Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#801 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

muha_sa wrote:misliš da preko duple pune skrecu u neznanju :?

idiotima da su svaki dan po desetak puta javno objavljivali na svim medijima oni bi skratili vožnju jer pobogu otkud nekom pravo da idiotu zabrani da vozi kud je njemu--idiotu--cejf :-)
Ma ok ova puna, ajd to bas i ne kontam da ne mozes vidjeti, mada druze da znas kakvo je sranje u ovoj ulici bilo proteklih 12 mjeseci ne bi se nimalo cudio sto ljudi ovako skrecu.

Ali jbmu ne mozes pustit saobracajnicu, bez znakova i icega i ocekivat da se ljudi znaju ponasat... Kako?

Da ne govorimo da se ovdje radi o totalnoj izmjeni saobracaja, a ljudima nije javljeno. Trebala je bi obavijest na vijestima, klixu gdje su trebali reci, ljudi od sada je ovako...a ne pustiti ih, jer ljudi su vozili ovuda ovako 20 godina i odjednom sad trebaju sami skontat gdje ce i sta ce. :roll:
Mjesanac

#802 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Mjesanac »

Fascinanto je kako na slikama sve VW u cinjenju prekrsaja :lol:
O'zone
Globalni moderator

#803 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Mjesanac wrote:Fascinanto je kako na slikama sve VW u cinjenju prekrsaja :lol:
Nisam uslikao plavu trojku i sivog Passata te sivu Škodu Superb :mrgreen:
homega

#804 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

OldMayor wrote:
Ali jbmu ne mozes pustit saobracajnicu, bez znakova i icega i ocekivat da se ljudi znaju ponasat... Kako?

Da ne govorimo da se ovdje radi o totalnoj izmjeni saobracaja, a ljudima nije javljeno. Trebala je bi obavijest na vijestima, klixu gdje su trebali reci, ljudi od sada je ovako...a ne pustiti ih, jer ljudi su vozili ovuda ovako 20 godina i odjednom sad trebaju sami skontat gdje ce i sta ce. :roll:
Zar svaki vozač ne bi morao znati čitati saobraćajne znakove :-)
karanana

#805 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

ovo je sranje.
pa kako cu sada recimo kad idem od skenderije skrenuti ondje kod ohr-a za tranzit?
ili kako cu kad idem odozgor sa tranzita skrenuti kod pumpe lijevo za kovacice i grbavicu?
zestoko sranje. zasto nisu mogli ostaviti semafor da regulise skretanje?
Mjesanac

#806 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Mjesanac »

O'zone wrote:
Mjesanac wrote:Fascinanto je kako na slikama sve VW u cinjenju prekrsaja :lol:
Nisam uslikao plavu trojku i sivog Passata te sivu Škodu Superb :mrgreen:

Skoda se tu prikrala, konta kupili je Njemci pa moze i ona :lol:
supercali

#807 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

od skenderije za tranzit samo produzis jednu ulicu nize u biti samo okruzis oko ohr-a
a s tranzita prema grbavici nisam skontao
O'zone
Globalni moderator

#808 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

supercali wrote:od skenderije za tranzit samo produzis jednu ulicu nize u biti samo okruzis oko ohr-a
a s tranzita prema grbavici nisam skontao
Sa Tranzita na Grbavicu može Ljubljanska-Trnovska-Zagrebačka ili Tranzit -Derviša Numića-Zagrebačka ili Tranzit-Radnička-Derviša Numića-Zagrebačka ili Tranzit-Radnička-Splitska-Zagrebačka kod Agornoma :mrgreen:
supercali

#809 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

ma znam tamo al recimo kako sa one benzinske na grbavicu?
O'zone
Globalni moderator

#810 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

supercali wrote:ma znam tamo al recimo kako sa one benzinske na grbavicu?

Produžiš prema Skenderiji napraviš polukružno i vratiš se nazad...
ChataDodajStaHoces

#811 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by ChataDodajStaHoces »

Cep se poceo stvarati na raskrsnici kod Elpija. Onu desnu traku iz pravca grada prema dobrinji su označili punom i to 15-20m pred semaforom, stoji prazna sto je totalno nelogicno... u isto vrijeme se 2 trake ulijevaju u jednu koja nastavlja prema dobrinji :S samo zakomplikovali i vec se danas oko 5 tu guzva stvarala... ne znam sta su tu smislili, al je sad glupost prava... do vraca ide ko podmazano :izet:
bach

#812 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bach »

mk ultra wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....
stajali su danas baš ovdje gdje je slikano :lol:

Image

dva su auta stajala dok su im pisali kaznu, trećeg su zaustavljali... to je bilo za 1minut dok sam prošao tuda
Ne znam kako između traka nisu stavili bankine...

