Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#79901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Sanjarko wrote: 02/02/2023 10:35
Bas tako, kao da nam se sprema sranje opet. Pricam bas sa starom o tome neki dan. Divljaju nam cijene vise nego bilo gdje u Europi, ova sva desavanja itd, sve mi mirise na ponovno neko sranje, i ne bi se iznenadio i da bude i da nas opet uhvati nespremne.
Kod nas u svakom trenutku moras imat spreman pasos, eure, dvije puske sa potrebnom municijom, kartu i kompas. I najvaznije pravilo, cim se naoblaci bjezi gdje su "tvoji" apsolutna vecina u krugu 100km, makar do pojave partizana(mada su sanse za nove partizane 0.1%).

Sto se sigurnosti tice, niti jedan politicar nije spreman za odbranu naseg naroda, nisu dorasli intelektualno, a niti imaju duMa. U takvim situacijama obicno vode najgori, pa zavrsi kako je zavrsilo.
Spit_fire

#79902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

HD_2015 wrote: 02/02/2023 10:19

Čović davno najavio:

https://www.youtube.com/watch?v=0x-3E6Ost4U

Šta nije jasno?

Sve me ovo podsjeća na 90-e, pred rat. Karadžić najavio genocid:

https://www.youtube.com/watch?v=TeHCAmcqNxA

a opet se mnogi iznenadili kada je zapucalo.

Izgleda da se ponavlja ona, koju je svojevremo izgovorio neki srpski oficir tadašnje JNA: "Svima je jasno šta se događa, samo Muslimanima nije".
Bas tako, kao da nam se sprema sranje opet. Pricam bas sa starom o tome neki dan. Divljaju nam cijene vise nego bilo gdje u Europi, ova sva desavanja itd, sve mi mirise na ponovno neko sranje, i ne bi se iznenadio i da bude i da nas opet uhvati nespremne.
Tesko brate, nespremne mogu ufatit samo ove u Sarajevu...u Hercegovini tesko
laik1981

#79903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 02/02/2023 10:42
Ne sikiraj se ni za Sa.. Tu su Svrakic i Zahiragic da nas brane..
Spit_fire

#79904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

laik1981 wrote: 02/02/2023 10:43
E zbog takviu komentara se upravo i sekiram
laik1981

#79905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 02/02/2023 10:44
laik1981 wrote: 02/02/2023 10:43
E zbog takviu komentara se upravo i sekiram
Patriotska SDA je uvijek spremna :bih: Na krilima Svrakica i Zahir bega velikog satjeracemo ih u Bg pasaluk :bih:
sajber87

#79906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 02/02/2023 10:29
mishic wrote: 02/02/2023 10:07 "SVI U SVOJ TOR": HRS predlaže preustroj Federacije BiH - jedan kanton s hrvatskom, drugi s bošnjačkom većinom

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... video.html

Još jedna u nizu potvrda da HDZ svakodnevno radi na etničkoj podjeli BiH i nastavlja tamo gdje je Tuđman stao.
To su ti ovi "normalni" H sto nisu HDZ, @sajber87-ova opozicija
Ti i dalje vise vjerujes rijecima nego djelima,rijeci su vazne ali se djela gledaju, kako mislis da hdz opozicija pokusa otkiniti glasove hdz u :lol: , moras biti veci katolik od pape da ti hdz ne bi naljepio status "izdajnika" , zvuci poznato aaaa :mrgreen:
dr_Evil

#79907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

laik1981 wrote: 02/02/2023 10:46
Patriotska SDA je uvijek spremna :bih: Na krilima Svrakica i Zahir bega velikog satjeracemo ih u Bg pasaluk :bih:
Salu na stranu, stare bosansko-hercegovacke carsije se vrlo lako organizuju u otpor. Nemam sekirancije za Sarajevo, a ni za Mostar. Jedino mi nije jasno kako banjalucka carsija pade bez ispaljenog metka, mada znam da su imali 3 opkoljena kruga oko grada, i da nisu imali sanse bez Babinovaca.

