Inicijativa Prvi Mart
-
Revoltage
#801 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ja nisam ponosan na njih. Vratimo se temi.
-
stokton
#802 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ako je ovo tačno što pipi kaže za tu grupu što je uradila, normalno da je ponosan na njih i svaki normalan čovjek treba da bude ponosan.Revoltage wrote:Ja nisam ponosan na njih. Vratimo se temi.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#803 Re: Inicijativa Prvi Mart
Odbili ljudi da ubijaju civile Francuze, civile Jevreje, shvatili da su prevareni da treba da se bore i ginu za Hitlera i njegove ideje dok im kod kuće četnici poklaše najbliže.stokton wrote:Ako je ovo tačno što pipi kaže za tu grupu što je uradila, normalno da je ponosan na njih i svaki normalan čovjek treba da bude ponosan.Revoltage wrote:Ja nisam ponosan na njih. Vratimo se temi.
Oslobodili grad na tri dana, donijeli Francuzima slobodu,....Bravo!
GAZIJE IZ HANDŽAR DIVIZIJE.
Eh, sad što su Mitterand, gen. Morillon, gen. Žanvije i ostali Fr. oficiri mogli uraditi za Bošnjake za tri dana, treba im prebaciti lopticu i reći im da su im BOŠNJACI donijeli svjetlo slobode ( od 3 dana) u Francusku. A oni tako.
Kćerka Mitterandova se udala za muslimana (Udao se musliman i sada nakon što je crk'o od raka prostate Mitterand), šeta mu se zet po njegovim odajama.
Last edited by PipiDugaDevetka on 18/03/2013 22:21, edited 1 time in total.
- vee-jay
-
Revoltage
#805 Re: Inicijativa Prvi Mart
Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?PipiDugaDevetka wrote:Odbili ljudi da ubijaju civile Francuze, civile Jevreje, shvatili da su prevareni da treba da se bore i ginu za Hitlera i njegove ideje dok im kod kuće četnici poklaše najbliže.stokton wrote:Ako je ovo tačno što pipi kaže za tu grupu što je uradila, normalno da je ponosan na njih i svaki normalan čovjek treba da bude ponosan.Revoltage wrote:Ja nisam ponosan na njih. Vratimo se temi.
Oslobodili grad na tri dana, donijeli Francuzima slobodu,....Bravo!
GAZIJE IZ HANDŽAR DIVIZIJE.
Eh, sad što su Mitterand, gen. Morillon, gen. Žanvije i ostali Fr. oficiri mogli uraditi za Bošnjake za tri dana, treba im prebaciti lopticu i reći im da su im BOŠNJACI donijeli svjetlo slobode ( od 3 dana) u Francusku. A oni tako.
Kćerka Mitterandova se udala za muslimana (Udao se musliman i sada nakon što je crk'o od raka prostate Mitterand), šeta mu se zet po njegovim odajama.
Vrati se temi.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#806 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ne znam, eto reci mi ti - molim sa linkovima.Revoltage wrote:Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?
Vrati se temi.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=626060
-
Revoltage
#807 Re: Inicijativa Prvi Mart
Vrati se temi.PipiDugaDevetka wrote:Ne znam, eto reci mi ti - molim sa linkovima.Revoltage wrote:Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?
Vrati se temi.
- PipiDugaDevetka
#808 Re: Inicijativa Prvi Mart
NEĆU, po cijenu banovanja.Revoltage wrote:Vrati se temi.PipiDugaDevetka wrote:Ne znam, eto reci mi ti - molim sa linkovima.Revoltage wrote:Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?
Vrati se temi.
- vee-jay
#809 Re: Inicijativa Prvi Mart
osoba koja je "ponosna" na fasizam je zasluzila ban, ne samo na nekom internet forumu... ali eto kod nas ne...PipiDugaDevetka wrote:NEĆU, po cijenu banovanja.Revoltage wrote:Vrati se temi.PipiDugaDevetka wrote: quote="Revoltage"
Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?
Vrati se temi
/quote
Ne znam, eto reci mi ti - molim sa linkovima.
- PipiDugaDevetka
#810 Re: Inicijativa Prvi Mart
Izvolton, gore desno iznad ovog mog posta postoji crveni trokutić namijenjen za komunikaciju sa moderacijom.vee-jay wrote:
osoba koja je "ponosna" na fasizam je zasluzila ban, ne samo na nekom internet forumu... ali eto kod nas ne...
