Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet nisi popio lijekove 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ultima_palabra wrote:Opet nisi popio lijekove
Vidjet ćemo uskoro ...
Isto ovako prije nekoliko godina, fanatici pojedinci-idolopoklonici na ovom forumu koji su u to doba veličali Velikog Vođu žestoko su me napadali i govorili da sam lud. Nažalost, vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu ...
Opet, ponavljam - nažalost ...
Zaista bih volio da ovaj put griješim ali sve činjenice ukazuju, da se ništa neće promjeniti ...
- ultima_palabra
#803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta si u pravu? Čovjek ima jaku i sigurnu platu i daje 1/3 na rate kako bi riješio neke stvari u životu jer ne može drugačije (da je lopov keširao bi sve)... ti to povezuješ sa MMF-om i Kur'anskim ajetima
Političare treba kritikovati zbog njihovih djela... nabacivati se govnima po svakome i onda govoriti da si bio u pravu, to može svako.
Političare treba kritikovati zbog njihovih djela... nabacivati se govnima po svakome i onda govoriti da si bio u pravu, to može svako.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaista samo površan narod. Nisam uopće spomenuo ajete, pročitaj ponovo.ultima_palabra wrote:Šta si u pravu? Čovjek ima jaku i sigurnu platu i daje 1/3 na rate kako bi riješio neke stvari u životu jer ne može drugačije (da je lopov keširao bi sve)... ti to povezuješ sa MMF-om i Kur'anskim ajetima![]()
Sjećaš li se, kako je ovaj idolopoklonički narod, prije nekoliko godina veličao Harisa-spasioca?
Kasnije se ispostavilo da je Haris-spasioc bio ''kukavičje jaje'' u još gorem obliku.
Nakon toga, veličao je Velikog Vođu-spasioca kojeg ne treba uopće spominjati bez gusala.
Sada ovaj površni narod razvučene pameti veliča Željku-spasioca itd., itd., itd …
-
Golf 6 80 KS
#805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vjerovatno čovjek nije ni dobar u ekonomiji, ali će valjda naći dobre saradnike/savjetnike na tom poljuantimobbing wrote:ultima_palabra wrote:Opet nisi popio lijekove![]()
Vidjet ćemo uskoro ...
Isto ovako prije nekoliko godina, fanatici pojedinci-idolopoklonici na ovom forumu koji su u to doba veličali Velikog Vođu žestoko su me napadali i govorili da sam lud. Nažalost, vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu ...
Opet, ponavljam - nažalost ...
Zaista bih volio da ovaj put griješim ali sve činjenice ukazuju, da se ništa neće promjeniti ...
njegov format je da bude dobar politčki vođa, prepoznatiljiv po poštenju/čestitosti i popularnosti kod prostog naroda kod kojeg ima podršku, sve ostalo je lako, može mijenjati saradnike za ekonomiju ko čarape, dok ne nađe pravog
što se tiče kulta ličnosti, balkanski narodi sa ovakvim mentalitetom su tome skloni, da li je dobro ili nije, drugo je pitanje, ali u ovakvim uslovima jedino prihvatljivo,još uvjek je Balkan na nivou plemena i moraju imati svoje poglavice, pogotovo bez uređenih sistema kao na zapadu gdje je SISTEM glavni i koji funkcioniše, vladari i vođe su nebitni, manje/više, iako i u samoj Njemačkoj nije svejedno da li je na čelu "čelična lejdi Merkelova" ili neki bezveznjaković
...ali daleko smo mi od tog evolutivnog stepenca, za jedno vijek i po, dogurat ćemo dotle...možda,
ovako, jaka ličnost je neophodna
- ultima_palabra
#806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Spasioci ne postoje... postoji veliko nezadovoljstvo trenutnim opcijama i Komšić kao neko ko ima popularnost u narodu i ko tvrdi da je voljan dati priliku novim ljudima da kreiraju budućnost ove zemlje. Ostalo je do nas.
- antimobbing
#807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajdemo da malo dubinski analiziramo ličnost Željka jer očito je da se nametnuo kao lider ovom narodu?
Usporedbe radi uzet ćemo Harisa koji je svojevremeno svojom pojavom i retorikom odavao puno jaču ličnost od Željka, pa je kao najveća protuha pobjegao u Tursku od problema?
