hrvatska-more

Post Reply
Warashii

#801 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Jbte najjaca su mi poredjenja destinacija tipa Mauricijusa, Tahiti, Hawai i sl. aman za aman egzoticno sa Hrvatskom, a treba ti brdo hiljada kilometara do tamo plus brdo hiljada KMcica .
Nije to uopste ista vrsta turizma, ne ciljaju na isto a i ne mogu jbga.
To je meni ko poredit hurmasicu i burek . I jedno i drugo extra al nije isto .
Ja, a i brdo ostalih, nisam u stanju priustiti neko takvo putovanje pa nam je Hrvatska = Tahiti :) .
Ak ima koji matematicar da mi sastavi neko putovanje u te egzoticne zemlje jedno 15 dana a da potrosim 1700-1900KM za dvije osobe odma prihvatam, takodje ovo stoji i za Tursku ( koja bi mozda cak i mogla se nakuckat za ovo para ) s tim da CG iskljucujem .

A ono za auto jbga bolje mi ne rizikovat uzet cu tu punomoc jbtga .
vazi

#802 Re: hrvatska-more

Post by vazi »

Warashii wrote:Jbte najjaca su mi poredjenja destinacija tipa Mauricijusa, Tahiti, Hawai i sl. aman za aman egzoticno sa Hrvatskom, a treba ti brdo hiljada kilometara do tamo plus brdo hiljada KMcica .
Nije to uopste ista vrsta turizma, ne ciljaju na isto a i ne mogu jbga.
To je meni ko poredit hurmasicu i burek . I jedno i drugo extra al nije isto .
Ja, a i brdo ostalih, nisam u stanju priustiti neko takvo putovanje pa nam je Hrvatska = Tahiti :) .
Ak ima koji matematicar da mi sastavi neko putovanje u te egzoticne zemlje jedno 15 dana a da potrosim 1700-1900KM za dvije osobe odma prihvatam, takodje ovo stoji i za Tursku ( koja bi mozda cak i mogla se nakuckat za ovo para ) s tim da CG iskljucujem .

A ono za auto jbga bolje mi ne rizikovat uzet cu tu punomoc jbtga .
zipa 'voma :)

garsonjera cini mi se 25m2, namjesteno sve bezbeli, tri kreveta, cijene su za sedmicu, mjesto Nica

http://www.mediavacances.com/FR/property.php?view=35014

Tarifs de la location de vacances• Tarifs : de 100€ à 550€ /semaine

06/07/2013 > 13/07/2013 : 150€ /semaine
13/07/2013 > 20/07/2013 : 300€ /semaine
20/07/2013 > 27/07/2013 : 450€ /semaine
27/07/2013 > 31/08/2013 : 550€ /semaine

Transport avion povratna, ako se kupi na vrijeme, oko 200 eura karta: sarajevo - bec- nica
benderr

#803 Re: hrvatska-more

Post by benderr »

djordje5 wrote:I ja imam izvještaj sa hvara da je pust.. nikoga, ali nikoga, u Vrboskoj na otoku Hvaru u svega nekoliko kuća ima gostiju. Sve ostalo prazno.
Upravo gledam dnevnik Nove TV.
Rekordi se ruše. Britanci vele navaljuju kao ludi.

Nisam jedan od dalmoša kao neki s foruma :-D pa me i nije neka briga za turističku sezonu ali to prizivanje popasti i kako hrvatski turizam propada bez vaših turista uveliko me podsjeća na retoriku jednog naroda iz 90-ih koja je prodavana na mitinzima.

"Slovenci i Hrvati pocrkat će od gladi bez Jugoslavije."
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#804 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

benderr wrote:Upravo gledam dnevnik Nove TV.
Rekordi se ruše. Britanci vele navaljuju kao ludi.

Nisam jedan od dalmoša kao neki s foruma :-D pa me i nije neka briga za turističku sezonu ali to prizivanje popasti i kako hrvatski turizam propada bez vaših turista uveliko me podsjeća na retoriku jednog naroda iz 90-ih koja je prodavana na mitinzima.

"Slovenci i Hrvati pocrkat će od gladi bez Jugoslavije."
Govorilo se samo o Slovencima :D , ali to je to :thumbup:
Najbolji je pokazatelj, da sam tek sad u fazi rezervacije jer ne mogu znati nikad unaprijed kad imam slobodne dane, i jedva sam našla nešto po ukusu i to kraj 8. početak 9. mjeseca. Oči mi ispale na netu :D
Šveđanin

#805 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Nisam stigao pročitati prethodne postove.