Nego šta, nego da sam ponosan na gazije Handžar SS divizije koji su životom svojim platili jedinstvenu evropsku pobunu na teritoriji tadašnje okupirane Evrope. Slobodu su bili donijeli Francuzima, rahat-slobodu, pa makar to bilo i za tri dana.
Šta su ti Evropljani/Francuzi uradili u Srebrenici dok je trajala ''osveta turcima za Bunu protiv dahija''?
-
udrch
#811 Re: Inicijativa Prvi Mart
ne razumijem zašto se vas nekoliko upalilo..
čovjek se ne ponosi handžar divizijom i njihovom kasnijom ulogom..
on se ponosi na ovih nekoliko desetina koji su digli pobunu..
a činjenica je da su to ljudi koji su tek regrutovani, prevareni, došli u francusku na obuku i prvi metak koji su ispalili bio je protiv svojih nalogodavaca..
uloga Moriona u Srebrenici je donekle amortizirana, ali njegova uloga u Cerskoj i Konjević polju pečetkom marta 1993. godine je bila presudna da ta enklava padne u ruke četnicima..
lično sam ga vidio nakon povratka iz Cerske tih dana..dočekan je kao spasilac da zaustavi ofanzivu i višemjesečno granatiranje civilnih ciljeva, a on je nakon povratka iz Cerske izjavio: "Cerska nije grad i nisam vidio potoke krvi"..
nakon toga je transporterima krenuo prema Bratuncu, ali je zaustavljen u mjestu Hrnčići od civila..nakon više sati pregovora njegov transporter je pušten u Bratunac na pregovore..nekoliko sati kasnije četnici su izvršili granatiranje tog područja gdje su bili blokirani transporteri..većina sudionika je uvjerena da je on to naredio..
nikad nije utvrđen broj poginulih i ranjenih, jer je čitavo područje palo par dana kasnije..
na mjestu gdje se zločin dogodio sam proša sutradan, snijeg je bio crven, a dijelovi tijela su bili svud okolo..
iako sam u toku rata vidio svašta, pa i masakr na igralištu u Srebrenici oko mjesec kasnije, pa i masakr u Tuzli u maju 1995. godine, to mi je bila jedna od najtežih scena u životu..
a činjenica je da su to ljudi koji su tek regrutovani, prevareni, došli u francusku na obuku i prvi metak koji su ispalili bio je protiv svojih nalogodavaca..
uloga Moriona u Srebrenici je donekle amortizirana, ali njegova uloga u Cerskoj i Konjević polju pečetkom marta 1993. godine je bila presudna da ta enklava padne u ruke četnicima..
lično sam ga vidio nakon povratka iz Cerske tih dana..dočekan je kao spasilac da zaustavi ofanzivu i višemjesečno granatiranje civilnih ciljeva, a on je nakon povratka iz Cerske izjavio: "Cerska nije grad i nisam vidio potoke krvi"..
nakon toga je transporterima krenuo prema Bratuncu, ali je zaustavljen u mjestu Hrnčići od civila..nakon više sati pregovora njegov transporter je pušten u Bratunac na pregovore..nekoliko sati kasnije četnici su izvršili granatiranje tog područja gdje su bili blokirani transporteri..većina sudionika je uvjerena da je on to naredio..
nikad nije utvrđen broj poginulih i ranjenih, jer je čitavo područje palo par dana kasnije..
na mjestu gdje se zločin dogodio sam proša sutradan, snijeg je bio crven, a dijelovi tijela su bili svud okolo..
iako sam u toku rata vidio svašta, pa i masakr na igralištu u Srebrenici oko mjesec kasnije, pa i masakr u Tuzli u maju 1995. godine, to mi je bila jedna od najtežih scena u životu..
-
stokton
#812 Re: Inicijativa Prvi Mart
E ovo mi bode oči i stvarno ne mogu preko ovoga preći. Kako ljudi mogu biti ispranih mozgova to nije humano. Sve je crno-bjelo, ovi su koljači, životinje, svakakvi, a čovijek ti priložio dokaze kakav su herojski čin napravili.Revoltage wrote:
Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?
Vrati se temi.
A ti fino priloži dokumente da vidimo koliko su poklali oni, akoliko druge strane u ratu, pa se onda malo zamisli.
Drugo opštepoznato je da je divizija nastala s ciljem odbrane od pokolja stanovništva, jer su samo na taj način mogli spriječit pokolje. Da se bogdo formirala 1941. ne bi Drina bila tako crvena.
