Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Alfons Kauders
#802 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Dobro, pa koje je onda po tebi trebalo osuditi, na koliko i za sta? Konkretno molim.Hrgota wrote:
govorim o generalima armije BiH koji su osuđeni u haagu za zločine nad hrvatima sa ukupno 6 godina. dakle govorim općenito o zločinima nad hrvatima u sukobu sa bošnjacima koji ne zaostaju niti malo za zločinima hrvata nad bošnjacima.
pogrešno si shavatio, banja luku ne spominjem u kontekstu bošnjaka nego u kontekstu zločina nad hrvatima koji nemaju sudski epilog.
Samo nemoj molim te da ti argument bude kao kod Srba, koji smatraju da je Hag trebao osuditi podjednak broj svih, valjda zato jer na taj nacin tumace nacelo konstitutivnosti.
- Alfons Kauders
#803 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ja Sam Odavle wrote:Ne, nego su picke, jer misle ono sto pisu.Hatper wrote:
a koje bi lice trebali pokazat nego ono pravo??
nisu ljudi pičke pišu ono što misle
-
tnnt
#804 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
dobro imaš monografije gardijskih brigada i pogledaj koliko je gardista poginulo u sukobu sa armijomlullooo wrote:
Koji degen majko mila. HVO nije mogao prdnuti bez Franje Tudjmana. Logistika sva i sve operacije HVO-a su koordirane iz Zagreba. O tome jasno pricaju Tudjman i Bobetko na onom snimku kada tudjman kaze:"Ja sam ti dao zadatak a vi ga niste izvrsili!"
Pored toga da bi razbio jednu brojcano jaku vojsku kao sto je ARBIH ti ne treba ljudstvo vec tehnika.
A ti sada vidi sta ono Tudjman misli kada kaze:
To je kardinalno bilo za pad Bugojna a ne neki skutori iz hercegovine."Kod Bugojna se nalazi 700 ljudi sa svim oklopom i topnistvom."
možeš ih na prste jedne ruke nabrojati, da su učestvovali u večem broju
poginulo bi ih puno više
je HVO je ovisio o Hrvatskoj i naravno da je Tuđman imao utjecaj
, ali da oni nisu mogli ništa bez Zagreba su priče za malu djecu
pa pojedini gradovi u Hrvatskoj su imali lokalne šerife kojima nije ništa mogao Tuđman
a kao ovi Hrvati iz Bosne mu jedu iz ruke
dajte dosta te mitomanije više
Last edited by tnnt on 29/05/2013 23:52, edited 1 time in total.
- Renta
#805 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Otprilike tako je. Ali pišem s mobitela pa nemam živaca u detalje.Alfons Kauders wrote:Hrvatska do 1994 vjerovatno nije bila u mogucnosti uraditi nista konkretno. Mozda i jeste, ali bi cijena bila daleko veca. Nije manjkalo ljudstva, a nakon sto su odradjene kasarne i nakon sto su pocele pristizati prve ozbiljnije isporuke naoruzanja 1992 nije nedostajalo ni oruzja. Ali zato je falilo obucenog kadra, casnika i docasnika, prije svega 1991 i pocetkom 1992... Vojska se ne stvara preko noci i tu se situacija drasticno mijenja 1994... Druga je stvar bila opskrba - dzaba ti cijevi ako nemas u steku dovoljno municije, a nje je nedostajalo za dosta orudja koja ulaze u sastav 1992.Renta wrote:KatarinaKosaca wrote: Zašto onda niste obranili trećinu zemlje nego je bila okupirana sve do 1995?
O bože, mislio sam da diskutiramo na ozbiljnijem nivou?!?
Kakvo je to pitanje? I ti si proživjela rat u Sarajevu? Sarajevo je obranjeno kao i Hrvatska jer NISU CIJELI PALI. Dok god se brani jedan dio zemlje i teritorija nije sve izgubljeno. Normalno da nismo mogli obraniti svaki dio teritorija u pocetku pred naletom daleko opremljenije JNA i četnika. Ali smo ih zaustavili i nakon par godina stvaranja vojske i dobivanja iskustva vratili s kamatama. U istoj poziciji se i Bosna našla...tim više me čudi tvoje pitanje???!!!
Igralo se i na vrijeme. Krajina je bila ekonomski neodrziva i neodbranjiva, omladina je bjezala za Srbiju ili u trece zemlje, trbuhom za kruhom. U vrijeme Oluje prosjek godina u vecini jedinica VRSK je bio preko 50... Sta ce neki djed iz Like kada na njega krenu gardisti, koji su imali tri godine obuke po zapadnim standardima? Na kraju su Hrvati na Krajinu bili u stanju baciti silu od oko 180,000 vojnika, a s druge strane je bilo mozda 30-40,000 - i to starijih, manje motiviranih i nerijetko slabije opremljenih.
