SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JThomas

#801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

za svaki posao koji savjesno radiš se može napisati onakav pamflet. u najmanju ruku je preseravanje insinuirati da je ono svakodnevnica prosječnog policajca.
Verocious

#802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Verocious »

zipoo wrote:
nicaze_072 wrote:Koordinirana akcija pripadnika svih policijskih agencija BiH
Specijalci uhapsili narkomana koji je ubio policajca u Reljevu

Koordiniranom akcijom pripadnika svih policijskih agencija BiH (MUPKS, FUP, OSA, SIPA...) sinoć je uhapšena osoba osumnjičena za ubistvo policajca Muhidina Pivonića (38), nezvanično saznaje "Dnevni avaz" iz izvora u Tužilaštvu.
Osumnjičeni je lociran, a nešto kasnije i uhapšen u sarajevskom naselju Velešići.
Hapšenje su izvršili specijalci, a na toj lokaciji pronađena je automatska puška, iz koje je, pretpostavlja se, izvršeno ubistvo, te automobil kojim je osumnjičeni, nakon naročito brutalnog ubistva policajca na dužnosti, pobjegao iz Reljeva.

Prema nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni je teški narkoman pa bi to moglo, imati veze s ubistvom, s obzirom da je ubijeni policajac radio na slučajevima narkomanije.
Osumnjičeni je tokom noći saslušan, a istraga se nastavlja kako bi se rasvijetlile sve okolnosti brutalnog ubistva policajca na dužnosti.

Dnevni Avaz
Svaka im cast za 24 h rijesili slucaj. :thumbup:
Slucaj nije rjesen dok se ne dokaze da je taj i zaista ubio policajca ;-)

Sjetite se ljetos/proljetos ono ubistvo u Butmiru, locirase lafo osumnjicenog za par sati i nakon 6 mjeseci taj isti momak je na slobodi jer nemaju nikakvih dokaza protiv njega.
harlequin

#803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harlequin »

TheMule wrote: Zar ti ne mozes razlikovati instituciju od pojedinaca? Farbas sviju istom cetkom.
Jok eto, tražiću svijetle primjere unutar policije i u njih upirati prstom. A očigledno je da većina strukture djeluje kako sam već opisao.
Upravo se radi o institucionalnom problemu, a siguran sam da ima pojedinaca koji dobro rade svoj posao.
Šta ti hoćeš reći? Da policija radi svoj posao dobro i da tek tu i tamo neki neodgovorni pojedinci koji su teška manjina kvare ukupan dobar dojam? Jel to poenta ili se samo tako čini? Definiši svoj stav o njima i sve će biti jasno.
mali_balon

#804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

TheMule wrote:
mali_balon wrote:Da ne citiram terciusov kompletan post, priznam procitao sam samo dio gdje bi da on vrsiti i ono prvo pitanje "Znate li kako je hodati po mokrom"
Evo jedna odgovor na to sve DAJ OTKAZ ako ti toliko smeta i ako ti je toliko tesko.
I sam kazes da vas ima svakakvih, taj jadnik sigurno nije po nagradio dobio da cuva crkvu u nocnoj smjeni u reljevu.
O cemu ti brbljas balavac?
Da li sam balavac o tome bi se mogli diskutovati, ali et... ne pada mi na pamet sa tobom o tome.

I da, vecian forumasa ti je vec odgovorila o cemu ja brbljam.
memić memo

#805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by memić memo »

Hemera wrote:posto je muhidin radio na narkoticima,onda je sasvim logicna osveta kartela putem nekog narkobandita da ga brutalno ubije na radnom mjestu i to da ispadne da su medjunacionalna mrznja na koju su se vi napalili
tako da se iskreno nadam da ce se nalogodavac ovog brutalnog ubistva pronaci i kazniti

Poslove sa narkoticima, krim-poslove, i sve slične, stalno vode inspektori iz sektora kriminalističke službe, uniformisani policajci pružaju podršku krimi-sektoru i ne predstavljaju neku značajnu kariku da bi bili meta nekakvog osvetničkog ubistva.
Ne znam da li je ubijeni policajac Muhidin bio inspektor ili uniformisani policajac. Koliko mi je poznato, fizičku, operativnu i tehničku zaštite ličnosti i objekata u FBiH provode uniformisani policajci Federalne uprave policije, ne Kantonalne.

Kako efektivno može biti obezbjeđenje objekta iz automobila, uz to još i po gustoj magli, u noći :?

