Psihopata ima svugdje, na svakom kutku zemaljske kugle. Upitno je samo kakvog je karaktera vlast, tj. da li ce dozvoliti psihopatama da se izivljavaju.apsidejzi wrote:Jebo me svak ako ima i jedna normalna strana na tom divljem bliskom istoku. Zaista, borim se sam sa sobom da ne budem rasista i da ljude posmatram jednako ali iz dana u dan me razuvjeravaju ovi likovi. Al fakat sve go psihopata i sociopata. Nekako sam sebi ispricao pricu kako su samo ISILovci zvijeri i eto, zloupotrijebili religiju, zloupotrijebili situaciju tamo vamo i uradili to sto su uradili. Medjutim, kako vrijeme prolazi i kako se pojavljuju slicni snimci sa svih strana to mi sve vise postaje jasno da je to haman pa normalni bliskoistocni modus operandi.Kikibombona wrote:Turci se naostrili... turski zlotvor, vojna policija, objavio sliku sa odrubljenom glavom PKK gerilca...
https://pbs.twimg.com/media/DEAfEZZW0AAz0Lo?format=jpg
Iako sam protiv nasilja i ratovanja, mogu razumjeti kretene koji uzmu pusku da ukradu tudje resurse. To je prirodni instikt. Jeste zivotinjski instikt ali je dio normalnog darvinizma. Moze se i bez njega ali mi smo relativno mlada vrsta da bismo se smatrali totalno odvojenim od zivotinjskog svijeta. To i razumijem. Razumijem da nekog ubijes zbog interesa. Razumijem ali ne opravdavam. Ali ne ide mi u glavu potreba da nekom odsjeces glavu i pokazujes kao neki trofej.
To vise nije ni zivotinjski nagon, to je mnogo gore od toga. Za mene jos uvijek nedefinisano i nejasno. Nelogicno.
Imas prijemjer Amerike i Abu Graiba. Vidio si sta su radili. Onda su uslijedile kazne koje sluze kao opomena.
Turci svoje psihopate podsticu. Turska vojska je dobila amnestiju od strane AKP vlasti u sukobima sa PKK. Dakle, mogu pociniti bilo kakav zlocin i proci nekaznjeno. Dali su dozvolu psihopatama da rade sta zele. Tepsija je postavio video obracanja Erdogana vojsci/policiji gdje porucuje da budu nemilosrdni i ne biraju sredstva. I jasno je onda sta slijedi. Vecina Turaka su normalni ljudi i groze se od same pomisli da nekome odrezu glavu. Za ovakvo nedjelo dovoljan je jedan bolesnik koji ce nastaviti klati pod zastitom vlasti. Imas ovakvih primjera bezbroj na kojima kasape tijela PKK boraca. Imas zapise strijeljanja, prebijanja itd.
I kod Kurda imas psihopata koji su u stanju uraditi nezamislivo, samo sto za razliku od turske, kurdske vlasti ne dopustaju i ne tolerisu zlocine.
Primjer od nedavno... Dva kurdska vojnika u Raki su isprebijala dvojicu zarobljenih ISILovih boraca. Odmah je uslijedila reakcija.
Kurds to punish two fighters filmed torturing ISIS militants in Raqqa
http://aranews.net/2017/07/kurds-punish ... nts-raqqa/
Imas Kurde koji su nezadovoljni radi toga pa pisu ovakve komentare...
Pa one koji odgovaraju ovako...Jihadi terrorists enslave & raped 1000s of our klix & women in Shingal. Why punish YPG for slapping rats?
Because You don't want to come down to ISIS standard. You are better then
Dakle, da kurdske vlasti podsticu i odobravaju zlocine, vidjeli bi strasne stvari, jer psihopata sigurno ne fali. Vlasti ostro kaznjavaju i osudjuju one koji prekrse 'obicaje ratovanja' i zato se zlocini ne desavaju. Za ovih 6 godina rata isplivalo je svega nekoliko dokaza da su Kurdi pocinili zlocine i svaki put je vlast reagovala i uhapsila nasilnike/psihopate.
Dakle, vlast diktira pravila.