Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
joint union

#801 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by joint union »

ibizza wrote:
joint union wrote:
ibizza wrote:
Eno ga pije kaficu u strosi :D :razz:
Pih, ko meni prica o razmisljanju na nivou djeteta.
jah,Hareta nema u medijim,covjek odmah nije u Sa,vec u "nekoj" Turskoj :D
Covjece otvori temu "Find Hare" pa da tamo razglabamo gdje nestade nekada "najljepsi u Bosnjaka". Da ti nacrtam: kad sam rekao ispalio, mislio sam na ispaljenje iz politike, ispaljenje od odgovornosti, i to mu nije bio prvi put. Obecavao je kule i gradove a ostvario? Gdje je konacni cilj njegovog ispaljenja, Strosa, Turska, Azerbejdzan, materina za ovu pricu sasvim je svejedno.
CungaLunga

#802 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by CungaLunga »

Biti dobar političar u ovoj državi znači biti korumpirani lažov bez imalo morala i empatije.
Željko nije dobar političar, a jeste dobar čovjek i neće mi biti stid glasati za njega. :)
mint

#803 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by mint »

Zeljko komsic za predsjednika stranke nije.

Ja stvarno volim tog covjeka, dobarica je, narod ga voli, ali on sa ovim nasim politickim ajkulama ne moze da se uhvati u kostac ... neki imaju vec jako puno lopovskih utakmica u nogama i rutina im je i dalje varati i pljackati narod, neki imaju pamet kojom se jako dobro mogu predstaviti europi ...

A iskreno kako da drzavu vodi neko ko kaze "Nisu me ni pokusali zaustaviti drugi put", pa nisi dijete da te mole da ostanes, svako ima svoje pravo da ode, ostane, da se bori. On je iskoristio svoje pravo da ode.

Nisam SDP-ovac, mislim da je svaka stranka tu negdje, svi samo gledaju svoj interes. Ali ako on na prvi veci problem koji se javio izmedju njega i ostalih u SDP-u dize ruke od svega i odlazi, kako da ocekujem da ce biti sposoban voditi drzavu (vjerovatno ce pobjediti na izborima 2014.) i boriti se prvo sa nasim, a onda i sa svjetskim političarima, koji nisu nista bolji od ovih nasih, sve su to likovi koji samo svoje gu**ve gledaju. Kako da vjerujem da i tu nece odustati kad se pojavi nesto sa cim se ne slaze.
poznanik

#804 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by poznanik »

Skijaš wrote:Željko je gigant. Ne zato što ima neke posebne oratorske sposobnosti ili veze u Briselu, nego zato što su većina drugih političara na našoj sceni patuljci. To je njegova vrijednost i sasvim dovoljno da ga ljudi cijene.

Po tvom zaključivanju, da drugi nisu patuljci, ne bi ni Željko bio gigant :? :-)
polovka

#805 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by polovka »

joint union wrote:
polovka wrote:
Jesmo li mi u svijetu ili vilajetu pod nazivom BiH?
Pa valjda smo na planeti majkumu. Znaci po tebi bolje za narod da ostanemo vilajet nego da tezimo svijetu?
Moj u suštini negativan stav prema svemu ovom je baziran na ličnom iskustvu, a iskustveni metod obično daje najbolje rezultate.Ja sam samo realan čovjek, utopije mi je preko glave :wink:
Svjetina u BiH je postala toliko iskvarena da ništa bolje i ne zaslužuje.Prvo narod oliti baza mora biti bolja da bi političari bili "bolji".Mislim da imamo političare baš kakve zalužujemo, jer par ljudi na vrhu ne može da načini toliko štete koliko ova japija ispod njih :wink:
Japija i sitna boranija(narod) vrlo lako prihvata pravila igre koja su nametnuta odozgo, prilagođavaju se u hodu ambijentu kriminala(ako je tvoj argument da su "malom čovjeku" ruke vezane).Vrlo lako su se svi prilagodili sistemu-nezaposlen-partija-posao, niko se ne buni previše.Sutra kad Željkovi ili xy-novi dođu na vlast biće ista matrica ponašanja sitne boranije.