Lokalnim vozačima VW bolida vozila dupla traka na kolovozu ništa, baš ništa ne znači...
homega

#813 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

bach wrote:Ne znam kako između traka nisu stavili bankine...

Lokalnim vozačima VW bolida vozila dupla traka na kolovotu ništa, baš ništa ne znači
Još kad noćni ćuneri zaholcaju svoje bolide u trkama, biće i auta u izlozima, i pješaka po krovovima :-) :(

Ponavljam - idiot je i onaj koji je projektirao ovakvu pistu za umobolesnike, i onaj posebno, koji ju je odobrio za gradnju
Hajvan

#814 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

ma definitivno odavlen treba nogom u gujcu se udarat i bježat…
ovdje je normalno zapravo umobolno, a ono što je nenormalno je općeprihvaćeno… jebote

pišam se na bosnu i izvrnutu logiku i nedostatak (prevashodno kaznenog) sistema i… i…
pih
OldMayor

#815 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

homega wrote:
OldMayor wrote:

Nemoj bit padobranac jeboga ti.

Znakova jutros nije bilo, kontas? Ova puna linija je bila, ali opet i tu ima ucrtano ovo skretanje u izlivnu traku lijevo i dole gdje se skrece u Emerika Bluma, siguran sam da i to zbunjuje ljude. Samo kazem ovakve znacajne promjene treba najaviti.

Ljudi voze tu vec ustaljenim smjerovima, pravcima 20 godina, cesta zavrsena nema znakova, otkud ce neko znati kuda da vozi? Da gataju, bacaju grah po cesti?
bach

#816 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bach »

OldMayor wrote:
homega wrote:
OldMayor wrote:
Nemoj bit padobranac jeboga ti.

Znakova jutros nije bilo, kontas? Ova puna linija je bila, ali opet i tu ima ucrtano ovo skretanje u izlivnu traku lijevo i dole gdje se skrece u Emerika Bluma, siguran sam da i to zbunjuje ljude. Samo kazem ovakve znacajne promjene treba najaviti.

Ljudi voze tu vec ustaljenim smjerovima, pravcima 20 godina, cesta zavrsena nema znakova, otkud ce neko znati kuda da vozi? Da gataju, bacaju grah po cesti?
Ali ta strelica na cesti u lijevo, prema pumpi je nacrtana u nedjelju navečer. Prolazio sam u ta doba pored OHR -a i bio svjedok da ljudu koji su to crtali nisu imali pojma šta treba da rade...
O'zone
Globalni moderator

#817 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Malo od jutros

Image

Image

Semafor kod pumpe pušta tri vozila, četvrto ako prođe prođe na žuto a lešinari čekaju odmah sa desne strane :evil:

Još jedna stvar koja pogoršava izlazak iz Ljubljanske je:

Prije se semafor za izlazak iz Ljubljanske palo neki 10 sekundi poslije onoga za izlazak sa mosta Suade i Olge (koji traje puno, puno duže) tako da su pješaci koji prelaze Zagrebačku imali haj da kažemo fore da pređu a vozila iz Ljubljanske čistu cestu prema Skenderiji.

Sad se zeleno za sve pali istovremeno sa mosta, iz Ljubljanske i za pješake tako da iz Ljubljanske nekad izađu samo dva vozila ako ima više pješaka koji prelaze Zagrebačku
rimac

#818 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by rimac »

O'zone wrote:Malo od jutros

Image

Image

Semafor kod pumpe pušta tri vozila, četvrto ako prođe prođe na žuto a lešinari čekaju odmah sa desne strane :evil:

Još jedna stvar koja pogoršava izlazak iz Ljubljanske je:

Prije se semafor za izlazak iz Ljubljanske palo neki 10 sekundi poslije onoga za izlazak sa mosta Suade i Olge (koji traje puno, puno duže) tako da su pješaci koji prelaze Zagrebačku imali haj da kažemo fore da pređu a vozila iz Ljubljanske čistu cestu prema Skenderiji.

Sad se zeleno za sve pali istovremeno sa mosta, iz Ljubljanske i za pješake tako da iz Ljubljanske nekad izađu samo dva vozila ako ima više pješaka koji prelaze Zagrebačku
"O'zone" sve mi pokradeš. I ja sinoć fotografirao kako raja masovno iz Zagrebačke skreće direkntno u Ljubljansku. A i ovo jutros gužva u LJubljanskoj. Masa ljudi dolazi na posao ujutro preko Ljubljanske, te je Emerika Bluma služila kao dodatni ulaz. Sad ostala Ljubljanska, ali su mogli barem napraviti jednu traku bez semafora da se uključuje u Zagrebačku. U pravu si, zeleno svjetlo jako kratno traje - po tri auta prođu ako ima pješaka... A onda prođe pola minute dok krenu auta iz Zagrebačke koja su stajala na semfaoru....

