Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sanjam-te

#801 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by sanjam-te »

ortodont wrote:
sanjam-te wrote:mene nervira što ne želi malo češće sex :D
:lol:
ma nije to smiješno, ja bih se mogla i rasplakati :)
ortodont

#802 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by ortodont »

sanjam-te wrote:
ortodont wrote:
Ma obično muški gunđaju kako žene neće stalno, pa mi čudna ova situacija. :P
sha_ba

#803 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by sha_ba »

sanjam-te wrote:
ortodont wrote:
a da se ne trosi gdje drugo?? nadam se da nije slucaj, ali....
sanjam-te

#804 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by sanjam-te »

Ma nije da on neće, hoće on ali većinu slučajeva ja sam inicijator. :run:

A većina je 75:25, a ja bih da bude obratno :-) pa me to malo nervira :D
sanjam-te

#805 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by sanjam-te »

heh sad sam skužila da se ovo nadovezuje na još jednu stvar koja me jako nervira, a to je da on hoće sve uraditi, pomoći ali mu moram reći...a vala kad moram svaku sitnicu govoriti de ovo,de ono, radije bih to uradila sama(mislim na kućanske poslove da se razumijemo :D )
gerberica

#806 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by gerberica »

sanjam-te wrote:heh sad sam skužila da se ovo nadovezuje na još jednu stvar koja me jako nervira, a to je da on hoće sve uraditi, pomoći ali mu moram reći...a vala kad moram svaku sitnicu govoriti de ovo,de ono, radije bih to uradila sama(mislim na kućanske poslove da se razumijemo :D )
Isto kao kod mene :lol:
Ponekada se pitam jel on to koristi sto zna da ja necu ponavljati vise puta vec uzmem i sama uradim. :mrgreen:
sanjam-te

#807 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by sanjam-te »

Ne znam :-? zato ja kad imam živaca onda kažem de ovo...pa on uradi, pa ja onda de ono, on uradi, eh de sad ovo i tako sve:) a kad se iznerviram onda troncam pola dana, te kako ja sve moram sama, kako meni niko ništa ne mora reći ja sama vidim kad i kako šta treba uraditi,kad to prođe naredna 3 dana ko fol vidim da ponešto uradi,a poslije 3 dana sve po starom :D ...doduše da budem iskreno,ima i onih situacija kad sam ja sama od sebe nervozna pa on fino dođe i pita trebal pomoći,a ja odbrusim kako ne treba,a on jedva dočeka :lol:
dusa_raskopuša

#808 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by dusa_raskopuša »

juli84 wrote:Pojedini pokvarise dobru temu :sad:

Stvari tipa tube, carapa, wc solje sam davno prevazisla, ostale su neke koje izgleda nikad necu shvatiti, a to su:
nervira me sto misli da nisu za sve potrebne rijeci, njemu se vecina stvari podrazumijeva
sto misli da su muskarci sexi sa bradom starom dva-tri dana, a ja volim kad je frisko obrijan
sto ne razlikuje sampon i gel za tusiranje pa uvijek pokupi prvu bocicu sa police, a nekoliko puta je i moj regenerator za kosu posluzio kao gel za tusiranje (postao je oprezniji kad sam mu rekla da cu mu sljedeci put postavit domestos na policu)
sto misli da samo Engleska liga zasluzuje prenos
sto misli da djecu ne treba tjerati da uce, njemu je svaka ocjena ok...

