Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
awaken

#801 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

omega369 wrote:evo klasican primjer prevaranta:

http://www.pik.ba/profil/gitarra/

Siera se se fol prodaje mjesecima u extra stanju, za izlozbe, ljudi padaju na te fore dolaze i gledaju, jos ima istaknuta cijena (dakle nije nista skriveno) ali niko da uzme. zasto? znam ljude koji su iz sarajeva klepili u Tz i koji tvrde da auto nije ni blizu onoga sto ovaj jad pise. malo udaren, neke stvari ne rade i tako to, jos htjeli tamo da ga biju.. i naravno kad su to napisali frajer im hladno pobrisao postove i blokirao ih i ciao.. neku noc citam jos neko je isto napisao i taj je pobrisan i blokiran a ovaj nastavlja svoju politiku. naravno, pik je zadovoljan dok god on placa reklamiranje svog proizvoda i nikom nista. Fakat, sta uciniti protiv ovakvih?
Gledati svog posla isto kao što ga gleda i PIK ;-)
Imam preko 20 likova na bloku, znam za svakog od njih šta radi, prijavljivao, prijavljivao....i ništa, pisao im više puta preko kontakt forme, ali oni gledaju ko plaća izdvajanje a ne ko želi raditi pošteno.

Ne brini, neće PIK još dugo ako ovako nastavi, ne mora se ugasiti ali neće sigurno biti ovako popularan jer ljudi su već izgubili povjerenje i sve manje šalju osim ako nisi baš provjeren. Meni je nekad na PIK-u bilo zanimljivo, ali sad sam totalno izgubio volju i živce da se jebem s onima što nude drva, sijeno, rakiju i ostalo što im smeta po kući.

Jedan sam od prvih korisnika, imao sam sreću da prođem bez negativnih iskustava, a što se tiče prodaje, imao sam slučajeva da mi se ljudi javljaju po preporuci ako se radilo o nekoj robi koje bude više komada, ali više ne....naredno šta budem prodavao, isključit ću poruke i samo ostaviti telefon pa kome treba on neka zove i to preporučujem svima.
Schlauf2

#802 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

awaken wrote:
Ne brini, neće PIK još dugo ako ovako nastavi, ne mora se ugasiti ali neće sigurno biti ovako popularan jer ljudi su već izgubili povjerenje i sve manje šalju osim ako nisi baš provjeren. Meni je nekad na PIK-u bilo zanimljivo, ali sad sam totalno izgubio volju i živce da se jebem s onima što nude drva, sijeno, rakiju i ostalo što im smeta po kući.

Jedan sam od prvih korisnika, imao sam sreću da prođem bez negativnih iskustava, a što se tiče prodaje, imao sam slučajeva da mi se ljudi javljaju po preporuci ako se radilo o nekoj robi koje bude više komada, ali više ne....naredno šta budem prodavao, isključit ću poruke i samo ostaviti telefon pa kome treba on neka zove i to preporučujem svima.
Potpis za boldirano.

Ja nisam htio da se bavim slanjem poštom zbog nesigurnosti (u svojstvu prodavača ali to sam uspješno riješio) a i zbog malog broja transakcija koji sam ranije imao, sad kad imam dosta transakcija stvari idu lakše. A najgore je kad neko pita sljedeće:

1. Može li zamjena (a lijepo već napisao i u naslovu oglasa i pod detaljno da ne može zamjena)
2. Sve u vezi cijene, najčešće: - Koja je zadnja cijena (ti stavio da je fiksna),
- koja je zadnja za keš (stavio bez zamjena, pa za šta će biti nego za keš, neće za sušene paprike)
- (tvoja cijena - x) km i da završimo odma (bez ''h'' , piše fiksno)
- pokušaja obaranja putem priča o ''socijali''
3. NAJGORE OD SVEGA je što se ne čita šta piše pod detaljno, pa pođu pitat pitanja na koja su već pod detaljno odgovorena. Na ovim prostorima svijet je generalno previše primitivan i neciviliziran za upotrebu ovakvih sajtova. Ovdje svijet misli da je Pik stočna pijaca. O ophođenju da ne pričam.

