretira kao terorista, a njegov čin kao teroristički. Apsurd je, da taj nesretni Franjo i nije tlačio Srbe.. To što je nekima heroj, neka im bude u kući, ali valjda prihvatiti neke univerzalne norme i standarde.
Čuj ubije čovjeka i turdnu ženu i heroj..

Čuj ubije čovjeka i turdnu ženu i heroj..
- CSKA
#822 Re: I...kako se izjasniste...? :)
E bas zbog ovakvih izjava i nesvacenja sta je zelio da kaze Kristofer Klark koji je napisao knjigu o WWI mijenja rijec iz terorista u antetator.KatarinaKosaca wrote:Na zapadu se uči i tretira kao terorista, a njegov čin kao teroristički. Apsurd je, da taj nesretni Franjo i nije tlačio Srbe.. To što je nekima heroj, neka im bude u kući, ali valjda prihvatiti neke univerzalne norme i standarde.
Čuj ubije čovjeka i turdnu ženu i heroj..![]()
![]()
Uostalom evo malo lektire : http://www.dw.de/princip-sto-godina-her ... a-17215766
Ovdje ce neki mozda po prvi put saznati da se Princip nije izjasnjavao kao Srbin vec kao Jugosloven.
Cak se i na wikipediji na engleskom govori o njemu kao o antetatoru,a ne kao teroristi :
http://en.wikipedia.org/wiki/Gavrilo_Princip
Treba prestati gledati i posmatrati G.P. iz ugla danasnjih politickih desavanja.
- Kal El
#823 Re: I...kako se izjasniste...? :)
BBI
(Bosnjak)
Sent from my LT26i using Tapatalk
(Bosnjak)
Sent from my LT26i using Tapatalk
-
Bodkin
#824 Re: I...kako se izjasniste...? :)
jeste jeste. da nije gavre nikad se ne bi zapucaloHelikopter wrote:Cuj Gavrilo Princip heroj a prouzrokovao 1 svjetski rat, skinuo kako kazes jednog okupatora Austrougrasku i doveo novog okupatara BiH Srbiju.salvatore paradise wrote:Pa naravno da je heroj, covjek je zrtvovao sebe da bi ubio okupatora. I prestanite vise pricati o trudnoj zeni, gdje ste vi ucili povijest jbt... Princip je zlocinac jedino u novijoj (doslovno i prenesno) bosnjackoj historiji. Niko drugi oko toga nema nikakve dilemeKatarinaKosaca wrote:Spot jeste izlizan, bio je dobra kreacija u jednom momentu, sad je već ispuhano i baš bez veze. Ipak, kad to primjeti netko kome je Princip heroj, a ubojstvo trudne žene herojski čin protiv mrskog okupatora, i spot gubi na svojoj istrošenosti i dobiva neki čudan sjaj
-
Bodkin
#825 Re: I...kako se izjasniste...? :)
de ti nama odlomak iz knjige historije za ovu tvrdnjuKatarinaKosaca wrote:Na zapadu se uči i tretira kao terorista, a njegov čin kao teroristički. Apsurd je, da taj nesretni Franjo i nije tlačio Srbe.. To što je nekima heroj, neka im bude u kući, ali valjda prihvatiti neke univerzalne norme i standarde.
Čuj ubije čovjeka i turdnu ženu i heroj..![]()
![]()