Davno je mislilac rekao..."Pučina je stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra pucu" :D
nosara

#806 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

polovka wrote:
joint union wrote:
polovka wrote:
Jesmo li mi u svijetu ili vilajetu pod nazivom BiH?
Pa valjda smo na planeti majkumu. Znaci po tebi bolje za narod da ostanemo vilajet nego da tezimo svijetu?
Moj u suštini negativan stav prema svemu ovom je baziran na ličnom iskustvu, a iskustveni metod obično daje najbolje rezultate.Ja sam samo realan čovjek, utopije mi je preko glave :wink:
Svjetina u BiH je postala toliko iskvarena da ništa bolje i ne zaslužuje.Prvo narod oliti baza mora biti bolja da bi političari bili "bolji".Mislim da imamo političare baš kakve zalužujemo, jer par ljudi na vrhu ne može da načini toliko štete koliko ova japija ispod njih :wink:
Japija i sitna boranija(narod) vrlo lako prihvata pravila igre koja su nametnuta odozgo, prilagođavaju se u hodu ambijentu kriminala(ako je tvoj argument da su "malom čovjeku" ruke vezane).Vrlo lako su se svi prilagodili sistemu-nezaposlen-partija-posao, niko se ne buni previše.Sutra kad Željkovi ili xy-novi dođu na vlast biće ista matrica ponašanja sitne boranije.

Davno je mislilac rekao..."Pučina je stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra pucu" :D
Jesi li i ti dio "pucine" ili...? :D
ibizza

#807 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ibizza »

joint union wrote:
Covjece otvori temu "Find Hare" pa da tamo razglabamo gdje nestade nekada "najljepsi u Bosnjaka". Da ti nacrtam: kad sam rekao ispalio, mislio sam na ispaljenje iz politike, ispaljenje od odgovornosti, i to mu nije bio prvi put. Obecavao je kule i gradove a ostvario? Gdje je konacni cilj njegovog ispaljenja, Strosa, Turska, Azerbejdzan, materina za ovu pricu sasvim je svejedno.
Legendo,pricas nepovezane stvari,prvo kad si napsiao da se ispalio,milio si da je otisao u tursku,kad sam ti rekao da je tu,onda si poceo pricati neke nepovezane stvari,o jerlagicu,clanovima,obecanjima itd...Govoris kako je obecao pa se ispalio :O Pa kako ce izvrsiti obecanje kad je izgubio izbore.
Haris nije tema danasnje emisije,o Komsicu i njegovoj stranci sam vec napisao na prethodnim stranicama,budi mi ziv i zdrav ;-)
kanocale

#808 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by kanocale »

zateznistub wrote:
kanocale wrote:
Željko je gigant. Ne zato što ima neke posebne oratorske sposobnosti ili veze u Briselu, nego zato što su većina drugih političara na našoj sceni patuljci. To je njegova vrijednost i sasvim dovoljno da ga ljudi cijene.
kako za koga.za mene on je los politicar,max.nivo- mjesna zajednica. :roll:
za vas i jesu Bakir, Milorad, Dragan i slicni. Niste vi na tom nivou da zasluzujete nekoga kao sto je to Zeljko Komšić[/quote]
:lol: drago mi je da si se ti izdigao na taj nivo pa si zasluzio komsica za lidera. :mrgreen:
ovde se barata da je komsic dobar covjek a los politicar. e,o tome se radi.jos jedno dobro smetalo na nasoj politickoj sceni.zamisli da te neko posalje na pregled kod loseg doktora a dobrog covjeka? :run:
polovka

#809 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by polovka »

nosara wrote: Jesi li i ti dio "pucine" ili...? :D
Na sreću imam privelegiju da nisam :D
Naime, ja sam novokomponovani privatni preduzetnik :D , a ova raspamećena boranija nek' i dalje liže guzice, bolje nije ni zalužila :-D
crnoplavo

#810 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by crnoplavo »

plain vanilla wrote:
crnoplavo wrote:Bice zanimljivo vidjeti koliko ce se ljudi na popisu izjasniti kao bosanci, jer i sam zeljko je to spomenuo na pocetku intervjua, pitanje je da li ce se on aktivno ukljuciti u kampanju za izjasnjavanje kao bosanac, te da li ce to biti imati uticaja na rezultate (ko ce biti najbronij narod u BiH nakon popisa Srbi ili Bosnjaci-sumnjam da hrvati imaju sansse za tu laskavu titulu)
Pa izjasniti se kao Bosanac je samo forma..za Zeljka su najvazniji ljudi koji se prije svega osjecaju Bosancima (i Hercegovcima), a tek onda Bosnjacima, Hrvatima, Srbima...