Može li mi neko reći da li u HR ima previše ili premalo turista? Koga god pitam.. svi kažu različito.. jedni kažu hrvati pukli, jako slaba sezona, drugi kažu naroda kao u priči, odlična sezona...

Par informacija molim vas? Najviše me zanima Istra, Makarska rivijera i okolina, Duborovnik i okolina..
Havatar

#806 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Šveđanin wrote:Nisam stigao pročitati prethodne postove.

Može li mi neko reći da li u HR ima previše ili premalo turista? Koga god pitam.. svi kažu različito.. jedni kažu hrvati pukli, jako slaba sezona, drugi kažu naroda kao u priči, odlična sezona...

Par informacija molim vas? Najviše me zanima Istra, Makarska rivijera i okolina, Duborovnik i okolina..
Vecinom su prazne plaze
djordje5

#807 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

plaže prazne..uglavnom.
Warashii

#808 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

vazi wrote: zipa 'voma :)

garsonjera cini mi se 25m2, namjesteno sve bezbeli, tri kreveta, cijene su za sedmicu, mjesto Nica

Transport avion povratna, ako se kupi na vrijeme, oko 200 eura karta: sarajevo - bec- nica
Hmm dakle uzecemo ovaj period od 300 i 450 "ojra" + 2 * 200 za karte
Karte "budnu" 780 majmuna i smjestaj oko 1400 KMcica sto je oko 2180 KM i jos ostali troskovi ( hrana, pice i sl. ) minimum 450-550 "ojra" sto je oko 3200KM :( .
Ali..
Dalo bi se ovo malo prodjirat nekih 5-6 dana, cisto ono da kazes bio tamo, vamo, gore, dole, :D .
Dakle neke opcije bi se uvijek dale iskombinovat, mislim da bi svako u zivotu trebao nekad sebi da obezbjedi koje i ovakvo putovanje, jbga i to je neko zivotno iskustvo, ne treba covjek da se ogranicava.
vazi

#809 Re: hrvatska-more

Post by vazi »

Warashii wrote:
vazi wrote: zipa 'voma :)

Hmm dakle uzecemo ovaj period od 300 i 450 "ojra" + 2 * 200 za karte
Karte "budnu" 780 majmuna i smjestaj oko 1400 KMcica sto je oko 2180 KM i jos ostali troskovi ( hrana, pice i sl. ) minimum 450-550 "ojra" sto je oko 3200KM :( .
Ali..
Dalo bi se ovo malo prodjirat nekih 5-6 dana, cisto ono da kazes bio tamo, vamo, gore, dole, :D .
Dakle neke opcije bi se uvijek dale iskombinovat, mislim da bi svako u zivotu trebao nekad sebi da obezbjedi koje i ovakvo putovanje, jbga i to je neko zivotno iskustvo, ne treba covjek da se ogranicava.
Kampovi su mozda jeftiniji a i ovih apartmanskih smjestaja mozda ima jeftinijih, ja sam otvorila i postavila prvu stranicu koju mi je google izbacio i jednostavno nije skupo

a za hranu se moze proci puno, puno jeftinije, sedmica dana za dvije osobe 100eura da vam niceg ne zafali (to dorucak, rucak u stanu, kafa i to...) 3 vecere po 25-30 eura po osobi sa po casom vina 180 do 200 eura maxi , sve ukupno znaci za hranu oko 300 ojrica

nije to tako nedokucivo kad se na vrijeme isplanira i rezervise

osim toga ima i maj kad je jeftinije a lijepo ili juni...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#810 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

Vazi, nepristojna si :D.
insomnia78

#811 Re: hrvatska-more

Post by insomnia78 »

Garant ces u Nici vecerati za 30€po osobi, doduse mozes i za cenera na kebab kod brace

s' moje sokoćalo
VjecitiStudent

#812 Re: hrvatska-more

Post by VjecitiStudent »

Bobi wrote:Vazi, nepristojna si :D.

S obzirom da tek svaki deseti stanovnik BiH na svom godisnjem odmoru vidi more, rekao bih da je cijela tema nepristojna.
vazi

#813 Re: hrvatska-more

Post by vazi »

insomnia78 wrote:Garant ces u Nici vecerati za 30€po osobi, doduse mozes i za cenera na kebab kod brace

s' moje sokoćalo
Izvini, ali hoces i te kako, uslikat cu ti cjenovnik i postaviti:)) i za 25 eura solidna vecera...

