Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
emirchata
#801 Re: Liverpool FC
sutra moRete gledat' loserpool na sat1 protiv borusie m. 
- ultima_palabra
#802 Re: Liverpool FC
Lucas je dobar defanzivac, ali ne može organizovati napad... Zato su on i Mascherano bili promašaj skupa, apsolutni manjak kreativnosti u vezi...kad se tu doda Aquilani koji teško da se može prilagoditi na EPL i nemotivisani Gerrard jasno je zašto su stvarali tako malo šansi.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#803 Re: Liverpool FC
Zbog umobolne taktike padobranca rafe to se deshavalo. Vidjeces ove sezone ko je Gerrad, a ko ovaj Lukasvaučer wrote:Zašto bi bio vic?Suti i trpi wrote:Je l ovo bio vic?vaučer wrote:Gerrard će se morati potruditi ove sezone da bude bolji od Leive.
Nakon što sam pogledao 95% Liverpoolovih utakmica prošle sezone (doduše najgore Gerrardove unazad 4 godine) Lucas je bio u skoro svim parametrima bolji igrač od Gerrarda. Svakako da je Steven bolji igrač, ali ako se opet pusti k'o tikva niz vodu mogao bi lako iznova biti u sjeni mladog brazilca.
Liverpool opet potpisao Fabia Aurelia za leftbek poziciju.
Ispast će na kraju da ostaju i on i Insua.. ne bih se čudio nimalo.
Drago mi je za Aurelia, plemenit i koristan igrač kad nije ozljeđen (što je ruku na srce rijetko).
Kao najizgledniji kandidat za zamjenu Mascherana se spominje Steven Defour.
- vaučer
#804 Re: Liverpool FC
Vidiš, to je klasična prekoncepcija, kako je Lucas defanzivac.ultima_palabra wrote:Lucas je dobar defanzivac, ali ne može organizovati napad... Zato su on i Mascherano bili promašaj skupa, apsolutni manjak kreativnosti u vezi...kad se tu doda Aquilani koji teško da se može prilagoditi na EPL i nemotivisani Gerrard jasno je zašto su stvarali tako malo šansi.
U biti Lucas je prirodno ofenzivni box-to-box igrač (bio igrač godine u brazilskoj prvoj ligi igrajući na toj poziciji), nije defanzivni vezni. To mu ide u prilog jer se uspio adaptirati unutar jedne sezone na relativno defanzivnu poziciju po zahtjevu trenera. Ima vrlo,vrlo dobar pas u svim smjerovima i skoro svim distancama osim vrlo duge (koji su bili Alonsova specijalnost pa se momčad mučila bez Alonsovog prebacivanja igre u sekundi pasom od 45m u trepavicu).
Lucas nije usporediv s Gerrardom ni po iskustvu a ni po stilu igre, no jeste s recimo Andersonom iz Uniteda a za Andersona ga ne bih mjenjao nikad.
Gerrard ima dosta za pokazati ove sezone, stvarno je podbacio prošle, ali s ostankom u Liverpoolu praktično za cijelu igračku karijeru nema šta čekati i mjerkati. Očekujem sjajnu sezonu od njega iako na nešto povučenijoj poziciji.
Aquilani je sjajan igrač, iako staklen. Nema problema s prilagodbom koliko sa fizičkom spremom, ako ga zaobiđu krupnije zljede ne sumnjam da će biti jedan od hitova sezone u Engleskoj.
- ultima_palabra
#805 Re: Liverpool FC
Gledao sam dosta Lucasa, i mislim da ga precjenjuješ...ni Dunga ga nije zvao, a skroz je njegov tip igračavaučer wrote:Vidiš, to je klasična prekoncepcija, kako je Lucas defanzivac.ultima_palabra wrote:Lucas je dobar defanzivac, ali ne može organizovati napad... Zato su on i Mascherano bili promašaj skupa, apsolutni manjak kreativnosti u vezi...kad se tu doda Aquilani koji teško da se može prilagoditi na EPL i nemotivisani Gerrard jasno je zašto su stvarali tako malo šansi.
