Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
avetinja

#801 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

Da su neki bili na tribini u to vrijeme, prodali bi ga. :lol:

Ma i taj kodeks je pun rupa. Ako trans padne u tuči, grupa se gasi. U redu, pošteno, ali što je tuča 1 na 2/3 ili više fer tuča? Ali hajde, bilo ne ponovilo se. :mrgreen:

PS. Avetinja ne insiunira da su UF razbili Manijake. Čim su maznuli trans, uhvatili su se noge.
nema me tamo

#802 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by nema me tamo »

Ma pao trans 'ebo to ko je koga ostavio tad..

Ja ne mogu potvrditi da je bilo ovako kako je avetinja cuo, al' mogu potvrdili 100 posto da se znalo da ce ici traziti trans u BG.
nema me tamo

#803 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by nema me tamo »

Na kraju onda ispade da je najbolje kako su Poljaci radili ponesu trans ko izgubi tucu predaju ga..

Ha ja
Tromblon

#804 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Tromblon »

avetinja wrote:Da su neki bili na tribini u to vrijeme, prodali bi ga. :lol:

Ma i taj kodeks je pun rupa. Ako trans padne u tuči, grupa se gasi. U redu, pošteno, ali što je tuča 1 na 2/3 ili više fer tuča? Ali hajde, bilo ne ponovilo se. :mrgreen:

PS. Avetinja ne insiunira da su UF razbili Manijake. Čim su maznuli trans, uhvatili su se noge.
Uhvatili su se noge jer su bili nadjačani ni zbog čega drugog. Da je tako kao što kažeš ne bi nas još dva puta napadali. I opet se hvatali noge jer su "maznuli trans". De ne lupetaj o čemu nemaš pojma.
avetinja

#805 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

nema me tamo wrote:Na kraju onda ispade da je najbolje kako su Poljaci radili ponesu trans ko izgubi tucu predaju ga..

Ha ja
Ili da trans padne u tuči sa približno jednakim brojem snaga.

Tromblon, smiri se, evo tekma na tv-u. Ako ti je lakše, nije pao trans, ostavljen je na trafici u rancu. Ah, ti ruksaci, vazdan ih zaboraviš. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#806 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by mali_milojica »

Tromblone,raspravljas se sa dva pitara :-)
nema me tamo

#807 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by nema me tamo »

avetinja wrote:
nema me tamo wrote:Na kraju onda ispade da je najbolje kako su Poljaci radili ponesu trans ko izgubi tucu predaju ga..

Ha ja
Ili da trans padne u tuči sa približno jednakim brojem snaga.

Tromblon, smiri se, evo tekma na tv-u. Ako ti je lakše, nije pao trans, ostavljen je na trafici u rancu. Ah, ti ruksaci, vazdan ih zaboraviš. :mrgreen:

Al' bez zajebancije kakav retard moras biti da ostaviš ruksak?

I oce da mi kaze da ovaj nije vidio kad ga je uzeo i to..
I to treba uzeti s rezervom jer je izašlo iz usta ovog koji je imao trans
avetinja

#808 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

nema me tamo wrote:Al' bez zajebancije kakav retard moras biti da ostaviš ruksak?
Faktor iznenađenja, mislio frajko da će pomisliti da je unutra grisini. :mrgreen:
Tromblon

#809 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Tromblon »

Milojice sve za istinu. A, avetinja nek trola.

Čovjek je bacio ruksak da se tuče. Prvi i udario u tuči. Greška za ruksak nema govora. Sve sam ispričao kako je bilo i završite više sa ovim. Ako neko ima neko konkretno pitanje u vezi prijeratnih dešavanja rado ću pomoći.
nema me tamo

#810 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by nema me tamo »

Prijeratno pitanje..

Koliko su Horde bile jace od vas u to vrijeme?
Tromblon

#811 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Tromblon »

nema me tamo wrote:Prijeratno pitanje..

Koliko su Horde bile jace od vas u to vrijeme?
U organizaciji milion puta.

Brojniji jer je to bila euforija napravljena sjajnom propagandom.

