Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

hevi metalac

#801 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by hevi metalac »

daddy-kool wrote:
tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote: I to je to što ja stalno ponavljam. U protivnom, ne bi BiH niko ništa ni pitao. Most bi jednostavno bio sagrađen.
pa i ne pita se BiH ništa, most se je počeo graditi ali se je stalo zbog krize i manjka novaca 2008
a izgraditi će se ako ga plati EU :D
Ako nastave postoji dovoljno osnova za tužbu.
Sound case, if you like :thumbup:
tnnt

#802 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

daddy-kool wrote:
tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote: I to je to što ja stalno ponavljam. U protivnom, ne bi BiH niko ništa ni pitao. Most bi jednostavno bio sagrađen.
pa i ne pita se BiH ništa, most se je počeo graditi ali se je stalo zbog krize i manjka novaca 2008
Ako nastave postoji dovoljno osnova za tužbu.
koja osnova?
nepostojeći planovi za luku?
tj. fantazije? :lol:
hevi metalac

#803 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by hevi metalac »

tnnt wrote:[
koja osnova?
nepostojeći planovi za luku?
tj. fantazije? :lol:
Ujedate sami sebe za rep, jasno pravno nasilje.
hercegovac_pravi

#804 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by hercegovac_pravi »

jiji wrote:
hercegovac_pravi wrote:
jiji wrote: Evo ti kad si toliki bolid nad bolidima

Kritičari sadašnjeg teksta tvrde da je treći članak Rehnova prijedloga dvosmislen kada je riječ o načinu razgraničenja na moru i da Sloveniji ne priznaje "status pomorske države" jer izrijekom ne navodi njezin izlaz na otvoreno more, čime bi Slovenija "izgubila pravo na proglašenje morskih pojasa". Također, izrijekom se ne spominje niti "načelo pravičnosti" (ex aequo et bono) na kojem cijelo vrijeme spora inzistira slovenska vlada.

http://danas.net.hr/hrvatska/slovenija- ... ska-drzava

a Slovenija ima i luku za razliku od BiH i duzu obalu i izrijekom se navodi da Slovenija nema status pomorske drzave.Isto su Slovenci naveli u dokumentima koji su ju definirali kao novu clanicu prilikom ulaska u EU,a to su kasnije pokusali osporti panju jedan. Mozda neznam kvotati,al za razliku od tebe koji me nazivas bolidom imam argumente za svoje tvrdnje.
Šta je bilo? Ko je srdio hebem mu miša mekinjaša? Prvo sam te provalio sa prijašnjim izvorom sa wiki...sad guraš nekakve irelavantne novinske članke. Bezuspješno jer su međunarodne konvencije više već jasne i moraju se poštovati, sviđalo se to tebi ili ne.
DakleM, čovječe ne provaljivaj se više sa inputiranjem da su isključivo zemlje sa lukama "pomorske" zemlje. Prosipaš se ko riža iz humanitarne. Miješaš kruške i jabuke vezujući ekonomske sporazume sa suverenim pravima pomorske države da evocira iste te ekonomske sporazume.. :run:

