Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nuki_cika

#801 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nuki_cika »

Od vrata do vrata ne prelazi vjeruj mi ,kao ni pisane molbe ,
Potočna pastrmka

#802 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Potočna pastrmka »

nuki_cika wrote:Od vrata do vrata ne prelazi vjeruj mi ,kao ni pisane molbe ,
Misliš ne prolazi.
Potočna pastrmka

#803 Re: Jadi nas nezaposlenih

Di Canio wrote:Zna li ko kad bi trebao izaci kantonalni konkurs za samozaposljavanje?

To je ovo od fzzz a jel ?
nuki_cika

#804 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nuki_cika »

Potočna pastrmka wrote:
nuki_cika wrote:Od vrata do vrata ne prelazi vjeruj mi ,kao ni pisane molbe ,
Misliš ne prolazi.
Da :D
Hvala na ispravci :)
_mufljuz_

#805 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

samo da se upisem - jos uvijek.... glabam
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#806 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

ljudi ja mislim da bih nakon 4 dana bez posla pukao ( tolko mi je dovoljno da se odmorim i opet poželim posao)
naime pretvorio bih dan u noć pod jedan
imao bih neuredan život i malo bih pukao pod dva

pravo rano sam se zaposlio pa sam postao inventar u firmi
tako da sam se navikao i saživio s poslom evo i sad kući sam na odmoru do 3.1. ali opet radim

ne dajte se i glavu gore mora se nešto poklopiti da i vi uletite negdje
i morate imati nekog "špijuna" u firmi
emirolini

#807 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by emirolini »

Ja sam davno pisao za neku vrstu d.d.-a forumaša pa da pokrenemo biznis, i riješimo se nezaposlenosti ha ya... :D
Di Canio

#808 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Di Canio »

Potočna pastrmka wrote:
Di Canio wrote:Zna li ko kad bi trebao izaci kantonalni konkurs za samozaposljavanje?

Ma ne, ovaj sto je jos u tijeku je federalni...kazu da je kantonalni bolji tj.da je veci iznos novca koji daju za otvaranje vlastitog biznisa. Iako mi je to sve suhveli...
SSemir

#809 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by SSemir »

Black swan wrote:ljudi ja mislim da bih nakon 4 dana bez posla pukao ( tolko mi je dovoljno da se odmorim i opet poželim posao)
vec 4 mjeseca (od kako nisam zaposlen) imam takav nacin zivota..budjenje u 12, razbudjivanje u 5-6..lijeganje u 3-4...strasno je zajebano imati dobru disciplinu..motivacija=0 bodova
jahh

#810 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jahh »

Di Canio wrote:
Potočna pastrmka wrote:

Ma ne, ovaj sto je jos u tijeku je federalni...kazu da je kantonalni bolji tj.da je veci iznos novca koji daju za otvaranje vlastitog biznisa. Iako mi je to sve suhveli...
Imal kakav link za to? :D
mali_balon

#811 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

SSemir wrote:
Black swan wrote:ljudi ja mislim da bih nakon 4 dana bez posla pukao ( tolko mi je dovoljno da se odmorim i opet poželim posao)
vec 4 mjeseca (od kako nisam zaposlen) imam takav nacin zivota..budjenje u 12, razbudjivanje u 5-6..lijeganje u 3-4...strasno je zajebano imati dobru disciplinu..motivacija=0 bodova

Proci ce i ta kriza u proljece, sad je zima, magla, sivilo, depresivno vrijeme samo od sebe, itd itd. Cim u proljece cvrkut ptica i ti ces zivnuti, bice vise oglasenih poslova a s tim dolaze i varijacije u raspolozenju, od depresije do uzbudjenja u istom danu.
Nakon nekog vremena nema ni tih promjena sve je ravno ..... :D
besi

#812 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by besi »

evo i ja da se tuspasim.
redovno pratim temu, nemam šta pametno i novo dodati, nažalost.

jeste li upratili ovaj program za zapošljavanje 800 nezaposlenih osoba sa radnim iskustvom?
evo link: http://juszzks.com.ba/
realizovaće se u narednih 6 mjeseci. valjda...

eh da, od mene i raja počela bježati, kao da imam kakvu prenosivu bolest, a ne poduži staž na birou. :lol:
amko761

#813 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by amko761 »

Kokuzluk je prelazna bolest :D
besi

#814 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by besi »

:lol:
nemaš para, nemaš ništa.

ali, ja se jedino tješim onom: nisam lijepa, ali sam glupa. pa bar nešto.
kontam da ovu stavku "metnem" u cv 8)
Leptirich

#815 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Leptirich »

mali_balon wrote:
SSemir wrote:

Tako nešto je i kod mene. Budna sam do 5-6, gledam neke serije, blejim po netu. Ustanem oko 12-13 bez ideje što raditi taj dan. Nekako kao da sama sebi namećem da spavam što duže jer će mi kao dan brže proći. Odradim posla po kući što ima, ponekad skuham ručak. Nekad izađem do grada na kafu. Ali sve mi je to dosadilo. Jedno te isto iz dana u dan. Ubi me stagnacija i osjećaj da sam beskorisna, a osjećam se često i kao parazit.
besi

