Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FrozenCastle

#801 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by FrozenCastle »

Najskuplja komunalija koju ne možeš isključiti. Šta su mislili da ljudi sjede na hrpi para pa da se mogu finansirati vječno? Pfffff

Inače sam u kući obučena kao da sam napolju.
Last edited by FrozenCastle on 25/10/2014 13:37, edited 1 time in total.
Zatamnjena stakla

#802 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Zatamnjena stakla »

dzemaludin007 wrote:Redukcije vode, gasa, jos samo struje i da kompletiramo. Nek ostave internet makar da se moze raja istresti :D Kakav je ovo glavni grad jedne drzave, pa na selu je urednija situacija :D

Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk
Buraz, ljudi na selu kroje si sudbinu a nekima toplane.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#803 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

ja nisam sad na toplanama nego na plinu
al sam kupio konvektor zbog ukrajine
za sada sam zadovoljan vidjet ćemo račun za struju

jedini problem što svi oko mene štede pa mi je jedna soba hladna i vlažna :D
to je blaga prednost centralnog jer se sve grije :D bez obzira jesu li tu plaća li se ili ne :D
Hajlac

#804 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hajlac »

dzemaludin007 wrote:Redukcije vode, gasa, jos samo struje i da kompletiramo. Nek ostave internet makar da se moze raja istresti :D Kakav je ovo glavni grad jedne drzave, pa na selu je urednija situacija :D
Ma Dodo je kriv! :-) :roll:
ilkbahar

#805 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by ilkbahar »

koja su govna ovi iz toplana. roditelji penzioneri mi se smrzose na alipasinu, a uredno placaju racune. kazu redukcija gasa, pa kad je redukcija nek i cijene redukuju da se ljudi mogu grijati na sta drugo, a ne da duplo placaju. govna!
dobar osjecaj

#806 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by dobar osjecaj »

Citala sam u petak dok sam bila na poslu da je hladno u stanovima. Nisam to mogla osjetiti jer je kod mene pretoplo i ujutro i navece kad sam kuci. Danas sam provela veci dio dana u pidzami. Iako se osjetila neka manja razlika sredinom dana, bilo je ugodno toplo. Vjerujem da nije isto u svim naseljima.

Ne znam sta sve ulazi u ogromni ukupni dug toplana i svih u nizu nabavke i distribucije energenata potrebnih za rad toplana i ostale vidove zagrijavanja ali sam primjetila da se dosta ljudi koji unajmljuju stanove po Sarajevu zale da im stalno stizu opomene s ogromnim visegodisnjim iznosima za grijanje, vodu, odvoz smeca i usluge upravitelja koje vlasnici brojnih stanova svjesno ne placaju godinama jer znaju/misle/vjeruju da ih niko ne moze izbaciti iz sistema tih usluga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#807 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

problem je što vlast nema snage objedinjiti sve račune pod jednu firmu
npr elektra
struja
voda
smeće
grijanje
održavanje

sve na jednom računu
ilkbahar

#808 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by ilkbahar »

Black swan wrote:problem je što vlast nema snage objedinjiti sve račune pod jednu firmu
npr elektra
struja
voda
smeće
grijanje
održavanje

sve na jednom računu
sta ce objedinit kad se ide na to da se sve privatizuje
FrozenCastle

#809 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by FrozenCastle »

Prioritetnije bi bilo da se toplane privatizuju. Čim se to desi, odehbat ću ih u skokovima.
VjecitiStudent

#810 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by VjecitiStudent »

Black swan wrote:problem je što vlast nema snage objedinjiti sve račune pod jednu firmu
npr elektra
struja
voda
smeće
grijanje
održavanje

sve na jednom računu
Vlast nije imala snage da neke stvari na vrijeme poskupi, kao i da odstrani koju hiljadu amidžića iz komunalnih firmi.
Sad će sva rješenja biti nevjerovatno bolna.
mayab

#811 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mayab »

Tesko da bi skoro moglo doci do privatizacije, jer , znas li sta to znaci; znaci poslovanje na ekonomskim principima, a ne grabljenje iz zajednickog (naseg) novcanika koliko kome i za sta treba!
Jesu li toplane u debelim gubicima i dugovima - jesu , e pa kako onda i dalje imaju naprosjecne plate, regrese, masovnu upotrebu sluzbenih auta za svaki qrac, orgijanje po komunalijadama, i uz to sve , čak i poštene i redovne platiše njihovih računa griju KAD TO ONI HOĆE! :run:
VjecitiStudent