Koliko je vremena proteklo od trenutka ubistva policajca na obezbjeđenju, do pronalaska njegovog beživotnog tijela? Čini mi se dugo, dovoljno dugo da zločinci naprave štetu na čuvanom objektu. No, šteta nije počinjena, ali sumnja u sposobnost na zaštiti, na izvršavanju službene dužnosti policije - jeste. I to je ona činjenica koja se pokušava prikriti kojekakvim osvetama narkomana, ne bi li javnost bila umirena, ne bi li SPC i pravoslavno stanovništvo Reljeva povjerovalo u svoju sigurnost prilikom vjerskih obreda. Kao da je ovaj tragičan slučaj prvi incident na ovoj crkvi, kao da svi preko noći zaboravljamo šaranja i slične provokacije na ovoj crkvi. Jednostavno treba priznati - određenim krugovima ljudi ova reljevska crkva smeta, smetaju njeni vjernici zapravo, i na svaki način se pokušavaju, provokacijama, "zamoliti" da odu... Fašizam nam je sve bliži :(

Mada bih radije ovo ubistvo okarakterizirao terorističkim činom :oops:
Last edited by memić memo on 01/01/2013 14:32, edited 1 time in total.
JThomas

#806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

novi nick, stara suluda priča. jes' baš zbog toga je neko ubio policajca na dužnosti iz automatske puške...
mentalist

#807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

JThomas wrote:za svaki posao koji savjesno radiš se može napisati onakav pamflet. u najmanju ruku je preseravanje insinuirati da je ono svakodnevnica prosječnog policajca.
Prosvjetari najviše kukaju a min 2 mjeseca leže a lova kaplje. Od koga su oni ugroženi da traže povišicu ili se protive smanjenju plate
BHF_Manijak

#808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BHF_Manijak »

Onaj pamflet ima istine u sebi ali je po meni i dalje dno dn! Za svaku profesiju ili bar vecinu njih bi se slicna pateticna poruka mogla isklesati! Sta sad, da sazaljevam nekoga jer je sam odabrao da bude drot? Sazaljeva li iko ljudi koji su bez posla, gladni, zedni, nemaju krova nad glavom? Sazaljeva li iko one koju su na seklama svejedno je li napolju -10 ili +35°C? Sazaljeva li iko one koji kopaju na desetine metara i kilometara pod zemljom i koji mogu svakog trena "odletjeti u zrak"?
Dajte ba manite se patetike, ne kazem da je jednostavan posao, stresan je i turbulentan, nepredvidiv, ali ima i gorih stvari! Da se nije desilo ubistvo niko o "tezini i stresu" ovog poziva ne bi rijeci napisao, manite se suplje, vec bi i dalje drotovi kerovi bili!
Zao mi je covjeka jer mi je svakog nevino izgubljenog zivota zao, pocinioci zasluzuju(e) da za muda budu objeseni nasred Carsije, no sad neke pamflete sastavljati i udarati ne emocije ljudi, to mi je besmisleno.
Onaj zadnji dio ne zelim ni komentarisati jer mi je bolestan, ali bas bolestan, sta TI (onaj sto je srocio doticni pamflet) znas ko se za koga zivotom zalozio, otkud ti pravo da udaras na nase bliznje kao da se oni ne bore za nas?! Neka ga je stid!! :x

Sto se samog zlocina tice, kakav ba napad na crkvu?! Pa pi*** im materna kako odmah okrenu na nacionalnu netrpeljivost i onda kada je nema! Cuj napad na crkvu, pa da je htio mogo ju je sravnit sa zemljom, ali eto ubistvo covjeka koji cuva crkvu je i napad na nju, sta li?!
FUJ! Kako ih nije stid, covjek strado al' jebe se njima, bitno je spomenuti njihovu ugrozenost i napad na njih!
JThomas

#809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

mentalist wrote:
JThomas wrote:za svaki posao koji savjesno radiš se može napisati onakav pamflet. u najmanju ruku je preseravanje insinuirati da je ono svakodnevnica prosječnog policajca.
Prosvjetari najviše kukaju a min 2 mjeseca leže a lova kaplje. Od koga su oni ugroženi da traže povišicu ili se protive smanjenju plate
ne zanima me, sva mjesta na budžetu se štele ili kupuju, neka jednostavno potraže poslove u privatnom sektoru ako su im ovi teški, i prosvjetari i policajci...ali neće, ne pada im na pamet, već se za svako mjesto na budžetu prijavljuje 100 ljudi, što li bože.
harlequin