BIH JESTE pomorska zemlja jer ima svoje TERITORIJALNO more koje se naslanja na teritorijalno more susjedne države. Kao takva ima apsolutno pravo pristupa međunarodnim plovnim vodama. Tu se Hrvatska ništa ne pita (ponovo sviđalo se to tebi ili ne). Ukoliko Bosna i Hercgovina odluči da je za eventualne potrebe potencijalne luke Neum neophodno graditi most visine 300 metara, jedino što Hrvatska može uraditi je odustati od gradnje mosta ili napraviti most te visine.
P.S za boldano post ti je prijavljen moderaciji. :thumbup:
Procitaj sto sam napisao prije nego opet pocnes svoje trolanje bez ikakvih uporista. Nisam rekao da zemlje bez luka nisu pomorske,nego da Slovenija ima jednu od vecih luka pa nije pomorska,a u ovom clanku koji su objavile i druge novine su rijeci strucnjaka za medunarodno pravo mora koji su radili da ocjeni prijedloga razgranicenja izmedu Hr i Slo i koji nesto znaju za razliku od tebe.
Gdi su tvoji izvori koji to pobijaju ? Samo kme ,kme mi jesmo pomorska zemlja... kme ,kme..
Ajd stavi neki izvor koji pobija moj,a ne samo trolanje tipa ja hocu da je pomorska pa onda sigurno je.
1.po definiciji pomorska zemlja BiH nije,jer nema dodir svojih ter. voda sa medj. vodama.
imas izvor,sad ti stavi izvor koji to pobija,bez kme,kme...
2.Nemoze proglasit gospodarsku zonu,jer bi time proglasili gospodarsku zonu u ter. vodama Hr,a to ti je agresija.
imas izvor,sad ti stavi izvor koji to pobija,bez kme,kme...
3.Nitko ne spori da BiH ima pravo neskodljivog prolaska kroz vode Hr,al sta je neskodljivo za BiH utvrdit ce strucnjaci,tako da nisam rekao da se BiH nista ne pita,ako se gradi most trebat ce utvrdit koja visina bi bila neskodljiva za BiH u realnoj situaciji,a ne u fantazijama o nosacima aviona.
Prestani trolat i iznosi gluposti bez da to potkrijepis sa ikakvim izvorom ili dokazima.
Polako nadolaziš moj "pravniče". Ako dozvoliš svome egu da se još mlao ispuha, morebit da nešto i naučiš.
Kakve izvore tražiš? Zar je potrebno navoditi izvore za nešto što je svakom idiotu očigledno samo tebi ne?
Evo ti je drugi foruaš već postavio u postu iznad. I šta ćemo sad?
Po definiciji BiH jeste POMORSKA zemlja jer ima svoje TERITORIJALNO more. Shvati da ne kontaš osnovne pojmove iz međunarodnih konvencija i njhovu "intended use". Zato i navodiš izvore i novinske članke koji ama baš nikakve veze nemaju sa ovom situacijom.
Ko je ikada i tvrdio bilo šta za "gospodarsku zonu"? Takvo što nije primjenjivo na ovu kompletnu priču. Ti si taj koji povezuje ekonomske sporazume sa pravom suverenih država. Zašto pokušavaš takvu idiotariju vezati uz moje pisanje?

I kako sad odjedanput promjeni priču da BiH ima pravo "neškodljivog prolaza"? Očigledno si skonto u čemu je zajeb pa se sada pokušavaš izvući..ali slabo jer se samo više zakopavaš.
hercegovac_pravi

#805 Re: Peljeski most zele graditi!

tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote: NetoĆno.... :D
jedino u slučaju međunarodnog embarga ili objave rata između dvije države, tvoj tvrdnja bi bila validna. U protivnom svaki Hantalaš bi zaustavljo međunarodni saobraćaj čim krhne "dvalitra" bevande..

dodatak: isto važi i za vazdušni saobraćaj. i zato su mi nekakve priče o eventualnom "blokiranju" Bošnjaka i Bosne i Hercegovine najobičnija prosipanja neupućenih forumaša...odnosno "što je guzi milo u snu joj se snilo".. :-D
jeli, znači ako sumnjaš da neki brod prevozi drogu, oružje
ili sumnjaš da bi mogao havarirati i potonuti?
a mi ga kao nesmijemo zaustaviti u svojim teritorijalnim vodama?
samo sanjaj :D
O čijim teritorijalnim vodama govoriš? Prvo nauči da te teritorijalne vode na koje se pozivaš više nisu teritorijalne vode Hrvatske onog momenta kada se postavi prvi stupac mosta koji bi zasmetao BiH plovnom putu. :-)
hercegovac_pravi

#806 Re: Peljeski most zele graditi!

tnnt wrote:
pa čemu onda sva frka? Gradite most...boli vas racku i to je to.. :-D
daddy-kool

#807 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

tnnt wrote:
jedino u slučaju međunarodnog embarga ili objave rata između dvije države, tvoj tvrdnja bi bila validna. U protivnom svaki Hantalaš bi zaustavljo međunarodni saobraćaj čim krhne "dvalitra" bevande..