Jesi li ti ikada lično razgovarao sa Željkom pa si stekao dojam da jaka ličnost, koja neće bježati od problema već će se suočavati sa istim?
Misliš li da je Željko kao pošten čovjek dovoljna jaka ličnost da se suprotstavi MOBBING-u Balkanskog kriminalnog ganga http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html koji će se sasvim prirodno, neumitno, neprimjetno i NEVIDLJIVO generirati u unutar njegove Stranke, nakon što dođe na vlast kao što su se generirali u svim drugim Strankama/Partijama?
Dakle, radi se o istim ljudima koji se stalno vrte u krug već dvadeset godina.
Usporedbe radi uzet ćemo Harisa koji je svojevremeno svojom pojavom i retorikom odavao puno jaču ličnost od Željka, pa je kao najveća protuha pobjegao u Tursku od problema?
Jesi li ti ikada lično razgovarao sa Željkom pa si stekao dojam da jaka ličnost, koja neće bježati od problema već će se suočavati sa istim?
Misliš li da je Željko kao pošten čovjek dovoljna jaka ličnost da se suprotstavi MOBBING-u Balkanskog kriminalnog ganga http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html koji će se sasvim prirodno, neumitno, neprimjetno i NEVIDLJIVO generirati u unutar njegove Stranke, nakon što dođe na vlast kao što su se generirali u svim drugim Strankama/Partijama?
Dakle, radi se o istim ljudima koji se stalno vrte u krug već dvadeset godina.
- ultima_palabra
#808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Napustio je jednu takvu kriminogenu partiju u kojoj je njemu bilo sasvim dobro. I to je uradio iz principijelnih razloga, a ne zato što nije bio izabran za predsjednika.
To je dobar početak... za dalje ćemo vidjeti. Ja sam od Harisa uvijek očekivao sve najgore... kako se on narodu prodao kao novo lice nakon 16 neprekidnih godina na vlasti, to je meni još misterija.
To je dobar početak... za dalje ćemo vidjeti. Ja sam od Harisa uvijek očekivao sve najgore... kako se on narodu prodao kao novo lice nakon 16 neprekidnih godina na vlasti, to je meni još misterija.
- antimobbing
#809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jednostavno, Harisa su našminkali i prodali narodu, isti oni ljudi protiv kojih se on ''kobajagi'' borio.ultima_palabra wrote:Napustio je jednu takvu kriminogenu partiju u kojoj je njemu bilo sasvim dobro. I to je uradio iz principijelnih razloga, a ne zato što nije bio izabran za predsjednika.
Mislim, sve je tako jednostavno i sve se dešava po istom obrascu ali opet ponavljam narod ništa ne vidi jer je idolopoklonički, površan i razvučene pameti ...
- dustaban
#810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kratak rezime:
Komsicev personalni kapacitet nije ni blizu Lagumdzijinom.
Ali to je upravo ono sto je trenutno najjaci koncept - NEKO SASVIM SUPROTAN LAGUMDZIJI.
Lagumdzijin efekat na politicku BH scenu je nemjerljiv: betoniro nacionalne stranke, unistio do kraja "cetvrtu opciju", ogolio politiku i politicki kurvaluk do maksimuma... što je sve dovelo do sazrijevanja narodne političke svijesti, narod vise nema iluzija da ce se novom strankom desiti cudo, ali isto tako je izgubio i osjecaj cvrste pripadnosti staroj stranci, sto, kratko receno, uzrokuje ovaj fenomen odlucivanja na temelju razocarenja sa prethodnim a ne na temelju nade u bolje novo.
I to je Komsicev glavni adut: on ne moze ni izbliza privuci toliko simpatizera koliko Lagumdzija moze otjerati.
A najvise otjeranih SDPovaca ce se skloniti ipak kod Komsica i to mahom ovi koji su beznadezno anacionalni. Kod dosta razocaranih SDp-ovaca ce se vratiti osjecaj nacionalne pripadnosti a to znamo sta znaci.
Nacionalno nadrndani, koliko god bili razocarani, ce svoje razocaranje rjesavati u svojim nacionalnim torovima.
I to je to.
Ali to je upravo ono sto je trenutno najjaci koncept - NEKO SASVIM SUPROTAN LAGUMDZIJI.