- Hrgota
#806 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
EminaSA wrote:Vidis meni je jako zao zbog tih zlocina u Srednjoj Bosni ali ipak, ako gledas realno onda mislim da vi niste objektivni kad govorite o tome. Primijetila sam da cesto poredite Ahmice sa zlocinom u Krizancevu selu recimo, iako je u Krizancevu ubijeno sest hrvatskih vojnika i sesnaest civila dok je u Ahmicima stradalo 116 civila...Hrgota wrote:
drugo, i ne razumijem čemu tolika euforija i likovanje prvostupanjskom presudom HB šestorki? pa jebemu mater, nisu ni bosanski hrvati sami sebe ubijali u nesretnom sukobu sa bošnjacima, nisu se valjda sami masakrirali, protjerivali, rušili katoličke bogomolje i strijeljali katoličke svećenike po fojnici, da ne pričam o banja luci, i na kraju sve se svede na nekakvih 6 godina zatvora.
možda je meni još više žao zbog zločina hrvata nad bošnjacima i općenito zbog sukoba hrvata i bošnjaka!
pogrešno, ja ne uspoređujem niti jedno mjesto samo hoću da kažem da su ogromni zločini počinjeni i nad hrvatima. ja te uvjeravam da hrvatska javnost u hrvatskoj više zna o hrvatskim zločinima u počinjenim nad bošnjacima, a da uopće ili vrlo malo zna o zločinima nad hrvatima.
- Danguba
#807 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
dobro pometlano...Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» skuterista ,mundos
kako volim kada svako pokaže svoje pravo lice...
nisam ja zaboravio razne sojke, renate i slične... stariji članovi će se možda sjetitiskuterista wrote:pa nisu Hrvati talibani pa da to rade, to su vasa zatucana poslaKatarinaKosaca wrote:BIH Hrvati što prije prestanu cmizdiriti nad šestorkom i prouče zadnju fatihu Erceg Bosni, bolje po njih.
ps sta je ovo , cuje se loj od nekud..
gdje li nam je osa...
a sojka nam je imala i drugi nick pa su u paketu otisli pa pa (licno ga poznajem)
osa nije daleko. ne moze on bez nas...tu je on negdje samo se fino kamuflira.
- Alfons Kauders
#808 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Jbg, uzmi tabletRenta wrote:Otprilike tako je. Ali pišem s mobitela pa nemam živaca u detalje.Alfons Kauders wrote: Hrvatska do 1994 vjerovatno nije bila u mogucnosti uraditi nista konkretno. Mozda i jeste, ali bi cijena bila daleko veca. Nije manjkalo ljudstva, a nakon sto su odradjene kasarne i nakon sto su pocele pristizati prve ozbiljnije isporuke naoruzanja 1992 nije nedostajalo ni oruzja. Ali zato je falilo obucenog kadra, casnika i docasnika, prije svega 1991 i pocetkom 1992... Vojska se ne stvara preko noci i tu se situacija drasticno mijenja 1994... Druga je stvar bila opskrba - dzaba ti cijevi ako nemas u steku dovoljno municije, a nje je nedostajalo za dosta orudja koja ulaze u sastav 1992.
Igralo se i na vrijeme. Krajina je bila ekonomski neodrziva i neodbranjiva, omladina je bjezala za Srbiju ili u trece zemlje, trbuhom za kruhom. U vrijeme Oluje prosjek godina u vecini jedinica VRSK je bio preko 50... Sta ce neki djed iz Like kada na njega krenu gardisti, koji su imali tri godine obuke po zapadnim standardima? Na kraju su Hrvati na Krajinu bili u stanju baciti silu od oko 180,000 vojnika, a s druge strane je bilo mozda 30-40,000 - i to starijih, manje motiviranih i nerijetko slabije opremljenih.
Ja idem na spavanje - kako je ovaj crveni etnicki ocistio temu od znamo vec koga, nije vise ni zanimljivo - ostale samo Bosnje i Hrvati, dakle nema problema u komunikaciji.
Pozdrav narode
- BHCluster
#809 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Last edited by BHCluster on 30/05/2013 00:09, edited 1 time in total.