dodatak: isto važi i za vazdušni saobraćaj. i zato su mi nekakve priče o eventualnom "blokiranju" Bošnjaka i Bosne i Hercegovine najobičnija prosipanja neupućenih forumaša...odnosno "što je guzi milo u snu joj se snilo".. :-D
Ne smijete, ovdje su navedeni primjeri gdje se smije osporiti prolaz:

The 1958 Geneva Convention provides that the coastal state cannot suspend innocent passage rights in straits. In addition, UNCLOS provides specific examples of non-innocent passage that are not in the 1958 Geneva Convention. These include, inter alia: the threat or klix use of force against the sovereignty, territorial integrity, or political independence of the coastal state, or in any other manner in violation of the United Nations Charter; using or even practicing with weapons; intelligence gathering; acts of propaganda; or launching, landing, or taking on board any aircraft or military device.[13] In such cases of non-innocent activities, the coastal state can prevent passage.
hevi metalac

#808 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by hevi metalac »

hercegovac_pravi wrote:
tnnt wrote:
pa čemu onda sva frka? Gradite most...boli vas racku i to je to.. :-D
ono fakat, iz ugla malicioznosti, mozda bi nam taj scenarij i odgovarao :D
hercegovac_pravi

#809 Re: Peljeski most zele graditi!

daddy-kool wrote:
tnnt wrote:

Ne smijete, ovdje su navedeni primjeri gdje se smije osporiti prolaz:

The 1958 Geneva Convention provides that the coastal state cannot suspend innocent passage rights in straits. In addition, UNCLOS provides specific examples of non-innocent passage that are not in the 1958 Geneva Convention. These include, inter alia: the threat or klix use of force against the sovereignty, territorial integrity, or political independence of the coastal state, or in any other manner in violation of the United Nations Charter; using or even practicing with weapons; intelligence gathering; acts of propaganda; or launching, landing, or taking on board any aircraft or military device.[13] In such cases of non-innocent activities, the coastal state can prevent passage.
Ma smiju bola..reko im Dodik... :lol:
tnnt

#810 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

hercegovac_pravi wrote: O čijim teritorijalnim vodama govoriš? Prvo nauči da te teritorijalne vode na koje se pozivaš više nisu teritorijalne vode Hrvatske onog momenta kada se postavi prvi stupac mosta koji bi zasmetao BiH plovnom putu. :-)
kao prvo most garant neće zasmetati brodovima koji sada plove u Neum,
kao drugo kako to nestaje nečije teritorijalno more, poduči me ? :D
tnnt

#811 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

hercegovac_pravi wrote:
N
jeli, pitaj izraelce kako oni zaustave svaki brod koji plovi u Gazu
ili recimo Amere koji zaustave i u međunarodnim vodama a ne samo svojim
svaki brod za kojeg sumnjaju da prevozi drogu
da ne navodim druge primjere :D
tnnt

#812 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

hevi metalac wrote:
kakvo nasilje?
za 2 god Hrvatska ulazi u shengen i svi kamioni će morati na trajekt ako se ne napravi most
to nije nasilje nego potreba
hercegovac_pravi

#813 Re: Peljeski most zele graditi!

tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote: O čijim teritorijalnim vodama govoriš? Prvo nauči da te teritorijalne vode na koje se pozivaš više nisu teritorijalne vode Hrvatske onog momenta kada se postavi prvi stupac mosta koji bi zasmetao BiH plovnom putu. :-)
kao prvo most garant neće zasmetati brodovima koji sada plove u Neum,
kao drugo kako to nestaje nečije teritorijalno more, poduči me ? :D
:run:
jiji

#814 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

Opet trolas bez izvora i pises ko da imas 5 gidina, ima ti i Slovenija ter.vode pa nije pomorska vas zbog dodira s med.vodama kojeg nema. Nadi mi jedan post u kojem tvrdim da BiH nema pravo neskodljivoprolaza il prestani kenjati. Jedina je stvar sta ti mislis da to znaci da BiH moze zabranit Hr da gradi most,a to je smijesno. Sad dokazi da nisi idiot i stavi neki link i dokazi da ovo nije istina. Dosta je lajanja pobi me nekim dokazom il si najveci trol na ovom forumu
hercegovac_pravi

#815 Re: Peljeski most zele graditi!

tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote:
N
Je li to ti porediš Hrvatsku sa Amerima? :lol:
Neozbiljno
daddy-kool

#816 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote:
N
Isti zakon koji važi za Irance npr u Strait of Hormuz, važiće i za vas.

