POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
Romanista_sA
#801 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kakva su iskustva nakon prvog dana obuke, jesu i vas slomili nepotrebnim pojmovima???
-
DON_eARL
#802 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma ništa strašno. Čak nije ni zamorno bilo sjediti do 17h, bar meni.
Toplog obroka neće biti, uplatiće nam po 5KM za svaki dan obuke na račun. Brojeve računa dostaviti tek kada se uradi test i kada se saznaju rezultati. Malo komplikuju sa tim računima, ali dobro.
Toplog obroka neće biti, uplatiće nam po 5KM za svaki dan obuke na račun. Brojeve računa dostaviti tek kada se uradi test i kada se saznaju rezultati. Malo komplikuju sa tim računima, ali dobro.
- gnjev
#803 Re: POsao-Popis stanovnistva
DON_eARL wrote:Ma ništa strašno. Čak nije ni zamorno bilo sjediti do 17h, bar meni.
Pa to ti je topli obrok za pet dana obuke. A za popisivanje ce biti neki lanc paketi. Instruktori veze nemaju
- gnjev
#804 Re: POsao-Popis stanovnistva
I kako nije zamorno Allaha ti pricaju ti ljudi nesto sto ni oni sami ne znaju. Jebo lud zbunjenog .
- perfect_guy
#805 Re: POsao-Popis stanovnistva
najbolja scena u mojoj grupi danas, pričaju šta je porodica šta je domaćinstvo i uzmu Fazlinoviće za primjer. Uzimaju sadašnju situaciju, i porede sa situacijom kad bi Damir dobio dijete. E tu je cirkus nastao, isami su se pogubilignjev wrote:I kako nije zamorno Allaha ti pricaju ti ljudi nesto sto ni oni sami ne znaju. Jebo lud zbunjenog .
-
GoodTaste
#806 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma gdje nije zamorno, dosadno i meni ko instruktoru ... Djaba, mora se sve preci sa slajdova ma koliko zamorno i dosadna teorija bila.
- insaneinthebrain
#807 Re: POsao-Popis stanovnistva
i kod nas je isto nastao haos sa domacinstvom. sta je domacinstvo kako je. ako zive u jednoj kuci a jedan ulazi i sta sve ne.perfect_guy wrote:najbolja scena u mojoj grupi danas, pričaju šta je porodica šta je domaćinstvo i uzmu Fazlinoviće za primjer. Uzimaju sadašnju situaciju, i porede sa situacijom kad bi Damir dobio dijete. E tu je cirkus nastao, isami su se pogubilignjev wrote:I kako nije zamorno Allaha ti pricaju ti ljudi nesto sto ni oni sami ne znaju. Jebo lud zbunjenog .
plus jos smo se raspravljali oko ona tri pitanja. vjera, nacionalnost jezik. dok nam nije dosla federalna instruktorica i malo pojasnila stvari.
na kraju nas malo obradovase sa onih 2,2 KM po listicu
- BadSanta
#808 Re: POsao-Popis stanovnistva
...
Last edited by BadSanta on 16/09/2013 18:20, edited 1 time in total.
- demetra22
#809 Re: POsao-Popis stanovnistva
** No links ** | FRONT
PETNAEST DANA UOČI POPISA STANOVNIŠTVA U BIH: Popisivači odustaju od posla i prije početka obuke
Ponedjeljak | 16.09.2013.
Kao razlog za odustajanje uglavnom su navodili da su našli neki posao i počeli da rade. Za njih postoji zamjena, kaže Malinić
http://** No links **.ba/front/popisivaci-odustaj ... etka-obuke
Mene zanima. sta vi mislite, da li ce se ubacivati novi kandidati za popis umjesto ovih koji su odustali i sta mislite imamo li sanse da prodjemo mi koji nismo izabrani do sad? I ako hocemo da li ce biti neka obuka?
Ili je to vec sve pokriveno?
PETNAEST DANA UOČI POPISA STANOVNIŠTVA U BIH: Popisivači odustaju od posla i prije početka obuke
Ponedjeljak | 16.09.2013.
Kao razlog za odustajanje uglavnom su navodili da su našli neki posao i počeli da rade. Za njih postoji zamjena, kaže Malinić
http://** No links **.ba/front/popisivaci-odustaj ... etka-obuke
Mene zanima. sta vi mislite, da li ce se ubacivati novi kandidati za popis umjesto ovih koji su odustali i sta mislite imamo li sanse da prodjemo mi koji nismo izabrani do sad? I ako hocemo da li ce biti neka obuka?
Ili je to vec sve pokriveno?
- Svakodobro!
#810 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ako su svi neozbiljni I neprofesionalni kao ovi neki koje ja imam na facebooku, pa objavljuju taj neki materijal s obuke, slike s obuke, onda stvarno je popis jadan i sve je jadno s tim. Sve se nadam, hajde raja završava fakultete, obrazuje se, ovo-ono...a Boga mi teško nama s nama kakvi smo sami sebi.
-
Chuckie
#811 Re: POsao-Popis stanovnistva
Šta je loše ako se objave slike sa obuke?Svakodobro! wrote:Ako su svi neozbiljni I neprofesionalni kao ovi neki koje ja imam na facebooku, pa objavljuju taj neki materijal s obuke, slike s obuke, onda stvarno je popis jadan i sve je jadno s tim. Sve se nadam, hajde raja završava fakultete, obrazuje se, ovo-ono...a Boga mi teško nama s nama kakvi smo sami sebi.
