Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
-
FrozenCastle
#801 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Najskuplja komunalija koju ne možeš isključiti. Šta su mislili da ljudi sjede na hrpi para pa da se mogu finansirati vječno? Pfffff
Inače sam u kući obučena kao da sam napolju.
Inače sam u kući obučena kao da sam napolju.
Last edited by FrozenCastle on 25/10/2014 13:37, edited 1 time in total.
- Zatamnjena stakla
#802 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Buraz, ljudi na selu kroje si sudbinu a nekima toplane.dzemaludin007 wrote:Redukcije vode, gasa, jos samo struje i da kompletiramo. Nek ostave internet makar da se moze raja istrestiKakav je ovo glavni grad jedne drzave, pa na selu je urednija situacija
Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#803 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ja nisam sad na toplanama nego na plinu
al sam kupio konvektor zbog ukrajine
za sada sam zadovoljan vidjet ćemo račun za struju
jedini problem što svi oko mene štede pa mi je jedna soba hladna i vlažna
to je blaga prednost centralnog jer se sve grije
bez obzira jesu li tu plaća li se ili ne 
al sam kupio konvektor zbog ukrajine
za sada sam zadovoljan vidjet ćemo račun za struju
jedini problem što svi oko mene štede pa mi je jedna soba hladna i vlažna
to je blaga prednost centralnog jer se sve grije
- Hajlac
#804 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ma Dodo je kriv!dzemaludin007 wrote:Redukcije vode, gasa, jos samo struje i da kompletiramo. Nek ostave internet makar da se moze raja istrestiKakav je ovo glavni grad jedne drzave, pa na selu je urednija situacija
![]()
- ilkbahar
#805 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
koja su govna ovi iz toplana. roditelji penzioneri mi se smrzose na alipasinu, a uredno placaju racune. kazu redukcija gasa, pa kad je redukcija nek i cijene redukuju da se ljudi mogu grijati na sta drugo, a ne da duplo placaju. govna!
- dobar osjecaj
#806 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Citala sam u petak dok sam bila na poslu da je hladno u stanovima. Nisam to mogla osjetiti jer je kod mene pretoplo i ujutro i navece kad sam kuci. Danas sam provela veci dio dana u pidzami. Iako se osjetila neka manja razlika sredinom dana, bilo je ugodno toplo. Vjerujem da nije isto u svim naseljima.
Ne znam sta sve ulazi u ogromni ukupni dug toplana i svih u nizu nabavke i distribucije energenata potrebnih za rad toplana i ostale vidove zagrijavanja ali sam primjetila da se dosta ljudi koji unajmljuju stanove po Sarajevu zale da im stalno stizu opomene s ogromnim visegodisnjim iznosima za grijanje, vodu, odvoz smeca i usluge upravitelja koje vlasnici brojnih stanova svjesno ne placaju godinama jer znaju/misle/vjeruju da ih niko ne moze izbaciti iz sistema tih usluga.
Ne znam sta sve ulazi u ogromni ukupni dug toplana i svih u nizu nabavke i distribucije energenata potrebnih za rad toplana i ostale vidove zagrijavanja ali sam primjetila da se dosta ljudi koji unajmljuju stanove po Sarajevu zale da im stalno stizu opomene s ogromnim visegodisnjim iznosima za grijanje, vodu, odvoz smeca i usluge upravitelja koje vlasnici brojnih stanova svjesno ne placaju godinama jer znaju/misle/vjeruju da ih niko ne moze izbaciti iz sistema tih usluga.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#807 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
problem je što vlast nema snage objedinjiti sve račune pod jednu firmu
npr elektra
struja
voda
smeće
grijanje
održavanje
sve na jednom računu
npr elektra
struja
voda
smeće
grijanje
održavanje
sve na jednom računu
- ilkbahar
#808 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
sta ce objedinit kad se ide na to da se sve privatizujeBlack swan wrote:problem je što vlast nema snage objedinjiti sve račune pod jednu firmu
npr elektra
struja
voda
smeće
grijanje
održavanje
sve na jednom računu
-
FrozenCastle
#809 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Prioritetnije bi bilo da se toplane privatizuju. Čim se to desi, odehbat ću ih u skokovima.
-
VjecitiStudent
#810 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Vlast nije imala snage da neke stvari na vrijeme poskupi, kao i da odstrani koju hiljadu amidžića iz komunalnih firmi.Black swan wrote:problem je što vlast nema snage objedinjiti sve račune pod jednu firmu
npr elektra
struja
voda
smeće
grijanje
održavanje
sve na jednom računu
Sad će sva rješenja biti nevjerovatno bolna.
- mayab
#811 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Tesko da bi skoro moglo doci do privatizacije, jer , znas li sta to znaci; znaci poslovanje na ekonomskim principima, a ne grabljenje iz zajednickog (naseg) novcanika koliko kome i za sta treba!
Jesu li toplane u debelim gubicima i dugovima - jesu , e pa kako onda i dalje imaju naprosjecne plate, regrese, masovnu upotrebu sluzbenih auta za svaki qrac, orgijanje po komunalijadama, i uz to sve , čak i poštene i redovne platiše njihovih računa griju KAD TO ONI HOĆE!
