N1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
afannedim

#801 Re: N1

Post by afannedim »

Alma Dautbegović kako je prešla sa tvsa na N1 neskida minjake, svako jutro sve kraće haman
zaluzinna

#802 Re: N1

Post by zaluzinna »

kako se zena udebljala....
Nisrin

#803 Re: N1

Post by Nisrin »

_BataZiv_0809 wrote:Vjerujem da znate, ali ova Ika Ferrer Gotic je u shemi sa direktorom Porezne Uprave FBIH Midhtom Arifovicem. Bilo mi je interesantno gledat intervju koji je ona vodila sa njim :per: Sve sam ocekivao da krene neka office akcija :per:

Namazana je...odavno je s njim u ljubavnoj vezi, tako da na TV1 nikad inspekcija nista uradila nije...cim je presla na N1, navukla je poreznu na TV1, tako da su se ljudi o sebi zabavili i mnogi su otkaze dobili...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#804 Re: N1

Post by _BataZiv_0809 »

Nisrin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Vjerujem da znate, ali ova Ika Ferrer Gotic je u shemi sa direktorom Porezne Uprave FBIH Midhtom Arifovicem. Bilo mi je interesantno gledat intervju koji je ona vodila sa njim :per: Sve sam ocekivao da krene neka office akcija :per:

Namazana je...odavno je s njim u ljubavnoj vezi, tako da na TV1 nikad inspekcija nista uradila nije...cim je presla na N1, navukla je poreznu na TV1, tako da su se ljudi o sebi zabavili i mnogi su otkaze dobili...
I Midhat je na glasu kao svalercina.

Dobro, doduse , vecina tih muskaraca na mocnim polozajima kako god izgledali, mogu birati vise nego mladici u dvadesetim. Ali haj to je sad druga tema.

Nisam znao da su u ljubavnoj vezi, mislio sam da su ilegala, ono standardna prica lik ozenjen.

E cuj inspekcija dosla na TV1 poslije njenog odlaska :D
StupskaBitanga

#805 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

i da dodam da je sada opšti kuršlus na TV1 oko turaka i hercegovaca jer para nema
Ika je Ika
afannedim

#806 Re: N1

Post by afannedim »

StupskaBitanga wrote:i da dodam da je sada opšti kuršlus na TV1 oko turaka i hercegovaca jer para nema
Ika je Ika
Samo ti nemoj informacije plasirati :lol: :lol: , oni su se prije 2 godine po tebi trebali ugasiti.
StupskaBitanga

#807 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

afannedim wrote:
StupskaBitanga wrote:i da dodam da je sada opšti kuršlus na TV1 oko turaka i hercegovaca jer para nema
Ika je Ika
Samo ti nemoj informacije plasirati :lol: :lol: , oni su se prije 2 godine po tebi trebali ugasiti.
Pa i jesu pa su našli kravu muzaru ali mlijeka ponestaje
navedeni

#808 Re: N1

Post by navedeni »

Kad MTV Igman nije propao i izgasio se do sada, nece ni 1 televizija,a pogotovo ove velike. Nego mene zanima gleda li neko ovaj N1, danas?
todd_smith

#809 Re: N1

Post by todd_smith »

navedeni wrote:Kad MTV Igman nije propao i izgasio se do sada, nece ni 1 televizija,a pogotovo ove velike. Nego mene zanima gleda li neko ovaj N1, danas?
Ja gledao svega 5x i to 3-4x samo zbog merime, ostalo za Nafisu i Kundurku i onaj Ikkin "biznis program", ovi ostali voditelji su mi bzvze skroz, ne mogu da ih slusam, sve u svemu kad se skupi nisam gledao vise od 20 minuta.
denizli

#810 Re: N1

Post by denizli »

Ta pogled :run:

Image
StupskaBitanga

#811 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

doza seksipila na nivou
sandzokan

#812 Re: N1

Post by sandzokan »

Ja bih pohvalio vremensku prognozu na ovom kanalu, a za sve ostalo AJB je CNN za ovaj N1.
denizli

#813 Re: N1

Post by denizli »

sandzokan wrote:Ja bih pohvalio vremensku prognozu na ovom kanalu, a za sve ostalo AJB je CNN za ovaj N1.
:thumbup:
shalla

#814 Re: N1

Post by shalla »

afannedim wrote:Alma Dautbegović kako je prešla sa tvsa na N1 neskida minjake, svako jutro sve kraće haman
I need a proof :mrgreen:
Ned071

#815 Re: N1

Post by Ned071 »

Nisrin wrote:

malo je proguglah. malo mi papi...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#816 Re: N1

Post by _BataZiv_0809 »

Ned071 wrote:
malo je proguglah. malo mi papi...[/quote]

Malo ti sta :?
Ned071

#817 Re: N1

Post by Ned071 »

papi... papanka
recto-verso

#818 Re: N1

Post by recto-verso »

Naime, da ba kablovski operater mogao vršiti distribuciju korisnicima i naplaćivati mjesečnu pretplatu od korisnika mora imati dozvolu za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, koju Telemach nema.