#810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harlequin »

memić memo wrote:
Hemera wrote:posto je muhidin radio na narkoticima,onda je sasvim logicna osveta kartela putem nekog narkobandita da ga brutalno ubije na radnom mjestu i to da ispadne da su medjunacionalna mrznja na koju su se vi napalili
tako da se iskreno nadam da ce se nalogodavac ovog brutalnog ubistva pronaci i kazniti

Poslove sa narkoticima, krim-poslove, i sve slične, stalno vode inspektori iz sektora kriminalističke službe, uniformisani policajci pružaju podršku krimi-sektoru i ne predstavljaju neku značajnu kariku da bi bili meta nekakvog osvetničkog ubistva.
Ne znam da li je ubijeni policajac Muhidin bio inspektor ili uniformisani policajac. Koliko mi je poznato, fizičku, operativnu i tehničku zaštite ličnosti i objekata u FBiH provode uniformisani policajci Federalne uprave policije, ne Kantonalne.

Koliko je vremena proteklo od trenutka ubistva policajca na obezbjeđenju, do pronalaska njegovog beživotnog tijela? Čini mi se dugo, dovoljno dugo da zločinci naprave štetu na čuvanom objektu. No, šteta nije počinjena, ali sumnja u sposobnost na zaštiti, na izvršavanju službene dužnosti policije - jeste. I to je ona činjenica koja se pokušava prikriti kojekakvim osvetama narkomana, ne bi li javnost bila umirena, ne bi li SPC i pravoslavno stanovništvo Reljeva povjerovalo u svoju sigurnost prilikom vjerskih obreda. Kao da je ovaj tragičan slučaj prvi incident na ovoj crkvi, kao da svi preko noći zaboravljamo šaranja i slične provokacije na ovoj crkvi. Jednostavno treba priznati - određenim krugovima ljudi ova reljevska crkva smeta, smetaju njeni vjernici zapravo, i na svaki način se pokušavaju, provokacijama, "zamoliti" da odu... Fašizam nam je sve bliži :(

Uostalom, kako efektivno može biti obezbjeđenje objekta iz automobila, uz to još i po gustoj magli, u noći :?
Ama taj dio je objavio samo "Avaz". Vjerovatno se radi o laži, jer nije logično da inspektori koji vode ozbiljne istrage protiv narko mafije čuvaju crkve i ambasade. To nema ni kod nas.
Ovo je vjerovatno neko banalno zamjeranje sa čovjekom koji nije normalan i to je to. Nikakva ozbiljna mafija ne bi ubila policajca koji spava u autu ispred crkve. Ali eto, ko zna, možda postoji još nešto.
Nije nikakvo čudo da se stvari na ovom nivou banalnosti riješe odmah, niti to govori o nekakvoj snazi, spremnosti, organizaciji itd.
Vidjeli smo na Leutaru kako policija radi, a i godine koje su prošle nakon Turkovićevih ubistava, da bi se na kraju nešto procesuiralo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

sjeća li se iko onog bauštelca što je neki dan pao s 14. sprata :cry:
BHF_Manijak

#812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BHF_Manijak »

memić memo wrote: Kao da je ovaj tragičan slučaj prvi incident na ovoj crkvi, kao da svi preko noći zaboravljamo šaranja i slične provokacije na ovoj crkvi. Jednostavno treba priznati - određenim krugovima ljudi ova reljevska crkva smeta, smetaju njeni vjernici zapravo, i na svaki način se pokušavaju, provokacijama, "zamoliti" da odu... Fašizam nam je sve bliži :(
Je l' hoces da pricamo o fasizmu, je l' fakat hoces?! Nemoj me ba vuci za jezik jer bi moglo odletit u tri lijepe i ti i tvoj fasizam! Nemoj da sad vadim clanke o napadima na dzamije, vjerske objekte, povratnike, vjernike i slicno, ne budi bezobrazan!
TheMule

#813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by TheMule »

harlequin wrote:
TheMule wrote: Zar ti ne mozes razlikovati instituciju od pojedinaca? Farbas sviju istom cetkom.
Jok eto, tražiću svijetle primjere unutar policije i u njih upirati prstom. A očigledno je da većina strukture djeluje kako sam već opisao.Upravo se radi o institucionalnom problemu, a siguran sam da ima pojedinaca koji dobro rade svoj posao.
Šta ti hoćeš reći? Da policija radi svoj posao dobro i da tek tu i tamo neki neodgovorni pojedinci koji su teška manjina kvare ukupan dobar dojam? Jel to poenta ili se samo tako čini? Definiši svoj stav o njima i sve će biti jasno.
Ne to nije ocigledno.

