Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#79926 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

apsidejzi wrote:
Kikibombona wrote:Turci se naostrili... turski zlotvor, vojna policija, objavio sliku sa odrubljenom glavom PKK gerilca...

https://pbs.twimg.com/media/DEAfEZZW0AAz0Lo?format=jpg
Jebo me svak ako ima i jedna normalna strana na tom divljem bliskom istoku. Zaista, borim se sam sa sobom da ne budem rasista i da ljude posmatram jednako ali iz dana u dan me razuvjeravaju ovi likovi. Al fakat sve go psihopata i sociopata. Nekako sam sebi ispricao pricu kako su samo ISILovci zvijeri i eto, zloupotrijebili religiju, zloupotrijebili situaciju tamo vamo i uradili to sto su uradili. Medjutim, kako vrijeme prolazi i kako se pojavljuju slicni snimci sa svih strana to mi sve vise postaje jasno da je to haman pa normalni bliskoistocni modus operandi.

Iako sam protiv nasilja i ratovanja, mogu razumjeti kretene koji uzmu pusku da ukradu tudje resurse. To je prirodni instikt. Jeste zivotinjski instikt ali je dio normalnog darvinizma. Moze se i bez njega ali mi smo relativno mlada vrsta da bismo se smatrali totalno odvojenim od zivotinjskog svijeta. To i razumijem. Razumijem da nekog ubijes zbog interesa. Razumijem ali ne opravdavam. Ali ne ide mi u glavu potreba da nekom odsjeces glavu i pokazujes kao neki trofej.

To vise nije ni zivotinjski nagon, to je mnogo gore od toga. Za mene jos uvijek nedefinisano i nejasno. Nelogicno.
Psihopata ima svugdje, na svakom kutku zemaljske kugle. Upitno je samo kakvog je karaktera vlast, tj. da li ce dozvoliti psihopatama da se izivljavaju.

Imas prijemjer Amerike i Abu Graiba. Vidio si sta su radili. Onda su uslijedile kazne koje sluze kao opomena.

Turci svoje psihopate podsticu. Turska vojska je dobila amnestiju od strane AKP vlasti u sukobima sa PKK. Dakle, mogu pociniti bilo kakav zlocin i proci nekaznjeno. Dali su dozvolu psihopatama da rade sta zele. Tepsija je postavio video obracanja Erdogana vojsci/policiji gdje porucuje da budu nemilosrdni i ne biraju sredstva. I jasno je onda sta slijedi. Vecina Turaka su normalni ljudi i groze se od same pomisli da nekome odrezu glavu. Za ovakvo nedjelo dovoljan je jedan bolesnik koji ce nastaviti klati pod zastitom vlasti. Imas ovakvih primjera bezbroj na kojima kasape tijela PKK boraca. Imas zapise strijeljanja, prebijanja itd.

I kod Kurda imas psihopata koji su u stanju uraditi nezamislivo, samo sto za razliku od turske, kurdske vlasti ne dopustaju i ne tolerisu zlocine.

Primjer od nedavno... Dva kurdska vojnika u Raki su isprebijala dvojicu zarobljenih ISILovih boraca. Odmah je uslijedila reakcija.

Kurds to punish two fighters filmed torturing ISIS militants in Raqqa

http://aranews.net/2017/07/kurds-punish ... nts-raqqa/

Imas Kurde koji su nezadovoljni radi toga pa pisu ovakve komentare...
Jihadi terrorists enslave & raped 1000s of our klix & women in Shingal. Why punish YPG for slapping rats?
Pa one koji odgovaraju ovako...
Because You don't want to come down to ISIS standard. You are better then

Dakle, da kurdske vlasti podsticu i odobravaju zlocine, vidjeli bi strasne stvari, jer psihopata sigurno ne fali. Vlasti ostro kaznjavaju i osudjuju one koji prekrse 'obicaje ratovanja' i zato se zlocini ne desavaju. Za ovih 6 godina rata isplivalo je svega nekoliko dokaza da su Kurdi pocinili zlocine i svaki put je vlast reagovala i uhapsila nasilnike/psihopate.

