Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kal El

#801 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Kal El »

Na našoj kući su radili samo Višegradlije :mrgreen: Isto kao da svome rade,jedan je zajebao oko štokova vrata al hajd :lol:

Sent from my LT26i using Tapatalk
suncokret10

#802 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by suncokret10 »

uskrsno_respo wrote:http://www.pik.ba/artikal/4714078/na-pr ... -sarajevo/
ovo je jedna fina kuca za nase uslove a lokacija predobra
da imam viska para kupio bi je i pravio novu po mom ukusu
pa da, i vrlo je povoljna cijena.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
funky_baby

#803 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by funky_baby »

Sinapsa wrote:

Jebo te na zapadu ako hoces da pravis kucu moras imati kamaru nekakvih dozvola....onda ti obilaze baustelu, kontrolisu da li gradis po planu, da li si ispostovao sve propise, da li kuca na kraju izgleda kao na planu...ako hoces nesto u toku izgradnje da promjenis i zato ti treba dozvola, ako ne postujes zakon odmah sankcije,
ima i kod nas ovo i to zna onaj koji je pravio kucu kako treba i legalno. druga je stvar sto se misli da mozes i ovdje kucu napraviti onako bez ijednog papira. znaci oni koji su se bakcali sa opstinama, dozvolama i zafrkancijama znaju vrlo dobro koliko vremena, zivaca i para ti treba da dobijes urbanisticu, pa građevinsku i na kraju upotrebnu dozvolu.
Sinapsa

#804 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

funky_baby wrote:
Sinapsa wrote:

Jebo te na zapadu ako hoces da pravis kucu moras imati kamaru nekakvih dozvola....onda ti obilaze baustelu, kontrolisu da li gradis po planu, da li si ispostovao sve propise, da li kuca na kraju izgleda kao na planu...ako hoces nesto u toku izgradnje da promjenis i zato ti treba dozvola, ako ne postujes zakon odmah sankcije,
ima i kod nas ovo i to zna onaj koji je pravio kucu kako treba i legalno. druga je stvar sto se misli da mozes i ovdje kucu napraviti onako bez ijednog papira. znaci oni koji su se bakcali sa opstinama, dozvolama i zafrkancijama znaju vrlo dobro koliko vremena, zivaca i para ti treba da dobijes urbanisticu, pa građevinsku i na kraju upotrebnu dozvolu.
potom jos i gore...trebaju ti dozvole, i znaci dozvole ti da tako radis....a bespravna gradnja koja se naknadno legalizuje je onda stran pojam...ja sam misljenje gradio na osnovu samo onoga sto vidim vani i sto vidim kod nas. A ako ne vjerujes pogledaj i uporedi....samo ce ti se kazati...Nema covjeka koji sebi ne postavi isto pitanje kao i ja: "Gdje pravimo gresku?"
Sinapsa

#805 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

Bambi_na_kofeinu wrote:Sinapsa, što nam se nagovori, ne smije se sad niko javiti :D

Ova mi je plaha (opet zamišljam da nije montažna već zidana)

Image

Glupe li teme, posvađah se sa boljom polovicom oko kreč vs jupol, a sve krenulo od ove priče o kućama :oops:
Mah, haj´bona ko me shisha... :) samo vi pisite sta hocete...Koga bih onda imo napadati da nije vas :D :lol:
Ponese mene vako nekad kad previse primim.....pa onda malo moram i da podjelim.. :D.... sa vama.....

Al´iskreno - ova kuca je bas nekako komforna, topla, uredna, kulturna....na dvije vode ali lijepa :thumbup:
funky_baby

#806 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by funky_baby »

Sinapsa wrote:
funky_baby wrote:
Sinapsa wrote:

potom jos i gore...trebaju ti dozvole, i znaci dozvole ti da tako radis....a bespravna gradnja koja se naknadno legalizuje je onda stran pojam...ja sam misljenje gradio na osnovu samo onoga sto vidim vani i sto vidim kod nas. A ako ne vjerujes pogledaj i uporedi....samo ce ti se kazati...Nema covjeka koji sebi ne postavi isto pitanje kao i ja: "Gdje pravimo gresku?"
ma vidi ja ti govorim samo iz svog iskustva koliko svega treba da bi se dobili papiri i da ti bukvalno kontrolisu i traze milion nekih papira. o nelegalnoj gradnji necu govoriti jer s tim nemam iskustva. ja se slazem da nama treba uvesti estetiku kao jedan od predmeta u osnovnoj skoli zbog svega, jer nam bas nedostaje taj osjecaj za lijepo. isto tako znam ako hoces iole kvalitetno urađenu kucu da ti treba dosta para ove cifre ovdje sto se pominju od 30-50k su presmijesne. zato je rezultata takav kakav jeste, gro nedovrsenih kuca, bez fasade isl.
Sinapsa

#807 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

Keiko wrote:@Bambi :thumbup: bas je lijepa ova kucica sto si postavila

@Sinapsa :kiss: :thumbup:
Hvala na podršci @Keiko :thumbup:

Edit...ali bolje je odustati...
Last edited by Sinapsa on 08/01/2014 18:04, edited 1 time in total.
Sinapsa