Policija moze bolje, ali to uopste nije tako lose generalno govoreci. Evo tvojih stavova:

ljudi koji žive u zabludi da naša policija radi u našu korist

Naravno da radi. Kad god dodju u pomoc, rade u nasu korist.

da je to nekakav herojski posao
Naravno da je herojski.

To su krajnji licemjeri

Nisu. Sta ovo uopste znaci? Kakve primjere ti imas?

koji zakon koriste krajnje selektivno da se to uglavnom svede na zloupotrebu.

pojedinci

Inace, ti mi zvucis kao da imas malo kriminalne historije?
Last edited by TheMule on 01/01/2013 14:04, edited 2 times in total.
mali_balon

#814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

mentalist wrote:
mali_balon wrote:
Dobro si, evo procitah sve i fakat sam skontao da je post krajnje bezobrazan i auto je bezobrazan da bezobrazniji ne moze biti, opet kazem NEKA DA OTKAZ, sam je izabrao taj poziv, niko mu nije kriv sto je sigurica uvali se do peMziej i prst u uho.

A ovo "....
Vole vas vasi roditelji,sinovi,kceri,zena,muz,familija ali niko od njih zalozio svoj zivot nije da bi vi slobodni i sigurni bili a postoje ljudi koji daju sve a dobijaju tako malo i kojima se vi smijete!!!!!!"
Ovo je prevazislo sve "kulture dijaloga" ko daje za pravo ovom "policajcu" da kaze kako niko nije dao ili zalozio zivot od moje familije ili mene samog, za moju sigurnost. Fuj FUJ FUJ

Jos jednom poruka autoru posta , daj otkaz ti mene ne moras stiti svojim zivotom
Možda ovo i jesu krupne riječi al pobogu ovo je forum i svako trabunja ko šta hoće, mada ovo po meni nije "bezobrazna kultura dijaloga" nego činjenica koja nije upakovana i dekorisana da je može svako svariti.
Kad ti neki manijak dodje u kuću, stan, opljačka te na ulici ili u najboljem slučaju nešto ružno kaže, kome ćeš se obratiti??? Ocu, majci ..... ili ćeš otići u policiju i prijaviti slučaj. Možda nisu ažurni kako bi trebali biti, ali noćasnja akcija pokazuje da mogu ako hoće.
Tvrditi da onaj "pamflet" nije odraz policajca u ovoj državi......

PS: niti sam drot niti mi je ko u familiji, da ne pomisliš šta na konto toga reći
Naravno da cu se obratit policiji ali neki ovdje nikako da svare ijednu stvar policija je ovdje zbog mene a ne ja zbog njih, njihov je posao da stite nas, nasa prava i nasu imovinu. Neki se ovdje ponasaju da im zbog tog treba sponik dici, onda treba spomenike dizati vozacima grasa, smecarima, rudarima i svim radnicicma jer pobogu oni rade svoj posao. Je li mi to trebamo plakati sto neko radi posao koji je odabrao (necu da ulazim u razloge sto je odabrao taj posao to je vec druga prica). Neko vec rece, zbog vrste posla koji obavljaju stiti ih zakon, pa benificije, pa smjene itd itd a rudar u jami ima od sake do lakta, smo eto on ne kuka u kakvim uslovima radi.
De malo malo razmislite, ne budite naivni.
I da, dva clana blize familije mi je u policiji, a isto tako znam najmanje 5 momaka koji u obicni prasinar, i vjerovali ili ne slazu se u svemu sto sam napisao.
memić memo

#815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by memić memo »

BHF_Manijak wrote:
memić memo wrote: Kao da je ovaj tragičan slučaj prvi incident na ovoj crkvi, kao da svi preko noći zaboravljamo šaranja i slične provokacije na ovoj crkvi. Jednostavno treba priznati - određenim krugovima ljudi ova reljevska crkva smeta, smetaju njeni vjernici zapravo, i na svaki način se pokušavaju, provokacijama, "zamoliti" da odu... Fašizam nam je sve bliži :(
Je l' hoces da pricamo o fasizmu, je l' fakat hoces?! Nemoj me ba vuci za jezik jer bi moglo odletit u tri lijepe i ti i tvoj fasizam! Nemoj da sad vadim clanke o napadima na dzamije, vjerske objekte, povratnike, vjernike i slicno, ne budi bezobrazan!

