Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
Revoltage

#801 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Revoltage »

Ja nisam ponosan na njih. Vratimo se temi.
stokton

#802 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by stokton »

Revoltage wrote:Ja nisam ponosan na njih. Vratimo se temi.
Ako je ovo tačno što pipi kaže za tu grupu što je uradila, normalno da je ponosan na njih i svaki normalan čovjek treba da bude ponosan.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#803 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

stokton wrote:
Ako je ovo tačno što pipi kaže za tu grupu što je uradila, normalno da je ponosan na njih i svaki normalan čovjek treba da bude ponosan.
Odbili ljudi da ubijaju civile Francuze, civile Jevreje, shvatili da su prevareni da treba da se bore i ginu za Hitlera i njegove ideje dok im kod kuće četnici poklaše najbliže.

Oslobodili grad na tri dana, donijeli Francuzima slobodu,....Bravo!
GAZIJE IZ HANDŽAR DIVIZIJE.

Eh, sad što su Mitterand, gen. Morillon, gen. Žanvije i ostali Fr. oficiri mogli uraditi za Bošnjake za tri dana, treba im prebaciti lopticu i reći im da su im BOŠNJACI donijeli svjetlo slobode ( od 3 dana) u Francusku. A oni tako.

Kćerka Mitterandova se udala za muslimana (Udao se musliman i sada nakon što je crk'o od raka prostate Mitterand), šeta mu se zet po njegovim odajama.
Last edited by PipiDugaDevetka on 18/03/2013 22:21, edited 1 time in total.
vee-jay

#804 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by vee-jay »

Revoltage

#805 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Revoltage »

PipiDugaDevetka wrote:
stokton wrote:
Odbili ljudi da ubijaju civile Francuze, civile Jevreje, shvatili da su prevareni da treba da se bore i ginu za Hitlera i njegove ideje dok im kod kuće četnici poklaše najbliže.

Oslobodili grad na tri dana, donijeli Francuzima slobodu,....Bravo!
GAZIJE IZ HANDŽAR DIVIZIJE.

Eh, sad što su Mitterand, gen. Morillon, gen. Žanvije i ostali Fr. oficiri mogli uraditi za Bošnjake za tri dana, treba im prebaciti lopticu i reći im da su im BOŠNJACI donijeli svjetlo slobode ( od 3 dana) u Francusku. A oni tako.

Kćerka Mitterandova se udala za muslimana (Udao se musliman i sada nakon što je crk'o od raka prostate Mitterand), šeta mu se zet po njegovim odajama.
Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?

Vrati se temi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#806 Re: Inicijativa Prvi Mart

Revoltage wrote:Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?

Vrati se temi.
Ne znam, eto reci mi ti - molim sa linkovima.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=626060
Revoltage

#807 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Revoltage »

PipiDugaDevetka wrote:
Revoltage wrote:Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?

Vrati se temi.
Vrati se temi.
PipiDugaDevetka

#808 Re: Inicijativa Prvi Mart

Revoltage wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Vrati se temi.
Vrati se temi.
NEĆU, po cijenu banovanja.
vee-jay

#809 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by vee-jay »

PipiDugaDevetka wrote:
Revoltage wrote:
PipiDugaDevetka wrote: quote="Revoltage"
Hoćemo sad pričati i o tome koliko se muslimanki udalo za krscane? Kakve to sve veze ima? Znas ti koliko je ta handžar div. poklala ljudi?

Vrati se temi
/quote
Vrati se temi.
NEĆU, po cijenu banovanja.
osoba koja je "ponosna" na fasizam je zasluzila ban, ne samo na nekom internet forumu... ali eto kod nas ne...
PipiDugaDevetka

#810 Re: Inicijativa Prvi Mart

vee-jay wrote:

osoba koja je "ponosna" na fasizam je zasluzila ban, ne samo na nekom internet forumu... ali eto kod nas ne...
Izvolton, gore desno iznad ovog mog posta postoji crveni trokutić namijenjen za komunikaciju sa moderacijom.

Nego šta, nego da sam ponosan na gazije Handžar SS divizije koji su životom svojim platili jedinstvenu evropsku pobunu na teritoriji tadašnje okupirane Evrope. Slobodu su bili donijeli Francuzima, rahat-slobodu, pa makar to bilo i za tri dana.