Nekad nekima kasno dodje iz dupeta u glavu, kao recimo mojim Stocanima, ali opet opravdali su obraz.
dr_Evil

#79908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 02/02/2023 10:46

Ti i dalje vise vjerujes rijecima nego djelima,rijeci su vazne ali se djela gledaju, kako mislis da hdz opozicija pokusa otkiniti glasove hdz u :lol: , moras biti veci katolik od pape da ti hdz ne bi naljepio status "izdajnika" , zvuci poznato aaaa :mrgreen:
dzaba im, ne mogu oni biti veci katolici od covketa, isto ko sto Trivicka nikad nece pobijediti Dodika u Srbovanju.
sajber87

#79909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 02/02/2023 10:51

dzaba im, ne mogu oni biti veci katolici od covketa, isto ko sto Trivicka nikad nece pobijediti Dodika u Srbovanju.
Trivicka je pobijedila dodika, a hdz dobio manje nego sto su im sabrali kao i sda isto, sad sto je ovako ispalo kako je ispalo saznacemo u buducnosti :)
A_A_AKCIJA

#79910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 02/02/2023 10:42 Tesko brate, nespremne mogu ufatit samo ove u Sarajevu...u Hercegovini tesko
Mali kuriozitet,

Od ovih par stotina NiP-ovih članova koje znam, bez pretjerivanja, bukvalno svi su legalno naoružani. Svi.

Kad vidiš sliku sa deset članova, u pozadini je makar 12 pištolja. :D

A šta je kući ostalo, da ne pričam.
tramvajtrojka

#79911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

denis.istok wrote: 02/02/2023 10:34
dr_Evil wrote: 02/02/2023 10:26

Postovani kolega forumas, ova mi je za bana, ali glup si. :thumbup:
Mene relaksira činjenica da ima i pametnih i to me drzi u zivotu.
E sad hoce li biti ban ne znam ali evo jedna malecka prijava, da ne remetimo pravilnike :D
pa jesi li ti slusao dinu sta je rekao ide se na to da se obesmisli fadilova vlast gdje ce se u fadilovoj vladi glasati samo za odluke osmorke i HDZ-a :zoka: :zoka: , gdje ce obesmisliti sda blokadu uspostave nove vlasti :mrgreen: :mrgreen: gdje ce morati popustiti da se ne brukaju 8-)
dr_Evil

#79912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 02/02/2023 10:54
dr_Evil wrote: 02/02/2023 10:51

Trivicka je pobijedila dodika, a hdz dobio manje nego sto su im sabrali kao i sda isto, sad sto je ovako ispalo kako je ispalo saznacemo u buducnosti :)
Pa recimo da je Trivicka pobijedila, vjerujem, ali opet PDP uz svu kradju nije pera odbio SNSDU na izborima, dzaba bi krecila. To ti je isto da je Becirovic pobijedio, a da ostane SDA na razini drzave i federacije, ono who cares.

Ne trebas mene uvjeravati, svjestan sam ja kradje na izborima, i svjedocio sam istoj, treba pod hitna smjena cika i reforma sistema, ali desni spektar je jak, a zna se ko su mu sampioni.
Styling

#79913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 02/02/2023 10:34
Styling wrote: 02/02/2023 10:20
Kolega, ja sam savrseno ozbiljna.
Tita mi nisi ti onda sva svoja. Racunas na principijelnost i posten ljudski dogovor sa Fahom i SBB-om. Onim Fahrom sta je razbio sestorku, i bog zna koliko vec vlada, onim fahrom sta su njegovi ljudi drzali autoceste za vrijeme najvece kradje, onim Fahrom sta i dalje ima ministra energetike kod Fadila koji je pocinio najveci kriminal u historiji Federacije?