U biti Lucas je prirodno ofenzivni box-to-box igrač (bio igrač godine u brazilskoj prvoj ligi igrajući na toj poziciji), nije defanzivni vezni. To mu ide u prilog jer se uspio adaptirati unutar jedne sezone na relativno defanzivnu poziciju po zahtjevu trenera. Ima vrlo,vrlo dobar pas u svim smjerovima i skoro svim distancama osim vrlo duge (koji su bili Alonsova specijalnost pa se momčad mučila bez Alonsovog prebacivanja igre u sekundi pasom od 45m u trepavicu).
Lucas nije usporediv s Gerrardom ni po iskustvu a ni po stilu igre, no jeste s recimo Andersonom iz Uniteda a za Andersona ga ne bih mjenjao nikad.
Gerrard ima dosta za pokazati ove sezone, stvarno je podbacio prošle, ali s ostankom u Liverpoolu praktično za cijelu igračku karijeru nema šta čekati i mjerkati. Očekujem sjajnu sezonu od njega iako na nešto povučenijoj poziciji.
Aquilani je sjajan igrač, iako staklen. Nema problema s prilagodbom koliko sa fizičkom spremom, ako ga zaobiđu krupnije zljede ne sumnjam da će biti jedan od hitova sezone u Engleskoj.
Pa jeste usporediv sa Andersonom, mada su svi očekivali od Andersona bolju karijeru, od Lucasa ne...
A Aquilani je sličniji igrač Gerrardu, nego Xabiju, tako da Liverpool još nije riješio tu poziciju u ekipi...
- vaučer
#806 Re: Liverpool FC
Možda ga i precjenjujem, ali stvarno mislim da će stasati u izuzetno korisnog i pouzdanog igrača, a da je sad vrlo pouzdan i koristan. Igrao je nekoliko utakmica za Dungu u kvalifikacijama a ovaj novi izbornik ga je odmah stavio na listu za prvu utakmicu.
Istina je za nedostatak playmakera, no mislim da se Liverpool skoro neće vratiti na takvu igru kao s Alonsom. Ta uloga će izgleda biti razdjeljena između Lucasa, Aquilanija, Gerrarda i eventualno nekog novog. Sva trojica su u stanju prenijeti loptu a ekipa će više igrati kratkim pasovima nego kontrama i dugim loptama.
Sve u svemu Liverpool bi mogao igrati dosta ljepši nogomet ove sezone, koliko učinkovit to ostaje da se vidi.
Istina je za nedostatak playmakera, no mislim da se Liverpool skoro neće vratiti na takvu igru kao s Alonsom. Ta uloga će izgleda biti razdjeljena između Lucasa, Aquilanija, Gerrarda i eventualno nekog novog. Sva trojica su u stanju prenijeti loptu a ekipa će više igrati kratkim pasovima nego kontrama i dugim loptama.
Sve u svemu Liverpool bi mogao igrati dosta ljepši nogomet ove sezone, koliko učinkovit to ostaje da se vidi.
- Charuga
- Globalni moderator
#807 Re: Liverpool FC
Engleski gigant pred promjenom vlasnika
Kineski tajkun kupuje Liverpool
Kineski biznismen i bogataš Kenny Huang, prvi čovjek investicijske firme QSL Sports Ltd, u ozbiljnim je pregovorima oko kupovine engleskog giganta Liverpoola.
Huang vodi pregovore s Kraljevskom bankom Škotske s ciljem potpunog preuzimanja vlasništva kluba s Anfielda koji je na prodaju od aprila ove godine. Tada su ga „u izlog“ stavili aktuelni vlasnici, Amerikanci Tom Hicks i George Gillett, koji su Liverpool kupili u martu 2007. godine za 218.9 miliona funti. Sljedeće godine podigli su kredit u dvije banke od 350 miliona funti, no, cijela je priča ostavila osamnaesterostrukog engleskog prvaka u dugu od 105 miliona funti.