Al u masi onoga sto me nervira nekako uvijek na povrsinu isplivaju one lijepe stvari zbog kojih i jesmo zajedno :)

Ovo gore je u pravu. :roll: Ne treba tjerati, siliti, ili nesto na taj fazon. Treba navesti dijete da mu nije svejedno kad dobije losiju ocjenu. Ali sad da se tjera da uci, da se ruzi ili tuce kad dobije losu ocjenu, to je zlostavljanje. X primjera je takvih, gdje djeca imaju strah od roditelja kad dobiju losu ocjenu, jer znaju sta ih ceka. U sustini, ocjene nisu tol'ko ni bitne, ali eto, vrijeme je takvo da je bitno sta imas u dnevniku a ne u glavi.
Melami

#809 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by Melami »

Citajuci ovu temu jednu stvar sam zakljucio.
Sve zene su iste i svi muskarci su isti.
partybrakerica

#810 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by partybrakerica »

pa nastali od jednog covjeka i jedne zene Melami,nije ni cudo... :-)
fatamorgana

#811 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by fatamorgana »

partybrakerica wrote:pa nastali od jednog covjeka i jedne zene Melami,nije ni cudo... :-)
Jeste, oni su se zvali Ivica i Marica ....
MedenoSrce

#812 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by MedenoSrce »

fatamorgana wrote:
partybrakerica wrote:pa nastali od jednog covjeka i jedne zene Melami,nije ni cudo... :-)
Jeste, oni su se zvali Ivica i Marica ....

:lol: :lol: :lol: fata rajds agen
fatamorgana

#813 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by fatamorgana »

Lud i ponosan wrote:
Melami wrote:Citajuci ovu temu jednu stvar sam zakljucio.
Sve zene su iste i svi muskarci su isti.
:lol: :lol:
Nije to smijesno nego ovo gore sto sam ja napis'o, :lol:
MedenoSrce

#814 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by MedenoSrce »

nemoj mu zamjeriti

ne zna da citira :mrgreen:
fatamorgana

#815 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by fatamorgana »

MedenoSrce wrote:nemoj mu zamjeriti

ne zna da citira :mrgreen:
Dobro al' nek pripazi malo, :lol:
donsedin

#816 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by donsedin »

dusa_raskopuša wrote:
juli84 wrote:Pojedini pokvarise dobru temu :sad:

Stvari tipa tube, carapa, wc solje sam davno prevazisla, ostale su neke koje izgleda nikad necu shvatiti, a to su:
nervira me sto misli da nisu za sve potrebne rijeci, njemu se vecina stvari podrazumijeva
sto misli da su muskarci sexi sa bradom starom dva-tri dana, a ja volim kad je frisko obrijan
sto ne razlikuje sampon i gel za tusiranje pa uvijek pokupi prvu bocicu sa police, a nekoliko puta je i moj regenerator za kosu posluzio kao gel za tusiranje (postao je oprezniji kad sam mu rekla da cu mu sljedeci put postavit domestos na policu)
sto misli da samo Engleska liga zasluzuje prenos
sto misli da djecu ne treba tjerati da uce, njemu je svaka ocjena ok...

Al u masi onoga sto me nervira nekako uvijek na povrsinu isplivaju one lijepe stvari zbog kojih i jesmo zajedno :)