Šta su ti Evropljani/Francuzi uradili u Srebrenici dok je trajala ''osveta turcima za Bunu protiv dahija''?
udrch

#811 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

ne razumijem zašto se vas nekoliko upalilo..
čovjek se ne ponosi handžar divizijom i njihovom kasnijom ulogom..
on se ponosi na ovih nekoliko desetina koji su digli pobunu..
a činjenica je da su to ljudi koji su tek regrutovani, prevareni, došli u francusku na obuku i prvi metak koji su ispalili bio je protiv svojih nalogodavaca..

uloga Moriona u Srebrenici je donekle amortizirana, ali njegova uloga u Cerskoj i Konjević polju pečetkom marta 1993. godine je bila presudna da ta enklava padne u ruke četnicima..
lično sam ga vidio nakon povratka iz Cerske tih dana..dočekan je kao spasilac da zaustavi ofanzivu i višemjesečno granatiranje civilnih ciljeva, a on je nakon povratka iz Cerske izjavio: "Cerska nije grad i nisam vidio potoke krvi"..
nakon toga je transporterima krenuo prema Bratuncu, ali je zaustavljen u mjestu Hrnčići od civila..nakon više sati pregovora njegov transporter je pušten u Bratunac na pregovore..nekoliko sati kasnije četnici su izvršili granatiranje tog područja gdje su bili blokirani transporteri..većina sudionika je uvjerena da je on to naredio..
nikad nije utvrđen broj poginulih i ranjenih, jer je čitavo područje palo par dana kasnije..
na mjestu gdje se zločin dogodio sam proša sutradan, snijeg je bio crven, a dijelovi tijela su bili svud okolo..
iako sam u toku rata vidio svašta, pa i masakr na igralištu u Srebrenici oko mjesec kasnije, pa i masakr u Tuzli u maju 1995. godine, to mi je bila jedna od najtežih scena u životu..
stokton

#812 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by stokton »

Revoltage wrote:

Vrati se temi.
E ovo mi bode oči i stvarno ne mogu preko ovoga preći. Kako ljudi mogu biti ispranih mozgova to nije humano. Sve je crno-bjelo, ovi su koljači, životinje, svakakvi, a čovijek ti priložio dokaze kakav su herojski čin napravili.
A ti fino priloži dokumente da vidimo koliko su poklali oni, akoliko druge strane u ratu, pa se onda malo zamisli.
Drugo opštepoznato je da je divizija nastala s ciljem odbrane od pokolja stanovništva, jer su samo na taj način mogli spriječit pokolje. Da se bogdo formirala 1941. ne bi Drina bila tako crvena.

Ne znam koliko ko od vas zna da su partizani 45 pobili sve muslimane koje su zatekli u Nevesinju, dva brata od mog dede su ubijena tada. ( Da dodam da mi je taj dedo bio u partizanima i čak dobio medalju za hrabrost, ali to nije spriječilo njegove "drugove" da mu braću pobiju).
Općepoznato je da su partizani ostavili Foču na milost i nemilost četnicima i to nakon što ih je lokalno stanovništvo dočekalo kao kraljeve. Ima tih primjra mali milion, ali neću da više dužim sa tim.
Znam da su tada bili u partizanima većinom Srbi koji su se i dalje u svojim glavama borili protiv Turaka, a ne protiv okupatora, ali to ne može amnestirat partizane i reći da oni to nisu učinili.

Ljudi svaka medalja ima dvije strane, nije sve bilo kako je prikazivano u partizanskim filmovima, ako ništa sad postoji internet i sve se vrlo lahko može saznati.

PS. pa ti opet traži ban ali to me neće spriječiti da gledam svojim očima i da težim istini
sanaman

#813 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by sanaman »

iako je off, savjest mi nalaze da reagujem...1943 poloziti zakletvu führeru je fuj i dno dna, ma ko god to uradio...rat bjesni u evropi, prgoni, grobnice, itd. Koliko je partizana do tadfa bilo mrtvo? Igmanski mars, Kozara, sutjeska, neretva i onda se pristupa se u takvu jedinicu, fuj, fuj,i jos jednom fuj..nema hejrojstva u danom trenutku stati na stranu jaceg...a niste dobro iscitali tu pobunu, radilo se samo o malom dijelu jedinice (bataljon) koja brojala preko 20.000 i nakon svega su opet dosli u Bosnu i ratovali za führera i protiv partizana, manite te price branili...mogli su je i u partizanima braniti pa nisu nego su ratovali protiv partizana.

jezim se samo kada vidim uniforme, oznake, mrtvacka glava i te gluposti o onda se nadju ljudi koji pokusavaju to na ovaj ili onaj nacin opravdati.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#814 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

ne trujte temu bezveznim ideološkim raspravama...eno vam pdf. historija/povijest/istorija i imate tamo barem dvije teme o HD pa raspredajte
stokton