Ako se neko izjasnjava kao Bosnjak npr, ne znaci da se ne osjeca kao Bosanac i da nece glasati za Komsica
jasno je to, samo me interesuje koliki broj gradana ove zemlje ce se izjasniti tako, a ovi iz statistickog zavoda su prije nemalo vremena govorili da ce izjasnjavanje mimo 3 konstitutivna naroda biti evidentirano pod "Ostali" (Bosanac, hercegovac, musliman, katolik), e sad, drzava nam je uredena tako kako jeste, nacionalni kljuc i ostali folovi golovi, pitanje je da li ce to imati ikakvu ulogu na konacan zbir, da li je moguce da npr. Bosnjaci, koji navodno cine preko 50% "spadnu" procentualno ispod nekog od dva druga konstitutivna naroda?
Jer, buddimo realni, Bosancima ce se procentualno najvise izjasniti zitelji ove zemlje sa podrucja gdje Bosnjaci cine vecinu (to naravno mozete osporavati, ali zivi bili pa vidjeli broj Ostalih po regijama).
Moje licno misljenje je da to nece imati presudnu ulogu (ali mozda bi i moglo ukoliko se stvori neki jak front, koji ce provoditi kapmanju "Izjasnimo se kao Bosanci)...
zato jedva cekam rezultate popisa, a zanimljiv ce za promatranje biti i ovaj period do popisa...
NEK NAM JE SRETAN POPIS STANOVNISTVA 2213e
joint union

#811 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by joint union »

polovka wrote:

Mislis na: "Narod ima vlast kakvu zasluzuje" :D
Slazem se ja sa tobom, ljudi su prilagodljiva bica. Procitaj koju knjigu od Remarka o Njemackoj izmedju dva rata, da covjek ne zna da da je rijec o Njemackoj, mislio bi da prica o danasnjoj BiH. A vidi ih sad. Potrebna je samo kriticna masa, da bi se nesto pokrenulo, nas je inace tesko pokrenuti (ovdje mislim uopste na sve Balkance). Pogotovo ne volimo promjene, jer su promjene rijetko donosile dobro. Pa i sad kad pitas penzionere (po meni najugrozeniju kategoriju) kako im je, kazu dobro je, samo nek ne puca. I najgora je ta prica: ko god dodje bice isto, to nas i ubi.
madner

#812 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Recimo da spadnu i bude najmanje Bosnjaka i sta onda?
nosara

#813 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by nosara »

kanocale wrote: ovde se barata da je komsic dobar covjek a los politicar. e,o tome se radi.jos jedno dobro smetalo na nasoj politickoj sceni.zamisli da te neko posalje na pregled kod loseg doktora a dobrog covjeka? :run:
Kakvo poredjenje... :lol:
joint union

#814 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by joint union »

ibizza wrote:
Legendo,pricas nepovezane stvari,prvo kad si napsiao da se ispalio,milio si da je otisao u tursku,kad sam ti rekao da je tu,onda si poceo pricati neke nepovezane stvari,o jerlagicu,clanovima,obecanjima itd...Govoris kako je obecao pa se ispalio :O Pa kako ce izvrsiti obecanje kad je izgubio izbore.
Haris nije tema danasnje emisije,o Komsicu i njegovoj stranci sam vec napisao na prethodnim stranicama,budi mi ziv i zdrav ;-)
Eki ja pisem nepovezano, a ti tri rijeci ne mozes sastaviti pa ispravno napisati. Objasnio sam ti sta sam mislio pod "ispalio", ne bih vise o tome. Ako nije u Turskoj, onda sam pogresno mislio, a da ti pravo kazem, ne razmisljam nesto puno o njemu, neka ga gdje god da je. Ako su to tebi nepovezane stvari (Hare-Jerlagic-kadrovi kod fahre-neispunjena obecanja), kako onda da ti objasnim?