Od početka ja samo vidim agresivno ponašanje Hrvatske.
daddy-kool

#817 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

tnnt wrote:
hevi metalac wrote:
kakvo nasilje?
za 2 god Hrvatska ulazi u shengen i svi kamioni će morati na trajekt ako se ne napravi most
BiH bi se složila sa tunelom npr.
hercegovac_pravi

#818 Re: Peljeski most zele graditi!

jiji wrote:Opet trolas bez izvora i pises ko da imas 5 gidina, ima ti i Slovenija ter.vode pa nije pomorska vas zbog dodira s med.vodama kojeg nema. Nadi mi jedan post u kojem tvrdim da BiH nema pravo neskodljivoprolaza il prestani kenjati. Jedina je stvar sta ti mislis da to znaci da BiH moze zabranit Hr da gradi most,a to je smijesno. Sad dokazi da nisi idiot i stavi neki link i dokazi da ovo nije istina. Dosta je lajanja pobi me nekim dokazom il si najveci trol na ovom forumu
:lol:
Allahimanet i selam Šušnjaru
tnnt

#819 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

hercegovac_pravi wrote:
innoncent passage može, ali o tome ti govorim
ako se sumnja na kriminalne i druge aktivnosti može se zaustaviti, a sumnjati se može na svaki :D
nisi mi objasnio nestanak teritorijalnosti nečijeg mora
nisam to shvatio :P
daddy-kool

#820 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

jiji wrote:Opet trolas bez izvora i pises ko da imas 5 gidina, ima ti i Slovenija ter.vode pa nije pomorska vas zbog dodira s med.vodama kojeg nema. Nadi mi jedan post u kojem tvrdim da BiH nema pravo neskodljivoprolaza il prestani kenjati. Jedina je stvar sta ti mislis da to znaci da BiH moze zabranit Hr da gradi most,a to je smijesno. Sad dokazi da nisi idiot i stavi neki link i dokazi da ovo nije istina. Dosta je lajanja pobi me nekim dokazom il si najveci trol na ovom forumu
Već sam ja stavljao primjer mosta kojeg je Danska gradila u prolazu, a zasmetao je Finskoj.

Postoje pravni presedani.

http://books.google.ba/books?id=FD6oi9W ... ge&f=false
daddy-kool

#821 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote:
ako se sumnja na kriminalne i druge aktivnosti može se zaustaviti, a sumnjati se može na svaki :D
Miješaš carinsku kontrolu i innoncent passage
hercegovac_pravi

#822 Re: Peljeski most zele graditi!

tnnt wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ko odlučuje sumnju? Hrvatska sigurno ne.
Ono što postane međunarodni plovni koridor nije pod suverenitetom države kojoj teritorijalno pripada...hebemu miša pa zašto misli da postoje međunarodni zakoni koji reguliraju ovakve stvari? Reko sam ti za Hantalaša i "dvilitre" bevande :D
Last edited by hercegovac_pravi on 12/05/2013 22:27, edited 1 time in total.
tnnt

#823 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

daddy-kool wrote: BiH bi se složila sa tunelom npr.
nemam ništa protiv tunela, iskreno neznam koji su razlozi da se negradi tunel
očito da neki postoje, koje agresivno ponašanje Hrvatske?
gradi most na svom teritoriju, ne iz objesti nego iz potrebe
dovoljno visok za brodove iz Neuma
objasni mi kakva agresija?
hevi metalac

#824 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by hevi metalac »

tnnt wrote:
hevi metalac wrote:
kakvo nasilje?
znaci potreba.... :) znaci frka je....:)
Nista onda... kada cete krenut sa ponudama da vam olaksamo situaciju? Imajte na umu da je ovo zaista bazicni interes BiH kao pomorske zemlje!
Ili cete praviti most, tj. krsiti zakone i ugrozavati interese BiH?
opremdobro30

#825 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by opremdobro30 »

Ako eu da lovu i krene stvarna gradnja vi se mozete zaliti.Ali upravi vodovoda

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Post Reply