Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrastov žižak

#801 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi dragi, nemate šta kome lično zamjerati. Sa tri dobra i jednim sjajnim košarkašem se ne dobija danas više niko. Tek kad u ovu reprezentaciju dođu Buza, Vrabac, Nurkić, Glogovac, Polutak, Aleksić, Đedović, Galić i momci koji su se izgradili u mlađim kategorijama, ima nade da ćemo, uz iskustvo Đedovića Sr. i Teletovića, uspjeti negdje, nešto, nekako.

Dotad, Edin Bavčić će da prošetava fluroscentne patikice, a Mašić pokušava pronaći koš.
tačno tako. naravno, ako pobrojani ne protraće talenat, svojom ili tuđom krivicom.
Last edited by hrastov žižak on 04/09/2013 17:18, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#802 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:
Joooj, kako mi ide na živce naše jebeno pretjerivanje i prelasci iz krajnosti u krajnost :-) :-)

Košarku ne pratim jer smatram da je organizacijiski presmješan sport... Ljudima iz FIBA-e bih zabranio da se bavim ičim kompleksnijim od poljoprivrede... Međutim, zbog reprezentacije uglavnom pratim ova prvenstva... I koliko vidim, Latvija je manje-više redovna na njima... A složićeš se da Lihtenštajn i nije baš tako redovan na fudbalskim prvenstvima :oops: Dakle, moj neki generalni zaključak je da Latvija predstavlja blago iznadprosječnu selekciju u evropskim okvirima... Slično kao i mi... Dakle, naš rang... Uostalom, mlatnuli su nas u kvalifikacijama...
Stvar je vrlo jasna. Na Eurobasket se ne kvalifikuju samo reprezentacije čiji igrači još uvijek savladavaju dvokorak tipa Rumunija, Island, Albanija, i ne može se porediti neko ko se kvalifikuje na EP u fudbalu i u košarci.
Asamoah Gyan

#803 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Asamoah Gyan »

cyprus wrote:
Joooj, kako mi ide na živce naše jebeno pretjerivanje i prelasci iz krajnosti u krajnost :-) :-)

Košarku ne pratim jer smatram da je organizaciijski presmješan sport... Ljudima iz FIBA-e bih zabranio da se bavim ičim kompleksnijim od poljoprivrede... Međutim, zbog reprezentacije uglavnom pratim ova prvenstva... I koliko vidim, Latvija je manje-više redovna na njima... A složićeš se da Lihtenštajn i nije baš tako redovan na fudbalskim prvenstvima :oops: Dakle, moj neki generalni zaključak je da Latvija predstavlja blago iznadprosječnu selekciju u evropskim okvirima... Slično kao i mi... Dakle, naš rang... Uostalom, mlatnuli su nas u kvalifikacijama...

PS I otkud to da tonemo? Gdje smo to bili pa tonemo?
mojne ti više išta o košarci boga ti
hrastov žižak

#804 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

cyprus wrote:
Košarku ne pratim jer smatram da je organizaciijski presmješan sport...
presmješan komentar. čuj košarka organizacijski presmješan sport :-)
Mr. Brightside

#805 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

hrastov žižak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi dragi, nemate šta kome lično zamjerati. Sa tri dobra i jednim sjajnim košarkašem se ne dobija danas više niko. Tek kad u ovu reprezentaciju dođu Buza, Vrabac, Nurkić, Glogovac, Polutak, Aleksić, Đedović, Galić i momci koji su se izgradili u mlađim kategorijama, ima nade da ćemo, uz iskustvo Đedovića Sr. i Teletovića, uspjeti negdje, nešto, nekako.

Dotad, Edin Bavčić će da prošetava fluroscentne patikice, a Mašić pokušava pronaći koš.
tačno tako. naravno, ako pobrojani ne protrače talenat, svojom ili tuđom krivicom.
nek uče na Đedović-vom primjeru, kad si svjetski talent i onda te prodaju prije nego što te nauče pravilno šutirati.. :sad:
Šveđanin

#806 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Šveđanin »

Finci uzeli Tursku. :oops: :D
cyprus

#807 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:
cyprus wrote:

Košarku ne pratim jer smatram da je organizacijiski presmješan sport... Ljudima iz FIBA-e bih zabranio da se bavim ičim kompleksnijim od poljoprivrede... Međutim, zbog reprezentacije uglavnom pratim ova prvenstva... I koliko vidim, Latvija je manje-više redovna na njima... A složićeš se da Lihtenštajn i nije baš tako redovan na fudbalskim prvenstvima :oops: Dakle, moj neki generalni zaključak je da Latvija predstavlja blago iznadprosječnu selekciju u evropskim okvirima... Slično kao i mi... Dakle, naš rang... Uostalom, mlatnuli su nas u kvalifikacijama...
Stvar je vrlo jasna. Na Eurobasket se ne kvalifikuju samo reprezentacije čiji igrači još uvijek savladavaju dvokorak tipa Rumunija, Island, Albanija, i ne može se porediti neko ko se kvalifikuje na EP u fudbalu i u košarci.
Ma ja :oops: Sve ispod nas je bezdan :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#808 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by -LIBERO- »