Osim finansijskih dugova, američki suvlasnici su se konstantno sudarali s još jednom neugodnosti, protestima navijača zbog načina na koji su upravljali klubom.
Huang je, navodno, prije dvije godine odbacio mogućnost za kupovinu Liverpoola, jer je smatrao da je tadašnja procjena vrijednosti kluba od 650 miliona funti bila previsoka. Danas ga je spreman kupiti za otprilike 350 miliona funti, odnosno 423 miliona eura.
Kineski tajkun želi preuzeti vlasništvo nad klubom što prije, odnosno prije završetka prelaznog roka, koji traje do 31. avgusta, kako bi novom menadžeru Royu Hodgsonu omogućio sredstva za dovođenje pojačanja.
Huang nudi čišćenje Liverpoolovih dugova prema Kraljevskoj banci Škotske, te plan za izgradnju novog klupskog stadiona. Zvuči dobro.
Kineski tajkun kupuje Liverpool
Kineski biznismen i bogataš Kenny Huang, prvi čovjek investicijske firme QSL Sports Ltd, u ozbiljnim je pregovorima oko kupovine engleskog giganta Liverpoola.
Huang vodi pregovore s Kraljevskom bankom Škotske s ciljem potpunog preuzimanja vlasništva kluba s Anfielda koji je na prodaju od aprila ove godine. Tada su ga „u izlog“ stavili aktuelni vlasnici, Amerikanci Tom Hicks i George Gillett, koji su Liverpool kupili u martu 2007. godine za 218.9 miliona funti. Sljedeće godine podigli su kredit u dvije banke od 350 miliona funti, no, cijela je priča ostavila osamnaesterostrukog engleskog prvaka u dugu od 105 miliona funti.
Osim finansijskih dugova, američki suvlasnici su se konstantno sudarali s još jednom neugodnosti, protestima navijača zbog načina na koji su upravljali klubom.
Huang je, navodno, prije dvije godine odbacio mogućnost za kupovinu Liverpoola, jer je smatrao da je tadašnja procjena vrijednosti kluba od 650 miliona funti bila previsoka. Danas ga je spreman kupiti za otprilike 350 miliona funti, odnosno 423 miliona eura.
Kineski tajkun želi preuzeti vlasništvo nad klubom što prije, odnosno prije završetka prelaznog roka, koji traje do 31. avgusta, kako bi novom menadžeru Royu Hodgsonu omogućio sredstva za dovođenje pojačanja.
Huang nudi čišćenje Liverpoolovih dugova prema Kraljevskoj banci Škotske, te plan za izgradnju novog klupskog stadiona. Zvuči dobro.
- belafonte
#808 Re: Liverpool FC
Kina maaaaaaaajka...
Dosla cica na kolica, pljuvali ste po Chelsea-u, busali se u prsa sa nekom prahistorijom, a sad cete pjevati 'Nas i Kineza dvije milijarde'
Liverpool - Made in China, oo kakvih ce zajebancija da bude
Dosla cica na kolica, pljuvali ste po Chelsea-u, busali se u prsa sa nekom prahistorijom, a sad cete pjevati 'Nas i Kineza dvije milijarde'
Liverpool - Made in China, oo kakvih ce zajebancija da bude
-
itd
#809 Re: Liverpool FC
Samo da hoce ova dvojica kauboja prodati pa neka su i Kinezi.
Sto izjavise glupani da su doveli Liverpool dokle su mogli
a to znaci do skore propasti
Torres ce najvjerovatnije ostati i jos samo da se zavrsi prica o Mascheranu i onda da vidimo
Joe Cole i Jovanovic su dobra pojacanja a Aurelio se vratio. Treba nam jos zadnji vezni ali polako.