Lagumdzijin efekat na politicku BH scenu je nemjerljiv: betoniro nacionalne stranke, unistio do kraja "cetvrtu opciju", ogolio politiku i politicki kurvaluk do maksimuma... što je sve dovelo do sazrijevanja narodne političke svijesti, narod vise nema iluzija da ce se novom strankom desiti cudo, ali isto tako je izgubio i osjecaj cvrste pripadnosti staroj stranci, sto, kratko receno, uzrokuje ovaj fenomen odlucivanja na temelju razocarenja sa prethodnim a ne na temelju nade u bolje novo.
I to je Komsicev glavni adut: on ne moze ni izbliza privuci toliko simpatizera koliko Lagumdzija moze otjerati.
A najvise otjeranih SDPovaca ce se skloniti ipak kod Komsica i to mahom ovi koji su beznadezno anacionalni. Kod dosta razocaranih SDp-ovaca ce se vratiti osjecaj nacionalne pripadnosti a to znamo sta znaci.
Nacionalno nadrndani, koliko god bili razocarani, ce svoje razocaranje rjesavati u svojim nacionalnim torovima.
I to je to.
- antimobbing
#811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Misija DF-a treba biti ‘’Socijaldemokrati se zalažu za zakonodavstvo kojem je cilj putem porezne i socijalne politike što je moguće više smanjiti nejednakost među građanima’’ ali pod uvjetom sa sasvim NOVIM MLADIM neiskvarenim ljudima, koji u startu moraju bjanko potpisati i dati DF-u na raspolaganje svoj mandat koji dobiju, tako da se mogu smijeniti u svakom momentu.
Pitanje je dali Željko ima dovoljno pronicljivosti da izabere prave ljude koji će biti pošteni, imati sasvim dovoljno INTELEKTUALNOG kapaciteta i menadžerskih sposobnosti da to sve organizuju?
Također, svi se trebamo upitati jeli Željko ušminkani Haris?
Pitanje je dali Željko ima dovoljno pronicljivosti da izabere prave ljude koji će biti pošteni, imati sasvim dovoljno INTELEKTUALNOG kapaciteta i menadžerskih sposobnosti da to sve organizuju?
Također, svi se trebamo upitati jeli Željko ušminkani Haris?
-
Golf 6 80 KS
#812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hariz bio jaka ličnost ???antimobbing wrote:
hariz je bio bezveznjaković koji je jedino palio raju o UNITARNOJ državi, koncept na kojem je popušio i sam alija s početka 90tih, tako da nikakav drugi ishod i haris i partija nisu mogli postići, kada je raji postalo jasno da je ta retorika obična šupljara koja veze sa realnošću nema, pa je završio na isti takav način...kao pušiona
da ne pričamo o banditima kojima se okružio, poput jednog Jate
- MuaDib
#813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Narodu je najbitnie ko ce se dobro svađati sa RS, a sve ostalo je nebitno.antimobbing wrote:Jednostavno, Harisa su našminkali i prodali narodu, isti oni ljudi protiv kojih se on ''kobajagi'' borio.ultima_palabra wrote:Napustio je jednu takvu kriminogenu partiju u kojoj je njemu bilo sasvim dobro. I to je uradio iz principijelnih razloga, a ne zato što nije bio izabran za predsjednika.
Mislim, sve je tako jednostavno i sve se dešava po istom obrascu ali opet ponavljam narod ništa ne vidi jer je idolopoklonički, površan i razvučene pameti ...