Pirotehnika jači. Imali pare od kluba. Šemu za Trst. Mi se snalazili na sitno kako smo mogli.Jedino za CZ je obavljena kupovina u Trstu.

Ne može čovjek porediti današnje HZ i one prijeratne jer je to bilo drugo vrijeme. Napravljena struktura. Imali prostorije. Klub, odnosno Gospodin Svetozar Vujović gurao maksimalno. Pare za sve živo. Vozovi, busevi... Zato su imali masu extra gostovanja.

Mi od svega toga nismo imali 10 posto. Klub nas je jebao kako je htio. Plus mi smo bili anarhični sto posto. Organizacije kao kod HZ nije bilo mada smo se snalazili kako smo mogli.

Što se tuče tiče jednom su 87 ili 88 došle HZ pred Skenderiju prije jednog derbija, a od nasih tu nije preko 50 ljudi i rastjerali su to. Mi se poslije nismo skupljali pred Skenderijom. Par godina kasnije smo mi došli pred Robnu kuću i razjurili HZ koji su upravo kretali ka stadionu. Derbi bio pod snijegom na Koševu. Bilo je medjusobnih sitnijih tuča, a ovo su dvije jedine masovnije.

Eto, pitaj još slobodno.
avetinja

#812 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

Istina da nas klub nije mazio. Đilda lično bio u verbalnom obračunu sa ljudima zaduženim za sigurnost na stadionu i karte. Oni mu govorili da ne žele huligane na stadionu, a on je bio u fazonu "ne možete mi ništa".

Ima jedna zanimljiva priča, kada su naši iz kluba naredili da se uvede kontrola na stadionu za žene ili ti ga Kraljice zla, preko kojih su Horde htjele unijeti pirotehniku. Niko od Pitara se tome nije nadao. Natrpali djevojke svim i svačim, a oni bez ičega, jer muške pretresaju, žene ne. Kod žena nema šta nisu našli. :D
Tromblon

#813 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Tromblon »

avetinja wrote:Istina da nas klub nije mazio. Đilda lično bio u verbalnom obračunu sa ljudima zaduženim za sigurnost na stadionu i karte. Oni mu govorili da ne žele huligane na stadionu, a on je bio u fazonu "ne možete mi ništa".

Ima jedna zanimljiva priča, kada su naši iz kluba naredili da se uvede kontrola na stadionu za žene ili ti ga Kraljice zla, preko kojih su Horde htjele unijeti pirotehniku. Niko od Pitara se tome nije nadao. Natrpali djevojke svim i svačim, a oni bez ičega, jer muške pretresaju, žene ne. Kod žena nema šta nisu našli. :D
De, bolan ne javljaj se na teme o kojima pojma nemaš. HZ su na Grbavici uvijek pravili bakljade i nikad im nisu pale na ulazu u većoj količini osim slučajnog uzorka od 1-5 komada.

Nije Đilda bio ni u kakvom obračunu sa ljudima zaduženim za sigurnost. Tadašnji generalni sekretar Zdenko Jelić nas nije mirisao. Čak nam sredio i odlazak u stanicu na Marin dvoru poslije jednog sastanka u klupskim prostorijama.
avetinja

#814 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

Tromblon wrote:
avetinja wrote:Istina da nas klub nije mazio. Đilda lično bio u verbalnom obračunu sa ljudima zaduženim za sigurnost na stadionu i karte. Oni mu govorili da ne žele huligane na stadionu, a on je bio u fazonu "ne možete mi ništa".

De, bolan ne javljaj se na teme o kojima pojma nemaš. HZ su na Grbavici uvijek pravili bakljade i nikad im nisu pale na ulazu u većoj količini osim slučajnog uzorka od 1-5 komada.

Nije Đilda bio ni u kakvom obračunu sa ljudima zaduženim za sigurnost. Tadašnji generalni sekretar Zdenko Jelić nas nije mirisao. Čak nam sredio i odlazak u stanicu na Marin dvoru poslije jednog sastanka u klupskim prostorijama.
Nisu sve tada pale, ali ono što su stavili kod žena jesu, a misli da nećemo žene provjeravati.