hocu da kazem da je navika cudna stvar i da cesto ne idemo negdje zbog nekih pretpostavki... :)

naravno da znam sta znaci kad se ne moze skuckati ni za do makarske, ko da sam ih jendom stedila za sedmicu odmora i ra ra radnicka odmara se klasa pla pla plavi se :lol:

izvinjavam se, necu vise :) , tako mi mlijeka u prahu :run:
karanana

#814 Re: hrvatska-more

Post by karanana »

kad se sve sabere i oduzme, hrvatska za nase standarde jeste najjeftinija. onaj ko ima, ni mauricijus mu nije daleko. ali za 95% nas, omjer cijene i sta dobijemo - mjera nam je dubrovacko neretvanska i splitsko dalmatinska zupanija. cuj nica.
ultima_palabra

#815 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

CG je dosta jeftinija od Hrvatske... to šta dobijaš zavisi od toga šta tražiš.

Da starci nemaju stan u Dalmaciji, ne vjerujem da bih ikad došao tamo i plaćao njihov precijenjeni smještaj. Možda bi van sezone ugrabio šta preko eKupona i to je to.
uglavnomja

#816 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Garant ces u Nici vecerati za 30€po osobi, doduse mozes i za cenera na kebab kod brace

s' moje sokoćalo

kebab :P ako je dobar :oops:

nego ova nica meni lici kao ljetovanje u splitu :D ono stanujes u neboderu, ljudi oko tebe idu na posao, a ti slauf i peskir pa kroz centar na plazu. pise 100 m plaza, a nigdje se more ne vidi :-)

lipa nasa rvacka :D
nasa, a europska :lol:

izvini vazi, znam da je ovo samo primjer radi cijena, ali vise volim rvacka sela i kamencice sur la plage.
nKrkan

#817 Re: hrvatska-more

Post by nKrkan »

Čudoh negdje odoše svi u CG na more a šta će bit kad oni uđu u Eu :-)
Smajic.smajo

#818 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

nKrkan wrote:Čudoh negdje odoše svi u CG na more a šta će bit kad oni uđu u Eu :-)
Ma stipu price i medije, makarska rivijera puna bosanaca. Ocima svojim vjerujem vise nego medijima, neki mediji su zakljucili da niko ne ide na more zato jer nema guzve na doljanima, a svi idu na manje prelaze jer ima manje problema kod pregleda.
damirc_sa

#819 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

Svjeza informacija, sinoc sam dosao sa mora-Makarska rivijera. Na granici u Doljanima sam u polasku prosao za 5 minuta ispred mene bila dva auta. Niko me nije pitao ni za pare, niti da li imam sta prijaviti vrijeme dolaska na granicu 6:30 ujutru. Odsjeo sam u Tucepima i malo se je hodalo do Makarske i Drvenika. Plaze su uglavnom polupraze osim juce kada je bilo raje koja dolazi na jedan dan. U hotelu Afrodita u Tucepima hotel skoro pa prazan, sto mi je za ne povjerovati. Malo sam razgledao naokolo i primjetio sam da nema nesto puno vozila sa nasim registracijama skoro pa nikako, uglavnom preovladavaju Cesi i Slovaci.
U povratku sinoc u Doljanima nije bilo guzve prosao za 2 minuta. Sta reci po meni na Makarskoj rivijeri dosta manje raje iz Bosne, ali ima jos dva mjeseca sezone pa cemo da vidimo kako ce se situacija odvijati, ali s obzirom da sada ide mjesec Ramazan, sito sumnjam da ce biti nesto vise Bosanaca nego do sada.
Warashii

#820 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

vazi wrote: Kampovi su mozda jeftiniji a i ovih apartmanskih smjestaja mozda ima jeftinijih, ja sam otvorila i postavila prvu stranicu koju mi je google izbacio i jednostavno nije skupo

a za hranu se moze proci puno, puno jeftinije, sedmica dana za dvije osobe 100eura da vam niceg ne zafali (to dorucak, rucak u stanu, kafa i to...) 3 vecere po 25-30 eura po osobi sa po casom vina 180 do 200 eura maxi , sve ukupno znaci za hranu oko 300 ojrica