Belafonte,
o kakvim busanju u prsa ti govoris
Pa vi i sa parama nikada necete privuci velika imena a svake godine su vam liste zelja po kilometar duge
i jos pustite ponajboljeg igraca i onda placete sto je otisao
Sto izjavise glupani da su doveli Liverpool dokle su mogli
Torres ce najvjerovatnije ostati i jos samo da se zavrsi prica o Mascheranu i onda da vidimo
Joe Cole i Jovanovic su dobra pojacanja a Aurelio se vratio. Treba nam jos zadnji vezni ali polako.
Belafonte,
o kakvim busanju u prsa ti govoris
Pa vi i sa parama nikada necete privuci velika imena a svake godine su vam liste zelja po kilometar duge
i jos pustite ponajboljeg igraca i onda placete sto je otisao
- belafonte
#810 Re: Liverpool FC
Mijenjam Colea za Benayouna
Sifra: Kloc za kloca
Ooo kako smo vam invalida uvalili, ustvari mi ga iznijeli na ulicu k'o kabasti otpad, a vi ga pokupili...
Ja njemu ne bih dao ni kupon bon za Fojnicu a ne 90 milja sedmicno, valjda ce biti bolje kad postanete Chinatown.
I vi ste nama kloca uvalili, i jos smo platili za njega, valjda ce biti dovoljno da Colea placate godinu dana
Sifra: Kloc za kloca
Ooo kako smo vam invalida uvalili, ustvari mi ga iznijeli na ulicu k'o kabasti otpad, a vi ga pokupili...
Ja njemu ne bih dao ni kupon bon za Fojnicu a ne 90 milja sedmicno, valjda ce biti bolje kad postanete Chinatown.
I vi ste nama kloca uvalili, i jos smo platili za njega, valjda ce biti dovoljno da Colea placate godinu dana
-
itd
#811 Re: Liverpool FC
ne bih rekao da smo isto prosli ali mozda bih i ja tako pricao da sam izgubio igraca kao sto je Cole.
Benayoun ne moze uraditi za 90 minuta sta Cole uradi za 45 ali ocito to vama odgovara.
Da promijenimo malo..
Utakmica u cetvrtak ce nam pokazati ko ostaje a ko je blizu odlaska.
Posto je evropska utakmica, igraci mogu nastupati samo za jedan tim u toku jedne sezone (slucaj Aquillani kada je potpisao za nas).
p.s Ovaj kinez dao 7 dana da odgovore na njegovu ponudu
Benayoun ne moze uraditi za 90 minuta sta Cole uradi za 45 ali ocito to vama odgovara.
Da promijenimo malo..
Utakmica u cetvrtak ce nam pokazati ko ostaje a ko je blizu odlaska.
Posto je evropska utakmica, igraci mogu nastupati samo za jedan tim u toku jedne sezone (slucaj Aquillani kada je potpisao za nas).
p.s Ovaj kinez dao 7 dana da odgovore na njegovu ponudu
- ultima_palabra
#812 Re: Liverpool FC
Oba igrača su tehnički nadprosječna za englesku ligu... problem je što je Benayoun nekonstantan, a Cole većinom povrijeđen, vidjećemo ko je bolje prošaobelafonte wrote:Mijenjam Colea za Benayouna
Sifra: Kloc za kloca![]()
- belafonte
#813 Re: Liverpool FC
To je to, nijedan klub se nije pojačao s tim transferima, a vode se kao pojačanja.. 
- Manijakus
#814 Re: Liverpool FC
Ja samo u Arape vjerujem !
-
itd
#815 Re: Liverpool FC
Manijakus wrote:Ja samo u Arape vjerujem !
mozda ti se zelje i ostvare
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... 886437.stm
- Manijakus
#816 Re: Liverpool FC
Ma vec nekoliko godina unazad se pojavljuju arapi koji hoce kupit ali uvijek sve propadne ...Mozda ni kinez ne bi bio los .. al arap je arap ..kad arap odrijesi kesu to je cudo 
- johntra
#817 Re: Liverpool FC
Eto, znat će se sve do sutra oko Kineza...Priča se još da bi mogao doći Poulsen iz Juventusa...
- vaučer
#818 Re: Liverpool FC
Ionako Liverpool ima duge veze s Kinom, naime prvi je grad u u zapadnom svijetu koji je imao kinesku četvrt.