I ataci na džamije, provokacije muslimana iz tih područja, rušenje hrišćanskih nadgrobnih spomenika, islamskih, i slično, su takođe perfidni oblici fašizma, naravno, nikad nisam ni tvrdio da nisu. Ali, i provokacija na ovu pravoslavnu crkvu na periferiji Sarajeva takođe je perfidni oblik fašizma. Čemu pjena na usta :? Zašto bi jedni bili povlašteni, a drugi potlačeni, kad svi imaju ista prava :?
mentalist

#816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

JThomas wrote:
mentalist wrote:
ne zanima me, sva mjesta na budžetu se štele ili kupuju, neka jednostavno potraže poslove u privatnom sektoru ako su im ovi teški, i prosvjetari i policajci...ali neće, ne pada im na pamet, već se za svako mjesto na budžetu prijavljuje 100 ljudi, što li bože.
Paralela, ništa drugo :)
Danas je vrhunac karijere uvalit se na budzetske jasle
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Kome se ne sviđa rad na budžetu neka svoje mjesto slobodno prepusti meni :mrgreen:
mentalist

#818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

mali_balon wrote: Naravno da cu se obratit policiji ali neki ovdje nikako da svare ijednu stvar policija je ovdje zbog mene a ne ja zbog njih, njihov je posao da stite nas, nasa prava i nasu imovinu. Neki se ovdje ponasaju da im zbog tog treba sponik dici, onda treba spomenike dizati vozacima grasa, smecarima, rudarima i svim radnicicma jer pobogu oni rade svoj posao. Je li mi to trebamo plakati sto neko radi posao koji je odabrao (necu da ulazim u razloge sto je odabrao taj posao to je vec druga prica). Neko vec rece, zbog vrste posla koji obavljaju stiti ih zakon, pa benificije, pa smjene itd itd a rudar u jami ima od sake do lakta, smo eto on ne kuka u kakvim uslovima radi.
I da, dva clana blize familije mi je u policiji, a isto tako znam najmanje 5 momaka koji u obicni prasinar, i vjerovali ili ne slazu se u svemu sto sam napisao.

To je samo moje vidjenje situacije i svakako da ne treba da je svi prihvate kao takvu. Meni kome su policajci, da ne kažem spasili život, izašli u susret ja ih poštujem i poštijem njihov doprinos očuvanju kakve takve stabilne atmosfere.
mali_balon

#819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

mentalist wrote:
mali_balon wrote: Naravno da cu se obratit policiji ali neki ovdje nikako da svare ijednu stvar policija je ovdje zbog mene a ne ja zbog njih, njihov je posao da stite nas, nasa prava i nasu imovinu. Neki se ovdje ponasaju da im zbog tog treba sponik dici, onda treba spomenike dizati vozacima grasa, smecarima, rudarima i svim radnicicma jer pobogu oni rade svoj posao. Je li mi to trebamo plakati sto neko radi posao koji je odabrao (necu da ulazim u razloge sto je odabrao taj posao to je vec druga prica). Neko vec rece, zbog vrste posla koji obavljaju stiti ih zakon, pa benificije, pa smjene itd itd a rudar u jami ima od sake do lakta, smo eto on ne kuka u kakvim uslovima radi.

To je samo moje vidjenje situacije i svakako da ne treba da je svi prihvate kao takvu. Meni kome su policajci, da ne kažem spasili život, izašli u susret ja ih poštujem i poštijem njihov doprinos očuvanju kakve takve stabilne atmosfere.
Sve je to ok sto kazes ali trebas li ti sada njima svakodnevno da se klanjas, oni su radili svoj posao, isto bi i ti postupio da si bio na njihovom mjestu i ja i 5i i 10ti.
Ne kazem da su svi isti ima postenih normalinih policajaca ali vecina hebe manjinu.