Vjerovati na Fahrinu rijec je kao vjerovati u SDF patriJotizam.
U redu je, hajd'.
Sanjarko

#79914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Neznam bas, onemocali smo demografski, onda ako stranci procjene da nas treba pustit niz vodu, to ce i uraditi, a jos mogu doci stranci da nas sprijece da ne dizemo bunu ili ne krenemo u reakciju. Nece niko vjerovatno napadat, samo stave rampu i tjt, a stranci dodzu da nas iskontrolisu.
dr_Evil

#79915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Sanjarko wrote: 02/02/2023 11:08
Neznam bas, onemocali smo demografski, onda ako stranci procjene da nas treba pustit niz vodu, to ce i uraditi, a jos mogu doci stranci da nas sprijece da ne dizemo bunu ili ne krenemo u reakciju. Nece niko vjerovatno napadat, samo stave rampu i tjt, a stranci dodzu da nas iskontrolisu.
Najgore je kad dodjes u situaciju da kazes da se nemas za sta borit, ono za svoju familiju i mahalu, ali cim prilika da izvuces familiju za koji qrc bi ostao. Ostaje gorcina poslije ratnog kriminala, privatizacije, generalno nepravde. Kad se upitas za sta. Kad odustanes od svoje zemlje zbog gresaka onih koji bi trebali da je vole vise nego ti.

U toj smo fazi nazalost.. a treba jako malo da se vratimo na pravi put.. ono sta treba je malo pravde. Malo ko odlazi zbog eura, bez obzira sta dilFas prica.
sajber87

#79916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 02/02/2023 10:57

Pa recimo da je Trivicka pobijedila, vjerujem, ali opet PDP uz svu kradju nije pera odbio SNSDU na izborima, dzaba bi krecila. To ti je isto da je Becirovic pobijedio, a da ostane SDA na razini drzave i federacije, ono who cares.

Ne trebas mene uvjeravati, svjestan sam ja kradje na izborima, i svjedocio sam istoj, treba pod hitna smjena cika i reforma sistema, ali desni spektar je jak, a zna se ko su mu sampioni.
Mislim da je za 9 glasova dobro citas 9 pdp izgubio jednog poslanika u skupstini rs a, a znamo koja je kradja bila , da su dobili tog dodik sad ne bi imao 4 u domu naroda bih, isto u gorazdu onaj iz nipa kojeg je sda kupila usao u skupstinu kantona gorazda za 4 glasa da nije usao on usla bi ona edita velic ppgledaj na izbori.ba, to da se desilo sda ne bi sad pomogle ni kuglice ni kupovina poslanika za dom naroda federacije. Slicno je i hdz radio ali njima ovaj put nije bilo kriticno. Mislim da su zapadne sile svjesne toga a zasto su odlucili ovako kako se desilo tj da progledaju kroz prste saznace se u buducnosti kao sto rekoh :) .
sajber87

#79917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 02/02/2023 10:57

Mislim da ce mile sa rukama do lakata u medu :lol: a ima naljepnicu velikog srpskog branioca i rodoljuba :D biti jedini u mogucnosti da isporuci neke potpise na za bosnu vazne stvari u buducnosti, to opozicija ne bi nikad uradila, mislim da je mile zbog toga u izbornoj noci dao neka obecanja velikom bratu :mrgreen: svjestan kako se stvari odvijaju u ukrajini , kakve je dogovore imao sa rusijom, mislim da ce u buducnosti biti korisniji za bosnu a manje koristan za rs u bosni :D . Naravno patriotski narativ ce biti na steroidima :mrgreen:
Spit_fire

#79918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Aha znaci kad uzmu glasove okrenufe se za 180 stepeni i na iducim izborima zaavrsit karijeru
sajber87

#79919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 02/02/2023 11:24

Aha znaci kad uzmu glasove okrenufe se za 180 stepeni i na iducim izborima zaavrsit karijeru
Kad si u poziciji vlasti sve je puno lakse, pogledaj primjere iz blize istorije samo iz bosne i naseg regiona pa ces da vidis da je tako. Pa sjecas li se df napada na hdz i covica prije izbora da bi sad sve to malo utihnulo valjda nadajuci se da ce im dragan dati secera sa dlana da lizu :D . Naravno uvijek par mjeseci pred nove izbore zaostris patriJotsku retoriku, valjda si pratio ponasanja sda df sbb sve ove godine :D
dr_Evil

