a vidiš, meni je upravo ta scenografija suspektna. bilo bi puno serioznije i obećavajuće da je uhapšen bez ovog spektakla.dustaban wrote:Meni su u cijeloj onoj jucerasnjoj predstavi za oko zapali oni Rextoni.
Konacno je i SsangYong dobio dobrog dizajnera. Svaki pud kad vidim one smijesne elektroprivredine dzipove (sa merdevinama na krovu) pocnem se smijati.
Dakle svi komplimenti sipinom novom voznom parku, predsjednik sa lisicama u crnom Rextonu zaista izgleda nekako...obecavajuce!
Počelo je?!
-
de balzac
#801 Re: Počelo je?!
-
eldemar
#802 Re: Počelo je?!
Drzi se ti Assada i Sirije,tamo te bolje karta ide!Challenger__
Za kraj javljanja u ovu emisiju: ovo je početak jednog procesa u kome će biti suspendovana politika stranačke arbitrarnosti, sa jedne strane i početak uspostavljanja pravne države sa druge stane.
Ovo je početak jednog dobrog procesa.
Hvala lijepo i do viđenja.
-
de balzac
#803 Re: Počelo je?!
jesklavirdžija wrote:Mirno spavajte, evo Centrala dojavljuje da je ovo Proces.vivaldi wrote:ma nece. sudovi kod nas sluze samo za obracun sa neistomisljenicima, a ne zbog prava i pravde.Corto Maltese wrote:neko će i za to odgovarati.
- Corto Maltese
#804 Re: Počelo je?!
Hoće. Naravno, opet će u pitanju biti neki kurban. Npr, policajac u centru veze koji će biti decertificiran jer pogrešno pročitao vrijeme na nalogu za pretres ili neko još gluplje opravdanje za politički nekorektno izvedenu akciju.vivaldi wrote:ma nece. sudovi kod nas sluze samo za obracun sa neistomisljenicima, a ne zbog prava i pravde.Corto Maltese wrote:neko će i za to odgovarati.
- klavirdžija
#805 Re: Počelo je?!
Je li i u tom bio hepiend, da se nane obraduju?de balzac wrote:jesklavirdžija wrote: Mirno spavajte, evo Centrala dojavljuje da je ovo Proces.i to kafkin
- Challenger__
#806 Re: Počelo je?!
Ako ovo meni dobacuješ, samo da ti kažem... Niti je Budimir Jozef K., niti ja pripadam bilo kakvim centralama. Ja sam građanin BiH, koji ne pripada niti jednoj stranci, a u osnovi sam apstinent. U ovom prepoznajem Rubikon, iza koga, za političke i ekonomske elite sa kriminalnim radnjama više nema "savršenog zločina",klavirdžija wrote: Mirno spavajte, evo Centrala dojavljuje da je ovo Proces.
BEZ OBZIRA,
na stranačku ili nacionalnu pripadnost.
Dabome, ovo treba sagledavati u jednom dužem periodu, a ne iz perspektive ovog dana.
- vivaldi
#807 Re: Počelo je?!
pa na to sam i mislio. pravna drzava se uvijek dokazuje na primjerima likova kojih se svakako treba rijesi - onda ide jednim metkom dva zeca.Corto Maltese wrote:Hoće. Naravno, opet će u pitanju biti neki kurban.
-
pemanapemani
#808 Re: Počelo je?!
dustaban wrote:Meni su u cijeloj onoj jucerasnjoj predstavi za oko zapali oni Rextoni.
Konacno je i SsangYong dobio dobrog dizajnera. Svaki pud kad vidim one smijesne elektroprivredine dzipove (sa merdevinama na krovu) pocnem se smijati.
Dakle svi komplimenti sipinom novom voznom parku, predsjednik sa lisicama u crnom Rextonu zaista izgleda nekako...obecavajuce!
