Sent from my LT26i using Tapatalk
Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
- Kal El
#801 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Na našoj kući su radili samo Višegradlije
Isto kao da svome rade,jedan je zajebao oko štokova vrata al hajd 
-
suncokret10
#802 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
pa da, i vrlo je povoljna cijena.uskrsno_respo wrote:http://www.pik.ba/artikal/4714078/na-pr ... -sarajevo/
ovo je jedna fina kuca za nase uslove a lokacija predobra
da imam viska para kupio bi je i pravio novu po mom ukusu
-
funky_baby
#803 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
ima i kod nas ovo i to zna onaj koji je pravio kucu kako treba i legalno. druga je stvar sto se misli da mozes i ovdje kucu napraviti onako bez ijednog papira. znaci oni koji su se bakcali sa opstinama, dozvolama i zafrkancijama znaju vrlo dobro koliko vremena, zivaca i para ti treba da dobijes urbanisticu, pa građevinsku i na kraju upotrebnu dozvolu.Sinapsa wrote:
Jebo te na zapadu ako hoces da pravis kucu moras imati kamaru nekakvih dozvola....onda ti obilaze baustelu, kontrolisu da li gradis po planu, da li si ispostovao sve propise, da li kuca na kraju izgleda kao na planu...ako hoces nesto u toku izgradnje da promjenis i zato ti treba dozvola, ako ne postujes zakon odmah sankcije,
- Sinapsa
#804 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
potom jos i gore...trebaju ti dozvole, i znaci dozvole ti da tako radis....a bespravna gradnja koja se naknadno legalizuje je onda stran pojam...ja sam misljenje gradio na osnovu samo onoga sto vidim vani i sto vidim kod nas. A ako ne vjerujes pogledaj i uporedi....samo ce ti se kazati...Nema covjeka koji sebi ne postavi isto pitanje kao i ja: "Gdje pravimo gresku?"funky_baby wrote:ima i kod nas ovo i to zna onaj koji je pravio kucu kako treba i legalno. druga je stvar sto se misli da mozes i ovdje kucu napraviti onako bez ijednog papira. znaci oni koji su se bakcali sa opstinama, dozvolama i zafrkancijama znaju vrlo dobro koliko vremena, zivaca i para ti treba da dobijes urbanisticu, pa građevinsku i na kraju upotrebnu dozvolu.Sinapsa wrote:
Jebo te na zapadu ako hoces da pravis kucu moras imati kamaru nekakvih dozvola....onda ti obilaze baustelu, kontrolisu da li gradis po planu, da li si ispostovao sve propise, da li kuca na kraju izgleda kao na planu...ako hoces nesto u toku izgradnje da promjenis i zato ti treba dozvola, ako ne postujes zakon odmah sankcije,
- Sinapsa
#805 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Mah, haj´bona ko me shisha...Bambi_na_kofeinu wrote:Sinapsa, što nam se nagovori, ne smije se sad niko javiti![]()
Ova mi je plaha (opet zamišljam da nije montažna već zidana)
Glupe li teme, posvađah se sa boljom polovicom oko kreč vs jupol, a sve krenulo od ove priče o kućama
Ponese mene vako nekad kad previse primim.....pa onda malo moram i da podjelim..
Al´iskreno - ova kuca je bas nekako komforna, topla, uredna, kulturna....na dvije vode ali lijepa
-
funky_baby
#806 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
ma vidi ja ti govorim samo iz svog iskustva koliko svega treba da bi se dobili papiri i da ti bukvalno kontrolisu i traze milion nekih papira. o nelegalnoj gradnji necu govoriti jer s tim nemam iskustva. ja se slazem da nama treba uvesti estetiku kao jedan od predmeta u osnovnoj skoli zbog svega, jer nam bas nedostaje taj osjecaj za lijepo. isto tako znam ako hoces iole kvalitetno urađenu kucu da ti treba dosta para ove cifre ovdje sto se pominju od 30-50k su presmijesne. zato je rezultata takav kakav jeste, gro nedovrsenih kuca, bez fasade isl.Sinapsa wrote:potom jos i gore...trebaju ti dozvole, i znaci dozvole ti da tako radis....a bespravna gradnja koja se naknadno legalizuje je onda stran pojam...ja sam misljenje gradio na osnovu samo onoga sto vidim vani i sto vidim kod nas. A ako ne vjerujes pogledaj i uporedi....samo ce ti se kazati...Nema covjeka koji sebi ne postavi isto pitanje kao i ja: "Gdje pravimo gresku?"funky_baby wrote:ima i kod nas ovo i to zna onaj koji je pravio kucu kako treba i legalno. druga je stvar sto se misli da mozes i ovdje kucu napraviti onako bez ijednog papira. znaci oni koji su se bakcali sa opstinama, dozvolama i zafrkancijama znaju vrlo dobro koliko vremena, zivaca i para ti treba da dobijes urbanisticu, pa građevinsku i na kraju upotrebnu dozvolu.Sinapsa wrote:
- Sinapsa
#807 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Hvala na podršci @KeikoKeiko wrote:@Bambibas je lijepa ova kucica sto si postavila
@Sinapsa![]()
Edit...ali bolje je odustati...
Last edited by Sinapsa on 08/01/2014 18:04, edited 1 time in total.
- Sinapsa