Ovo gore je u pravu. :roll: Ne treba tjerati, siliti, ili nesto na taj fazon. Treba navesti dijete da mu nije svejedno kad dobije losiju ocjenu. Ali sad da se tjera da uci, da se ruzi ili tuce kad dobije losu ocjenu, to je zlostavljanje. X primjera je takvih, gdje djeca imaju strah od roditelja kad dobiju losu ocjenu, jer znaju sta ih ceka. U sustini, ocjene nisu tol'ko ni bitne, ali eto, vrijeme je takvo da je bitno sta imas u dnevniku a ne u glavi.
Izvini al moram na ovo komentar dar, evo moj slucaj. Da me nije moja majka tjerala da ucim i ostalo bio bi ko 90 % mojih drugova kosar, lijencina, neradnik il sta vec (sve im nevalja samo oni valjaju), al eto ja sam fax zavrsio. Da objasnim ovo klosar, evo moj drug iz srednje on je istu upisao kao ucenik generacije znaci pametano dijete. Prvu i drugu godinu srednje nastavili smo sa peticama dok je on od trece i cetvrte spao na cetvrticu, razlog, upao u lose drustvo, s partija na party. Kad je dosao kraj srednje razmisljalo se o faxu, htjeli smo isti fax al na prijemnom ja sam proso dalje on nazalost nije ( kad je bilo spremanje za prijemni, mi se spremali al on nije, ne treba, on je pametan i ne treba mu to), i tako ne moze ETF moze poljoprivreda, koju je potom i upisao. Madjutim kao sam ja napredovao on je stagnirao na prvoj godini, dok nije odustao.I gdje smo sad, ja zavrsavam master, a on , e on je konobar/izbacivac/fizikaner ili sta vec. E sad sto sam ovo pisao? Tuzno je kad sretnes covjeka koji ima 25 a izgleda ko da mu je 35,koji je za tih par godina totalno propo kako mentalno tako i fizicki, i koji ti kaze bravo jarane ti si bio pametan i iso si kud treba a vidi mene ja se zajebavo i vidi sta sam posto.E sad dolazi ovaj gore komentar ne treba djecu tjerat, treba itekako treba. Sta ce jedno dijete znat sta je za njega dobro a sta nije, dijete ko dijete kad vidi da jedan nesto radi, i on bi, pa valjalo to il ne. E da je on imao roditelje kako treba i da su ga od malih nogu uputili kako treba uspio bih u zivotu, a nebi ga iskoristvali za 400 KM od jutra do mraka.Ovo oko tuce i slicno zlostavjanje, kako crno zlostavljanje, evo ja sam prvi fasivo x puta i sta mi fali Bogati milog.Pa bar su me naucili nekoj kulturi i postovanju, nekom pametnom rasudjivanju, da znam sta o zivotu, da znam kako da ne pogrijesim, da korstm svoju glavu a ne da idem grlom u jagode kako je moj Irhad isao, pa vidi gdje je dosao.Sto se tice ocjena one i nisu bitne, ali kad ucis, nije isto uciti za 2 ili za 5, pa recimo da od onoga sto za 5 naucis pola zaboravis cim ocjenu dobijes to je ipak mnogo vise znanja neko sto bi ostalo da si izmolio za onu 2-u.Fazon je sto za 5-cu si morao naucit a za 2-u ne, znaci ipak ima tu neke korsit na kraju.Sto se tice juli84 ja Vam kapu skidam, is svaka Vam cast, da Bogdo pola njih razmislja kao Vi.
dusa_raskopuša

#817 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by dusa_raskopuša »

Samo sam htjela rec' da treba imati fin pristup, a ne ha-hu, saka, kais, i Bog zna sta jos. Mene moji nisu tukli, pa sam ok. Meni ni'e ok kad roditelj tuce svoje dijete zbog ocjene u skoli i nikad mi nece biti jasno. I da ga sili, ako ono ne moze. Druga stvar je ako nece, ali i to treba razgovorom polahko i sa dosta strpljenja.
miki.ba

#818 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by miki.ba »

donsedin wrote:
Izvini al moram na ovo komentar dar, evo moj slucaj. Da me nije moja majka tjerala da ucim i ostalo bio bi ko 90 % mojih drugova kosar, lijencina, neradnik il sta vec (sve im nevalja samo oni valjaju), al eto ja sam fax zavrsio.

Da objasnim ovo klosar, evo moj drug iz srednje on je istu upisao kao ucenik generacije znaci pametano dijete. Prvu i drugu godinu srednje nastavili smo sa peticama dok je on od trece i cetvrte spao na cetvrticu, razlog, upao u lose drustvo, s partija na party. Kad je dosao kraj srednje razmisljalo se o faxu, htjeli smo isti fax al na prijemnom ja sam proso dalje on nazalost nije ( kad je bilo spremanje za prijemni, mi se spremali al on nije, ne treba, on je pametan i ne treba mu to), i tako ne moze ETF moze poljoprivreda, koju je potom i upisao.