#815 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by stokton »

sanaman wrote:iako je off, savjest mi nalaze da reagujem...1943 poloziti zakletvu führeru je fuj i dno dna, ma ko god to uradio...rat bjesni u evropi, prgoni, grobnice, itd. Koliko je partizana do tadfa bilo mrtvo? Igmanski mars, Kozara, sutjeska, neretva i onda se pristupa se u takvu jedinicu, fuj, fuj,i jos jednom fuj..nema hejrojstva u danom trenutku stati na stranu jaceg...a niste dobro iscitali tu pobunu, radilo se samo o malom dijelu jedinice (bataljon) koja brojala preko 20.000 i nakon svega su opet dosli u Bosnu i ratovali za führera i protiv partizana, manite te price branili...mogli su je i u partizanima braniti pa nisu nego su ratovali protiv partizana.

jezim se samo kada vidim uniforme, oznake, mrtvacka glava i te gluposti o onda se nadju ljudi koji pokusavaju to na ovaj ili onaj nacin opravdati.
De to reci desetinama hiljada poklani muslimana po istočnij Bosni, Hercegovini i Krajni.
Šta su trebali da čekaju da i oni budu poklani, odvadi malo živ bio, kao što sam rekao nije sve crno-bijelo
sanaman

#816 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by sanaman »

stokton wrote:
sanaman wrote:iako je off, savjest mi nalaze da reagujem...1943 poloziti zakletvu führeru je fuj i dno dna, ma ko god to uradio...rat bjesni u evropi, prgoni, grobnice, itd. Koliko je partizana do tadfa bilo mrtvo? Igmanski mars, Kozara, sutjeska, neretva i onda se pristupa se u takvu jedinicu, fuj, fuj,i jos jednom fuj..nema hejrojstva u danom trenutku stati na stranu jaceg...a niste dobro iscitali tu pobunu, radilo se samo o malom dijelu jedinice (bataljon) koja brojala preko 20.000 i nakon svega su opet dosli u Bosnu i ratovali za führera i protiv partizana, manite te price branili...mogli su je i u partizanima braniti pa nisu nego su ratovali protiv partizana.

De to reci desetinama hiljada poklani muslimana po istočnij Bosni, Hercegovini i Krajni.
Šta su trebali da čekaju da i oni budu poklani, odvadi malo živ bio, kao što sam rekao nije sve crno-bijelo

Ubijani si i drugi pa su isli u partizane. ubijani su mnogi pa su znali izabrati pravu stranu.

al dobro su rekli ima druga tema za ovo, nije ovdje mjesto.
stokton

#817 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by stokton »

sanaman wrote:
stokton wrote:

Ubijani si i drugi pa su isli u partizane. ubijani su mnogi pa su znali izabrati pravu stranu.

al dobro su rekli ima druga tema za ovo, nije ovdje mjesto.
Koju pravu stranu, jesi li ti svjestan šta pričaš, oni su imali dvije opcije ili da ih četalji nastave klat ili da osnuju diviziju pod vermahtom, samo neznalica može pričati o tome da su mogli otić u partizane.
Vodi se malo logikom ako ništa drugo. Da su otišli u partizane onda bi i njemci počeli sa ubijenjem stanovništva, zajedno sa četaljima.

Ima fenomenalna knjiga od Vlade Dedijera, narodnog heroja koji je pred rat napisao sjajnu knjigu o genocidu nad muslimanima u wwII, ja mislim da je on prvi koji je progovorio o tome, jer vlast je zabranjivala da se uopšte govori o zločinima nad muslimanima, čak moj rahmetli dedo koji je bio u partizanima od prvog dana nije smio reć da su mu drugovi ubili golobradu braću samo zato što su bili muslimani.
Eto toliko o toj ispravnooj i nepogrešivoj vlasti koja ni mrava ne bi zgazizila, koja je bila puna povanpirenih četnika, što smo najbolje osjetili u proteklom ratu na svojoj koži.
faer

#818 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by faer »

stokton wrote:
ova rasprava nema nikakve veze sa prvim martom. sigurno je da se necemo sloziti oko necega sto je bilo prije 70 i kusur godina i zato treba ovu temu treba prebaciti na drugo mjesto.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#819 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

molio bih moderaciju da pobriše ove nebulozne rasprave koej nemaju veze s temom
PipiDugaDevetka

#820 Re: Inicijativa Prvi Mart

JoseMujica wrote:
faer wrote:ova rasprava nema nikakve veze sa prvim martom. sigurno je da se necemo sloziti oko necega sto je bilo prije 70 i kusur godina i zato treba ovu temu treba prebaciti na drugo mjesto.
Ima veze sa temom rasprava o Handžar diviziji. Ja sam ih pozvao da se priključe u septembru na klanjanje dženaze gazijama herojskim koji su donijeli slobodu u Francusku, doduše na tri dana u toku WWII u Villfanche-u, dakle,
''1 mart'' da klanja dženazu u septembru ove godine u Francuskoj. Organizovano.