Edit: I te izbore kad je obecavao kule i gradove, nije zijanio, cak naprotiv :wink:
Last edited by joint union on 12/10/2012 14:47, edited 1 time in total.
nosara

#815 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

polovka wrote:
Naime, ja sam novokomponovani privatni preduzetnik :D , a ova raspamećena boranija nek' i dalje liže guzice, bolje nije ni zalužila :-D
To sto si profesionalno je nesto drugo... Ako si rodom s ovih prostora, zao mi je, ono si sto tvrdis da nisi... :D
Alfons Kauders

#816 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Alfons Kauders »

cetmi wrote:
plain vanilla wrote:
crnoplavo wrote:Bice zanimljivo vidjeti koliko ce se ljudi na popisu izjasniti kao bosanci, jer i sam zeljko je to spomenuo na pocetku intervjua, pitanje je da li ce se on aktivno ukljuciti u kampanju za izjasnjavanje kao bosanac, te da li ce to biti imati uticaja na rezultate (ko ce biti najbronij narod u BiH nakon popisa Srbi ili Bosnjaci-sumnjam da hrvati imaju sansse za tu laskavu titulu)
Pa izjasniti se kao Bosanac je samo forma..za Zeljka su najvazniji ljudi koji se prije svega osjecaju Bosancima (i Hercegovcima), a tek onda Bosnjacima, Hrvatima, Srbima...

Ako se neko izjasnjava kao Bosnjak npr, ne znaci da se ne osjeca kao Bosanac i da nece glasati za Komsica
Ja se nadam da si ti Vanilla u pravu, jer bih onda rekao da je Željko realista, a ne idealista.
Ako bude išao na opciju Bosanaca po opredjeljenju, a ne po osjećaju onda je unaprijed donji.
Madner i slični koji se nadaju da će se 20% Bosanaca i Hercegovaca (prije svega Bošnjaka) izjasniti kao Bosanci na popisu je čista utopija. Bošnjaci će sigurno na popisu izgubiti značajan procenat pogrešno izjašnjenih zbog samog popisnog pitanja kako je definisano. Prema jednoj anketi Bošnjaci su se izjasnili u procentu od 63% ispravno prema popisnom formularu, a ostali na razne načine. Međutim samo 5% se izjasnilo kao Bosanci, a čak 11% kao Muslimani. Ostalih varijacija je bilo preko 10, jer popisivač je dužan napisati onako kako osoba kaže, makar to bilo Bošnjak-konj.
Zbog Bosne i Hercegovine ja bih volio da je Nosarina euforija opravdana, ali za takvo nešto je potrebno puno posla i jedan potpuno novi pristup, a to znači da bi Željko stranku osnovao u saradnji sa nekim čestitim Srbima koji žive anamo-tamo i čestitim Hrvatima koji žive na kamenjaru ili im isti nisu zamjerili takvo što. Takođe mislim da za brzi i dobar rezultat je potrebno da to budu provjereni ljudi, recimo da se dogovori sa Čavićem i onim iz NHI nemogu da se sjetim imena sad. Naravno ako bi isti htjeli. Ne mislim da on neće dobiti značajnu podršku Bošnjaka, ali se bojim da na tome ne ostane. Ako to bude rezultat te stranke nakon prvih izbora onda nećemo ništa dobiti.
Ja se nadam da će to biti prva stranka u ovoj zemlji koja će imati svoje odbore u svim opštinama u BiH, pa čak i jebenom Istočnom Mostaru koji 212 registrovanih glasača.
Imas li kakav link, ovo zvuci zanimljivo.

Hvala
Corto Maltese

#817 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Jako je zanimljivo da je u sinoć u 19:31 otvorena ova tema, a zadnji post na temi "Naša Stranka" je napisan 38 minuta poslije toga. Tema "Naša Stranka" je, do tog trenutka, bila jedna od najposjećenijih postizbornih tema na ovom forumu. Prethodnog dana od podneva 10/10/2012 do podneva 11/10/2012 na njoj je objavljeno 139 postova. Od sinoć u 20:09 - niti jedan.
Da li to znači da će Komšić na sljedećim izborima imati glasova kao NS na prethodnim, da je Komšić "nastavak utopije drugim sredstvima" ili je nešto treće u pitanju- odgovor prepuštam forumašima.
Last edited by Corto Maltese on 12/10/2012 14:49, edited 1 time in total.
polovka