No, bez obzira na to, navedeni kablovski operater bez problema i dalje distribuira i naplaćuje medijske usluge.

- Telemachu nije produžena dozvola za 2014. godinu iz razloga što nisu riješili autorska prava na stranu produkciju u okviru programa koje distribuiraju. Problem leži u činjenici da u BiH ne postoji organizacija za kolektivna i srodna prava. Uprkos činjenici da zakonski okvir koji je na snazi od 2010. godine predviđa uspostavljanje kolektivne organizacije za kolektivna prava, Institut za intelektualno vlasništvo još uvijek nije dodijelio takvu dozvolu, naveli su iz RAK-a istaknuvši da ovakva situacija stvara problem i nima kao regulatoru, kao i industriji kablovskih operatera.

Osim Telemacha, i neki drugi kablovski operateri našli su se u sličnom problemu.

Još četiri operatera nisu dobila dozvolu za 2014. godinu, a riječ je o Dalekovodu d.o.o. Bihać, Wirac netu d.o.o. Gračanica,Telekabelu doo Zenica i BHB Cable TV-u doo Lukavac.

Iz RAK-a su naveli da je rješavanje ovog problema u proceduri, te kako se konačan ishod očekuje uskoro.

Tim povodom danas se oglasio i Telemach koji priznaje da nema licencu za rad ali da je spreman retroaktivno platiti autorska prva kada se osnoje odgovarajuća bh. institucija.

"Kada se konačno dodijeli licenca bosanskohercegovačkoj kolektivnoj organizaciji, kao što je to regulisano i u zemljama u regionu, Telemach je spreman naknade za AV prava retroaktivno doznačiti toj organizaciji, a koja će biti u obavezi transparentno plaćati poreze i naknade stvarnim vlasnicima AV prava (producentima), a ne nekim mešetarima. Telemach očekuje skoro izdavanje uslovne dozvole od strane RAK-a, a očekujemo i da Institut za intelektualno vlasništvo nakon četiri godine konačno izda i licencu za prikupljanje naknade za kolektivna AV prava i uredi ovu oblast na način propisan zakonom, te time zaštiti domaće i strane autore (producente emisija, filmova, serija) u smislu prava na dobijanje adekvatne naknade za njihova AV djela koja se reemitiraju u BiH i regiji".
StupskaBitanga

#819 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

N1 nije na telemachovoj D3go (jučer ga nije bilo)
Jučer sam upalio da vidim vijesti u 17 i kako sam shvatio nema odvojenih vijesti po centrima (ZG/BG/SA) nego zajedničke
recto-verso

#820 Re: N1

Post by recto-verso »

StupskaBitanga wrote:N1 nije na telemachovoj D3go (jučer ga nije bilo)
Jučer sam upalio da vidim vijesti u 17 i kako sam shvatio nema odvojenih vijesti po centrima (ZG/BG/SA) nego zajedničke
Ma jesu, rade neke sheme, muljaju do bola.
Banksy

#821 Re: N1

Post by Banksy »

Pressing 20:00, odličan termin, Ćosić izvrstan, Merlić vrlo dobar, Zukić jako loš.
don vito

#822 Re: N1

Post by don vito »

Banksy wrote:Pressing 20:00, odličan termin, Ćosić izvrstan, Merlić vrlo dobar, Zukić jako loš.
Vec standardno :sad:
Ova sarajevska ekipa je ubjedljivo najgora, ne znas jesu li gori po nepoznavanju materije ili elokvenciji, nekim grimasama, mahanju rukama... Neku noc, spremio se da vidim Dnevnik u 19 sati, cim sam ugledao voditeljicu Ajlu Alihodzic odmah sam promijenio kanal.
denizli

#823 Re: N1

Post by denizli »

don vito wrote:
Banksy wrote:Pressing 20:00, odličan termin, Ćosić izvrstan, Merlić vrlo dobar, Zukić jako loš.
Vec standardno :sad:
Ova sarajevska ekipa je ubjedljivo najgora, ne znas jesu li gori po nepoznavanju materije ili elokvenciji, nekim grimasama, mahanju rukama... Neku noc, spremio se da vidim Dnevnik u 19 sati, cim sam ugledao voditeljicu Ajlu Alihodzic odmah sam promijenio kanal.
Zaista ne kontam ono mahanje rukama i odjednom klimanje glavom u stranu, jako ruzno izgleda.
Sve isti pokreti, meni ono lici na lagano ispiranje mozga, moras dok spavas da mahas rukama i cimas glavom :-)
recto-verso

#824 Re: N1

Post by recto-verso »

Prica se da ce ovaj Beogradski projekat ubrzo da rikne.
Neko nekom nije nesto dao :-) a trebao je :-)
Gdje ce svi oni pozeri i pozerke :-)
recto-verso

#825 Re: N1

Post by recto-verso »

Uhapseni ratni zlocinci u Zvorniku zbog masovnih ubistava a N1 kao prvu vijest u Dnevniku emituje Vučića i Kineze.
Odron i jad i smijurija.
Post Reply