Jesu li toplane u debelim gubicima i dugovima - jesu , e pa kako onda i dalje imaju naprosjecne plate, regrese, masovnu upotrebu sluzbenih auta za svaki qrac, orgijanje po komunalijadama, i uz to sve , čak i poštene i redovne platiše njihovih računa griju KAD TO ONI HOĆE!
-
VjecitiStudent
#812 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Sve gubitke, po Zakonu o komunalnoj privredi bi trebao namirivati Kanton, što je rađeno dok je bilo para. Kojih više nema.mayab wrote:Tesko da bi skoro moglo doci do privatizacije, jer , znas li sta to znaci; znaci poslovanje na ekonomskim principima, a ne grabljenje iz zajednickog (naseg) novcanika koliko kome i za sta treba!
A ovi koji rade u komunalnim preduzećima imaju sve to i dalje jer im kolektivni ugovor to omogućava, bez obzira na to što su u stomilionskim minusima.
SDA je to genijalno smislila.
-
StupskaBitanga
#813 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Birali smo ih opet i što reče Vildana Kurtić na FTV u Mreži
Od goreg izabrali smo najgore
Nakon 20 najtežih godina idu 4 najstrašnije
Od goreg izabrali smo najgore
Nakon 20 najtežih godina idu 4 najstrašnije
- BHF_Manijak
#814 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!

- dzemaludin007
#815 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!![]()
![]()
- Capajebo
#816 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Jel' se zajebajes il' si ozbiljan?BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!![]()
![]()
- starii
#817 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
pa naravno da nema grijanja i da ce biti sve teze stanje...lud samo moze placati punu cijenu sa uvedenim restrikcijama...Capajebo wrote:Jel' se zajebajes il' si ozbiljan?BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!![]()
![]()
pa zar mislite da novi saziv skupstine u kome ce sjediti propali muzicari, pjevaci, glumci, knjizevnici, sportisti, politicari mogu rijesiti ove probleme...ljudi se uhljebili za naredne cetiri godine i zabo li ih za probleme naroda...
-
VjecitiStudent
#818 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Imaš zrak u radijatoru, moraš ga odzračiti.BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!![]()
![]()
-
VjecitiStudent
#819 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Toplane duguju 80 miliona za gas, BH Gas duguje Rusima = Rusi zavrnuli pipu, 35% za sada.starii wrote:pa naravno da nema grijanja i da ce biti sve teze stanje...lud samo moze placati punu cijenu sa uvedenim restrikcijama...Capajebo wrote:Jel' se zajebajes il' si ozbiljan?BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!![]()
![]()
pa zar mislite da novi saziv skupstine u kome ce sjediti propali muzicari, pjevaci, glumci, knjizevnici, sportisti, politicari mogu rijesiti ove probleme...ljudi se uhljebili za naredne cetiri godine i zabo li ih za probleme naroda...
A bit će i gore, stoga, kupujte grijalice!
HVALA SDA!
- dobar osjecaj
#820 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ne razumijem bas ovoliku dozu histerije ni iskoristavanje mogucnosti da se kod ovog covjeka konkretno radi o gresci na njegovom radijatoru u kupatilu ili nekom kvaru vezanom za pojedinacnu vertikalu, sto se nama jednom desilo kuci pa isto jedno vrijeme nismo imali grijanje u kupatilu.starii wrote:pa naravno da nema grijanja i da ce biti sve teze stanje...lud samo moze placati punu cijenu sa uvedenim restrikcijama...Capajebo wrote:Jel' se zajebajes il' si ozbiljan?BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!![]()
![]()
Kod mene je grijanje ovih dana uredno, toplo mi je ujutro i navece kad sam kuci. Iskreno receno, smanjujem grijanje u spavacoj jer mi ne prija tolika kolicina toplote. Skoro cijeli vikend sam provela kuci i bila je po cijele dane ugodna temperatura u stanu. Dakle, ja cu placati to grijanje jer je kod mene toplo. Pretpostavljam da nismo korisnici grijanja iste kotlovnice???
-
StupskaBitanga
#821 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ako i pređemo na grijalice eto havarije elektroenergtskog sistema koji je ionako na staklenim nogama
- Hajlac
#822 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Imaš šejtana u radijatoru, moraš ga odšejtaniti.VjecitiStudent wrote:Imaš zrak u radijatoru, moraš ga odzračiti.BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!!![]()
![]()
- Hajlac
#823 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
A ako pređemo na "čvrsta goriva" eto ekološke havarije u kotlini...StupskaBitanga wrote:ako i pređemo na grijalice eto havarije elektroenergtskog sistema koji je ionako na staklenim nogama
-
StupskaBitanga
#824 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
to već imamo. Sinoć je po gradu toliko smrdilo da to nesnošljivo
- Hemera
#825 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Inspekcija nista ne radi po pitanju kotlovnica privatnih tj.u objektima.poput pekara i sl....StupskaBitanga wrote:to već imamo. Sinoć je po gradu toliko smrdilo da to nesnošljivo
Lozi se na sta ko stigne i to ce nas unistiti