- vatrogasac
#814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To može i da zabrine o njenoj budućnosti ako se ljudi učlanjuju, a ne zna se još ni ko je u užem rukovodstvu ili program koji bi trebao bar zvučati da kreće sa realne tačke, a ne priče o reviziji privatizacije, resursa ili jeftine radne snage, obećavanja investitora... i sličnih ubleha koje su nam se do sada prodavale.Golf 6 80 KS wrote: za samo DAN, novih 2.000 članova
- antimobbing
#815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Preciznije, Harisa su ''našminkali'' i prodali kao ''jakog'' narodu razvučene pamti. Sa druge strane, daleko od toga da je Željko isti kao i Haris ali treba napraviti detaljnu analizu …Golf 6 80 KS wrote:hariz bio jaka ličnost ???antimobbing wrote:
hariz je bio bezveznjaković koji je jedino palio raju o UNITARNOJ državi, koncept na kojem je popušio i sam alija s početka 90tih, tako da nikakav drugi ishod i haris i partija nisu mogli postići, kada je raji postalo jasno da je ta retorika obična šupljara koja veze sa realnošću nema, pa je završio na isti takav način...kao pušiona
da ne pričamo o banditima kojima se okružio, poput jednog Jate
-
Golf 6 80 KS
#816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Laguzija je običan narcisoid kao i većina sdp-ovaca, koji imaju stari komunističko-boljševički mentalni sklop, bit će onako kako ja kažem ili nikako, koncept staljinista samo malo prilagođeno modernijem vremenu, gdje se baš neistomišljenici ne mogu bukvalno poslati na goli otok, a rado bi to oni, vjerovatno bi da je vrijeme udbe, Komšić završio na golom otokudustaban wrote:Kratak rezime:
dakle, ove ušminkane komunjare poput laguzije i co. je jednostavno pregazilo vrijeme, nisu bili sposobni da postanu savremen zapadne socijaldemokrate sa svojim boljševičko-staljinističkim mentalnim sklopom, koji bi gradio opet neki socijalizam gdje bi oni vodili glavnu riječ, a ne biznismeni i sama ekonomija
oni su dinosaur koji treba da izumre, i to će im se i desiti, već na narednim izborima
- antimobbing
#817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potpisujem!vatrogasac wrote:To može i da zabrine o njenoj budućnosti ako se ljudi učlanjuju, a ne zna se još ni ko je u užem rukovodstvu ili program koji bi trebao bar zvučati da kreće sa realne tačke, a ne priče o reviziji privatizacije, resursa ili jeftine radne snage, obećavanja investitora... i sličnih ubleha koje su nam se do sada prodavale.Golf 6 80 KS wrote: za samo DAN, novih 2.000 članova
- JThomas
#818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
najveće iskušenje za novu stranku će biti upravo povući granicu - ti možeš a ti ne možeš. nadam se za dobro svih nas da neće primati i kuntu i pantu "da nas bude više", a naročito kuntu i pantu iz postojećih stranaka...
- antimobbing
#819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako. Rješenje je da budu sasvim novi i mladi ljudi jer ako bude bar trideset posto ovih ''istreniranih (čitaj dobro uvezanih) tokom dvadeset godina'' potopit će DF kao Titanic na identičan način i sa istim MOBBING metodama, kao što su to uradili unutar svih Stranaka/Partija. Treba se samo nadati da Željko nije ''ušminkani Haris'' Velikog Vođe, mada ne mislim da jeste, ali eto kod nas Balkanaca sve opcije su u igri.JThomas wrote:najveće iskušenje za novu stranku će biti upravo povući granicu - ti možeš a ti ne možeš. nadam se za dobro svih nas da neće primati i kuntu i pantu "da nas bude više", a naročito kuntu i pantu iz postojećih stranaka...
- Paranoid
#820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ponavljam se jbg..ali moram...Mi BOLJEG od ŽK nemamo, ako neko misli da ima bolji nek se izjasni!antimobbing wrote: Preciznije, Harisa su ''našminkali'' i prodali kao ''jakog'' narodu razvučene pamti. Sa druge strane, daleko od toga da je Željko isti kao i Haris ali treba napraviti detaljnu analizu …
-
oridjidji
#821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-LIBERO- wrote:Ne bih bas rekao da se radi o blagom stanju, prije je ovo kod naseg naroda opsta depresija i apatija.madner wrote:Uvijek je samo jedan covjek koji mijenja sve.
Samo sto su ljudi kod nas u stanju blage depresije.
Ima tu dosta i do toga sto se namjerno i siri ta prica "..ma svi su oni isti, svi su lopovi".
Naravno, dobrim dijelom i jesu..ali svakako to ne opravdava stav koji tezi da narod "sam zakljuci" da mu nema pomoci.
Ljudi moraju shvatiti da stvari moraju uzeti u svoje ruke, a ne poput kurbana se prepustiti ovim dosadasnjim, kvazi politickim elitama.
Ja se duboko nadam da pojava ZK i DF ce biti inicijalna kapisla koja bi mogla u dosta pojedinaca, onako u njima samima, pokrenuti tu neku pozitivnu pricu, i razbiti apatiju. Da ce se, naravno kasnije, to kao jedna oveca lavinapokrenuti u masu.