Dakle, vlast diktira pravila.
GIVI

#79927 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Challenger__ wrote:Image
Image
The Ultras of #Aleppo football teal AlEtihad at the stadium in #Aleppo #Syria
Od ovih ultrasa bi ja formirao najmanje dva bataljona.A za to vrijeme Iranci i Iračani ginu po pustinjama.
DaysleepeR

#79928 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Da je u Siriji stvarna diktatura, sve muško bi u uniformama hodalo ko u Sjevernoj Koreji.
Kikibombona

#79929 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

zigzag wrote:Prevedite tekst. "Samo" je drži. Vjerovatno posljedica od eksplozije

Ali nije ni za slikanja.
Turci mogu raditi sto zele. Dobili su amnestiju.

Evo ovdje strijeljaju dvije zarobljene PKK borkinje...

https://mobile.twitter.com/TheDaneChris ... 28/video/1

Kroz Van se vozaju sa tijelom mrtvog kurdskog aktiviste...

http://www.rudaw.net/ContentFilesArchiv ... Image1.jpg

PKK borac

https://pbs.twimg.com/media/B0Ge4d9CMAA7wdi.jpg

Prebijanje je standard, bez toga ne ide...

https://mobile.twitter.com/_kurdayeti_/ ... 0024548352

Bezbroj dokaza izivljavanja, premlacivanja i sl. Moze im se, fasisticka vlast podstice nasilje.

A PKK se hvali kako oslobodi zarobljene turske vojnike, kako se lijepo ophode prema njima. To jeste propaganda, ali ostaje cinjenica da su ovi vojnici pusteni na slobodu. Ja bih vise volio pasti u ruke onima koji ce mi iz propagandnih razloga postediti zivot nego onima koji ce se godinama izivljavati i na kraju me ubiti.

Zarobljeni turski vojnici...

Image

Image
Forget a hero's welcome. After being held hostage by Kurdish guerrillas for two weeks and released last week after a Washington-led diplomatic effort, eight Turkish soldiers have been called traitors and cowards and detained. The eight — all in their late teens and early 20s — are being charged with disobeying orders, "suspicion of crime" and "going to a foreign country without permission," the last presumably referring to their captivity under Kurdish rebels based in north Iraq.
http://content.time.com/time/world/arti ... 92,00.html

Nakon sto su oslobodjeni proglaseni su izdajnicima i ponovo uhapseni. To sve govori. Turci bi voljeli da je PKK pobio zarobljene vojnike.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#79930 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

GIVI wrote:
Challenger__ wrote:Image
Image
The Ultras of #Aleppo football teal AlEtihad at the stadium in #Aleppo #Syria
Od ovih ultrasa bi ja formirao najmanje dva bataljona.A za to vrijeme Iranci i Iračani ginu po pustinjama.
Nabavi cvike. 70% djeca, maloljetnici i osobe do 21 godinu. Neefikasna populacija za 4ratovanje. Sa 18 glumiš heroja, a sa 5 više praviš pale heroje.
GIVI

#79931 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

muhafuca

#79932 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kazu Kurdi Trump ima "Cojones" - malo se spanski spreha :D vjerovatno ih spanski revolucionari naucili :-)
David Ignatius says every time the name President @realDonaldTrump was mentioned, there were cheers from the Kurdish fighters in Syria #SDF

Code: Select all

https://twitter.com/mutludc/status/882915318074572800
GIVI

#79933 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Od ovih ultrasa bi ja formirao najmanje dva bataljona.A za to vrijeme Iranci i Iračani ginu po pustinjama.[/quote]
Nabavi cvike. 70% djeca, maloljetnici i osobe do 21 godinu. Neefikasna populacija za 4ratovanje. Sa 18 glumiš heroja, a sa 5 više praviš pale heroje.[/quote]
Pa sad nije baš sedamdeset posto ali pažljivijim gledanjem primječujem da ima dosta mladih.Svejedno Damask je pun muških koji šetaju,piju po kafičima i idu u teretane.Dok drugi ginu.
Nadzornik