#816 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by besi »

Tako nešto je i kod mene. Budna sam do 5-6, gledam neke serije, blejim po netu. Ustanem oko 12-13 bez ideje što raditi taj dan. Nekako kao da sama sebi namećem da spavam što duže jer će mi kao dan brže proći. Odradim posla po kući što ima, ponekad skuham ručak. Nekad izađem do grada na kafu. Ali sve mi je to dosadilo. Jedno te isto iz dana u dan. Ubi me stagnacija i osjećaj da sam beskorisna, a osjećam se često i kao parazit.[/quote][/quote][/quote]

isto i kod mene sve.
mislim da me ovo stanje počelo dovoditi u depresiju. osjećam tjeskobu i anksioznost sve više...
Potočna pastrmka

#817 Re: Jadi nas nezaposlenih

Slično, iako ja ne budem nikad duže od 2-3 sata dnevno na računaru. Dosadi mi i ne mogu da sjedim toliko pred računarom. Bude i kod mene dana da ne znam šta da radim taj dan, tj ustanem u 12, ali pokušavam da ustanem što ranije jer se osjećam ružno kad ustanem tako kasno. Ono povraća mi se odmah, takav osjećaj imam. Trudim se da svaki dan imam neku obavezu, ako nemam, izmislim da ima nekog smisla, da se krećem tj. da nisam kod kuće samo. Slažem se i te kafe dosade, a i kad izadješ tako odu i novci, potroše se. Najgori je pritisak na nezaposlene, sa svih strana, ali trudim se biti miran i staložen, bez obzira na sve. Nada i vjera me drže trenutno. Trudim se da to ne izgubim. Mora i nama nekad svanuti. :-D :D
Potočna pastrmka

#818 Re: Jadi nas nezaposlenih

besi wrote:Tako nešto je i kod mene. Budna sam do 5-6, gledam neke serije, blejim po netu. Ustanem oko 12-13 bez ideje što raditi taj dan. Nekako kao da sama sebi namećem da spavam što duže jer će mi kao dan brže proći. Odradim posla po kući što ima, ponekad skuham ručak. Nekad izađem do grada na kafu. Ali sve mi je to dosadilo. Jedno te isto iz dana u dan. Ubi me stagnacija i osjećaj da sam beskorisna, a osjećam se često i kao parazit.
[/quote][/quote]

isto i kod mene sve.
mislim da me ovo stanje počelo dovoditi u depresiju. osjećam tjeskobu i anksioznost sve više...[/quote]

Slažem se, ali nada se ne smije gubiti, kako ide ona poslovica, ako izgubiš vjeru i nadu izgubio si sve. :-D
Ova rečenica mi je velika motivacija takodjer:

"Gospodaru moj,
Ne dopusti da me zavara uspjeh
Niti poraz baci u ocaj .
Podsjecaj me stalno
Da je neuspjeh iskusenje
Koje predhodi uspjehu. "
Potočna pastrmka

#819 Re: Jadi nas nezaposlenih

Jest da nije lahko, ali vjera i nada su važne stvari da se ne padne u depresiju. Još ni vrijeme napolju nije baš lijepo, ali treba se truditi i ostati stabilan, koliko je moguće.
besi

#820 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by besi »

Potočna pastrmka wrote:Jest da nije lahko, ali vjera i nada su važne stvari da se ne padne u depresiju. Još ni vrijeme napolju nije baš lijepo, ali treba se truditi i ostati stabilan, koliko je moguće.

bez vjere bi bilo samo gore. ali, pošto sam samo čovjek, pitam se čemu sve i do kad više.
to je teško sebi objasniti, a da si zadovoljan objašnjenjem.
mali_balon

#821 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Ja sam u fazi preispitivanja vjere, Boga, nafake, filozofije, zivota, matrixa, sofijinog svijeta, zaratustre. Gdje god se okrenem vidim da treba biti supak, samozivi stvor i ne jebat nikog ni za suhu sljivu, koliko vidim takviam super ide u zivotu.
lolol

#822 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

Zovu li ikoga sa sajma zaposljavanja?? :angry:
Umalo popisivac

#823 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Umalo popisivac »

SSemir wrote:
meni se bas svidja takav zivot. :D Jos samo da je para. :D
mali_balon

#824 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

lolol wrote:Zovu li ikoga sa sajma zaposljavanja?? :angry:
Pa rano je jos, valja prelisati CVijeve :D . Ufuraj se da nece ni zvati, lakse ce ti biti ako te fakat ne nazovu.
Umalo popisivac

#825 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Umalo popisivac »

Ma meni taj sajam pravo bezveze bi. Cuo sam da su bile neke prijave u Posti, al ja to ne vidih? Sta se tu trazilo?
Post Reply