#818 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by polovka »

joint union wrote:
polovka wrote:

Mislis na: "Narod ima vlast kakvu zasluzuje" :D
Slazem se ja sa tobom, ljudi su prilagodljiva bica. Procitaj koju knjigu od Remarka o Njemackoj izmedju dva rata, da covjek ne zna da da je rijec o Njemackoj, mislio bi da prica o danasnjoj BiH. A vidi ih sad. Potrebna je samo kriticna masa, da bi se nesto pokrenulo, nas je inace tesko pokrenuti (ovdje mislim uopste na sve Balkance). Pogotovo ne volimo promjene, jer su promjene rijetko donosile dobro. Pa i sad kad pitas penzionere (po meni najugrozeniju kategoriju) kako im je, kazu dobro je, samo nek ne puca. I najgora je ta prica: ko god dodje bice isto, to nas i ubi.
Potrebno je stvoriti novog čovjeka, jer ovaj postojeći više nije ni za qrac :roll:
Ovdje je moguće ići naprijed samo genetskim inžinjeringom :D

Šalu na stranu, potrebne su sistemske promjene, a to znači sveobuhvatne, počev od toga da svako sebe pogleda u ogledalo i pljune u njega, pa onda sve složenije i složenije.Promjena gdje će Željko zamijeniti Zlaju ili Mladen Mileta nije promjena.
Ali sumnjam da će armija budzetskih korisnika prljati ogledalo :wink:
zateznistub

#819 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by zateznistub »

kanocale wrote:
zateznistub wrote:
kanocale wrote:
Željko je gigant. Ne zato što ima neke posebne oratorske sposobnosti ili veze u Briselu, nego zato što su većina drugih političara na našoj sceni patuljci. To je njegova vrijednost i sasvim dovoljno da ga ljudi cijene.
kako za koga.za mene on je los politicar,max.nivo- mjesna zajednica. :roll:
za vas i jesu Bakir, Milorad, Dragan i slicni. Niste vi na tom nivou da zasluzujete nekoga kao sto je to Zeljko Komšić
:lol: drago mi je da si se ti izdigao na taj nivo pa si zasluzio komsica za lidera. :mrgreen:
ovde se barata da je komsic dobar covjek a los politicar. e,o tome se radi.jos jedno dobro smetalo na nasoj politickoj sceni.zamisli da te neko posalje na pregled kod loseg doktora a dobrog covjeka? :run:[/quote]
Da, ja sam se davno izdigao i ne mogu reci za nekoga ko me jebe u mozak zadnjih 20 godina da je dobar politicar. Zeljko jeste gigant svidjelo se to nekome ili ne. ako nista drugo ne prica suplju, nije obecavao kule i gradove na predizbornim mitinzima pa onda punio svoje đepove i sebi gradio kule kao sto to zdusno rade vasi veliki politicari.
Ovaj "slabi politicar" ce imati moj i galsove moje porodice.
ibizza

#820 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ibizza »

joint union wrote:
ibizza wrote:
Eki ja pisem nepovezano, a ti tri rijeci ne mozes sastaviti pa ispravno napisati. Objasnio sam ti sta sam mislio pod "ispalio", ne bih vise o tome. Ako nije u Turskoj, onda sam pogresno mislio, a da ti pravo kazem, ne razmisljam nesto puno o njemu, neka ga gdje god da je. Ako su to tebi nepovezane stvari (Hare-Jerlagic-kadrovi kod fahre-neispunjena obecanja), kako onda da ti objasnim?

Edit: I te izbore kad je obecavao kule i gradove, nije zijanio, cak naprotiv :wink:
Brzo tipkam,pa mi se slova pomjesaju :D
Eto,pogresno si mislio,na tvoju zalost,a vjerujem da bi volio da si u pravu :oops:
Sto se tice Harisa-Jerlagica-Hece,o "kriminalu u el.energetskom sektoru",mislis da to SDP nebi jedva docekao da nabaci nekoliko tuzbica? Vidis bolan da niko vise o tome ne govori,a ti vjeruj i dalje Bakiru(60 min),istom onom Bakiru koji je po naredjenju centrale pravio priloge o Ibri berilu i "njegovim kravama",pa sad taj coban sjedi u Predsjednistvu SDP-a.
naivan si malo
Alfons Kauders