#79934 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#79935 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Feik....Kurdowood... :D

Image
Image
Nadzornik

#79936 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ovo je bilo brutalno od strane Kurda... :shock:

Kurdish PKK militants slaughter 7 Turkish soldiers in brutal ambush

Nadzornik

#79937 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
DaysleepeR

#79938 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Turska je posredno već završila sve svoje sporove sa Sirijskom Vladom tj. Assadom.
Idlib je definitivno pušten niz vodu. Siguran sam da će doći do neke razmjene idlib - područje eufratskog štita, u nadležnosti.
Last edited by DaysleepeR on 06/07/2017 14:59, edited 1 time in total.
Nadzornik

#79939 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Nevidim nigdje Sirijsku zastavu na protestima u Afrinu... :roll:

Image
Image
Image
handžar88

#79940 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Image

Iz vremena dok ga jos nije posjetila gospoda u crnim odijelima i kravatama.
Nadzornik

#79941 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Nova formacija "Tajamu 'Fursan al-Sharqiyah" formirana od strane americkih snaga u Tanf-u kao pomoc FSA u pustinji.

Image

Konj je bas tradicionalni simbol pustinje... :-)
handžar88

#79942 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

handžar88 wrote:Image

Iz vremena dok ga jos nije posjetila gospoda u crnim odijelima i kravatama.
Gospodin Putin ce nam to najbolje objasnit
https://twitter.com/IntheNow_tweet/stat ... 25632?s=09 nije da i ja to nisam govorio kad je onaj glavonja izabran za predsjednika, dok su neki mastali o nekom priblizavanju SAD i Rusije.. cak i politicari ovi nasi, strasno koliko su nesvjesni kako funkcionise globalna politika, odlazeca administracija :lol:
DaysleepeR

#79943 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

ovo nije trumpov autentični tweet, on nikad ništa negativno protiv izraela nije napisao
handžar88

#79944 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Nadzornik wrote:
Konj je bas tradicionalni simbol pustinje... :-)
Arapski konj

@daysleeper moguce al ne vjerujem, pricao je on mnogo pametnih stvari prije nego je izabran.
Challenger__

#79945 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote: Gospodin Putin ce nam to najbolje objasnit
https://twitter.com/IntheNow_tweet/stat ... 25632?s=09
:lol:

очень хорошо, господин президент. Ocenj haraso gaspadjin prezident. Vrlo dobro gospodine predsjednice. Rek'o, da se pridruzim jezičkim tradicijama idlibskih revolucionara...

Ah, da, zaista skoro svi drugi "predsjednici" izgledaju kao majmuni pored njega.
Challenger__

#79946 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mislim, nije da i njemu nisu dolazili emisari u crnim odijelima, ali nije išlo. Jbg.

:lol:
insomnia78

#79947 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

DaysleepeR wrote:Da je u Siriji stvarna diktatura, sve muško bi u uniformama hodalo ko u Sjevernoj Koreji.
Pa da. Ili ko zene u Iranu i ostalim stranama medalje
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#79948 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

insomnia78 wrote:
DaysleepeR wrote:Da je u Siriji stvarna diktatura, sve muško bi u uniformama hodalo ko u Sjevernoj Koreji.
Što tebe žulja Iran?Malo mi je to šuhveli.
insomnia78

#79949 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

arman1 wrote:
insomnia78 wrote:
Što tebe žulja Iran?Malo mi je to šuhveli.
Zato sto ne mogu supljaka i muda pod bubrege
fosna2014

#79950 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Hama :
Suqur al-Sahara recaptured/captured : Rasm al-Tinah / Maksar al-Sharqi / Maksar al-Janubi
Liwa al Quds recaptured Tabaret al-Deibeh
Locked