Gledati svog posla isto kao što ga gleda i PIKomega369 wrote:evo klasican primjer prevaranta:
http://www.pik.ba/profil/gitarra/
Siera se se fol prodaje mjesecima u extra stanju, za izlozbe, ljudi padaju na te fore dolaze i gledaju, jos ima istaknuta cijena (dakle nije nista skriveno) ali niko da uzme. zasto? znam ljude koji su iz sarajeva klepili u Tz i koji tvrde da auto nije ni blizu onoga sto ovaj jad pise. malo udaren, neke stvari ne rade i tako to, jos htjeli tamo da ga biju.. i naravno kad su to napisali frajer im hladno pobrisao postove i blokirao ih i ciao.. neku noc citam jos neko je isto napisao i taj je pobrisan i blokiran a ovaj nastavlja svoju politiku. naravno, pik je zadovoljan dok god on placa reklamiranje svog proizvoda i nikom nista. Fakat, sta uciniti protiv ovakvih?
Imam preko 20 likova na bloku, znam za svakog od njih šta radi, prijavljivao, prijavljivao....i ništa, pisao im više puta preko kontakt forme, ali oni gledaju ko plaća izdvajanje a ne ko želi raditi pošteno.
Ne brini, neće PIK još dugo ako ovako nastavi, ne mora se ugasiti ali neće sigurno biti ovako popularan jer ljudi su već izgubili povjerenje i sve manje šalju osim ako nisi baš provjeren. Meni je nekad na PIK-u bilo zanimljivo, ali sad sam totalno izgubio volju i živce da se jebem s onima što nude drva, sijeno, rakiju i ostalo što im smeta po kući.
Jedan sam od prvih korisnika, imao sam sreću da prođem bez negativnih iskustava, a što se tiče prodaje, imao sam slučajeva da mi se ljudi javljaju po preporuci ako se radilo o nekoj robi koje bude više komada, ali više ne....naredno šta budem prodavao, isključit ću poruke i samo ostaviti telefon pa kome treba on neka zove i to preporučujem svima.