Što se tiče prevaranata, navodno evo još jednog (nisam vidio da je iko postavio):
http://www.pik.ba/artikal/4435607/honda ... prevarant/
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#803 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Je li se vama obracunavaju klikovi od reklama ? Imao sam na FB objavu i vidim da je artikal pregledan 300 puta s FB a ni jednog pik kredita :S
BlackCaviar

#804 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BlackCaviar »

un1ted wrote:Je li se vama obracunavaju klikovi od reklama ? Imao sam na FB objavu i vidim da je artikal pregledan 300 puta s FB a ni jednog pik kredita :S
Meni se jednom obračunalo kad sam objavio. Tad nakupio kredita, objavio još jednom i vidio da je dosta klikano, ali ništa nisam dobio.
van helsing

#805 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Schlauf2 wrote: A najgore je kad neko pita sljedeće:

1. Može li zamjena (a lijepo već napisao i u naslovu oglasa i pod detaljno da ne može zamjena)
2. Sve u vezi cijene, najčešće: - Koja je zadnja cijena (ti stavio da je fiksna),
- koja je zadnja za keš (stavio bez zamjena, pa za šta će biti nego za keš, neće za sušene paprike)
- (tvoja cijena - x) km i da završimo odma (bez ''h'' , piše fiksno)
- pokušaja obaranja putem priča o ''socijali''
3. NAJGORE OD SVEGA je što se ne čita šta piše pod detaljno, pa pođu pitat pitanja na koja su već pod detaljno odgovorena. Na ovim prostorima svijet je generalno previše primitivan i neciviliziran za upotrebu ovakvih sajtova. Ovdje svijet misli da je Pik stočna pijaca. O ophođenju da ne pričam.
Opet,meni licno to i ne smeta.
Jednostavno ne odgovaram na takve poruke.
Moji oglasi su detaljni i jasni.
Sve ponude procitam,na one ponude koje "odstupaju" od onoga sto sam naveo u oglasu ne odgovaram,rijetko ih brisem,jer tako imam evidenciju "ozbiljnih" kupaca.

Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
2001

#806 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 2001 »

un1ted wrote: Izvini ako sam bio ostar, ali se s ovakvim stvarima susrecem svkodnevno. Ulozim dosta truda i vremena, izadjem u susret i posaljem prije placanja i onda se pitam da li sam ja ok !?
Reci mi (ti kao kupac), ako ja imam dojmove sve pozitivne, od 2008 na piku, verifikovano sve moguce, i imam desetak dojmova na taj artikal koji ti hoces, kako mozes i dalje sumnjati u mene ? :) Opet ti ponavljam takvima koji su sumnjali ja izlazio u susret i sve obavio prije placanja i na kraju ja ispadnem najveci levat.
:shock:

:D
Lounge Act

#807 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

2001 wrote:
un1ted wrote: Izvini ako sam bio ostar, ali se s ovakvim stvarima susrecem svkodnevno. Ulozim dosta truda i vremena, izadjem u susret i posaljem prije placanja i onda se pitam da li sam ja ok !?
Reci mi (ti kao kupac), ako ja imam dojmove sve pozitivne, od 2008 na piku, verifikovano sve moguce, i imam desetak dojmova na taj artikal koji ti hoces, kako mozes i dalje sumnjati u mene ? :) Opet ti ponavljam takvima koji su sumnjali ja izlazio u susret i sve obavio prije placanja i na kraju ja ispadnem najveci levat.
:shock:

:D

i ja se prvo iznenadih kad ugledah godine pa onda pogledah svoj pik i pise reg od 4. mjeseca 2009., a znam da se neko vrijeme nisam htjela registrovati jer sam bila aktivna na marketu i na njeg navikla dok sad na market nikad ni ne udjem, pik mi je opet dosta bolji
admir.b

#808 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by admir.b »

Ja radim na piku kao i svi vi..Ovisni smo o piku tu nema price vise..Ali hvala Bogu dosad nisam problema ni sa jednom svojom posiljkom sirom gradova BiH.Sto se tice zamjena to radim samo licno.
A dojam imam od jednog korisnika vise puta zato sto radim i prodam te kupim od njega sve to.
Inace je li iko imao problema ovamo sa nasom rajom?IZ Bihaca,Cazina opcenito na USK mislim.Bas me zanima.... :D
dobojlija81

#809 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dobojlija81 »

admir.b wrote:Ja radim na piku kao i svi vi..Ovisni smo o piku tu nema price vise..Ali hvala Bogu dosad nisam problema ni sa jednom svojom posiljkom sirom gradova BiH.Sto se tice zamjena to radim samo licno.
A dojam imam od jednog korisnika vise puta zato sto radim i prodam te kupim od njega sve to.
Inace je li iko imao problema ovamo sa nasom rajom?IZ Bihaca,Cazina opcenito na USK mislim.Bas me zanima.... :D
imali smo problema 93.i 95. :D
del_boj

#810 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by del_boj »

Izbjegavati u širokom luku!

