Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dr.medicine

#801 Re: Unicredit banka, all about

Post by Dr.medicine »

Malo negativnosti i o ovoj banci.
Odem u banku da mi izdaju karticu, i naglasim da mi dostava bude u drugoj poslovnici koja mi je bliža ( a u istu ne idem zbog ženske koja mi je jednom zabrljala tako zahtjev). Dodje PIN i ja u banku, kad tamo lik mi fino kaže kartica nije u ovoj poslovnici, vec u onoj u kojoj sam podnio zahtjev.
Tacno sam danas htio da joj pridjem stolu i da joj sve po spisku, jer mi ta poslovnica nikako nije nagodna kad sam s kolima i na kraju grada mi je skroz. Al da sebe ne bih nervirao nisam.

Naravno, pošto ne znam gdje se u toj banci izdaju kartice, priđem info šalteru. Ženska nesto gleda u papire, ni habera.Čekam čekam.....ništa ona. Doslo mi je da joj kažem tiho ovo je pljačka......al sto opet sebe nervirati.....pa umjesto dobar dan, odmah pitam gdje se preuzimaju kartice.A ona me pogleda onom ružnom facom, ko da sam joj jeb... mater.
Inace dama sa info šaltera kod Evrope hotela je mrskotina da te Bog sačuva
Astrix

#802 Re: Unicredit banka, all about

Post by Astrix »

Jesu li ti oni uopšte potvrdili da ćeš moći karticu dići u drugoj poslovnici? Znam kad sam ja vadio pa mjenjao karticu uvijek su mi govorili da karticu dižem gdje sam podnio zahtjev. To je vjerovatno po protokolu tako...
Dr.medicine

#803 Re: Unicredit banka, all about

Post by Dr.medicine »

Astrix wrote:Jesu li ti oni uopšte potvrdili da ćeš moći karticu dići u drugoj poslovnici? Znam kad sam ja vadio pa mjenjao karticu uvijek su mi govorili da karticu dižem gdje sam podnio zahtjev. To je vjerovatno po protokolu tako...
Za drugu karticu (prije 2 mjeseca) sam u istoj poslovnici predao, a preuzeo u ovoj koja mi je bliža. Čak me je tada pitala, da li zelim da promjeni u sistemu mjesto dostave kartice. A sjecam se i prije dvije godine kad sam predavao zahtjev za karticu u sasvim drugoj poslovnici, opet mi je kartica dosla u onu u koju sam i danas ocekivao.
I naravno, napomenuo sam da mi opet dodje kartica (sada kad sam predavao) u tu meni najbližu poslovnicu, al đaba.....
Al, svi mogu griješiti osim doktora :D
undefined007

#804 Re: Unicredit banka, all about

Post by undefined007 »

Je li imaju ovi u Unicreditu Visa electron karticu i šta mi za nju treba? Tekući račun ?! Koliko je održavanje mjesečno? Šta treba od dokumentacije?
Saka

#805 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

undefined007 wrote:Je li imaju ovi u Unicreditu Visa electron karticu i šta mi za nju treba? Tekući račun ?! Koliko je održavanje mjesečno? Šta treba od dokumentacije?
Odnedavno više nema za fizička lica, samo MasterCard: https://www.unicreditbank.ba/home/wps/w ... rd+kartica
iceman ze

#806 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Imao sam neku uplatu na salteru Turkish Z banke. Trazili mi maticni broj....na uplatnici su bili podaci prijatelja,a ja sam samo posredovao. Kada mi je dala primjerak izvjestaja o uplati stajali su svi moji puni podaci sa adresom. Inace imam samo racun otvoren u Unicredt banci. Da li banke razmjenjuju podatke klijenata ili stoje negdje u bankarskoj bazi?
_Reds_

#807 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Nije mi fakat jasno zasto neki govore da se ne moze na mastercard primati novac na paypal-u.

Ja imam Matercard, dolarsku, i bez problema sam primao novac za povrat na nju.

Eh sada KM-ovsku nemam, pa ne znam.
Saka

#808 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

_Reds_ wrote:Nije mi fakat jasno zasto neki govore da se ne moze na mastercard primati novac na paypal-u.

Ja imam Matercard, dolarsku, i bez problema sam primao novac za povrat na nju.

