N1
Moderator: anex
- afannedim
#801 Re: N1
Alma Dautbegović kako je prešla sa tvsa na N1 neskida minjake, svako jutro sve kraće haman
- Nisrin
#803 Re: N1
_BataZiv_0809 wrote:Vjerujem da znate, ali ova Ika Ferrer Gotic je u shemi sa direktorom Porezne Uprave FBIH Midhtom Arifovicem. Bilo mi je interesantno gledat intervju koji je ona vodila sa njimSve sam ocekivao da krene neka office akcija
Namazana je...odavno je s njim u ljubavnoj vezi, tako da na TV1 nikad inspekcija nista uradila nije...cim je presla na N1, navukla je poreznu na TV1, tako da su se ljudi o sebi zabavili i mnogi su otkaze dobili...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#804 Re: N1
I Midhat je na glasu kao svalercina.Nisrin wrote:_BataZiv_0809 wrote:Vjerujem da znate, ali ova Ika Ferrer Gotic je u shemi sa direktorom Porezne Uprave FBIH Midhtom Arifovicem. Bilo mi je interesantno gledat intervju koji je ona vodila sa njimSve sam ocekivao da krene neka office akcija
Namazana je...odavno je s njim u ljubavnoj vezi, tako da na TV1 nikad inspekcija nista uradila nije...cim je presla na N1, navukla je poreznu na TV1, tako da su se ljudi o sebi zabavili i mnogi su otkaze dobili...
Dobro, doduse , vecina tih muskaraca na mocnim polozajima kako god izgledali, mogu birati vise nego mladici u dvadesetim. Ali haj to je sad druga tema.
Nisam znao da su u ljubavnoj vezi, mislio sam da su ilegala, ono standardna prica lik ozenjen.
E cuj inspekcija dosla na TV1 poslije njenog odlaska
-
StupskaBitanga
#805 Re: N1
i da dodam da je sada opšti kuršlus na TV1 oko turaka i hercegovaca jer para nema
Ika je Ika
Ika je Ika
- afannedim
#806 Re: N1
Samo ti nemoj informacije plasiratiStupskaBitanga wrote:i da dodam da je sada opšti kuršlus na TV1 oko turaka i hercegovaca jer para nema
Ika je Ika
-
StupskaBitanga
#807 Re: N1
Pa i jesu pa su našli kravu muzaru ali mlijeka ponestajeafannedim wrote:Samo ti nemoj informacije plasiratiStupskaBitanga wrote:i da dodam da je sada opšti kuršlus na TV1 oko turaka i hercegovaca jer para nema
Ika je Ika![]()
, oni su se prije 2 godine po tebi trebali ugasiti.
- navedeni
#808 Re: N1
Kad MTV Igman nije propao i izgasio se do sada, nece ni 1 televizija,a pogotovo ove velike. Nego mene zanima gleda li neko ovaj N1, danas?
-
todd_smith
#809 Re: N1
Ja gledao svega 5x i to 3-4x samo zbog merime, ostalo za Nafisu i Kundurku i onaj Ikkin "biznis program", ovi ostali voditelji su mi bzvze skroz, ne mogu da ih slusam, sve u svemu kad se skupi nisam gledao vise od 20 minuta.navedeni wrote:Kad MTV Igman nije propao i izgasio se do sada, nece ni 1 televizija,a pogotovo ove velike. Nego mene zanima gleda li neko ovaj N1, danas?
-
sandzokan
#812 Re: N1
Ja bih pohvalio vremensku prognozu na ovom kanalu, a za sve ostalo AJB je CNN za ovaj N1.
-
denizli
#813 Re: N1
sandzokan wrote:Ja bih pohvalio vremensku prognozu na ovom kanalu, a za sve ostalo AJB je CNN za ovaj N1.