Code: Select all

http://www.pik.ba/profil/robert8/
BlackCaviar

#811 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BlackCaviar »

Ovako, da ispričam jaranovu priču od jučer.

Poslao on prije 16 dana eksterni hard disk (ima preko 300 prodaja, sve pozitivno). On ga je koristio mjesec dana i proda. Dogovorio se s likom, poslao mu pouzećem. Sve ok. Sutradan se čuje s čovjekom da ga pita je li sve ok, on potvrdi. Gotova priča, na prvi pogled.

Danas, 16. dan nakon prodaje, čovjek šalje poruku i kaže kako disk malo šteka i da ima problema. Jaranu nije jasno. Pita ga šta je, on kaže da je malo spor i da ga je skopčao na neki uređaj koji mu javlja neki problem. Ovaj njemu govori da je sve uredu bilo sa diskom dok je bio kod njega.
Čovjek kaže da disk prebacuje normalno ali ima neki problem (ne mogu se sjetiti sad tačno šta je u pitanju) i hoće da mu pošalje drugi za dan dva. Jaran gleda ono WTF :shock: :D

Još mu jednom napiše da nije do njega, da je bilo sve uredu dok ga je on koristio i da se ne razumije u te stvari pretjerano. Ovaj neće ni da čuje, samo novi nek pošalje. 16 dan nakon kupnje, hajd da je 2-3 dana, al' više od pola mjeseca.

Jaran odbije i kaže, izvini drug, nije do mene. Nakon toga dotični počinje da prijeti. Jaran kaže da to mogu riješiti na sudu ako hoće, na šta ovaj kaže "JA ĆU SUDITI" :D . To je to. Et'. Sad čekamo novi potez Mr. Hebeno Glupog :D
Last edited by BlackCaviar on 12/02/2013 03:03, edited 2 times in total.
Neradnik

#812 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Glupan pravi cuj nakon 16 dana mogu mu je uradit sta je htjeo :-)
Ma jada i cemera na piku tovar :mrgreen:
admir.b

#813 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by admir.b »

imali smo problema 93.i 95. :D[/quote]
:D sa ovim nasima sigurno niste... :thumbup:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#814 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by JOINT_1921 »

Ako neko moze provjeriti ko je ovaj lik iz Tuzle bio bih mu zahvalan, nikad nisam na piku imao problema, i on mi je prvi, a nadam se aBd i posljednji da me prevario. Dogovor je bio da autobusom posaljem, i da ce on uplatiti na karticu pare cim dobije i isproba, pa covjek pocne lagati da ne radi, pa kao on odnio da se popravi, pa dao isto para koja je i vrijednost robe, a nije imao niciju dozvolu da bilo sta popravlja, nije me pitao naravno, i sad kao nece da posalje ni da plati, kaze ko ce meni vratiti moje pare sto sam popravio... Mozes misliti koji bilde jbte... Nisu to neke pare, ali gade mi se takvi ljudi, koji moras ljudski šljam biti to je smijesno...

Evo broja telefona, pa ko vam iz Tuzle bude davao broj da se cujete, javite pa da ga skupa saletimo :lol: ...
061 343 634
Herr Flick

#815 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

Ovaj se izigro NFS i hoce da vrati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CaneBos

#816 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

JOINT_1921 wrote:Ako neko moze provjeriti ko je ovaj lik iz Tuzle bio bih mu zahvalan, nikad nisam na piku imao problema, i on mi je prvi, a nadam se aBd i posljednji da me prevario. Dogovor je bio da autobusom posaljem, i da ce on uplatiti na karticu pare cim dobije i isproba, pa covjek pocne lagati da ne radi, pa kao on odnio da se popravi, pa dao isto para koja je i vrijednost robe, a nije imao niciju dozvolu da bilo sta popravlja, nije me pitao naravno, i sad kao nece da posalje ni da plati, kaze ko ce meni vratiti moje pare sto sam popravio... Mozes misliti koji bilde jbte... Nisu to neke pare, ali gade mi se takvi ljudi, koji moras ljudski šljam biti to je smijesno...