Šveđanin wrote:Finci uzeli Tursku. :oops: :D

A mogu misliti koju su sutersku seriju imali, garant neko ludilo opste. :D
p206

#809 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by p206 »

očekivao sam nešto ovako, al nisam palamudio prije prvenstva, neću ni sad... mi nemamo kvalitetne igrače i to je to
It_is_a_Leclerc

#810 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Zeko rek'o...

"Bila je ovo teška utakmica, oni su pogađali neke teške šuteve. Svaki put kad bi smo se približili, oni bi pogađali važne šuteve. U prvom poluvremenu nismo igrali odbranu, a u drugom je već bilo kasno da se vratimo u igru .Prvo poluvrijeme je odlučilo utakmicu. Počeli smo jako loše, nismo igrali odbranu, pokušali smo da se vratimo u nastavku, ali su oni pogađali šuteve", rekao je Wright, koji sutra protiv Srbije očekuje bolju igru u odbrani.

"Nadam se da ćemo sutra početi igrati bolju odbranu. Znamo da će biti teška utakmica, moramo naći energiju za utakmicu"; dodao je Wright.
Kako brže ostali bez energije, zemljo indijska, a mjesec i po' dana se pripremaše ?!
hrastov žižak

#811 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

@libero
ili je turski napad kosmička šega, pa fincima dali 55 :D
Last edited by hrastov žižak on 04/09/2013 17:21, edited 1 time in total.
jasko_ba

#812 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by jasko_ba »

Makedonija - Crna Gora za pola sata, FTV naravno prenosi Hrvatsku
Rusija - Italija u 9, FTV naravno Srbija ide
Vjerovatno ce tako i do kraja, samo njihove utakmice :lol: :oops:
Peryton_

#813 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Peryton_ »

Kako Turska odigra ovako loše, nije mi jasno.
Omer ASik i Ersan Ilyasova kombinovano 7 koseva :D
hrastov žižak

#814 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

jasko_ba wrote:Makedonija - Crna Gora za pola sata, FTV naravno prenosi Hrvatsku
na stranu politikarije, ali zar nije srbija-litva zanimljivija tekma, pogotovo jer su iz naše grupe :-? italija prosjek, a ni rusija ove godine nije nešto atraktivna.
cyprus

#815 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cyprus »

hrastov žižak wrote:
cyprus wrote:
Gledaj ovo:

http://www.index.hr/sport/clanak/ovo-su ... 98155.aspx

I to je sasvim normalna praksa u košarci... Zamisli da odlazak na fudbalsko prvenstvo hladno otkažu Messi, Ronaldo, Ribery, Neymar, Xavi, Ozil, Robben i sl. zbog toga što im je prečija karijera u klubu...

Zatim onaj cirkus sa prošlog EP... Odigrale se kvalifikacije za 16 mjesta na prvenstvu, da bi nakon što su se iste završile donijela odluka da se broj selekcija na prvenstvu proširi na 24 :-) :-)

Poglupa činjenica da skoro svaka selekcija ima jednog ili nekoliko amerikanaca u timu...

I da ne spominjem apsurdni način na koji se popunjavaju mjesta u Euroligi... Naravno, ukusi se razlikuju, ali što se tiče mene, ovo je nepratljiv sport...
Last edited by cyprus on 04/09/2013 17:31, edited 1 time in total.
jasko_ba

#816 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by jasko_ba »

hrastov žižak wrote:
jasko_ba wrote:Makedonija - Crna Gora za pola sata, FTV naravno prenosi Hrvatsku
na stranu politikarije, ali zar nije srbija-litva zanimljivija tekma, pogotovo jer su iz naše grupe :-? italija prosjek, a ni rusija ove godine nije nešto atraktivna.
Ma svejedno, da igraju Srbija - Belgija, a ovamo Spanija - Francuska, zna se sta bi islo na programu. Smijesno postalo
PlayItCoolowski

#817 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by PlayItCoolowski »

Kakvi ste vi strucnjaci, pa to je nevidjeno. Ako niste culi za ovu repku, onda ne valja.
Letonija je sada odlicna selekcija, ali ce da bude jos bolja.
Igrali su finale EP-a za mlade (do 20 godina!) protiv Italije. Bolji od Spanije, Grcke, Francuske, Litvanije... BIH je igrala drugu diviziju.
Na EP-u do 18 godina, igrali su polufinale. BIH 13.!
Do 16. godina, 13., a BIH je igrala drugu diviziju.

