mali_balon wrote: ↑30/05/2024 07:26
nepass1 wrote: ↑30/05/2024 07:02
sime_cipol wrote: ↑30/05/2024 00:45
Ima ih dosta oko Fahda, na Vojničkom, Nedzaricima, AP, Mojmilu. Ali i dalje veeeeelika manjina. Nego covjeku upadaju u paznju pa se cini ima ih puno
Ma imaju zgrade svoje gdje samo oni zive. Ramiza salcina sva od vehabija i pokrivenih.
Da, skoro sve su kuce dole pokupovali ima ih po 5 6 porodica u jednoj kuci......imaju ko neke ilegalne mesdzide i neke dnevne boravke za djecu
Imaju zgradu nezz je li ulica dr s.rizvanbegovic ili kasima begica kad se od penija ide prema stupskoj petlji.
A pricao mi je lik sa kovaca, bivsi vehabija

ugl ozenio on neku srpkinju koja je presla na islam i skroz se pokrila ono nindja. I bili su oni tamo negdje na vojnickom, valjda se njemu nije svidjelo sve to i ostavi se vehabizma. Ona ostane, pa mu nisu dali da vidi djecu, pa djeci nisu dali u skolu.
Nisam ja do 2016 zalazio po vojnickom, nedjaricima nisam znao da postoji stupsko brdo ali od tad do danas primjeti se da ih je sve vise i vise.
Npr u sg ima dosta pokrivenih i islamski orjentisane omladine ali nisu toliko ekstremni. Meni sega bilo navecer isli kod bugarija da im trazi zivotne partnere, ljudi fakultetski obrazovani, rodjeni u sarajevu. I znam zensku, doktorica, bugari joj nasao aleksandra koji je presao na islam.
Ne obazite se covjek na ovo ali sad kad malo bolje razmislim jesmo mi za 15og vijeka jebote