#812 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by VjecitiStudent »

mayab wrote:Tesko da bi skoro moglo doci do privatizacije, jer , znas li sta to znaci; znaci poslovanje na ekonomskim principima, a ne grabljenje iz zajednickog (naseg) novcanika koliko kome i za sta treba!
Jesu li toplane u debelim gubicima i dugovima - jesu , e pa kako onda i dalje imaju naprosjecne plate, regrese, masovnu upotrebu sluzbenih auta za svaki qrac, orgijanje po komunalijadama, i uz to sve , čak i poštene i redovne platiše njihovih računa griju KAD TO ONI HOĆE! :run:
Sve gubitke, po Zakonu o komunalnoj privredi bi trebao namirivati Kanton, što je rađeno dok je bilo para. Kojih više nema.
A ovi koji rade u komunalnim preduzećima imaju sve to i dalje jer im kolektivni ugovor to omogućava, bez obzira na to što su u stomilionskim minusima.

SDA je to genijalno smislila.
StupskaBitanga

#813 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by StupskaBitanga »

Birali smo ih opet i što reče Vildana Kurtić na FTV u Mreži
Od goreg izabrali smo najgore
Nakon 20 najtežih godina idu 4 najstrašnije
BHF_Manijak

#814 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by BHF_Manijak »

I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!! :twisted: :twisted: :twisted:
dzemaludin007

#815 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by dzemaludin007 »

BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!! :twisted: :twisted: :twisted:
:lol:

:bih: :run:
Capajebo

#816 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Capajebo »

BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Jel' se zajebajes il' si ozbiljan? :D
starii

#817 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by starii »

Capajebo wrote:
pa naravno da nema grijanja i da ce biti sve teze stanje...lud samo moze placati punu cijenu sa uvedenim restrikcijama...
pa zar mislite da novi saziv skupstine u kome ce sjediti propali muzicari, pjevaci, glumci, knjizevnici, sportisti, politicari mogu rijesiti ove probleme...ljudi se uhljebili za naredne cetiri godine i zabo li ih za probleme naroda...
VjecitiStudent

#818 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by VjecitiStudent »

Imaš zrak u radijatoru, moraš ga odzračiti.
VjecitiStudent

#819 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by VjecitiStudent »

starii wrote:
Capajebo wrote:
pa naravno da nema grijanja i da ce biti sve teze stanje...lud samo moze placati punu cijenu sa uvedenim restrikcijama...
pa zar mislite da novi saziv skupstine u kome ce sjediti propali muzicari, pjevaci, glumci, knjizevnici, sportisti, politicari mogu rijesiti ove probleme...ljudi se uhljebili za naredne cetiri godine i zabo li ih za probleme naroda...
Toplane duguju 80 miliona za gas, BH Gas duguje Rusima = Rusi zavrnuli pipu, 35% za sada.
A bit će i gore, stoga, kupujte grijalice!

HVALA SDA!
dobar osjecaj

#820 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by dobar osjecaj »

starii wrote:
Capajebo wrote:
Ne razumijem bas ovoliku dozu histerije ni iskoristavanje mogucnosti da se kod ovog covjeka konkretno radi o gresci na njegovom radijatoru u kupatilu ili nekom kvaru vezanom za pojedinacnu vertikalu, sto se nama jednom desilo kuci pa isto jedno vrijeme nismo imali grijanje u kupatilu.
Kod mene je grijanje ovih dana uredno, toplo mi je ujutro i navece kad sam kuci. Iskreno receno, smanjujem grijanje u spavacoj jer mi ne prija tolika kolicina toplote. Skoro cijeli vikend sam provela kuci i bila je po cijele dane ugodna temperatura u stanu. Dakle, ja cu placati to grijanje jer je kod mene toplo. Pretpostavljam da nismo korisnici grijanja iste kotlovnice???
StupskaBitanga

#821 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by StupskaBitanga »

ako i pređemo na grijalice eto havarije elektroenergtskog sistema koji je ionako na staklenim nogama
Hajlac

#822 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hajlac »

VjecitiStudent wrote:
Imaš zrak u radijatoru, moraš ga odzračiti.
Imaš šejtana u radijatoru, moraš ga odšejtaniti.

:D
Hajlac

#823 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hajlac »

StupskaBitanga wrote:ako i pređemo na grijalice eto havarije elektroenergtskog sistema koji je ionako na staklenim nogama
A ako pređemo na "čvrsta goriva" eto ekološke havarije u kotlini... :(
StupskaBitanga

#824 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by StupskaBitanga »

to već imamo. Sinoć je po gradu toliko smrdilo da to nesnošljivo
Hemera

#825 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hemera »

StupskaBitanga wrote:to već imamo. Sinoć je po gradu toliko smrdilo da to nesnošljivo
Inspekcija nista ne radi po pitanju kotlovnica privatnih tj.u objektima.poput pekara i sl....
Lozi se na sta ko stigne i to ce nas unistiti
Post Reply