Da istina je, nemamo sta izgubiti...kako god okrenes ne moze biti gori od ovih dosadasnjih. To je jednostavo nemoguce.
Pa da su svi lopovi, to opet ne mjenja cinjenicu da izmedju dva zla trebas birati uvijek manje zlo ...
A vjeruj mi moze biti gore i od ovoga i bice vrlo vjerovatno... Masa u BiH nije pokazala zrno dostojanstva da sebi zivot ucini boljim...
- dustaban
#822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vid'te nesta. Ima Zeljko Komsic aferima, itekako ima, morate shvatiti da je on ipak bivsi Lagumdzijin sljedbenik. Ja znam, brat bratu, jedno pet ambasadora koje je on uhljebio a koji su ziva bruka. Sjetite se onog naseg vrlog ambasadora u Japanu koji je kukavicki nabro iz Tokija kad je cunami sjebo nuklearku. To ti je Zeljkin izbor. Pa onaj mladjahni Barbaric kojemu je Komsic dao da mu haman prvi posao u zivotu bude - ambasador u UN-u!
I tako dalje...
Ali ima u Komsicu nesto sto ga ipak razlikuje. On zna i reterirati. Eto jes pao u iskusenje sa onim selverovim autima, ali ih je pod pritiskom javnosti i vratio. Imao je i ovih nekoliko humanitarnih poteza koje, kad su politicari u pitanju, morate uzeti sa rezervom ali yebiga i takvi potezi koliko god bili formalnost moraju se nagraditi.
Ono sto je zabrinjavajuce jeste sto ni Zeljko Komsic, bez obzira sto je rijec o Hrvatu omiljenom medju Bosnjacima, ne posjeduje integrativno svojstvo. Apsurdno zvuci, ali taj hrvat je u svom narodu manje omiljen od Edhema Bicakcica! Kako Srbi gledaju na nosioce zlatnih ljiljana ne treba ni spominjati.
Ali tu se ne moze nista uciniti. Takva osoba koja ce biti politicki jednako prihvatljiva svima u BiH se jos nije rodila. Anu Mirjanu Racanovic su zaista svi voljeli (i svi pozeljeli!) ali vidjeli bi smo sta bi bilo da je ta ljepotica osnovala stranku!
Kako god, nit imamo kakvog izbora, nit se dalje ovako moze.
Sto bi rekao dr. Arslanagic - prde Mahmut, nemere se dahnut!

I tako dalje...
Ali ima u Komsicu nesto sto ga ipak razlikuje. On zna i reterirati. Eto jes pao u iskusenje sa onim selverovim autima, ali ih je pod pritiskom javnosti i vratio. Imao je i ovih nekoliko humanitarnih poteza koje, kad su politicari u pitanju, morate uzeti sa rezervom ali yebiga i takvi potezi koliko god bili formalnost moraju se nagraditi.
Ono sto je zabrinjavajuce jeste sto ni Zeljko Komsic, bez obzira sto je rijec o Hrvatu omiljenom medju Bosnjacima, ne posjeduje integrativno svojstvo. Apsurdno zvuci, ali taj hrvat je u svom narodu manje omiljen od Edhema Bicakcica! Kako Srbi gledaju na nosioce zlatnih ljiljana ne treba ni spominjati.
Ali tu se ne moze nista uciniti. Takva osoba koja ce biti politicki jednako prihvatljiva svima u BiH se jos nije rodila. Anu Mirjanu Racanovic su zaista svi voljeli (i svi pozeljeli!) ali vidjeli bi smo sta bi bilo da je ta ljepotica osnovala stranku!
Kako god, nit imamo kakvog izbora, nit se dalje ovako moze.
Sto bi rekao dr. Arslanagic - prde Mahmut, nemere se dahnut!
