FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

RasAlGhul

#79926 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Prije svega oba su crvena bila, kakva glpost onog debila :lol: Najgore od svega što smo katastrofa bili sa dva igrača više :lol: Idemo dobiti mrtvi Radnik, grob ga jebo više, da pročepi. Večeras Veselinović, Ramović, Rodin :thumbup: Šaban katastrofa :(
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79927 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Da hoce vise završiti ova sezona :-)
avetinja

#79928 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Najbolji pokazatelj našeg kvaliteta. Sa dva igrača više ne možemo rutinski riješiti utakmicu. Mi kada grohnemo, onda baš grohnemo.
Charuga
Globalni moderator

#79929 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Najgora ekipa Želje u posljednjih xx godina. U naredne tri utakmice MOŽDA možemo dobiti Čelika, i to je to za ovu sezonu.
luckylaka

#79930 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

avetinja wrote:Najbolji pokazatelj našeg kvaliteta. Sa dva igrača više ne možemo rutinski riješiti utakmicu. Mi kada grohnemo, onda baš grohnemo.
Ko da su ostale ekipe bolje.Rezultati i igra katastrofa a jos uvijek u poziciji za izlazak u europu.Sa ovom ekipom bolje ostati kuci
avetinja

#79931 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

luckylaka wrote:
avetinja wrote:Najbolji pokazatelj našeg kvaliteta. Sa dva igrača više ne možemo rutinski riješiti utakmicu. Mi kada grohnemo, onda baš grohnemo.
Ko da su ostale ekipe bolje.Rezultati i igra katastrofa a jos uvijek u poziciji za izlazak u europu.Sa ovom ekipom bolje ostati kuci
Većina ekipa u ligi je bolja od nas. Sreća što je čitava liga u pet deka pa se možemo nadigravati. Prije tri godine nas ni niz od deset pobjeda nije izeo u Evropu. Danas bi u onim uslovima bili na desetom mjestu.

Bitna je lova, pola miliona KM. Kokuzi smo teški. Sa ovom ekipom ni prvo pretkolo nije sigurno.
LSD

#79932 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Charuga wrote:Najgora ekipa Želje u posljednjih xx godina. U naredne tri utakmice MOŽDA možemo dobiti Čelika, i to je to za ovu sezonu.
Definitivno najgora poslijeratna ekipa , a možda i najgora u historiji kluba. Nevjerovatna koncentracija amaterizma na jednom mjestu.
Ova nazovi ekipa je sklepana katastrofalno, ni najgori dušmanin kluba ne bi dovodio ove igrace da nose dres Želje, a to je uradila Misketova družina. Cisto nek se zna za sva vremena. Treba zapamtiti sva ova imena i prezimena koja trenutno nose dres Želje, kao trajnu opomenu.

Na ljeto doslovno treba dovesti 15 novih igraca (izuzev golmana jel)- 10 novih prvotimaca i 5-6 za rotacije.
Mea_parvitas

#79933 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Sreca da su na polusezoni dovedeni sve sami vrsni igraci od strasne uprave bez marke u dzepu...

Stanic, Bogicevic, Sadikovic, Klepac, Bajic, Sipovic, E.Zec, sve sama krema footballa. Jbt grob, dosli ljudi, ne mogu na vrijeme platiti sto se mora platiti, koji glupani u pm, i sada treba da izvisimo zbog debila koji ne znaju ispostovati rokove a ocekujemo da zavrsavaju projekte krova istočne tribine, novog juga ili zapada. Amater do amatera meni se cini, od igraca, do vrha uprave...
wewa

#79934 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... jak/335857

S obzirom na donesenu Odluku Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine , dana 05.05.2019., održana je Vanredna sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar.

Problemi za Plave: Željezničar ostao bez licence za Europu

Njihovo saopoćenje prenosimo u cijelosti:

"Fudbalski klub Željezničar ispunio je sve obaveze po pitanju zahtjeva za licenciranje i očekuje dobijanje licence nakon zasjedanja Drugostepene komisije NS/FSBiH, te iskazane žalbe prema istoj koja će biti podnijeta u zakonskom roku;

Radi utvrđivanja razloga nedobivanja licence na Prvostepenoj komisiji NS/FSBiH Upravni odbor u skladu sa Statutom kluba donio je Odluku o suspenziji Direktora kluba (Mirsad Šiljak, op.a.) do konačnog utvrđivanja činjenica.

Nihad Selimović, predsjednik FK Željezničar: Licenca za Europu nije upitna
U skladu sa Statutom, u idućem periodu poziciju v.d. direktora kluba obavljat će potpredsjednik Upravnog odbora gospodin Jasmin Badžak.

Cijeneći trenutnu situaciju Upravni odbor će na sjednici koja će biti zakazana odmah nakon Odluke Drugostepene komisije donijeti odluku i obavijestiti navijače o sljedećim aktivnostima u cilju nesmetanog djelovanja kluba u narednom periodu i neophodnim koracima koje je potrebno poduzeti", navodi se u saopćenju FK Željezničar.
Blixen

#79935 Re: FK Željezničar

Post by Blixen »

meni je ovaj Siljak vazda bio antipatican
moke_31

#79936 Re: FK Željezničar

Post by moke_31 »

Šiljak izgleda Misketov igrač :D
Meni je bilo čudno što ga nisu smijenili ovo novi kad su došli. Ne da je zaslužio, već to kod nas tako ide.
avetinja