Eh sada KM-ovsku nemam, pa ne znam.
Povrat (refund) može ali primanje novca ne može, znači kad ti neko pošalje ili plati nešto može se povući samo na VISA.
Nek ti neko proba poslati novac na tvoj PayPal i ako nemaš dodanu i verifikovanu VISA karticu neće uopšte moći poslati.
Ovo se naravno odnosi na BiH.
vanjki

#809 Re: Unicredit banka, all about

Post by vanjki »

Sa Visa karticom sada za praznike u Hrvatskoj u Lidl nisam uspjeo platiti iako na racunu imam dovoljno sredstava.
Nakon povratka nazvao sam poslovnicu i nisu mi mogli objaniti zbog cega nije bilo moguce platiti.
Posto ne izdaju vise Visa kartice da nisu raskinuli ugovor i nije vise moguce placati u inozemstvu?
Capsicum

#810 Re: Unicredit banka, all about

Post by Capsicum »

vanjki wrote:Sa Visa karticom sada za praznike u Hrvatskoj u Lidl nisam uspjeo platiti iako na racunu imam dovoljno sredstava.
Nakon povratka nazvao sam poslovnicu i nisu mi mogli objaniti zbog cega nije bilo moguce platiti.
Posto ne izdaju vise Visa kartice da nisu raskinuli ugovor i nije vise moguce placati u inozemstvu?
Vrlo je moguce da se duplaju sve transakcije koje napravis u stranoj valuti. Imao sam slican problem jednom prilkom u inostranstvu. Unicredit ima problem u tom svom software-u zbog nekakvih kursnih razlika i jednostavno sistem ne moze automatski da poveze rezervaciju po nekoj transakciji i stvarni iznos kupovine. I onda umjesto da se rezervacija ukloni, ostaje i ona i stvarna transakcija, tj. duplo ti se skine s racuna. Mene su tako vozali s telefona na telefon danima dok nisam dosao do nekakve zene koja mi je objasnila ovo gore i rekla da oni povremeno rucno precekiraju takve stavke jer sistem to ne pohvata sam. Nazalost drugi put kad sam dosao u istu situaciju i nazvao taj broj, ispostavilo se da taj broj vise nije aktivan.

Uglavnom, pazljivo sa kupovinom Unicredit karticama u inostranstvu. Uvijek racunajte da imate bar duplo vise sredstava nego sto je iznos kupovine koju cete obaviti...
Saka

#811 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

vanjki wrote:Sa Visa karticom sada za praznike u Hrvatskoj u Lidl nisam uspjeo platiti iako na racunu imam dovoljno sredstava.
Ako je u pitanju VISA electron onda se to desilo vjerovatno zato što "electron" radi na specifičan način. Naime electron nije "prava" VISA već radi na principu da mora prvo uspostaviti kontakt s bankom da provjeri ima li sredstava pa onda odobri plaćanje. Zato sa electron ne možeš plaćati u avionu, ponegdje u vozu, autobusu. Moguće da tebi nije uspio uspostaviti vezu trenutno: serveri, praznici, you name it.

Ja sam to pokušavao našim bankarima objasniti, da postiji VISA takođe debitna koja nije electron već samo VISA, međutim oni za to nikad nisu čuli. Na zapadu electron daju samo studentima i socijalnim slučajevima, a u zadnje vrijeme ni njima. Svi imaju prave VISE.

E sad Unicredit upravo uvodi Master card debit koja nije Maestro (Master verzija VISE electron). Dakle sa njom ćeđ moći vršiti plaćanja i kad nema direktnog kontakta s bankom. To je naravno pohvalno jer izlazimo iz zone nepovjerenja, ali mana je što PayPal ne podržava Master za plaćanja. Prava stvar bi bila da su uveli i VISA debit (bez electron), takođe sa beskontaktnim plaćanjem, pa da čovjek može izabrati.
HB_BHF

#812 Re: Unicredit banka, all about

Post by HB_BHF »

Ovako, ukratko, veze nemam od ove kupovine karticama pa mi treba mala pomoć :D.
Imam devizni račun u UniCredit banci i Visa Electron karticu. Hoću da kupim TV u techno shopu (stanić trade) koji košta 1799 KM i imam opciju plaćanja na 12 mjesečnih rata. Mene interesuje da li je cijena rate 1799 / 12 ili imaju dodatni troškovi?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#813 Re: Unicredit banka, all about

Post by Truba »

e jbg... to bi ti trebao znati :D
pogledaj jel imaju na artiklu 2 cijene
ona manja je uvijek za keš... znači da su ti kamate uračunate kroz veću cijenu

u nekim firmama nema toga... a u drugim još popust dobiješ na intesinu karticu
Adi-g