Ja bi da sacekamo kraj istrage pa onda da pircamo sto je ubijen, ne znam, kod nas je svsta moguce...
Frtalj_Duše

#820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Frtalj_Duše »

memić memo wrote:
BHF_Manijak wrote:

I ataci na džamije, provokacije muslimana iz tih područja, rušenje hrišćanskih nadgrobnih spomenika, islamskih, i slično, su takođe perfidni oblici fašizma, naravno, nikad nisam ni tvrdio da nisu. Ali, i provokacija na ovu pravoslavnu crkvu na periferiji Sarajeva takođe je perfidni oblik fašizma. Čemu pjena na usta :? Zašto bi jedni bili povlašteni, a drugi potlačeni, kad svi imaju ista prava :?
Ma stipu ga brate,diviš da je uljez, a najvjerovatnije i borac i zagovornik neovisne 'slobodarske srpske' od zli zulumćarskih djihatlija čiji narkomani čak ne daju srbima da žive u miru i veselju, jok, to je nemoguće u pederaciji, jelda!? :roll:

Inače, samo se nerviraš uzalud čitajući postove takvih 'potpaljivača' i bolesnih umova koji jedva čekaju sl. događaje u blizini nekih objekata pa da počnu pjeniti i napadati.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
krater

#821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

ufatiše ga
mentalist

#822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

mali_balon wrote:
mentalist wrote:

Sve je to ok sto kazes ali trebas li ti sada njima svakodnevno da se klanjas, oni su radili svoj posao, isto bi i ti postupio da si bio na njihovom mjestu i ja i 5i i 10ti.
Ne kazem da su svi isti ima postenih normalinih policajaca ali vecina hebe manjinu.

Ja bi da sacekamo kraj istrage pa onda da pircamo sto je ubijen, ne znam, kod nas je svsta moguce...

Možda smo otišli u krivom smijeru, ja sam se držao uopšte policijskog posla a ne ovog slučaja
Kako reče onaj službenik policije da bi se mogli iznenaditi ishodom istrage i samim imenom
Samo nam još treba sr.e na nacionalnoj osnovi
Mr. Brightside

#823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Mr. Brightside »

Za ubistvo sarajevskog policajca Muhidina Pivodića, čije beživotno tijelo je pronađeno u ponedjeljak rano ujutro u naselju Reljevo u Sarajevu, osumnjičen je 23-godišnji C. A. nastanjen na području Ilidže, potvrđeno je danas na press konferenciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Kako agencija Anadolija (AA) saznaje, riječ je o Anelu Ćeni sa Ilidže.

Mladić je u potpunosti priznao da je izvršio ubistvo policajca Pivića.

Policijski komesar Vahid Ćosić je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni po lišenju slobode priveden u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je u prisustvu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Ćosić je, također, izjavio da je tokom pretresa porodične kuće koju je koristio osumnjičeni Ćeno pronađeno vozilo sa uočenim tragovima nastalim upotrebom vatrenog oružja, automatska puška, 1.138 metaka različitog kalibra, 19 okvira za automatsko oružje, dvije zaštitne maske, dva RAP-a sa priborom za čišćenje i dvije metalne kutije za municiju.

Policijski komesar nije želio govoriti o motivima ubistva, dodajući da to tek treba ustanoviti istraga.

U ponedjeljak ujutro oko 6:20 sati je u službenom automobilu u sarajevskom naselju Reljevo pronađeno beživotno tijelo Muhidina Pivodića.
julisiz es grant

#824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

harlequin

#825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harlequin »

TheMule wrote:
harlequin wrote:
Jok eto, tražiću svijetle primjere unutar policije i u njih upirati prstom. A očigledno je da većina strukture djeluje kako sam već opisao.Upravo se radi o institucionalnom problemu, a siguran sam da ima pojedinaca koji dobro rade svoj posao.
Ne to nije ocigledno.

Policija moze bolje, ali to uopste nije tako lose generalno govoreci. Evo tvojih stavova:

ljudi koji žive u zabludi da naša policija radi u našu korist

Naravno da radi. Kad god dodju u pomoc, rade u nasu korist.

da je to nekakav herojski posao
Naravno da je herojski.

To su krajnji licemjeri

Nisu. Sta ovo uopste znaci? Kakve primjere ti imas?

koji zakon koriste krajnje selektivno da se to uglavnom svede na zloupotrebu.

pojedinci

Inace, ti mi zvucis kao da imas malo kriminalne historije?
Tako brate mi fino reci da je u tom grmu zec. Diram ti u heroje, pa ih ti braniš. Nećemo dalje. Jasno mi je da iz drotovske kuće dolaziš. Da li si ti drot ili ti je neko drugi blizak drot ili je bio drot, nije ni važno. Naravno da su nezahvalni građani krivi a ne tvoji heroji. Nažalost nisam nikakav kriminalac, ali jesam svjedok drotovske neprofesionalnosti, brutalnosti, bezobrazluka i ostalog, prema drugim ljudima. Ako postanem kriminalac javim ti, biće ti drago sigurno.
Locked