#79920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 02/02/2023 11:24

Naivno je vjerovati da DANAS postoje snage unutar hrvatske etnije koje su za BiH. Pred rat, da, danas ti ljudi vise u BiH nema ili pricamo o ogromnoj manjini. HDZ politika jesu Hrvati, end of story. Ko se tako od HRvata ne osjeca, a ovo cita, izvinjavam se ljudski, ali ti onda spadas u ovu ogromnu manjinu.

I da naglasim, vecina Hrvata su ljudine, postenjacine, spremne pomoci, pruziti ruku, ne bi mrava zgazili, ali niko se ne bi sjetio BiH zastavu stavit kad mu sin zeni.
dr_Evil

#79921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 02/02/2023 11:30
Kad si u poziciji vlasti sve je puno lakse, pogledaj primjere iz blize istorije samo iz bosne i naseg regiona pa ces da vidis da je tako. Pa sjecas li se df napada na hdz i covica prije izbora da bi sad sve to malo utihnulo valjda nadajuci se da ce im dragan dati secera sa dlana da lizu :D . Naravno uvijek par mjeseci pred nove izbore zaostris patriJotsku retoriku, valjda si pratio ponasanja sda df sbb sve ove godine :D
Stidi se, ti optuzujes naseg zlatnog ljiljana Komsica da relaksira odnose, pljuc"!
sajber87

#79922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 02/02/2023 11:34
sajber87 wrote: 02/02/2023 11:30
Stidi se, ti optuzujes naseg zlatnog ljiljana Komsica da relaksira odnose, pljuc"!
Ne ne patriJote rade drugacije, relaksacija na kvadrat ispod zita a verbalno na rijecima klanje na kub :lol:
JohnnyS

#79923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Vjeruj mi da su ovi puno radikalniji od HDZ-a po pitanju teritorijalne reorganizacije. HDZ je stranka gdje se parama može sve srediti, ovi su ljuti desničari iz uvjerenja. Klerikalna desnica, nije ni čudo da ih se veže uz Most u Hrvatskoj
sajber87

#79924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

JohnnyS wrote: 02/02/2023 11:40

Vjeruj mi da su ovi puno radikalniji od HDZ-a po pitanju teritorijalne reorganizacije. HDZ je stranka gdje se parama može sve srediti, ovi su ljuti desničari iz uvjerenja. Klerikalna desnica, nije ni čudo da ih se veže uz Most u Hrvatskoj
Zato su mile i dragan u ovom istorijskom trenutku korisniji za bosnu nego njihova na izboruma pokradena opozicija, zapad bosnjacima pomaze kad nam pokusava skinuti naseg mileta i dragana samo sto to neki bosnjaci ne shvataju jer idu logikom de ti prvo svoja govna pocisti pa cu ja svoja , dok ti svoje govno ne sklonis neka moje moje meni smrdi :D
__Phoenix__

#79925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by __Phoenix__ »

Haris.ba wrote: 01/02/2023 10:50
__Phoenix__ wrote: 01/02/2023 10:27 Šta to SDP sprječava da blokira imenovanje nove vlade, imaju jednog potpredsjednika?
Je li se meni cini ili je prije ni sedmicu dana bila prica ako Lendo blokira odmah sankcije i crna lista?

A, sto bi Sdp blokirao novu vladu? Kad ce ucestvovati u njoj?
Jer, opcija je Fadil 4 godine, ili Nermin da nadje posao.

Nije bez razloga Hdz otkocio imenovanje u klubu Srba. Treba pratiti situaciju. Ako Igor Stojanovic odustane, to ce vjerovatno biti jer nece htjetimda bude on koji ce potpisati vladu sa Sda.
Ako se ne varam, HNS,SDFA, SBIH i NES imaju većinu. SDP u tom slučaju treba blokirati pa ko ziv ko mrtav
Locked