- shalla
#814 Re: N1
I need a proofafannedim wrote:Alma Dautbegović kako je prešla sa tvsa na N1 neskida minjake, svako jutro sve kraće haman
- Ned071
#815 Re: N1
malo je proguglah. malo mi papi...Nisrin wrote:_BataZiv_0809 wrote:Vjerujem da znate, ali ova Ika Ferrer Gotic je u shemi sa direktorom Porezne Uprave FBIH Midhtom Arifovicem. Bilo mi je interesantno gledat intervju koji je ona vodila sa njimSve sam ocekivao da krene neka office akcija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#816 Re: N1
malo je proguglah. malo mi papi...[/quote]Ned071 wrote:
Malo ti sta
-
recto-verso
#818 Re: N1
Naime, da ba kablovski operater mogao vršiti distribuciju korisnicima i naplaćivati mjesečnu pretplatu od korisnika mora imati dozvolu za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, koju Telemach nema.
No, bez obzira na to, navedeni kablovski operater bez problema i dalje distribuira i naplaćuje medijske usluge.
- Telemachu nije produžena dozvola za 2014. godinu iz razloga što nisu riješili autorska prava na stranu produkciju u okviru programa koje distribuiraju. Problem leži u činjenici da u BiH ne postoji organizacija za kolektivna i srodna prava. Uprkos činjenici da zakonski okvir koji je na snazi od 2010. godine predviđa uspostavljanje kolektivne organizacije za kolektivna prava, Institut za intelektualno vlasništvo još uvijek nije dodijelio takvu dozvolu, naveli su iz RAK-a istaknuvši da ovakva situacija stvara problem i nima kao regulatoru, kao i industriji kablovskih operatera.
Osim Telemacha, i neki drugi kablovski operateri našli su se u sličnom problemu.
Još četiri operatera nisu dobila dozvolu za 2014. godinu, a riječ je o Dalekovodu d.o.o. Bihać, Wirac netu d.o.o. Gračanica,Telekabelu doo Zenica i BHB Cable TV-u doo Lukavac.
Iz RAK-a su naveli da je rješavanje ovog problema u proceduri, te kako se konačan ishod očekuje uskoro.
Tim povodom danas se oglasio i Telemach koji priznaje da nema licencu za rad ali da je spreman retroaktivno platiti autorska prva kada se osnoje odgovarajuća bh. institucija.
"Kada se konačno dodijeli licenca bosanskohercegovačkoj kolektivnoj organizaciji, kao što je to regulisano i u zemljama u regionu, Telemach je spreman naknade za AV prava retroaktivno doznačiti toj organizaciji, a koja će biti u obavezi transparentno plaćati poreze i naknade stvarnim vlasnicima AV prava (producentima), a ne nekim mešetarima. Telemach očekuje skoro izdavanje uslovne dozvole od strane RAK-a, a očekujemo i da Institut za intelektualno vlasništvo nakon četiri godine konačno izda i licencu za prikupljanje naknade za kolektivna AV prava i uredi ovu oblast na način propisan zakonom, te time zaštiti domaće i strane autore (producente emisija, filmova, serija) u smislu prava na dobijanje adekvatne naknade za njihova AV djela koja se reemitiraju u BiH i regiji".
No, bez obzira na to, navedeni kablovski operater bez problema i dalje distribuira i naplaćuje medijske usluge.
- Telemachu nije produžena dozvola za 2014. godinu iz razloga što nisu riješili autorska prava na stranu produkciju u okviru programa koje distribuiraju. Problem leži u činjenici da u BiH ne postoji organizacija za kolektivna i srodna prava. Uprkos činjenici da zakonski okvir koji je na snazi od 2010. godine predviđa uspostavljanje kolektivne organizacije za kolektivna prava, Institut za intelektualno vlasništvo još uvijek nije dodijelio takvu dozvolu, naveli su iz RAK-a istaknuvši da ovakva situacija stvara problem i nima kao regulatoru, kao i industriji kablovskih operatera.
Osim Telemacha, i neki drugi kablovski operateri našli su se u sličnom problemu.
Još četiri operatera nisu dobila dozvolu za 2014. godinu, a riječ je o Dalekovodu d.o.o. Bihać, Wirac netu d.o.o. Gračanica,Telekabelu doo Zenica i BHB Cable TV-u doo Lukavac.