Ne zaboravite ni da je Letonija prvi osvajac Evropskog prvenstva (1935) a za 39. su imali i finale. 2001. su igrali cetvrtfinale u Turskoj. BIH je tek 95. bila 8.

Sa stavom, svako moze da ucestvuje, nije interesantno ni pratiti.
Ali sve ekipe imaju sansu da prodju (i dalje!) i bice zanimljivo pratiti sve ovo do kraja.
hrastov žižak

#818 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

ama bolan kipruse, hoću ti kazat da je bedasto svodit košarku na tu kvazi-organizaciju. postoji i jedna nba liga, naprimjer. i kad gledam utakmicu španija-rusija, boli me tukidit što fibu čine leziljebovići. ok, usrali su kvalitet europskih zbog prečestog održavanja ali nećemo sad krivit ovaj sveti sport što je fiba u kurcu.
tataćusak

#819 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by tataćusak »

cyprus wrote:
hrastov žižak wrote:
cyprus wrote:
Gledaj ovo:

http://www.index.hr/sport/clanak/ovo-su ... 98155.aspx

I to je sasvim normalna praksa u košarci... Zamisli da odlazak na fudbalsko prvenstvo hladno otkažu Messi, Ronaldo, Ribery, Neymar, Xavi, Ozil, Robben i sl. zbog toga što im je prečija karijera u klubu...

Zatim onaj cirkus sa prošlog EP... Odigrale se kvalifikacije za 16 mjesta na prvenstvu, da bi nakon što su se iste završile donijela odluka da se broj selekcija na prvenstvu proširi na 24 :-) :-)

Poglupa činjenica da skoro svaka selekcija ima jednog ili nekoliko amerikanaca u timu...

I da ne spominjem apsurdni način na koji se popunjavaju mjesta u Euroligi... Naravno, ukusi se razlikuju, ali što se tiče mene, ovo je nepratljiv sport...
Moj Cypruse, svaka čast na postu. Dobro se sjeti svega. Ove organizacije u Europi prave cirkus od košarke i od prvenstava a i od euro lige. Sve dok nema najboljih, prvenstva će biti poluzanimljiva.
limeni

#820 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by limeni »

jasko_ba wrote:Mi smo najdepresivniji narod na svijetu. Dovoljno je vidjeti po facebook stranicama klixa, sportsport i ostalih portala. Jadno i gadljivo istovremeno
:thumbup:

sto je najbolje, sutra kada pobjedimo srbiju ce svi skakati i proglasiti ovaj tim favoritom za turnir :D
It_is_a_Leclerc

#821 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Prema Petroviću glavni uzrok poraza je loša igra u odbrani, posebno loše branjenje pick 'n' roll igre.

"Na kraju utakmice svi možemo zaključiti zašto je Latvija dobila utakmicu. Igrali su sa mnogo energije. Mi smo igrali dosta lošu odbranu na pick 'n' rollu gdje su oni postizali dosta laganih poena. Uzimali smo nekoliko prebrzih šuteva i puštali smo ih da lagano završavaju akcije", istakao je Petrović.

"Imali smo nekoliko prilika u nastavku da se vratimo u utakmicu, ali smo potrošili dosta energije. Nismo igrali hladne glave i to nas je večeras koštalo. Latvija je zasluženo pobijedila, čestitam ih. Moramo analizirati našu igru. Stipanović je kontorilisao našu pick 'n' roll igru, ali nažalost on neće biti tu u naredne 2-3 utakmice. To je igrač koji perfektno igra odbranu pika. Nedostajao nam je važan dio tima, a danas je Latvija iskoristila taj segment igre", rekao je Petrović.
Dakle, fijasko i sutra :(
smijesni_ste

#822 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by smijesni_ste »

Pa zato što se igra svake dvije godine ima puno otkaza....i prevelika je razlika u kvaliteti između američke i evropske košarke da bi glavni fokus u košarci bio na ovakvim prvenstvima..

Isto kao što ne možeš porediti evropsko prvenstvo u fudbalu i afrički kup nacija...ali slažem se da mnoge stvari ne funkcionišu kako treba u Evropi...
jasko_ba

#823 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by jasko_ba »

Ma u kojem god sportu se neko takmicenje igra svake 2 godine je glupost velika. Za one selekcije 18 godina i mladje to i nekako moze proci, al za sve seniorske treba ukinuti i jednostavno nastimati svake 4 godine. Tu mi je rukomet najgori :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#824 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Velkoski »

Ma ja se donekle slažem se Kiprom, ja recimo pratim samo NBA i Euroligu, ovo ostalo mi je presmiješno.
MOSALJOZE

#825 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by MOSALJOZE »

Locked