Oko OHR-a ne znam kako nema desetine sudara dnevno - svatko vozi kud mu ćeif.
OldMayor

#819 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Jao haosa, maloprije gledam opet raja vozi kako je navikla. :lol:

Vidio sam nekoliko auta stoje u Emerika Bluma hoce da se ukljuce u Zagrebacku, a odozgo iz pravca Skenderije auta skrecu pa im nista nije jasno.

Ma ajde bice bolje dok se malo uhoda raja.

Samo cekam kad se petlja otvori da vidim taj spektakl.

:-)
Ned071

#820 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ned071 »

bach wrote:
mk ultra wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....
stajali su danas baš ovdje gdje je slikano :lol:

Image

dva su auta stajala dok su im pisali kaznu, trećeg su zaustavljali... to je bilo za 1minut dok sam prošao tuda
Ne znam kako između traka nisu stavili bankine...

Lokalnim vozačima VW bolida vozila dupla traka na kolovozu ništa, baš ništa ne znači...
ja ovo ne kontam. iscrtana dupla puna a pored nje iscrtana traka sa znakom za pravo i skretanje? :?
inace, ne svidja mi se nimalo sta su uradili. ne mozes skrenut iz grada prema jadranki, ne mozes kod rajfajzenm banke skrenut od dobrinje ka grbavici, traka kod elpija, ovo kino kod pumpe.... valjda su ovo osmislili strucnjaci sa biminog faksa u travniku
O'zone
Globalni moderator

#821 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Ned071 wrote:
ja ovo ne kontam. iscrtana dupla puna a pored nje iscrtana traka sa znakom za pravo i skretanje? :?
inace, ne svidja mi se nimalo sta su uradili. ne mozes skrenut iz grada prema jadranki, ne mozes kod rajfajzenm banke skrenut od dobrinje ka grbavici, traka kod elpija, ovo kino kod pumpe.... valjda su ovo osmislili strucnjaci sa biminog faksa u travniku
Ova strelica lijevo ustvari pokazuje sljedeće skretanje ovo novo kod OHR-a samo su ga definitivno prerano postavili, trebalo je pomaknuti bar 10 metara niže.

Iscrtavanje horizontalne signalizacije je radio JKP Rad a po čijem nacrtu ostaje mi nepoznato jer nikako da nađem ko je projektant Longitudinale od Mosta Suade i Olge do ulice Derviša Numića. Našao sam ko je radio reviziju projekta ali početni glavni projekt jok.

Nađoh i Bubicinu izjavu iz prošle godine
Kada se završio ovaj projekt brzina kojom će se moći kretati vozila bit će 60 kilometara na sat. Izgradit će se četiri saobraćajne trake po dvije za svaki smjer kretanja.
I onda se uz Longitudinalu postavi znak ograničenja brzine na 50km/h
Ned071

#822 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ned071 »

izbrisat strelicu i tamo stavit znak zabrane.... godinama ovda prolazim svaki dan i jutro se jedva snadjoh. mogu mislit sta ce biti kada neko ko nije iz sarajeva prodje ovuda... lose je ovo uradjeno sa skretanjima, posebno je drama za ljude koji zive i rade na grbavici
nosara

#823 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by nosara »

Metropola... :lol:
O'zone
Globalni moderator

#824 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Ned071 wrote:izbrisat strelicu i tamo stavit znak zabrane.... godinama ovda prolazim svaki dan i jutro se jedva snadjoh. mogu mislit sta ce biti kada neko ko nije iz sarajeva prodje ovuda... lose je ovo uradjeno sa skretanjima, posebno je drama za ljude koji zive i rade na grbavici
Ima znak zabrane samo ga stavili sa desen strane ulice gdje niko ne gleda. Svi gledaju niz Zagrebačku ima li vozila koja idu prema njima kako bi skrenuli lijevo

Evo slike sa znakom

Image
Ned071

#825 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ned071 »

ko zivi u zgradi kod jadranke. ide autom iz grada i ne moze skrenuti kuci. mora ici na raskrsnicu za vraca pa se okretati kod one prodavnice zivotinja? ili cak dole nize kod elpija, na raskrsnicu bratstva jedinstva? ne kontam...
Post Reply