Nije se ni sa Željkom gotivio.
Tromblon

#815 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Tromblon »

I naše su žene unosile pa nikad nijedna nije pala. Tada je na jugu Grbavice bilo riskantnije pokušati unijeti baklju i zapaliti je nego ući na sjever kod HZ sa željinim šalom. Murija je bila sigurno medju brutalnijim u tadasnjoj Prvoj ligi.
avetinja

#816 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

Slažem se, ali ti govorim kako je bilo za taj derbi. Do tada nisu provjeravali žene i naši se sjete da bi tu mogla biti caka i uvedu kontrolu za žene i padnu im baklje (ne sve, naravno).
Raigor Stonehoof

#817 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Raigor Stonehoof »

ja sto se oko jebene krpe raspisaste :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#818 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Dabogda ispali i nikad se ne vratili, furde!

Image

http://sport1.ba/premijer-liga-bih/saop ... ajku/90228
Melbourne_Australia

#819 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

Pitar sa Kariba wrote:Dabogda ispali i nikad se ne vratili, furde!

Image

http://sport1.ba/premijer-liga-bih/saop ... ajku/90228
Od kad ja to govorim, kad smo mi imali belaj u Zenici i kad su napali Mulalica vi ste ko pic.. ovde bili na njihovoj strani uglavnom. Ja ne krijem da ne volim ni Slobodu ni Celik...Zato sto protiv Sarajevskih klubova igraju na noz svaki put a protiv ostalih naguze se...I kao drugo nikakvi oni velikani naseg fudbala nisu, to sto su nekad bili ne znaci da sad jesu. Velez mi je drag jer dole raja nisu u tripovanju mrznje prema Sarajevu gradu... Ja otvoreno ponavljam , ne gumo ih i tacka...Druga liga !!!
sumirprimus

#820 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Dusa draga ne voli... :lol:
Hu iz ju ba???al ozbiljno???
sumirprimus

#821 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Koja tetkica, trazi podrsku pitara :lol:
Jos ne voli.ako ne volis.auatralac da li to znaci da mrzis???
Mobile_Disco

#822 Re: Premijer liga BiH

Post by Mobile_Disco »

Ne podrzavam represiju murije al ne kontam sta ocekujete? Da dodjes u bilo koji grad, selo nebitno da radis sta hoces i da ti niko nista ne uradi zbog toga sto si iz"metropole"? Koliko smo puta dobili batine od murije pa nikom nista sastavni dio navijackog Zivota. Vozit se kroz grad provocirati i ne ocekivati nikakvi reakciju? Hajte molim vas..
Nadzorna_ploca

#823 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Nigdje veze. Ako prolazis kroz grad provociras? :-)
Nista, sljedeci put neka idu helikopterima da se ne kurce kroz onaj mali dio Zenice do stadiona.
LSD

#824 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:Ne podrzavam represiju murije al ne kontam sta ocekujete? Da dodjes u bilo koji grad, selo nebitno da radis sta hoces i da ti niko nista ne uradi zbog toga sto si iz"metropole"? Koliko smo puta dobili batine od murije pa nikom nista sastavni dio navijackog Zivota. Vozit se kroz grad provocirati i ne ocekivati nikakvi reakciju? Hajte molim vas..
A šta vam je Mulalić lani skrivio kad su ga htjeli linčovati na stadionu :roll: onaj ga jedan pa glavi kišobranom ošinu :-) odakle mu kišobran, nidje kiše, još Zapad natkrivena tribina. Još Mulalić fin covjek, bruka.
Jel i to treba očekivati u Zenici :?
ljevoruki

#825 Re: Premijer liga BiH

Post by ljevoruki »

LSD wrote: A šta vam je Mulalić lani skrivio kad su ga htjeli linčovati na stadionu :roll: onaj ga onaj jedan pa glavi kišobranom ošinu :-) odakle mu kišobran, nidje kiše, još Zapad natkrivena tribina. Još Mulalić fin covjek, bruka.
Jel i to treba očekivati u Zenici :?
:-)
Je li se ovo stvarno desilo?
Post Reply