nije to tako nedokucivo kad se na vrijeme isplanira i rezervise

osim toga ima i maj kad je jeftinije a lijepo ili juni...
Moze bit, mislim meni je glupo da sta pricam jer nisam nikada bio tamo i da nesto sad kenjam skupo ovo ono bla bla. Treba otici, razgledati, probati da bi mogao neke zakljucke donositi.
Naslusa se covjek svakakvih prica, znam jedne koji su bas sa Francusku tvrdili da je uzasno skupo sve al vjerujem da je to do lokacije, jbga imas Sarajevo pa u njemu imas razlicitih cijena kafe kao i cijena po pijacama, nije u svakom kaficu ista cijena pica. Tako da dok ne probam neci nista govoriti, ko zna sljedece godine akBgd dje ce se ici,a mozda i nigdje, ne znas sta sutra donosi pa tako moze donjeti i put na azurnu obalu :) .
Da se na dovezem na ovu pricu plaze prazne ovo ono.
Kakve to veze ima??? Mislim sta, jel to ono da komsiji crkne krava? Ne kontam fakat.
Mada da budem iskren ja na moru licno i ne zelim pune plaze pa mi nesto i ne nedostaje ta guzva, ko hoce guzvu eno mu puna BiH bazena a ima i Tuzla, guzvaj se jbte.
Bosancima ( haj da kazem Bosnjacima ) muslimanima je ovaj vakat zayeban vec cini mi se treca sezona, spuca ramazan u po sezone :) pa tako i nije za ocekivati bas nesto plaho na moru, ja licno sam ciljao vrijeme poslije ramazana i bajrama a vjerujem da ih ima jos .
Ja im iskreno zelim uspjesnu sezonu kao i svim ostalim CG, Grcka, Turska itd.
Banksy

#821 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

sherbett wrote: plaže su prazne svuda, ne samo u Makarskoj :D
šalim se...prazne su stvarno..vjerovatno zbog vremena..unatoč kojekakvim pisanjima po ovom forumu, broj naših dragih gostiju iz BiH nije znatno smanjen...jednostavno, nema ljudi, već se odavno zna da je špica od 15.7. - 15.8.,
Pamtim prijeratne početke jula kad se na plaži nije mogla šibica baciti. Vrijeme nije kakvo, ali ova pustoš nema veze samo s vremenom ... Van pameti je imati špicu od samo 30 dana i ne činiti ništa da je produžiš.
P308

#822 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Banksy wrote:
šalim se...prazne su stvarno..vjerovatno zbog vremena..unatoč kojekakvim pisanjima po ovom forumu, broj naših dragih gostiju iz BiH nije znatno smanjen...jednostavno, nema ljudi, već se odavno zna da je špica od 15.7. - 15.8.,
Pamtim prijeratne početke jula kad se na plaži nije mogla šibica baciti. Vrijeme nije kakvo, ali ova pustoš nema veze samo s vremenom ... Van pameti je imati špicu od samo 30 dana i ne činiti ništa da je produžiš.
Makarska je oduvijek takva. Ljudi jedni na drugima doslovno, dok dodju do mora 5000 puta ti nagaze peskir i slicno :D
Bas me zanima kako izgleda ta prazna plaza u Makarskoj :D
Last edited by P308 on 08/07/2013 14:05, edited 1 time in total.
Šveđanin

#823 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Zvao sam prijatelja koji je bio u Vodicama i nakratko u Makarskoj.. plaže poluprazne, tačnije prazne, a vidim da ljudi ovdje govore isto. Turista ako ima, to je centralno-istočni blok koji tradicionalno troši veoma malo..

Kako će se ovo odraziti na Hrvate, ako recimo ovu sezonu puknu? Da li sljedeće godine možemo očekivati "korigovanje" cijena?
VjecitiStudent wrote:S obzirom da tek svaki deseti stanovnik BiH na svom godisnjem odmoru vidi more, rekao bih da je cijela tema nepristojna.
Odakle ti ovaj podatak? Na čemu temeljiš to?

Ne kažem da je netačno, već me zanima odakle ti..
Banksy

#824 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

P308 wrote:
Banksy wrote:
Makarska je oduvijek takva. Ljudi jedni na drugima doslovno, dok dodju do plaze 5000 puta ti nagaze peskir i slicno :D
Bas me zanima kako izgleda ta prazna plaza u Makarskoj :D
Odlično ... :D
Nije pitanje samo Makarske, već cijelog Jadrana, pa i kontineta, i koncentriranje turističkih radnika Hrvatske na tih 30 dana špice, od pola jula do pola avgusta. Imati onako lijepu državu, a uzimati novce od turizma samo tih 30 dana je tuga ...
P308

#825 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Evo sad na dnevniku na HRT-u. Zadoovljni su, imaju pozitivne brojke. Manje je 12% Rusa i jos nekoga, nisam zapamtio :D ali je zato 25% vise ljudi iz Velike Britanije i 50% vise ljudi iz Finske. Istra i Kvarner biljeze mali pad broja nocenja, dok srednja i juzna Dalmacija biljeze porast u odnosu na isti period prosle godine. I opet su napomenuli da tek predstoji spica :)
Post Reply