#808 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Pa da, to je to. Interesantano mi je to sto kazes da estetiku treba uvesti u skolu kao jedan od predmeta....funky_baby wrote: ma vidi ja ti govorim samo iz svog iskustva koliko svega treba da bi se dobili papiri i da ti bukvalno kontrolisu i traze milion nekih papira. o nelegalnoj gradnji necu govoriti jer s tim nemam iskustva. ja se slazem da nama treba uvesti estetiku kao jedan od predmeta u osnovnoj skoli zbog svega, jer nam bas nedostaje taj osjecaj za lijepo. isto tako znam ako hoces iole kvalitetno urađenu kucu da ti treba dosta para ove cifre ovdje sto se pominju od 30-50k su presmijesne. zato je rezultata takav kakav jeste, gro nedovrsenih kuca, bez fasade isl.
Stvarno....koliko smo toga stvorili cemu se svijet divi....Mali jesmo ali ipak barem nesto...
Skoro sve sto je prelijepo i vanvremenske ljepote u cijeloj BiH je projektovao stranac...Pa u pm, nasi studenti na zapadu se ne moraju stidjeti nikoga. Nikoga! Dakle zasto? Kao pojedinci nisu inteligentniji od nas
- madner
#809 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
30-50 za kucu od temelja sa sredjenim prikljucima nije presmjesno.
Nece biti dvorac, ali moze se dobiti jako ljepih 100 kvadrata.
Nece biti dvorac, ali moze se dobiti jako ljepih 100 kvadrata.
-
funky_baby
#810 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
sa sređenim priključcima i svim papirima od opstine (zavrsena građevinska tj placena renta) sigurna sam da bi zafalilo para.
ako govoris o jednospratnici sa osnovom 10x10, treba tu puno svega a sve je poprilicno skupo, pa jedna mreza da valja nije ispod 70-80 KM, a koliko ti mreza treba samo za mrtvu plocu, pa dobre temelje, izolaciju fasadu, unutrasnje radove....
otprilike racunaj da su unutrasnji radovi min grubi x2
ako govoris o jednospratnici sa osnovom 10x10, treba tu puno svega a sve je poprilicno skupo, pa jedna mreza da valja nije ispod 70-80 KM, a koliko ti mreza treba samo za mrtvu plocu, pa dobre temelje, izolaciju fasadu, unutrasnje radove....
- madner
#811 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Temelji u oba slucaja nisu uracunati jer se i za montaznu moraju obezbjediti.
Pa eto postavi racunicu, da vidimo.
Pa eto postavi racunicu, da vidimo.
- Ramzess Veliki
#812 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Hmm ... prevelike staklene površine na fasadi, veliki troškovi grijanja i klimatiziranja, trpezarijski dio je katastrofalan. Potkrovlje neiskorišteno, u potkrovlju nedostaju još dva krovna prozora, ako je već urađeno za boravak.Bambi_na_kofeinu wrote:Sinapsa, što nam se nagovori, ne smije se sad niko javiti![]()
Ova mi je plaha (opet zamišljam da nije montažna već zidana)
Glupe li teme, posvađah se sa boljom polovicom oko kreč vs jupol, a sve krenulo od ove priče o kućama
Očito je riječ o adaptaciji.
-
funky_baby
#813 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
e vidi ti iskljucio i temelje i mrtvu plocu i dadzbine i prikljucke to je povelika stavka u izgradnji.
ako ne ukljucujes ovo gore pomenuto onda te mozda i moze pokriti 50k. ja govorim o izgradnji nisam se raspitivala o montaznim tako da o tome stvarno nemam pojma.
nemam vremena sad za racunicu, kad nađem napisem
ako ne ukljucujes ovo gore pomenuto onda te mozda i moze pokriti 50k. ja govorim o izgradnji nisam se raspitivala o montaznim tako da o tome stvarno nemam pojma.
- Ramzess Veliki
- Ramzess Veliki
#815 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ako imaš zemljište - od 45000 pa gore. Za neku pristojnu oko 70.000 KM.funky_baby wrote:e vidi ti iskljucio i temelje i mrtvu plocu i dadzbine i prikljucke to je povelika stavka u izgradnji.
-
sumirprimus
#816 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
realno? u bosni? za zivljenje?ovde su troskovi mnogo manji pretpostavljam...Ramzess Veliki wrote:
- Sinapsa
#817 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
.....
Last edited by Sinapsa on 08/01/2014 18:09, edited 3 times in total.
- madner
#818 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Dobra reklama za zlatni rez, fali samo jos broj telefona.
- Sinapsa
#819 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Pa nazovimadner wrote:Dobra reklama za zlatni rez, fali samo jos broj telefona.
Tel.: +387 33 222 212
- madner
- Sinapsa
#821 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
....
Last edited by Sinapsa on 08/01/2014 18:08, edited 2 times in total.
- Sinapsa
#822 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
nazovi ako smijes..madner wrote:Posto je gram?
- manekenka u penziji
#823 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
evo jos par kucica za nase krajeve, mozda i uslove....

- manekenka u penziji
#824 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

super rjesenje za dvije porodice

od mene dosta
-
Basvod
#825 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
U mrtvu plocu ne ide mreza.funky_baby wrote:sa sređenim priključcima i svim papirima od opstine (zavrsena građevinska tj placena renta) sigurna sam da bi zafalilo para.