Ne znam koliko ko od vas zna da su partizani 45 pobili sve muslimane koje su zatekli u Nevesinju, dva brata od mog dede su ubijena tada. ( Da dodam da mi je taj dedo bio u partizanima i čak dobio medalju za hrabrost, ali to nije spriječilo njegove "drugove" da mu braću pobiju).
Općepoznato je da su partizani ostavili Foču na milost i nemilost četnicima i to nakon što ih je lokalno stanovništvo dočekalo kao kraljeve. Ima tih primjra mali milion, ali neću da više dužim sa tim.
Znam da su tada bili u partizanima većinom Srbi koji su se i dalje u svojim glavama borili protiv Turaka, a ne protiv okupatora, ali to ne može amnestirat partizane i reći da oni to nisu učinili.
Ljudi svaka medalja ima dvije strane, nije sve bilo kako je prikazivano u partizanskim filmovima, ako ništa sad postoji internet i sve se vrlo lahko može saznati.
PS. pa ti opet traži ban ali to me neće spriječiti da gledam svojim očima i da težim istini
-
sanaman
#813 Re: Inicijativa Prvi Mart
iako je off, savjest mi nalaze da reagujem...1943 poloziti zakletvu führeru je fuj i dno dna, ma ko god to uradio...rat bjesni u evropi, prgoni, grobnice, itd. Koliko je partizana do tadfa bilo mrtvo? Igmanski mars, Kozara, sutjeska, neretva i onda se pristupa se u takvu jedinicu, fuj, fuj,i jos jednom fuj..nema hejrojstva u danom trenutku stati na stranu jaceg...a niste dobro iscitali tu pobunu, radilo se samo o malom dijelu jedinice (bataljon) koja brojala preko 20.000 i nakon svega su opet dosli u Bosnu i ratovali za führera i protiv partizana, manite te price branili...mogli su je i u partizanima braniti pa nisu nego su ratovali protiv partizana.
jezim se samo kada vidim uniforme, oznake, mrtvacka glava i te gluposti o onda se nadju ljudi koji pokusavaju to na ovaj ili onaj nacin opravdati.
jezim se samo kada vidim uniforme, oznake, mrtvacka glava i te gluposti o onda se nadju ljudi koji pokusavaju to na ovaj ili onaj nacin opravdati.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#814 Re: Inicijativa Prvi Mart
ne trujte temu bezveznim ideološkim raspravama...eno vam pdf. historija/povijest/istorija i imate tamo barem dvije teme o HD pa raspredajte
-
stokton
#815 Re: Inicijativa Prvi Mart
De to reci desetinama hiljada poklani muslimana po istočnij Bosni, Hercegovini i Krajni.sanaman wrote:iako je off, savjest mi nalaze da reagujem...1943 poloziti zakletvu führeru je fuj i dno dna, ma ko god to uradio...rat bjesni u evropi, prgoni, grobnice, itd. Koliko je partizana do tadfa bilo mrtvo? Igmanski mars, Kozara, sutjeska, neretva i onda se pristupa se u takvu jedinicu, fuj, fuj,i jos jednom fuj..nema hejrojstva u danom trenutku stati na stranu jaceg...a niste dobro iscitali tu pobunu, radilo se samo o malom dijelu jedinice (bataljon) koja brojala preko 20.000 i nakon svega su opet dosli u Bosnu i ratovali za führera i protiv partizana, manite te price branili...mogli su je i u partizanima braniti pa nisu nego su ratovali protiv partizana.
Šta su trebali da čekaju da i oni budu poklani, odvadi malo živ bio, kao što sam rekao nije sve crno-bijelo
-
sanaman
#816 Re: Inicijativa Prvi Mart
stokton wrote:De to reci desetinama hiljada poklani muslimana po istočnij Bosni, Hercegovini i Krajni.sanaman wrote:iako je off, savjest mi nalaze da reagujem...1943 poloziti zakletvu führeru je fuj i dno dna, ma ko god to uradio...rat bjesni u evropi, prgoni, grobnice, itd. Koliko je partizana do tadfa bilo mrtvo? Igmanski mars, Kozara, sutjeska, neretva i onda se pristupa se u takvu jedinicu, fuj, fuj,i jos jednom fuj..nema hejrojstva u danom trenutku stati na stranu jaceg...a niste dobro iscitali tu pobunu, radilo se samo o malom dijelu jedinice (bataljon) koja brojala preko 20.000 i nakon svega su opet dosli u Bosnu i ratovali za führera i protiv partizana, manite te price branili...mogli su je i u partizanima braniti pa nisu nego su ratovali protiv partizana.