Iz RAK-a su naveli da je rješavanje ovog problema u proceduri, te kako se konačan ishod očekuje uskoro.
Tim povodom danas se oglasio i Telemach koji priznaje da nema licencu za rad ali da je spreman retroaktivno platiti autorska prva kada se osnoje odgovarajuća bh. institucija.
"Kada se konačno dodijeli licenca bosanskohercegovačkoj kolektivnoj organizaciji, kao što je to regulisano i u zemljama u regionu, Telemach je spreman naknade za AV prava retroaktivno doznačiti toj organizaciji, a koja će biti u obavezi transparentno plaćati poreze i naknade stvarnim vlasnicima AV prava (producentima), a ne nekim mešetarima. Telemach očekuje skoro izdavanje uslovne dozvole od strane RAK-a, a očekujemo i da Institut za intelektualno vlasništvo nakon četiri godine konačno izda i licencu za prikupljanje naknade za kolektivna AV prava i uredi ovu oblast na način propisan zakonom, te time zaštiti domaće i strane autore (producente emisija, filmova, serija) u smislu prava na dobijanje adekvatne naknade za njihova AV djela koja se reemitiraju u BiH i regiji".
-
StupskaBitanga
#819 Re: N1
N1 nije na telemachovoj D3go (jučer ga nije bilo)
Jučer sam upalio da vidim vijesti u 17 i kako sam shvatio nema odvojenih vijesti po centrima (ZG/BG/SA) nego zajedničke
Jučer sam upalio da vidim vijesti u 17 i kako sam shvatio nema odvojenih vijesti po centrima (ZG/BG/SA) nego zajedničke
-
recto-verso
#820 Re: N1
Ma jesu, rade neke sheme, muljaju do bola.StupskaBitanga wrote:N1 nije na telemachovoj D3go (jučer ga nije bilo)
- Banksy
#821 Re: N1
Pressing 20:00, odličan termin, Ćosić izvrstan, Merlić vrlo dobar, Zukić jako loš.
- don vito
#822 Re: N1
Vec standardnoBanksy wrote:Pressing 20:00, odličan termin, Ćosić izvrstan, Merlić vrlo dobar, Zukić jako loš.
Ova sarajevska ekipa je ubjedljivo najgora, ne znas jesu li gori po nepoznavanju materije ili elokvenciji, nekim grimasama, mahanju rukama... Neku noc, spremio se da vidim Dnevnik u 19 sati, cim sam ugledao voditeljicu Ajlu Alihodzic odmah sam promijenio kanal.
-
denizli
#823 Re: N1
Zaista ne kontam ono mahanje rukama i odjednom klimanje glavom u stranu, jako ruzno izgleda.don vito wrote:Vec standardnoBanksy wrote:Pressing 20:00, odličan termin, Ćosić izvrstan, Merlić vrlo dobar, Zukić jako loš.![]()
Ova sarajevska ekipa je ubjedljivo najgora, ne znas jesu li gori po nepoznavanju materije ili elokvenciji, nekim grimasama, mahanju rukama... Neku noc, spremio se da vidim Dnevnik u 19 sati, cim sam ugledao voditeljicu Ajlu Alihodzic odmah sam promijenio kanal.
Sve isti pokreti, meni ono lici na lagano ispiranje mozga, moras dok spavas da mahas rukama i cimas glavom
-
recto-verso
#824 Re: N1
Prica se da ce ovaj Beogradski projekat ubrzo da rikne.
Neko nekom nije nesto dao
a trebao je 
Gdje ce svi oni pozeri i pozerke
Neko nekom nije nesto dao
Gdje ce svi oni pozeri i pozerke
-
recto-verso
#825 Re: N1
Uhapseni ratni zlocinci u Zvorniku zbog masovnih ubistava a N1 kao prvu vijest u Dnevniku emituje Vučića i Kineze.
Odron i jad i smijurija.
Odron i jad i smijurija.