#808 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

funky_baby wrote: ma vidi ja ti govorim samo iz svog iskustva koliko svega treba da bi se dobili papiri i da ti bukvalno kontrolisu i traze milion nekih papira. o nelegalnoj gradnji necu govoriti jer s tim nemam iskustva. ja se slazem da nama treba uvesti estetiku kao jedan od predmeta u osnovnoj skoli zbog svega, jer nam bas nedostaje taj osjecaj za lijepo. isto tako znam ako hoces iole kvalitetno urađenu kucu da ti treba dosta para ove cifre ovdje sto se pominju od 30-50k su presmijesne. zato je rezultata takav kakav jeste, gro nedovrsenih kuca, bez fasade isl.
Pa da, to je to. Interesantano mi je to sto kazes da estetiku treba uvesti u skolu kao jedan od predmeta....
Stvarno....koliko smo toga stvorili cemu se svijet divi....Mali jesmo ali ipak barem nesto...
Skoro sve sto je prelijepo i vanvremenske ljepote u cijeloj BiH je projektovao stranac...Pa u pm, nasi studenti na zapadu se ne moraju stidjeti nikoga. Nikoga! Dakle zasto? Kao pojedinci nisu inteligentniji od nas :?
madner

#809 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by madner »

30-50 za kucu od temelja sa sredjenim prikljucima nije presmjesno.

Nece biti dvorac, ali moze se dobiti jako ljepih 100 kvadrata.
funky_baby

#810 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by funky_baby »

sa sređenim priključcima i svim papirima od opstine (zavrsena građevinska tj placena renta) sigurna sam da bi zafalilo para.
ako govoris o jednospratnici sa osnovom 10x10, treba tu puno svega a sve je poprilicno skupo, pa jedna mreza da valja nije ispod 70-80 KM, a koliko ti mreza treba samo za mrtvu plocu, pa dobre temelje, izolaciju fasadu, unutrasnje radove....
otprilike racunaj da su unutrasnji radovi min grubi x2
madner

#811 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by madner »

Temelji u oba slucaja nisu uracunati jer se i za montaznu moraju obezbjediti.

Pa eto postavi racunicu, da vidimo.
Ramzess Veliki

#812 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Ramzess Veliki »

Bambi_na_kofeinu wrote:Sinapsa, što nam se nagovori, ne smije se sad niko javiti :D

Ova mi je plaha (opet zamišljam da nije montažna već zidana)

Image

Glupe li teme, posvađah se sa boljom polovicom oko kreč vs jupol, a sve krenulo od ove priče o kućama :oops:
Hmm ... prevelike staklene površine na fasadi, veliki troškovi grijanja i klimatiziranja, trpezarijski dio je katastrofalan. Potkrovlje neiskorišteno, u potkrovlju nedostaju još dva krovna prozora, ako je već urađeno za boravak.
Očito je riječ o adaptaciji.
funky_baby

#813 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by funky_baby »

e vidi ti iskljucio i temelje i mrtvu plocu i dadzbine i prikljucke to je povelika stavka u izgradnji.
ako ne ukljucujes ovo gore pomenuto onda te mozda i moze pokriti 50k. ja govorim o izgradnji nisam se raspitivala o montaznim tako da o tome stvarno nemam pojma.
nemam vremena sad za racunicu, kad nađem napisem :)
Ramzess Veliki

#815 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Ramzess Veliki »

funky_baby wrote:e vidi ti iskljucio i temelje i mrtvu plocu i dadzbine i prikljucke to je povelika stavka u izgradnji.
ako ne ukljucujes ovo gore pomenuto onda te mozda i moze pokriti 50k. ja govorim o izgradnji nisam se raspitivala o montaznim tako da o tome stvarno nemam pojma.
nemam vremena sad za racunicu, kad nađem napisem :)
Ako imaš zemljište - od 45000 pa gore. Za neku pristojnu oko 70.000 KM.
sumirprimus

#816 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by sumirprimus »

Ramzess Veliki wrote:Image

:thumbup:
realno? u bosni? za zivljenje?ovde su troskovi mnogo manji pretpostavljam... :D
Sinapsa

#817 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

.....
Last edited by Sinapsa on 08/01/2014 18:09, edited 3 times in total.
madner

#818 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by madner »

Dobra reklama za zlatni rez, fali samo jos broj telefona.
Sinapsa

#819 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

madner wrote:Dobra reklama za zlatni rez, fali samo jos broj telefona.
Pa nazovi
Tel.: +387 33 222 212 :D
madner

#820 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by madner »

Posto je gram? :D
Sinapsa

#821 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

....
Last edited by Sinapsa on 08/01/2014 18:08, edited 2 times in total.
Sinapsa

#822 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

madner wrote:Posto je gram? :D
nazovi ako smijes.. :D
manekenka u penziji

#823 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by manekenka u penziji »

evo jos par kucica za nase krajeve, mozda i uslove....

Image

Image

Image
manekenka u penziji

#824 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by manekenka u penziji »

Image

super rjesenje za dvije porodice

Image

Image

od mene dosta
Basvod

#825 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Basvod »

funky_baby wrote:sa sređenim priključcima i svim papirima od opstine (zavrsena građevinska tj placena renta) sigurna sam da bi zafalilo para.
ako govoris o jednospratnici sa osnovom 10x10, treba tu puno svega a sve je poprilicno skupo, pa jedna mreza da valja nije ispod 70-80 KM, a koliko ti mreza treba samo za mrtvu plocu, pa dobre temelje, izolaciju fasadu, unutrasnje radove....
otprilike racunaj da su unutrasnji radovi min grubi x2
U mrtvu plocu ne ide mreza. :-D
Post Reply