Šta su trebali da čekaju da i oni budu poklani, odvadi malo živ bio, kao što sam rekao nije sve crno-bijelo
Ubijani si i drugi pa su isli u partizane. ubijani su mnogi pa su znali izabrati pravu stranu.
al dobro su rekli ima druga tema za ovo, nije ovdje mjesto.
-
stokton
#817 Re: Inicijativa Prvi Mart
Koju pravu stranu, jesi li ti svjestan šta pričaš, oni su imali dvije opcije ili da ih četalji nastave klat ili da osnuju diviziju pod vermahtom, samo neznalica može pričati o tome da su mogli otić u partizane.sanaman wrote:stokton wrote:De to reci desetinama hiljada poklani muslimana po istočnij Bosni, Hercegovini i Krajni.sanaman wrote:iako je off, savjest mi nalaze da reagujem...1943 poloziti zakletvu führeru je fuj i dno dna, ma ko god to uradio...rat bjesni u evropi, prgoni, grobnice, itd. Koliko je partizana do tadfa bilo mrtvo? Igmanski mars, Kozara, sutjeska, neretva i onda se pristupa se u takvu jedinicu, fuj, fuj,i jos jednom fuj..nema hejrojstva u danom trenutku stati na stranu jaceg...a niste dobro iscitali tu pobunu, radilo se samo o malom dijelu jedinice (bataljon) koja brojala preko 20.000 i nakon svega su opet dosli u Bosnu i ratovali za führera i protiv partizana, manite te price branili...mogli su je i u partizanima braniti pa nisu nego su ratovali protiv partizana.
Ubijani si i drugi pa su isli u partizane. ubijani su mnogi pa su znali izabrati pravu stranu.
al dobro su rekli ima druga tema za ovo, nije ovdje mjesto.
Vodi se malo logikom ako ništa drugo. Da su otišli u partizane onda bi i njemci počeli sa ubijenjem stanovništva, zajedno sa četaljima.
Ima fenomenalna knjiga od Vlade Dedijera, narodnog heroja koji je pred rat napisao sjajnu knjigu o genocidu nad muslimanima u wwII, ja mislim da je on prvi koji je progovorio o tome, jer vlast je zabranjivala da se uopšte govori o zločinima nad muslimanima, čak moj rahmetli dedo koji je bio u partizanima od prvog dana nije smio reć da su mu drugovi ubili golobradu braću samo zato što su bili muslimani.
Eto toliko o toj ispravnooj i nepogrešivoj vlasti koja ni mrava ne bi zgazizila, koja je bila puna povanpirenih četnika, što smo najbolje osjetili u proteklom ratu na svojoj koži.
-
faer
#818 Re: Inicijativa Prvi Mart
ova rasprava nema nikakve veze sa prvim martom. sigurno je da se necemo sloziti oko necega sto je bilo prije 70 i kusur godina i zato treba ovu temu treba prebaciti na drugo mjesto.stokton wrote:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#819 Re: Inicijativa Prvi Mart
molio bih moderaciju da pobriše ove nebulozne rasprave koej nemaju veze s temom
- PipiDugaDevetka
#820 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ima veze sa temom rasprava o Handžar diviziji. Ja sam ih pozvao da se priključe u septembru na klanjanje dženaze gazijama herojskim koji su donijeli slobodu u Francusku, doduše na tri dana u toku WWII u Villfanche-u, dakle,JoseMujica wrote:molio bih moderaciju da pobriše ove nebulozne rasprave koej nemaju veze s temomfaer wrote:ova rasprava nema nikakve veze sa prvim martom. sigurno je da se necemo sloziti oko necega sto je bilo prije 70 i kusur godina i zato treba ovu temu treba prebaciti na drugo mjesto.
''1 mart'' da klanja dženazu u septembru ove godine u Francuskoj. Organizovano.
I to je nešto u poređenju šta su Francuzi uradili na našoj slobodi tokom nedavnog rata.
-
faer
#821 Re: Inicijativa Prvi Mart
@pipi pratim tvoj postove i mislim da imas jako pozitivne namjere prema prvom martu. ono sto bih te zamolio jeste da prvi mart ogranicimo na ono sto je misija prvog marta. bojim se da cemo doci do toga da dio ljudi bude nezadovoljan svrstavanjem prvog marta na jednu od strana u debati o drugom svj. ratu. mislim da time necemo dobiti nista i jos jednom te molim da te debate vodis na mjestu na forumu gdje se raspravlja o slicnim stvarima.PipiDugaDevetka wrote:Ima veze sa temom rasprava o Handžar diviziji. Ja sam ih pozvao da se priključe u septembru na klanjanje dženaze gazijama herojskim koji su donijeli slobodu u Francusku, doduše na tri dana u toku WWII u Villfanche-u, dakle,JoseMujica wrote:molio bih moderaciju da pobriše ove nebulozne rasprave koej nemaju veze s temomfaer wrote:ova rasprava nema nikakve veze sa prvim martom. sigurno je da se necemo sloziti oko necega sto je bilo prije 70 i kusur godina i zato treba ovu temu treba prebaciti na drugo mjesto.