Malo trivie nikad ne škodi.
Prema pisanju engleskih medija tri od pet glasova upravnog odbora preferiraju kinesku ponudu (Broughton, Purslow i Ayre dok su protiv nje a za bliskoistočnu ponudu Hicks i Gillet). Uskoro će se sve rasplesti, nadam se prije početka sezone da ohrabreni odlaskom tumora uđemo u sezonu gdje će nogomet biti jedina briga.
Malo trivie nikad ne škodi.
Prema pisanju engleskih medija tri od pet glasova upravnog odbora preferiraju kinesku ponudu (Broughton, Purslow i Ayre dok su protiv nje a za bliskoistočnu ponudu Hicks i Gillet). Uskoro će se sve rasplesti, nadam se prije početka sezone da ohrabreni odlaskom tumora uđemo u sezonu gdje će nogomet biti jedina briga.
- vaučer
#819 Re: Liverpool FC
Lagan pobjeda protiv Rabotničkog na Anfieldu od 2:0, ukupno 4:0.
Golovi Gerrarda i Ngoga (ukupno 3 u obe utakmice) su zaključili priču.
Odlična utakmica Martina Kellya na desnom boku te prvi start u početnoj postavi za Daniela Pacheca, buduću veliku zvijezdu.
Golovi Gerrarda i Ngoga (ukupno 3 u obe utakmice) su zaključili priču.
Odlična utakmica Martina Kellya na desnom boku te prvi start u početnoj postavi za Daniela Pacheca, buduću veliku zvijezdu.
-
itd
#820 Re: Liverpool FC
evo najnovije vjesti za prodaju
http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... er-league-
zivi bili pa vidjeli
http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... er-league-
zivi bili pa vidjeli
- Manijakus
#822 Re: Liverpool FC
Ako ovaj sirijac kupi moglo bi to izac na dobro
ako se desi to ocekujem bar dva zvucna pojacanja ove sezone
po preko ceteres miliona
I zao mi sto je Hodgson ranije doso da su sacekali sad da uzmu Martina Oneilla.On je strasan mlad trener
- vaučer
#823 Re: Liverpool FC
Sirijac je mutan tip koji nema love.
Činjenica da ga Tumori podržavaju dovoljno govori o njemu i njegovoj ponudi.
Mislim kako ga Hicks i Gillet koriste kao sredstvo zavlačenja i odgode naplaćivanja dugova.
Dokad, ostaje za vidjeti.
Od pojačanja neće biti ništa u ovom prelaznom roku i toliko je jasno. Ako ode Balotelli u City onda Mascherano ide u Inter a mi kupujemo Poulsena i još nešto jada. To je sve za ovo ljeto.
Prekosutra je sastanak upravnog odbora na kojem se razmatraju ponude. Ponuđači su trebali dokazati posjedovanje sredstava za kupovinu kluba.
Činjenica da ga Tumori podržavaju dovoljno govori o njemu i njegovoj ponudi.
Mislim kako ga Hicks i Gillet koriste kao sredstvo zavlačenja i odgode naplaćivanja dugova.
Dokad, ostaje za vidjeti.
Od pojačanja neće biti ništa u ovom prelaznom roku i toliko je jasno. Ako ode Balotelli u City onda Mascherano ide u Inter a mi kupujemo Poulsena i još nešto jada. To je sve za ovo ljeto.
Prekosutra je sastanak upravnog odbora na kojem se razmatraju ponude. Ponuđači su trebali dokazati posjedovanje sredstava za kupovinu kluba.
- Manijakus
#824 Re: Liverpool FC
I ja sam sumnjicavac iskreno ne vjerujem ja bas ovim grupama ulagaca vise vjerujem jednom covjeku koji ima pare .. al kontam nesto valjda ne moze gore od ove dvojice 
- Trasimaco
#825 Re: Liverpool FC

Ovaj izgleda kao sef nekog narko kartela.