#821 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Alfons Kauders »

cetmi wrote:@Alfons Kauders

Ovo su privatni podaci jedne fondacije, nisu javno objavljeni i nemam link. Ako hoćeš vjeruj, ako nećeš ne moraš. Ja imam čitav dokument od preko 100 strana koji se bavio Bošnjacima pred popis.
Ma jok, nije da ne vjerujem, vec sam nesto slicno i sam ocekivao, zato me i zanimaju detalji...
polovka

#822 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by polovka »

nosara wrote:
polovka wrote:
To sto si profesionalno je nesto drugo... Ako si rodom s ovih prostora, zao mi je, ono si sto tvrdis da nisi... :D
Pučina su ti oni koji ližu dupe za 4 stoje kaemova, koji glasaju radi 2 kamiona šljunka, koji su davno sebe prodali za sitnu lovu, koji ne poštuju prvo sebe a očekuju da ih ovi "gore" uzimaju za ozbiljno :roll:

Taj nisam :-D
etovidis

#823 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by etovidis »

Komsic je dobronamjeran ali on je stetni provincijski sarlatan koji je potpuno nedorastao bilo kakvom drzavnickom poslu.
crnoplavo

#824 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by crnoplavo »

madner wrote:Recimo da spadnu i bude najmanje Bosnjaka i sta onda?
onda mogu npr. Srbi (rekao sam vec da sumnjam da hrvati imaju taj "procentualni" kapacitet) reci, Srbi su vecina u Bosni i Hercegovini, dakle, Bosna i Hercegovina je srpska zemlja, mi imamo pravo, kao vecinski narod da odlucujemo o svojoj sudbini, mi ne zelimo veliku srbiju, ne zelimo pripajanje cijele Bosne i hercegovine Srbiji, ne zelimo staviti druga dva naroda "pod svoju cizmu" ali zelimo da samostalnost/samoopredjeljenje na teritoriji gdje smo vecina.
Naravno Bosna i Hercegovina je definirana kao zemlja tri konstitutivna naroda, sa jednakim pravima itd, ali misljenja sam da bi to dovelo do vrlo opasnih posljedica...
U sustini nama popis nije ni trebao, eno liban, nisu od 30 godina proslog vijeka imali popis pa zive ljudi, i ovaj popis, bilo ko da bude vecina, ce dovesti do toga da ce se pokazati da su pojedine teritorije etnicki ciste, moci ce biti iskoristen kao preludij za podjele zemlje (ma koliko to nama iz sarajeva, tuzle, Olova djelovalo nerealono u ovom trenutko) ali za 20,30 godina?
joint union

#825 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by joint union »

polovka wrote:
Potrebno je stvoriti novog čovjeka, jer ovaj postojeći više nije ni za qrac :roll:
Ovdje je moguće ići naprijed samo genetskim inžinjeringom :D

Šalu na stranu, potrebne su sistemske promjene, a to znači sveobuhvatne, počev od toga da svako sebe pogleda u ogledalo i pljune u njega, pa onda sve složenije i složenije.Promjena gdje će Željko zamijeniti Zlaju ili Mladen Mileta nije promjena.
Ali sumnjam da će armija budzetskih korisnika prljati ogledalo :wink:
E to je vec problem za dublju raspravu. No, mora se shvatiti da je ono priblizavanje svijetu spor i mukotrpan proces. I put na Mjesec je poceo jednim korakom, u nasem slucaju taj mikro korak (koraci) bila bi zamjena onih ljudi koji vladaju sa malo kvalitetnijim ljudima, pa opet tih sa malo kvalitetnijim itd. Kod nas je problem sto se isti ljudi konstantno rotiraju, prelaze iz stranke u stranku, a glasaci (oni koji izadju na izbore, i u pravu si, tu je armija budzetskih korisnika koji ne propustaju izbore) kao da imaju pamcenje covjecije ribice. Ja nekako kontam da bi Zeljko mogao prodrmati tu ucmalu sredinu i biti ta inicijalna energija koja bi mogla sve zakotrljati naprijed. Pogotovo ako bude insistirao na rjesavanju kriminala i korupcije.
Locked