-
de balzac
#809 Re: Počelo je?!
klavirdžija wrote:Je li i u tom bio hepiend, da se nane obraduju?de balzac wrote:jesklavirdžija wrote: Mirno spavajte, evo Centrala dojavljuje da je ovo Proces.i to kafkin
manje sviraj
žiFko b. = josef k.
- volta dzontra
#810 Re: Počelo je?!
de balzac wrote:Corto Maltese wrote:
Jasno je i Incku. Mislim, nije čudno što mu je jasno, pametan je čovjek, nego je čudno što to ovako jasno kaže:
Valentin Inzko, visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu, izjavio je danas kako je začuđen načinom na koji je policija uhapsila predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, koji se sumnjiči za korupciju.
Inzko je u izjavi za TV Federacije BiH (FTV) istodobno istakao kako se Budimira kao i svakog drugog mora smatrati nevinim sve dok se ne dokaže suprotno u mogućem sudskom postupku.
"Po europskim standardima, ko god bi bio uhićen, svejedno je li to gospodin predsjednik, ja ili netko drugi, on se do trenutka sudske osude smatra nevinim i ima se pravo braniti", kazao je Inzko.
Visoki je predstavnik takođe sugerisao kako je samo hapšenje izvedeno na neprimjeren način, gotovo kao predstava za televizijske kamere.
"Malo sam začuđen načinom na koji je Budimir uhapšen. Mislim da je ondje (u trenutku hapšenja) bilo dvadeset-trideset kamera i to je malo neobično", kazao je Inzko dodajući kako je ipak važno da nadležna tijela rade svoj posao.
ovo vrijedi još jednom citirati.
Inzka je za razumjeti. Polagao je velike nade u Budimira. Ali ne vidim nista cudno da se nakon sto pola dana traje pretres u drzavnoj instituciji skupi 20 kamera.....mislim sta su to novinari trebali raditi.....snimati priloge s farmi ljesnjaka
- Corto Maltese
#811 Re: Počelo je?!
Uvijek ostaje mogućnost da je ovo bomba za SIPU. Na sličan način je Tuđman svojevremeno rasformirao stari, socijalistički MUP u Hrvatskoj. A o rasturanju Specijalne Policije KS, pomoću Niskinog hapšenja da i ne pričamo.vivaldi wrote:pa na to sam i mislio. pravna drzava se uvijek dokazuje na primjerima likova kojih se svakako treba rijesi - onda ide jednim metkom dva zeca.Corto Maltese wrote:Hoće. Naravno, opet će u pitanju biti neki kurban.
Neću dalje, odoh u Zeitgeist
- Corto Maltese
#812 Re: Počelo je?!
Naročito ako se vozilo sa parkira dovoljno daleko od ulaza u sud, te im se namjesti dobar kadar. Ali veliki oni Rextoni, valjda ne mogu prići do kapije, da ne udare pod strehuvolta dzontra wrote: Inzka je za razumjeti. Polagao je velike nade u Budimira. Ali ne vidim nista cudno da se nakon sto pola dana traje pretres u drzavnoj instituciji skupi 20 kamera.....mislim sta su to novinari trebali raditi.....snimati priloge s farmi ljesnjaka
- vivaldi
#813 Re: Počelo je?!
ma cisto sumnjam - vec odavno je najveci problem totalno nefunkcionalna vlada fbih ko najvazniji organ maltene u cijeloj drzavi. najveca prepreka je zivko koji ih jebe, ali po zakonu. smeta svima, pa ce zato i stranci vjerovatno ovo presutit jer je zivko toliko mali da nema ko talasat pa je steta vrlo kontrolisanaCorto Maltese wrote:Uvijek ostaje mogućnost da je ovo bomba za SIPU
- It_is_a_Leclerc
#814 Re: Počelo je?!
Neka mi neko brzo objasni kako je to Inzko zamislio da elitna policijska postrojba blokira zgrade Vlade i Predsjedništva, i uhapsi jednog od deset najvažnijih političara u državi, a da to ne bude "predstava za javnost".