I to je nešto u poređenju šta su Francuzi uradili na našoj slobodi tokom nedavnog rata.
faer

#821 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by faer »

PipiDugaDevetka wrote:
JoseMujica wrote:
faer wrote:ova rasprava nema nikakve veze sa prvim martom. sigurno je da se necemo sloziti oko necega sto je bilo prije 70 i kusur godina i zato treba ovu temu treba prebaciti na drugo mjesto.
Ima veze sa temom rasprava o Handžar diviziji. Ja sam ih pozvao da se priključe u septembru na klanjanje dženaze gazijama herojskim koji su donijeli slobodu u Francusku, doduše na tri dana u toku WWII u Villfanche-u, dakle,

I to je nešto u poređenju šta su Francuzi uradili na našoj slobodi tokom nedavnog rata.
@pipi pratim tvoj postove i mislim da imas jako pozitivne namjere prema prvom martu. ono sto bih te zamolio jeste da prvi mart ogranicimo na ono sto je misija prvog marta. bojim se da cemo doci do toga da dio ljudi bude nezadovoljan svrstavanjem prvog marta na jednu od strana u debati o drugom svj. ratu. mislim da time necemo dobiti nista i jos jednom te molim da te debate vodis na mjestu na forumu gdje se raspravlja o slicnim stvarima.
vee-jay

#822 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by vee-jay »

PipiDugaDevetka wrote:
vee-jay wrote:

Izvolton, gore desno iznad ovog mog posta postoji crveni trokutić namijenjen za komunikaciju sa moderacijom.

Nego šta, nego da sam ponosan na gazije Handžar SS divizije koji su životom svojim platili jedinstvenu evropsku pobunu na teritoriji tadašnje okupirane Evrope. Slobodu su bili donijeli Francuzima, rahat-slobodu, pa makar to bilo i za tri dana.

Šta su ti Evropljani/Francuzi uradili u Srebrenici dok je trajala ''osveta turcima za Bunu protiv dahija''?
Ja sam ponosan na partizanski pokret, NOB, ZAVNOBIH i sve one ljude koji su se borili i zivote izgubili protiv fasistickih okupatora i domacih izdajnika. Hvala Bogu, moji su pobjedili a ovi tvoji izgubili. Tako da mi je u potpunosti svejedno sto ces ti biti ponosan na koljace i ubice. Oni me tangiraju onoliko koliko i ti. Nikako.

Jedino sto mi smeta je sto si svojim ponosom na crnokosuljase uspio da uprljas do sada cistu temu. Nek Dodik sutra posalje nekoga na forum i imaju naslov kako po federacijskim forumima oni iz prvog marta podrzavaju one koji su ih klali i u Jasenovac slali.
vee-jay

#823 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by vee-jay »

PipiDugaDevetka wrote:
JoseMujica wrote:

onog dana kada te bilo koja osoba iz oficijelnog tima "prvog marta" poslusa, tog dana je ovaj pokret za mene umro.
PipiDugaDevetka

#824 Re: Inicijativa Prvi Mart

vee-jay wrote:Ja sam ponosan na partizanski pokret, NOB, ZAVNOBIH i sve one ljude koji su se borili i zivote izgubili protiv fasistickih okupatora i domacih izdajnika. Hvala Bogu, moji su pobjedili a ovi tvoji izgubili. Tako da mi je u potpunosti svejedno sto ces ti biti ponosan na koljace i ubice. Oni me tangiraju onoliko koliko i ti. Nikako.

Jedino sto mi smeta je sto si svojim ponosom na crnokosuljase uspio da uprljas do sada cistu temu. Nek Dodik sutra posalje nekoga na forum i imaju naslov kako po federacijskim forumima oni iz prvog marta podrzavaju one koji su ih klali i u Jasenovac slali.
udrch wrote:ne razumijem zašto se vas nekoliko upalilo..
čovjek se ne ponosi handžar divizijom i njihovom kasnijom ulogom..
on se ponosi na ovih nekoliko desetina koji su digli pobunu..
a činjenica je da su to ljudi koji su tek regrutovani, prevareni, došli u francusku na obuku i prvi metak koji su ispalili bio je protiv svojih nalogodavaca..
Na njih sam ponosan. Srami se kada ove gazije što dadoše svoje živote za slobodu Francuske nazivš fašistima!
PipiDugaDevetka

#825 Re: Inicijativa Prvi Mart

vee-jay wrote:
PipiDugaDevetka wrote: onog dana kada te bilo koja osoba iz oficijelnog tima "prvog marta" poslusa, tog dana je ovaj pokret za mene umro.
Ima do septembra 2013.g. još vremena, pa ćemo da vidimo da li ''Prvi mart'' osuđuje đuture SVE GAZIJE IZ HANDŽAR DIVIZIJE.
Post Reply