Madjutim kao sam ja napredovao on je stagnirao na prvoj godini, dok nije odustao.I gdje smo sad, ja zavrsavam master, a on , e on je konobar/izbacivac/fizikaner ili sta vec. E sad sto sam ovo pisao? Tuzno je kad sretnes covjeka koji ima 25 a izgleda ko da mu je 35,koji je za tih par godina totalno propo kako mentalno tako i fizicki, i koji ti kaze bravo jarane ti si bio pametan i iso si kud treba a vidi mene ja se zajebavo i vidi sta sam posto.E sad dolazi ovaj gore komentar ne treba djecu tjerat, treba itekako treba. Sta ce jedno dijete znat sta je za njega dobro a sta nije, dijete ko dijete kad vidi da jedan nesto radi, i on bi, pa valjalo to il ne. E da je on imao roditelje kako treba i da su ga od malih nogu uputili kako treba uspio bih u zivotu, a nebi ga iskoristvali za 400 KM od jutra do mraka.

Ovo oko tuce i slicno zlostavjanje, kako crno zlostavljanje, evo ja sam prvi fasivo x puta i sta mi fali Bogati milog.Pa bar su me naucili nekoj kulturi i postovanju, nekom pametnom rasudjivanju, da znam sta o zivotu, da znam kako da ne pogrijesim, da korstm svoju glavu a ne da idem grlom u jagode kako je moj Irhad isao, pa vidi gdje je dosao.Sto se tice ocjena one i nisu bitne, ali kad ucis, nije isto uciti za 2 ili za 5, pa recimo da od onoga sto za 5 naucis pola zaboravis cim ocjenu dobijes to je ipak mnogo vise znanja neko sto bi ostalo da si izmolio za onu 2-u.Fazon je sto za 5-cu si morao naucit a za 2-u ne, znaci ipak ima tu neke korsit na kraju.Sto se tice juli84 ja Vam kapu skidam, is svaka Vam cast, da Bogdo pola njih razmislja kao Vi.
Djelimicno se slažem.
Sve zavisi kakvo je djete, ako ti njega trejaš u 90% slucajeva se dobije kontra efekat...dijete zamrzi školu.
U djetetu treba probuditi osjecaj odgovornosti kako bi dijete samo želilo da uci i bude odlican ucenik.

Otkud ti znaš da tvog prijatelja roditelji nisu tjerali, možda i tukli.
Razne metode prisile razlicito djeluju na sve osobe, jer smo razliciti.
Mene u životu niko nikad ni na šta nije uspio natjerati, naucio sam uvijek samo ono što sam želio, a da su me tukli, vjerovatno ne bi uopšte školu završio.

Moj savjet je ne tucite djecu zbog škole, ne galamite na djecu zbog škole, ucinite da djeca vole školu na sve moguce nacine...
xmaya

#819 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by xmaya »

...šta me je nerviralo kod bivšeg muža...
-što je spavao odjeven
-što je spavao u dnevnoj
-što je uvijek na silu išao na porodične izlete, odmore...a uglavnom nije išao
-što je uvijek šutio, a kad progovori viče (kafa se znala popiti bez ijedne riječi)
-sve što ga je zanimalo u kući je bio tv
-šta god zatreba kupiti, on jednostavno kaže - nemam
-što je volio alkohol više već hljeba se najest
-što je u tom alkoholu tako agresivan da sam ga se počela bojati
-što mi je lagao da ne petlja ni sa kim, uvijek i iznova, i uvijek i iznova ja nalijetala na dokaze
-što je bio ateista koji ismijava vjernike i pri tome misli da je ekstra duhovit
-što mu je uvijek sve mrsko uraditi, a znao je dosta toga (primjer, kuću smo znali krečiti i po mjesec, sve se čeka na nešto što on treba..)
-što na telefon ne zna pričati mirno, već drekom, tako da sam uglavnom slala poruke :-(
-i još masa, masa toga :run:
hanny12