- Svakodobro!
#812 Re: POsao-Popis stanovnistva
Meni kao 25-to godišnjaku je to jako neprofesionalno, no dobro ja sam rekao svoje mišljenje. Iskreno malo mi je i nezrelo to, al eto. Ponekad se čovjek prevari gledajući neke situacije, a ja sam ovu posmatrao sa aspekta države, te ozbiljnosti iste. Kako god, ne bi u rasprave. 
-
Chuckie
#813 Re: POsao-Popis stanovnistva
Plaho si mi ozbiljan za 25 godina. 
- Svakodobro!
#814 Re: POsao-Popis stanovnistva
Dobro, eto ja sam neozbiljan. Mada, donekle sad i shvatam kako ti ljudi ne mogu naći "normalan" posao i opet kažem, što nam je u državi tako kako je. Živi bili i sve popisali, pa i s rajom koju popisuju nek se objavljuju na facebook-u što se mene tiče.Chuckie wrote:Plaho si mi ozbiljan za 25 godina.
-
Chuckie
#815 Re: POsao-Popis stanovnistva
Vidjećeš kakvih će sve zajebancija biti online, kao i nakon svakih izbora i onih listića. 
-
DON_eARL
#816 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nisu to tajni podaci, sve se manje više može naći na internetu. Uostalom, nije ni to loš način da se šira masa upozna sa nekim stvarima, formom popisnica, i tako olakša posao nama koji popisujemo.
Dobro je dok ne počnu objavljivati lične podatke popisanih.
Jel' ovo povećanje naknade sigurno?
Dobro je dok ne počnu objavljivati lične podatke popisanih.
Jel' ovo povećanje naknade sigurno?
- perfect_guy
#817 Re: POsao-Popis stanovnistva
i nama je pomenuo, ali samo kao priča se, daleko još od konkretnoginsaneinthebrain wrote: na kraju nas malo obradovase sa onih 2,2 KM po listicu
-
Solarija
#818 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nije lose prosao prvi dan obuke, malo nam je koncentracija opala pred kraj ali manje vise sve ok, interesantno mi je kako su nama rekli da necemo dobiti nikakvu nadoknadu za ovih 5 dana kao trebao je biti lunch paket ali nije ga bilo ali niko nije spomenuo ovih 5 KM koje bi trebali dobiti umjesto toga kao sto je neko prethodno napisao a i rekli su nam 1,70 po listicu a ne 2,2 KM
?
- perfect_guy
#819 Re: POsao-Popis stanovnistva
malo će to teže ići jer sami popisivači to unose, a naknada zavisi samo od ispravnih upitnikaChuckie wrote:Vidjećeš kakvih će sve zajebancija biti online, kao i nakon svakih izbora i onih listića.
-
Chuckie
#820 Re: POsao-Popis stanovnistva
Naravno, ali kad ti osoba koja se popisuje kaže da je marsovac ...perfect_guy wrote:malo će to teže ići jer sami popisivači to unose, a naknada zavisi samo od ispravnih upitnikaChuckie wrote:Vidjećeš kakvih će sve zajebancija biti online, kao i nakon svakih izbora i onih listića.
- insaneinthebrain
#821 Re: POsao-Popis stanovnistva
cuj daleko. pa nama federalna instruktorica iz prve ruke rekla. povecali i instruktorima naknade a povecali i nama. sigurna informacijaperfect_guy wrote:i nama je pomenuo, ali samo kao priča se, daleko još od konkretnoginsaneinthebrain wrote: na kraju nas malo obradovase sa onih 2,2 KM po listicu
-
Huremika
#822 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako vam se čine instruktori?? Ima li neko da su mu penzioneri instruktori i kakva su iskustva nakon prvog dana?
-
FreakyStyley
#823 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja sam u Novom gradu i danas stvarno nisam mogao stici zbog obaveza.
Zanima me sta sam propustio, jeste li se potpisivali negdje, davali brojeve ziro racuna itd. Da li mogu sutra doc bez nekih posljedica ?
Bio bih zahvalan da mi kaze neko u kratkim crtama.
Da li je sutra u 9 isto?
-
lozze
#824 Re: POsao-Popis stanovnistva
Evo ti kratke crte, ako se nisi javio da neces doci ispao si sa spiska i umjesto tebe je vec danas dosla druga osoba..to je toFreakyStyley wrote:Ja sam u Novom gradu i danas stvarno nisam mogao stici zbog obaveza.Zanima me sta sam propustio, jeste li se potpisivali negdje, davali broje ziro racuna itd. Da li mogu sutra doc bez nekih posljedica ?
Bio bih zahvalan da mi kaze neko u kratkim crtama.
Da li je sutra u 9 isto?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
lozze
#825 Re: POsao-Popis stanovnistva
Huremka gdje ti predajes? Opcina centar? Koja mjesna zajednica?Huremika wrote:Kako vam se čine instruktori?? Ima li neko da su mu penzioneri instruktori i kakva su iskustva nakon prvog dana?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2