- Renta
#810 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons
Ako Hrvatska nije mogla osloboditi do 1995 i realno nije mogla, znači da se napadala RH sa teritorije RH, dakle sa okupirane teritorije. Zašto onda stalno ponavljanje da je sa područja BIH (dakle Istočne Hercegovine) napadana RH? Zar to nije malo licemjerno?
Nema tu licemjerstva to su gole činjenice. Zaboravljaš da Hrvatska nije granatirana samo iz SAO Krajine nego cijelom dužinom granice sa BiH gdje god su vlast imali srbi. Osim toga, sve opskrbne linije SAO Krajini išle su preko bosanskog teritorija.
Neznam zašto Bošnjake smetaju ove činjenice, to ne znači da su Bošnjaci odgovorni za to, nitko to ne govori.
Ali, iako neću u detalje, s čisto pravnog gledišta država BiH je bila odgovorna spriječiti takve napade sa svojeg teritorija i odgovarati za štetu drugoj državi od dana kad je medunarodno priznata.
- mO k3
#811 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Hoćemo treći .....kmeeeee 
-
EminaSA
#812 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Znam da jesu i opet kazem da mislim da ako smo se gdje osramotili u ratu onda je to u Srednjoj Bosni. I mislim da neces naci Bosnjaka na ovom forumu koji misli da ne treba osuditi za te zlocine...ali ja kad god idem na forume BH Hrvata nikad ne vidim da je njima zao zbog Ahmica, cak naprotiv.pogrešno, ja ne uspoređujem niti jedno mjesto samo hoću da kažem da su ogromni zločini počinjeni i nad hrvatima. ja te uvjeravam da hrvatska javnost u hrvatskoj više zna o hrvatskim zločinima u počinjenim nad bošnjacima, a da uopće ili vrlo malo zna o zločinima nad hrvatima.
-
5 0 5
#813 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
nije. jer drzava bih nije imala kontrolu nad tim teritorijama. isto kao kad bi optuzio republiku hrvatsku za raketiranje zagreba.Renta wrote:KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons
Ako Hrvatska nije mogla osloboditi do 1995 i realno nije mogla, znači da se napadala RH sa teritorije RH, dakle sa okupirane teritorije. Zašto onda stalno ponavljanje da je sa područja BIH (dakle Istočne Hercegovine) napadana RH? Zar to nije malo licemjerno?
Nema tu licemjerstva to su gole činjenice. Zaboravljaš da Hrvatska nije granatirana samo iz SAO Krajine nego cijelom dužinom granice sa BiH gdje god su vlast imali srbi. Osim toga, sve opskrbne linije SAO Krajini išle su preko bosanskog teritorija.
Neznam zašto Bošnjake smetaju ove činjenice, to ne znači da su Bošnjaci odgovorni za to, nitko to ne govori.
Ali, iako neću u detalje, s čisto pravnog gledišta država BiH je bila odgovorna spriječiti takve napade sa svojeg teritorija i odgovarati za štetu drugoj državi od dana kad je medunarodno priznata.
- BHCluster
#814 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Nemoj ba vrse mobilizaciju na poskoku i hercegBOSNI. o r gmO k3 wrote:Hoćemo treći .....kmeeeee
- Danguba
#815 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Sav je problem u tome sto nam niste dozvoljavali da prodje logistika. Vi bi imali mnogo manje posla, rat bi krace trajao sa manje zrtava, vi ne bi morali da cekate cetiri godine do oslobadjanja...sve to samo zato sto nismo imali logistiku koju su sprecavali kako legalni organi Hrvatske tako su je pljackali i u HB-u.Renta wrote:KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons
Jeste da bi mi morali iznijeti veci teret ali smo tada bili spremni, imali volju da oslobodimo zemlju ali bez logistike to nije islo.
- Hrgota
#816 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ma ne pada mi na pamet da vodim diskusiju na način da upirem prstom na neke bošnjačke funkcionere. ponavljam, ogromni su zločini počinjeni i nad hrvatima a da još uvijek za većinu zločina nema sudskih epiloga. uvjeren sam da i sam to znaš.Alfons Kauders wrote:Dobro, pa koje je onda po tebi trebalo osuditi, na koliko i za sta? Konkretno molim.Hrgota wrote:
govorim o generalima armije BiH koji su osuđeni u haagu za zločine nad hrvatima sa ukupno 6 godina. dakle govorim općenito o zločinima nad hrvatima u sukobu sa bošnjacima koji ne zaostaju niti malo za zločinima hrvata nad bošnjacima.
pogrešno si shavatio, banja luku ne spominjem u kontekstu bošnjaka nego u kontekstu zločina nad hrvatima koji nemaju sudski epilog.