I to je nešto u poređenju šta su Francuzi uradili na našoj slobodi tokom nedavnog rata.
- vee-jay
#822 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ja sam ponosan na partizanski pokret, NOB, ZAVNOBIH i sve one ljude koji su se borili i zivote izgubili protiv fasistickih okupatora i domacih izdajnika. Hvala Bogu, moji su pobjedili a ovi tvoji izgubili. Tako da mi je u potpunosti svejedno sto ces ti biti ponosan na koljace i ubice. Oni me tangiraju onoliko koliko i ti. Nikako.PipiDugaDevetka wrote:Izvolton, gore desno iznad ovog mog posta postoji crveni trokutić namijenjen za komunikaciju sa moderacijom.vee-jay wrote:
osoba koja je "ponosna" na fasizam je zasluzila ban, ne samo na nekom internet forumu... ali eto kod nas ne...
Nego šta, nego da sam ponosan na gazije Handžar SS divizije koji su životom svojim platili jedinstvenu evropsku pobunu na teritoriji tadašnje okupirane Evrope. Slobodu su bili donijeli Francuzima, rahat-slobodu, pa makar to bilo i za tri dana.
Šta su ti Evropljani/Francuzi uradili u Srebrenici dok je trajala ''osveta turcima za Bunu protiv dahija''?
Jedino sto mi smeta je sto si svojim ponosom na crnokosuljase uspio da uprljas do sada cistu temu. Nek Dodik sutra posalje nekoga na forum i imaju naslov kako po federacijskim forumima oni iz prvog marta podrzavaju one koji su ih klali i u Jasenovac slali.
- vee-jay
#823 Re: Inicijativa Prvi Mart
onog dana kada te bilo koja osoba iz oficijelnog tima "prvog marta" poslusa, tog dana je ovaj pokret za mene umro.PipiDugaDevetka wrote:Ima veze sa temom rasprava o Handžar diviziji. Ja sam ih pozvao da se priključe u septembru na klanjanje dženaze gazijama herojskim koji su donijeli slobodu u Francusku, doduše na tri dana u toku WWII u Villfanche-u, dakle,JoseMujica wrote:molio bih moderaciju da pobriše ove nebulozne rasprave koej nemaju veze s temomfaer wrote:ova rasprava nema nikakve veze sa prvim martom. sigurno je da se necemo sloziti oko necega sto je bilo prije 70 i kusur godina i zato treba ovu temu treba prebaciti na drugo mjesto.
- PipiDugaDevetka
#824 Re: Inicijativa Prvi Mart
vee-jay wrote:Ja sam ponosan na partizanski pokret, NOB, ZAVNOBIH i sve one ljude koji su se borili i zivote izgubili protiv fasistickih okupatora i domacih izdajnika. Hvala Bogu, moji su pobjedili a ovi tvoji izgubili. Tako da mi je u potpunosti svejedno sto ces ti biti ponosan na koljace i ubice. Oni me tangiraju onoliko koliko i ti. Nikako.
Jedino sto mi smeta je sto si svojim ponosom na crnokosuljase uspio da uprljas do sada cistu temu. Nek Dodik sutra posalje nekoga na forum i imaju naslov kako po federacijskim forumima oni iz prvog marta podrzavaju one koji su ih klali i u Jasenovac slali.
Na njih sam ponosan. Srami se kada ove gazije što dadoše svoje živote za slobodu Francuske nazivš fašistima!udrch wrote:ne razumijem zašto se vas nekoliko upalilo..
- PipiDugaDevetka
#825 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ima do septembra 2013.g. još vremena, pa ćemo da vidimo da li ''Prvi mart'' osuđuje đuture SVE GAZIJE IZ HANDŽAR DIVIZIJE.vee-jay wrote:PipiDugaDevetka wrote: onog dana kada te bilo koja osoba iz oficijelnog tima "prvog marta" poslusa, tog dana je ovaj pokret za mene umro.