-
de balzac
#815 Re: Počelo je?!
Challenger__ wrote:Ako ovo meni dobacuješ, samo da ti kažem... Niti je Budimir Jozef K., niti ja pripadam bilo kakvim centralama. Ja sam građanin BiH, koji ne pripada niti jednoj stranci, a u osnovi sam apstinent. U ovom prepoznajem Rubikon, iza koga, za političke i ekonomske elite sa kriminalnim radnjama više nema "savršenog zločina",klavirdžija wrote: Mirno spavajte, evo Centrala dojavljuje da je ovo Proces.
BEZ OBZIRA,
Dabome, ovo treba sagledavati u jednom dužem periodu, a ne iz perspektive ovog dana.
još kad bi nam otkrio koliko dugom... budući da smo došli do rubikona i da je kocka bačena, kako već tvrdiš.
- volta dzontra
#816 Re: Počelo je?!
Dobro oko. Nisam o tomu razmišljao. Ali možda je iza svega i namjera sipe da malo odradi self promotion....u očima običnih ljudi je ovo dobro izgledalo....jutros slušam komentare na kavana....nitko se ne buni i svi s respektom govore o SIPI što je vrlo neuobičajeno u kraju u kojemu ja pijem kavu kad u pitanju drzavne institucijeCorto Maltese wrote:Naročito ako se vozilo sa parkira dovoljno daleko od ulaza u sud, te im se namjesti dobar kadar. Ali veliki oni Rextoni, valjda ne mogu prići do kapije, da ne udare pod strehuvolta dzontra wrote: Inzka je za razumjeti. Polagao je velike nade u Budimira. Ali ne vidim nista cudno da se nakon sto pola dana traje pretres u drzavnoj instituciji skupi 20 kamera.....mislim sta su to novinari trebali raditi.....snimati priloge s farmi ljesnjaka
Jbg.....da uhapsim presidentea i ja bibse malo kur.cio
- Challenger__
#817 Re: Počelo je?!
MUP pun predmeta o kriminalu neslućenih razmjera (Miletić). Tužilaštva puna predmeta koja ne smiju da potpišu i tako prosesuiraju (Miletić). Podpredsjednik Federacije (Kebo) kaže - urbi et orbi - da nikada nije konsultovan (a to je bila zakonska obaveza Predsjednika), nego je za Odluke (o pomilovanju) saznao iz - novina.
Pred kamerama smo vidjeli, u najmanju ruku, svjedočanstvo da se nisu poštovale procedure, a ovdje se lamentira nad "kafkinim procesom".
Komedija.
Pred kamerama smo vidjeli, u najmanju ruku, svjedočanstvo da se nisu poštovale procedure, a ovdje se lamentira nad "kafkinim procesom".
Komedija.
-
miki.ba
#818 Re: Počelo je?!
Slažem se, mada bi samo ovo uvecano zamjenio i napisao "a ne iz perspektive SDA".Challenger__ wrote:Ako ovo meni dobacuješ, samo da ti kažem... Niti je Budimir Jozef K., niti ja pripadam bilo kakvim centralama. Ja sam građanin BiH, koji ne pripada niti jednoj stranci, a u osnovi sam apstinent. U ovom prepoznajem Rubikon, iza koga, za političke i ekonomske elite sa kriminalnim radnjama više nema "savršenog zločina",klavirdžija wrote: Mirno spavajte, evo Centrala dojavljuje da je ovo Proces.
BEZ OBZIRA,
-
StupskaBitanga
#819 Re: Počelo je?!
Hljeba i igara samo što manje je hljeba a igara sve više sa zapletima koji nadmašuju i najsofisticranije telenovele
- MuaDib
#820 Re: Počelo je?!