Samo nemoj molim te da ti argument bude kao kod Srba, koji smatraju da je Hag trebao osuditi podjednak broj svih, valjda zato jer na taj nacin tumace nacelo konstitutivnosti.
da se razumijemo, niti opravdavam zločine niti opravdavam politiku hrvatske iz devedesetih u odnosu na BiH a još manje bobana ili danas čovića. međutim činjenica je i da HZ HB ne egzistira a genocidna RS egzistira punim plućima, mada mi se ponekad čini da bošnjaci misle obrnuto.
- mO k3
#817 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
BHCluster wrote:Nemoj ba vrse mobilizaciju na poskoku i hercegBOSNI. o r gmO k3 wrote:Hoćemo treći .....kmeeeee
- BHCluster
#818 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Dobro je, nije dobro, mozda ovo, mozda ono...
- It_is_a_Leclerc
#819 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa dajte se ljudi uozbiljite, majka mu stara...Hrgota wrote:EminaSA wrote:Vidis meni je jako zao zbog tih zlocina u Srednjoj Bosni ali ipak, ako gledas realno onda mislim da vi niste objektivni kad govorite o tome. Primijetila sam da cesto poredite Ahmice sa zlocinom u Krizancevu selu recimo, iako je u Krizancevu ubijeno sest hrvatskih vojnika i sesnaest civila dok je u Ahmicima stradalo 116 civila...Hrgota wrote:
drugo, i ne razumijem čemu tolika euforija i likovanje prvostupanjskom presudom HB šestorki? pa jebemu mater, nisu ni bosanski hrvati sami sebe ubijali u nesretnom sukobu sa bošnjacima, nisu se valjda sami masakrirali, protjerivali, rušili katoličke bogomolje i strijeljali katoličke svećenike po fojnici, da ne pričam o banja luci, i na kraju sve se svede na nekakvih 6 godina zatvora.
možda je meni još više žao zbog zločina hrvata nad bošnjacima i općenito zbog sukoba hrvata i bošnjaka!
pogrešno, ja ne uspoređujem niti jedno mjesto samo hoću da kažem da su ogromni zločini počinjeni i nad hrvatima. ja te uvjeravam da hrvatska javnost u hrvatskoj više zna o hrvatskim zločinima u počinjenim nad bošnjacima, a da uopće ili vrlo malo zna o zločinima nad hrvatima.
Jel osuđen Safet Bukvić, Nihad Bojadžić, Sead Hakalović, Hodžić Ferid, Ernes Handžić, Senad Dautović, Nisvet Gasal, Zijad Kurtović ? To su samo neki od ljudi koji su procesuirani za zločine nad hrvatskim stanovništvom, a da je malo zakopati po netu, stranicama sudova, našao bih ti još najmanje 50 takvih... Jel igdje na ovom forumu možete pronaći da mi kukmavčimo nad presudama tim ljudima ?
Razlika između gore pobrajnih procesa i ovog hercegovačkoj šestorci je što su pripadnici Armije R BiH zločine činili ekscesivno, uglavnom bez planiranja, u afektu, iz čistog zla, ali nikako planski s ciljem etničkog čišćenja.
- Chisum
#820 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» skuterista ,mundos
kako volim kada svako pokaže svoje pravo lice...
nisam ja zaboravio razne sojke, renate i slične... stariji članovi će se možda sjetitiskuterista wrote:pa nisu Hrvati talibani pa da to rade, to su vasa zatucana poslaKatarinaKosaca wrote:BIH Hrvati što prije prestanu cmizdiriti nad šestorkom i prouče zadnju fatihu Erceg Bosni, bolje po njih.
ps sta je ovo , cuje se loj od nekud..
gdje li nam je osa...
A tek ona nesretna Tamara, sto je vehabije prebiju kad god prodje kraj Velikog parka...
... i to, hajd' dobro sto nju namaraju svake hefte po dva-tri puta, nego joj i staroj ufuravaju klizeci kad krene na pijacu....
Last edited by Chisum on 30/05/2013 00:26, edited 2 times in total.
- Renta
#821 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
505sCrtom wrote:nije. jer drzava bih nije imala kontrolu nad tim teritorijama. isto kao kad bi optuzio republiku hrvatsku za raketiranje zagreba.Renta wrote:KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons
Nisi u pravu, vjeruj mi. To nema veze. Država je odgovorna za postupke svojih građana (a to bosanski srbi jesu) za napade sa svojeg teritorija na susjednu državu.