#814 Re: Unicredit banka, all about

Post by Adi-g »

HB_BHF wrote:Ovako, ukratko, veze nemam od ove kupovine karticama pa mi treba mala pomoć :D.
Imam devizni račun u UniCredit banci i Visa Electron karticu. Hoću da kupim TV u techno shopu (stanić trade) koji košta 1799 KM i imam opciju plaćanja na 12 mjesečnih rata. Mene interesuje da li je cijena rate 1799 / 12 ili imaju dodatni troškovi?
Moras imati karticu koja ima opciju odgode placanja. To je obicno ona visa classic kartica. Mora prvo znati koji ti je max iznos koji mozes podici na rate. Ako sve to imas onda prilikom placanja samo kazes da hoces na rate i prodavac ce te pitati na koliko rata zelis i to je to, on provede kroz aparat i tv tvoj :)

Dodatnih troskova nemas
kakavdanakneiskustvu

#815 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

HB_BHF wrote:Ovako, ukratko, veze nemam od ove kupovine karticama pa mi treba mala pomoć :D.

visa electron karticom se ne moze placati na rate,visa classic karticom moze
Sodom1

#816 Re: Unicredit banka, all about

Post by Sodom1 »

Tolike pare dati na TV :run:
seoBIH

#817 Re: Unicredit banka, all about

Post by seoBIH »

Da li dodatnih troskova ima ili ne, saznaje u radnji. Dodatni trosak moze biti uvecanje cijene mjesecne rate, pa tako da i sam iznos bude veci.
Sodom1 wrote:Tolike pare dati na TV :run:
Bojim se da spamas i da tvoj odgovor nema smisla na ovoj temi. Svako radi šta hoće sa svojim životom.
Last edited by seoBIH on 11/01/2016 21:45, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#818 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

nije to nista kakvih sve cijena ima
Sodom1

#819 Re: Unicredit banka, all about

Post by Sodom1 »

seoBIH wrote:Da li dodatnih troskova ima ili ne, saznaje u radnji. Dodatni trosak moze biti uvecanje cijene mjesecne rate, pa tako da i sam iznos bude veci.
Bojim se da spamas i da tvoj odgovor nema smisla na ovoj temi. Svako radi šta hoće sa svojim životom.
Naravno,neka radi svako sta zeli.Ja Imam pravo da kazem svoje misljenje,TJ ja pokusavam da shvatim,Jos pogotovo na rate
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#820 Re: Unicredit banka, all about

Post by Truba »

ja sam kupio od 1100 na 6 rata a 100 dao odmah... tako da ne vidim problem
čini mi se 6 mjeseci po 166 je bilo ako se ne varam

a 2 kompa sam kupio tako da sam donosio mjesečno po 250 u radnju gdje sam imao kolegu
ferratilis

#821 Re: Unicredit banka, all about

Post by ferratilis »

Imam jedno laicko pitanje: da li mogu koristiti karticu tekuceg racuna (Visa Electron) za uplate za npr. premiju zdravstvenog osiguranja, da li onda ne placam proviziju? Hvala unaprijed
Mike Ross

#822 Re: Unicredit banka, all about

Post by Mike Ross »

ferratilis wrote:Imam jedno laicko pitanje: da li mogu koristiti karticu tekuceg racuna (Visa Electron) za uplate za npr. premiju zdravstvenog osiguranja, da li onda ne placam proviziju? Hvala unaprijed
Moze, placa se provizija ali manja nego da placas cash-om, danas sam uplacivao neku taksu (8 KM), i provizija je 3 KM ako se placa cash-om, a ovako sa racuna je 2 KM.
vanjki

#823 Re: Unicredit banka, all about

Post by vanjki »

Nova web stranica jeste dobra ali e-ba nisu nista poboljsali sto je po mome misljenju steta.
Ali najavili su neke promjene od 25.1 pa cemo vidjeti
_Reds_

#824 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

vanjki wrote:Nova web stranica jeste dobra ali e-ba nisu nista poboljsali sto je po mome misljenju steta.
Ali najavili su neke promjene od 25.1 pa cemo vidjeti
Koristi m-ba, aplikacija za mobilno bankarstvo im je super.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#825 Re: Unicredit banka, all about

Post by Leon16v »

Zdravo, interesuje me sta konkretno od dokumenata treba da bi dobio visa electron za internet bankarstvo ?
Lična se podrazumijeva, da li jos nešto treba ?
Post Reply