Evo broja telefona, pa ko vam iz Tuzle bude davao broj da se cujete, javite pa da ga skupa saletimo :lol: ...
061 343 634
pa sine dragi gdje ces slati tako, jos da isproba pa da ti uplati :shock:
to ti je vazda pusiona..

Ja iz cijele nam drage imam primjera prevara, ali 90% posla bude korektno zavrseno. Tako nemojte previse stavljati negativni akcent na poslovanje na pik-u ako ste imali jednu, dvije neugodnosti, ne mozete na spram toga donositi sud, pogotovo ako ste odradili 50 do 100 transakcija samo.
Cinjenice jesu one sto je gore vec neko iznio da je narod nepismen, cak da malo grubo kazem poglup ili radije internet neopismenjen, da pored svih mogucih informacija na oglasu postavljaju sva ta pitanja na koje vec imaju odgovor na oglasu ili ta famozna: koja je zadnja za kesh? Jess fakat od toga nam se kosa digne na glavi :D :D ali Boze moj, ignore i delete takve poruke..
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#817 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Cuj onom se hard disk pokvario za 16 dana :lol: pa ljudi daju garanciju po 3,4 godine na hard disk...kako se njemu mogao razvaliti za 16 dana,jedino da ga je motkom udarao :lol: reci mu da nije do hard diska,nek reinstalira sistem i zdravo.
Hemera

#818 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hemera »

del_boj wrote:Izbjegavati u širokom luku!

Code: Select all

http://www.pik.ba/profil/robert8/

online bio prije 22 sedmice :-)
Neradnik

#819 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Regovo se ponovo garant lopinaš :lol:
zLatk0

#820 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zLatk0 »

admir.b wrote: A dojam imam od jednog korisnika vise puta zato sto radim i prodam te kupim od njega sve to.
Npr da hoću trgovati sa tobom, a imam minimalnu nedoumicu to bi me odbilo, jer samim time ti vise nisi povjerljiv...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#821 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Onda se mani pika i pravac u radnje :-)

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
e><pert

#822 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by e><pert »

JOINT_1921 wrote:Ako neko moze provjeriti ko je ovaj lik iz Tuzle bio bih mu zahvalan, nikad nisam na piku imao problema, i on mi je prvi, a nadam se aBd i posljednji da me prevario. Dogovor je bio da autobusom posaljem, i da ce on uplatiti na karticu pare cim dobije i isproba, pa covjek pocne lagati da ne radi, pa kao on odnio da se popravi, pa dao isto para koja je i vrijednost robe, a nije imao niciju dozvolu da bilo sta popravlja, nije me pitao naravno, i sad kao nece da posalje ni da plati, kaze ko ce meni vratiti moje pare sto sam popravio... Mozes misliti koji bilde jbte... Nisu to neke pare, ali gade mi se takvi ljudi, koji moras ljudski šljam biti to je smijesno...

061 343 634
Veci si ti debil nego on, cuj poslao bez love...

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
cules82

#823 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by cules82 »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#824 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

treba te (ako osjetite da su lopovi) što oće da im pošalješ prije nego plate levatit :D

poslo sam danas javi kad stigne a naravno ne pošalješ
jel stiglo
kad stigne javi
zašto ne javljaš jel stiglo
i tako :D
admir.b

#825 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by admir.b »

zLatk0 wrote:
admir.b wrote: A dojam imam od jednog korisnika vise puta zato sto radim i prodam te kupim od njega sve to.
Npr da hoću trgovati sa tobom, a imam minimalnu nedoumicu to bi me odbilo, jer samim time ti vise nisi povjerljiv...
Hahahha na osnovu cega ti zakljucis da ja nisam povjerljiv?!?
Za neke je bas radnja i ajd ti sebi kupi novo,pa ces biti bez nedoumica ali i malo lakseg novcanika :D
Post Reply