Hrvatsku se ne mora ticati zašto Sarajevo nije imalo kontrole nad Banja lukom, ono je bilo dužno uspostaviti red na svojem teritoriju, pravno gledano.
-
glockov kolac
#822 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Samo da ukažem i na ovoga bojovnika iz kamenjara i jezik mu pogani...Hatper wrote:znači kasim ga prima u bulju a čudim se ja što su mu onako frljave oči
-kako nema nista kad ratni zlocin ne zastarjeva. bih more i 2080. tuzit hrvatsku na osnovu ove presude kad ne bude domacih izdajnika vise.
evo kaze trnka da pojedinci imaju pravo traziti odstetu... znaci ko je zglajzao dretelj sada bi teoretski mogao traziti odstetu od hrvatske... problem je sto to tvrdi trnka, a nakon njegove zadnje serije prognoza mu nesto i ne vjerujem
Loš pravnik, gori ambasador, loš čovjek i veliki intimni prijatelj Jadranka Prljića
ovo zadnje nisam znaou sve ostalo smo se imali kad uvjeriti, u previse navrata
![]()
![]()
![]()
- mO k3
#823 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
glockov kolac wrote:Samo da ukažem i na ovoga bojovnika iz kamenjara i jezik mu pogani...Hatper wrote:znači kasim ga prima u bulju a čudim se ja što su mu onako frljave oči
-kako nema nista kad ratni zlocin ne zastarjeva. bih more i 2080. tuzit hrvatsku na osnovu ove presude kad ne bude domacih izdajnika vise.
evo kaze trnka da pojedinci imaju pravo traziti odstetu... znaci ko je zglajzao dretelj sada bi teoretski mogao traziti odstetu od hrvatske... problem je sto to tvrdi trnka, a nakon njegove zadnje serije prognoza mu nesto i ne vjerujem
Loš pravnik, gori ambasador, loš čovjek i veliki intimni prijatelj Jadranka Prljića
ovo zadnje nisam znaou sve ostalo smo se imali kad uvjeriti, u previse navrata
![]()
![]()
![]()
Majorizacija opsta na klixu
Hoćemo treći ..... Kmeeeeee
- AliceInChains
#824 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Hrgota wrote:ma ne pada mi na pamet da vodim diskusiju na način da upirem prstom na neke bošnjačke funkcionere. ponavljam, ogromni su zločini počinjeni i nad hrvatima a da još uvijek za većinu zločina nema sudskih epiloga. uvjeren sam da i sam to znaš.Alfons Kauders wrote:Dobro, pa koje je onda po tebi trebalo osuditi, na koliko i za sta? Konkretno molim.Hrgota wrote:
da se razumijemo, niti opravdavam zločine niti opravdavam politiku hrvatske iz devedesetih u odnosu na BiH a još manje bobana ili danas čovića. međutim činjenica je i da HZ HB ne egzistira a genocidna RS egzistira punim plućima, mada mi se ponekad čini da bošnjaci misle obrnuto.
Osim ovoga, ostali dio nebih da komenarisem, @Leclerc je vec uradio.međutim činjenica je i da HZ HB ne egzistira a genocidna RS egzistira punim plućima, mada mi se ponekad čini da bošnjaci misle obrnuto.
RS egzistira punim plucima, pogotovo otkad su se Hrvatski predstavnici okrenuli Miloradu Dodiku (doduse se nikad dosad nisu okrenuli od izdajnicke politike), jer ih je ovaj nabijo na mamac sa podrskom uvezi stvaranja treceg, tj. HB. Zamisli, Federacija sredena, Hrvati i Bosnjaci slozni, pa dobro bi politicki tukli tu tvorevinu. A i lakse bi realizirali povratak i Bosnjaka i Hrvata u manji blentitet. Bas toga se pribojavaju Srbi, i zbog toga i na ovoj temi vise kao bubamare, braneci Tudmana i njegovih marijoneta u BIH
Last edited by AliceInChains on 30/05/2013 00:33, edited 1 time in total.
- Danguba
#825 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
al najtezi je bio @livadicChisum wrote:
A tek ona nesretna Tamara, sto je vehabije prebiju kad god prodje kraj Velikog parka...![]()
![]()
... i to, hajd' dobro sto nju namaraju svake hefte po dva-tri puta, nego joj i staroj ufuravaju klizeci kad krene na pijacu....A inace cula ih je i kako razgovaraju medjusobno i dogovaraju se, prije nego su je napali: "Selam, Galatasaraj, Allah, selam, musliman."