#820 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by hanny12 »

xmaya wrote:...šta me je nerviralo kod bivšeg muža...
-što je spavao odjeven
-što je spavao u dnevnoj
-što je uvijek na silu išao na porodične izlete, odmore...a uglavnom nije išao
-što je uvijek šutio, a kad progovori viče (kafa se znala popiti bez ijedne riječi)
-sve što ga je zanimalo u kući je bio tv
-šta god zatreba kupiti, on jednostavno kaže - nemam
-što je volio alkohol više već hljeba se najest
-što je u tom alkoholu tako agresivan da sam ga se počela bojati
-što mi je lagao da ne petlja ni sa kim, uvijek i iznova, i uvijek i iznova ja nalijetala na dokaze
-što je bio ateista koji ismijava vjernike i pri tome misli da je ekstra duhovit
-što mu je uvijek sve mrsko uraditi, a znao je dosta toga (primjer, kuću smo znali krečiti i po mjesec, sve se čeka na nešto što on treba..)
-što na telefon ne zna pričati mirno, već drekom, tako da sam uglavnom slala poruke :-(
-i još masa, masa toga :run:
odlican post ....zbog svih tih stvari je i postao bivsi
i meni da smetaju neke stvari vec bi bio bivsi
xmaya

#821 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by xmaya »

još da sam završila spisak, upitala bi se kako je mogao biti ikakav :-) ikad..
fatamorgana

#822 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by fatamorgana »

dusa_raskopuša wrote:Samo sam htjela rec' da treba imati fin pristup, a ne ha-hu, saka, kais, i Bog zna sta jos. Mene moji nisu tukli, pa sam OK. a.
:roll:
madFlava

#823 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by madFlava »

dusa_raskopuša wrote:Samo sam htjela rec' da treba imati fin pristup, a ne ha-hu, saka, kais, i Bog zna sta jos. Mene moji nisu tukli, pa sam ok. Meni ni'e ok kad roditelj tuce svoje dijete zbog ocjene u skoli i nikad mi nece biti jasno. I da ga sili, ako ono ne moze. Druga stvar je ako nece, ali i to treba razgovorom polahko i sa dosta strpljenja.
I saka i kais kad zatreba ;)
Uredu je da roditelj vidi dijete da uci, pa da dobije losu ocjenu, nema tu nikakvog udaranja i galamljenja. Al roditelj da vidi pored citave price djetetu o ljubavi prema skoli i ucenju i da i nakon toga ne uci i dobije losu ocjenu, kandziija i pruzi rukeee mali odmetnice :D

Batina je izasla iz raja. :)
pirpa

#824 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by pirpa »

.
Last edited by pirpa on 04/05/2018 14:34, edited 1 time in total.
Papirna

#825 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by Papirna »

dusa_raskopuša wrote:Samo sam htjela rec' da treba imati fin pristup, a ne ha-hu, saka, kais, i Bog zna sta jos. Mene moji nisu tukli, pa sam ok. Meni ni'e ok kad roditelj tuce svoje dijete zbog ocjene u skoli i nikad mi nece biti jasno. I da ga sili, ako ono ne moze. Druga stvar je ako nece, ali i to treba razgovorom polahko i sa dosta strpljenja.
Zar u BiH ne postoji zakon o zabrani nasilja nad djecom? :shock:

Ako vidite ljude da vicu, udaraju ili cupaju, znaci da im nedostaje "alata" da rijese problem, drugim rijecima nisu razvijeni kao ljudi, nisu sposobni da ogajaju svoju djecu ili kontrolisu svoj zivot.
Moj otac mene nikad nije udario. A kad bi neko udario svoje djete u mom prisustvu, oprositite vi meni ali sigurno bih ga upozorila, a mozda cak i prijavila policiji, i na kraju napustila drustvo.
Post Reply