#79937 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Ako dobijemo licencu za Evropu, a budemo bodovno izjednačeni sa Radnikom, da li će se prvo gledati ukupna gol razlika ili međusobni duel?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79938 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Cini mi se međusobni iz regularnog dijela prvenstva.
horhe_valdano99

#79939 Re: FK Željezničar

Post by horhe_valdano99 »

sime_cipol wrote:Cini mi se međusobni iz regularnog dijela prvenstva.
Ne nego gol razlika na kraju odlučuje. ;-)
Radio Sarajevo

#79940 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

horhe_valdano99 wrote:
sime_cipol wrote:Cini mi se međusobni iz regularnog dijela prvenstva.
Ne nego gol razlika na kraju odlučuje. ;-)
Da, tako piše na sajtu Saveza. Razlog je taj što imamo tri utakmice, tako da se ne može pravedno odlučiti ko ima bolji međusobni omjer na kraju, s obzirom da je jedan tim bio u prednosti.
avetinja

#79941 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Sreća pa smo tu u prednosti.

Remi bi nam dobrim dijelom osigurao Evropu, a pobjedom bi je gotovo obezbijedili.

Ne znam koliko nam je povoljniji raspored. Oni će ići umornom Širom nakon druge finalne utamice, koji je već osigurao Evropu i nema za šta da igra. Nakon toga dočekuju Slobodu kojoj je svakako sve ravno. Mi igramo sa Čelikom koji neće u Evropu, ali će poginuti da nam zabiberi. Nakon toga idemo davljeniku Tuzla Cityju. Taj meč bi mogao u mnogome ovisiti o tome da li će obezbijediti opstanak prije zadnjeg kola ili ne.

Bilo kako bilo, od ove ekipe ne možeš ništa očekivati. Ni dvoznak na kladionici ne bih smio staviti.
horhe_valdano99

#79942 Re: FK Željezničar

Radio Sarajevo wrote:
Da, tako piše na sajtu Saveza. Razlog je taj što imamo tri utakmice, tako da se ne može pravedno odlučiti ko ima bolji međusobni omjer na kraju, s obzirom da je jedan tim bio u prednosti.
Upravo to, sve radi trokružnog sistema i famoznih bergerovih tablica :D .
Ovo nam realno ide u prilog.
Mislim da će zadnje kolo za Tuzlu biti nevažno jer ce obezbijediti opstanak ali o tom po tom.
Isto tako imamo psihološku prednost u odnosu na Radnik jer su oni ti koji moraju ići na pobjedu.Znam da zvuči apstraktno :mrgreen: ali biće neka blesava utakmica osjećam.
smurf

#79943 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Tromblon

#79944 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Vala kad čovjek sjedne sa ljudima koji su upućeni u zbivanja na Grbavici smuči mu se. Jebote flaša vode se za vrijeme bivše uprave fakturisala 2.50 do 2.80 km. O većim talovima smješno pričati. Ta neka firma iz Kiseljaka što je postavljala teren Misketova. Majke mi zažalio sam što sam sjeo sa ljudima i slušao.

Šiljak i Amar prvi rođaci, od dvije sestre djeca. Amar ga uveo u klub kao i sada Nijazovog sina da bi oca imao opet na svojoj strani.

Ovaj novi predsjednik još ne zna kojim konkretno putem da krene. Svi bi da uzimaju a da banke ne ulože.

Mahaluština da te bog sačuva. Ekipa skrpljena u novčanom limitu. Ne smije se fening potrošiti jer se nema. Dugovi se samo pojavljuju.

Ah, da generalni aponzor ta Zirat banka. Pa jebem im mater sa Misketom na čelu. Dali generalno sponzorstvo na 20 dana da se mogu uvaliti u kredit. Čuj digli kredit a dali banci generalno sponzorstvo. Sponzorstvo isteklo a kredit će se vraćati godinama još. Kakve mutikaše, mufljuzi i lopovi.

Fuj!!!!!
avetinja

#79945 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Nema od nas ništa dok se ne obezbijedi konstantan priliv većih novčanih sredstava. I sljedeće sezone možemo očekivati bijednu sezonu sa mogućim osvajanjem kupa. Ako uopšte mislimo nešto osvojiti u skorijem vremenu, onda trebamo početi raditi na tome od ovog prijelaznog roka da bi ostvarili cilj za najpovoljnije dvije godine.
Charuga
Globalni moderator

#79946 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Image

Banja Luka, Prijedor, Laktaši ... Na hajr ... 8-)
horhe_valdano99

#79947 Re: FK Željezničar

Fali neko iz Istočnog još :-)
tibetanac

#79948 Re: FK Željezničar

Post by tibetanac »

Valjda skupe muda i pobjede u mozda najvaznijoj utakmici. Onda se nadati da cemo dobiti licencu na drugostepenoj. Staviti tacku upitnik i uzvicnik na ovu sezonu i zaboraviti je kao da se nikad nije ni igrala.
avetinja

#79949 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Sutra ne očekujem ništa, ali mi vuče na 1:0. Obje ekipe će ući oprezno, Radnik će napasti i dati gol, mi se nećemo znati vratiti i morat ćemo se vaditi u naredne dvije utakmice.

Eno, došao onaj Nepalac milijarder. Neka stave klub na bubanj, možda se isplati. :oops:
RasAlGhul

#79950 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Prvo poluvrijeme smo kao Real odigrali, nisu prišli golu, Hajdar najbolji, pamet u glavu jos ovih 45 minuta :thumbup:
Post Reply