Svi političari, osim par izuzetaka, toliko imaju oraha u džepovima, da je samo pitanje dobre volje da li će se pokrenuti procesi ili ne. Dobra volja za Budimira je iznuđena postojećom situacijom onemogućavanja nove parlamentarne većine, da formira Vladu, pošto na istom leži ključ rješenja krize federalne izvršne vlasti.
-
mikasa
#821 Re: Počelo je?!
MuaDib wrote:Svi političari, osim par izuzetaka, toliko imaju oraha u džepovima, da je samo pitanje dobre volje da li će se pokrenuti procesi ili ne. Dobra volja za Budimira je iznuđena postojećom situacijom onemogućavanja nove parlamentarne većine, da formira Vladu, pošto na istom leži ključ rješenja krize federalne izvršne vlasti.
- klavirdžija
#822 Re: Počelo je?!
Sagledano iz perspektive duže od jednog dana, starim koalicionim partnerima Lagimdžije koji se sada izbacuju i hapse su te funkcije i "otvoreni računi" (Lijanovići za poljoprivredu itd) dani bianko upravo od strane "reketaša".
Neki dan novi koalicioni partner Ćović oslobođen, trenutni guzni haver Radončić nije ni optužen (on je sve ionako pošteno prodao ženi), a aferu Reket više niko ni ne spominje.
Proces za čovjeka!
Neki dan novi koalicioni partner Ćović oslobođen, trenutni guzni haver Radončić nije ni optužen (on je sve ionako pošteno prodao ženi), a aferu Reket više niko ni ne spominje.
Proces za čovjeka!
- Corto Maltese
#823 Re: Počelo je?!
Pretpostavljam da zamišlja zbog čega je elitna policijska postrojba blokirala zgradu Vlade i Predsjedništva. Onakva hapšenja obično vrše dva do četiri službena lica u civilu. Nije baš da se očekivalo da Budimirova pratnja zapuca. A zgrade državnih institucija se obično ne pretresaju tokom sjednica vlade. Naročito ake se sjednice događaju jednom u mjesec dana, a možda ni tada.It_is_a_Leclerc wrote:Neka mi neko brzo objasni kako je to Inzko zamislio da elitna policijska postrojba blokira zgrade Vlade i Predsjedništva, i uhapsi jednog od deset najvažnijih političara u državi, a da to ne bude "predstava za javnost".
Znaš Incko je pametan čovjek, uz to i obavješten. Kad neko takav da izjavu pomaže ako pokušaš skontati šta je to on uočio a ti nisi.
-
palermo
#824 Re: Počelo je?!
Da pogodim kafanu u kojoj si pio kavicu i slušao ćakulu...tja....volta dzontra wrote:Dobro oko. Nisam o tomu razmišljao. Ali možda je iza svega i namjera sipe da malo odradi self promotion....u očima običnih ljudi je ovo dobro izgledalo....jutros slušam komentare na kavana....nitko se ne buni i svi s respektom govore o SIPI što je vrlo neuobičajeno u kraju u kojemu ja pijem kavu kad u pitanju drzavne institucijeCorto Maltese wrote:Naročito ako se vozilo sa parkira dovoljno daleko od ulaza u sud, te im se namjesti dobar kadar. Ali veliki oni Rextoni, valjda ne mogu prići do kapije, da ne udare pod strehuvolta dzontra wrote: Inzka je za razumjeti. Polagao je velike nade u Budimira. Ali ne vidim nista cudno da se nakon sto pola dana traje pretres u drzavnoj instituciji skupi 20 kamera.....mislim sta su to novinari trebali raditi.....snimati priloge s farmi ljesnjaka
Jbg.....da uhapsim presidentea i ja bibse malo kur.cio
-
miki.ba
#825 Re: Počelo je?!
Vidio si kako se u Americi izvode akcije, neki dan u Bostonu, jbg Inzko nije sa takvim akcijama upoznat.
Last edited by miki.ba on 27/04/2013 23:55, edited 1 time in total.