- Shahab
#823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je suština i rješenje svih naših problema. Pogledajte primjer Goražda...tamo niko ne spominje načelnika opštine ili besmislene politikantske spletke beskorisnih partijskih aparatčika. U Goraždu imaju dvojicu jakih biznismena koji su kreirali malo privredno čudo. Organizirali su radno intenzivne biznise koji su integrisani u njemačku izvoznu supersilu, dakle pokrenuli su biznise koji su samoodrživi i generišu nova radna mjesta. To su bitni ljudi za jednu lokalnu zajednicu, poduzetnici koji stvaraju novu vrijednost i radna mjesta. U Goraždu gotovo da nema nezaposlenih, čak i uvoze radnu snagu iz okolnih mjesta u RS i iz Srbije... Dakle treba samo poredati sistem vrijednosti i maligni SDA-SDP komunizam će se urušiti samo od sebe.. To bi trebala biti Komšićeva uloga (i ljudi koji stoje iza njega) da uspostave sistem vrijednosti koji će pogodovati zdravim članovima društva i restaurišu moralne vrijednosti u politici, da protjeraju balkan iz naših života. Sve suprotno onome što su radili kriminogena SDA i njena sestra blizanka SDP. Pogotovo će biti velika greška bilo kakva koalicija DF sa SDA.Golf 6 80 KS wrote:Laguzija je običan narcisoid kao i većina sdp-ovaca, koji imaju stari komunističko-boljševički mentalni sklop, bit će onako kako ja kažem ili nikako, koncept staljinista samo malo prilagođeno modernijem vremenu, gdje se baš neistomišljenici ne mogu bukvalno poslati na goli otok, a rado bi to oni, vjerovatno bi da je vrijeme udbe, Komšić završio na golom otokudustaban wrote:Kratak rezime:
dakle, ove ušminkane komunjare poput laguzije i co. je jednostavno pregazilo vrijeme, nisu bili sposobni da postanu savremen zapadne socijaldemokrate sa svojim boljševičko-staljinističkim mentalnim sklopom, koji bi gradio opet neki socijalizam gdje bi oni vodili glavnu riječ, a ne biznismeni i sama ekonomija
oni su dinosaur koji treba da izumre, i to će im se i desiti, već na narednim izborima
- antimobbing
#824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imamo. To ste vi virtualni nickovi sa ovog foruma koji godinama prate i analiziraju BiH političku scenu. Samo se uvežite, materijalizirajte i pređite iz virtualnog u stvarni život kreiranja BiH političke scene. Umjesto što slijepo slijedite lažne idole.Paranoid wrote:Ponavljam se jbg..ali moram...Mi BOLJEG od ŽK nemamo, ako neko misli da ima bolji nek se izjasni!antimobbing wrote: Preciznije, Harisa su ''našminkali'' i prodali kao ''jakog'' narodu razvučene pamti. Sa druge strane, daleko od toga da je Željko isti kao i Haris ali treba napraviti detaljnu analizu …
- antimobbing
#825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Shahab wrote:To je suština i rješenje svih naših problema. Pogledajte primjer Goražda...tamo niko ne spominje načelnika opštine ili besmislene politikantske spletke beskorisnih partijskih aparatčika. U Goraždu imaju dvojicu jakih biznismena koji su kreirali malo privredno čudo. Organizirali su radno intenzivne biznise koji su integrisani u njemačku izvoznu supersilu, dakle pokrenuli su biznise koji su samoodrživi i generišu nova radna mjesta. To su bitni ljudi za jednu lokalnu zajednicu, poduzetnici koji stvaraju novu vrijednost i radna mjesta. U Goraždu gotovo da nema nezaposlenih, čak i uvoze radnu snagu iz okolnih mjesta u RS i iz Srbije... Dakle treba samo poredati sistem vrijednosti i maligni SDA-SDP komunizam će se urušiti samo od sebe.. To bi trebala biti Komšićeva uloga (i ljudi koji stoje iza njega) da uspostave sistem vrijednosti koji će pogodovati zdravim članovima društva i restaurišu moralne vrijednosti u politici, da protjeraju balkan iz naših života. Sve suprotno onome što su radili kriminogena SDA i njena sestra blizanka SDP. Pogotovo će biti velika greška bilo kakva koalicija DF sa SDA.Golf 6 80 KS wrote:Laguzija je običan narcisoid kao i većina sdp-ovaca, koji imaju stari komunističko-boljševički mentalni sklop, bit će onako kako ja kažem ili nikako, koncept staljinista samo malo prilagođeno modernijem vremenu, gdje se baš neistomišljenici ne mogu bukvalno poslati na goli otok, a rado bi to oni, vjerovatno bi da je vrijeme udbe, Komšić završio na golom otokudustaban wrote:Kratak rezime: