FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Melbourne_Australia

#79851 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

U nasoj ligi taktika ne dolazi toliko do izrazaja , sto zbog losih terena i sudija a najvise sto igraci ne znaju....Hocu da kazem , da Murinjo sjedi na nasoj klupi to nista ne bi znacilo kad je u pitanju postizanje golova...Kad igraci imaju znanje trener moze i otici sa klupe u toku utakmice , kod nas se previse kritikuju treneri a manje igraci...Ako ti ekipa ne moze gola dati u 8 utakmica kako treba, to nije do trenera nego je do igraca..A druga je stvar ako trener bolje igrace drzi na klupi a njemu igraju losiji, kod nas su velika vecina igraca zalutali u ovaj sport i ni jedna taktika ti ne moze pomoci kad ne znas...Mozes samo da igras tvrdo jer je puno lakse cuvati 0-0 nego zabiti 3 komada....
printer

#79852 Re: FK Željezničar

Post by printer »

Itekako ima do taktike, samo fudbal nije kosarka, da se tokom utakmice takticki rijesava protivnik, desi se i to naravno, neka izmjena pa se pogodi, ali generalno takticki dio se odradi prije utakmice.

Skautiranje, individualni zadaci "pravljenje tima" izgradnja
Identiteta ekipe, trening, to su neki od alata strucnog staba.
90minut

#79853 Re: FK Željezničar

Post by 90minut »

Može li mi neko reci jer sam bio manji protiv koga je Željo igrao ja mislim prijateljsku i pobjedio je koliko se sjecam na dresu im je bilo liqui moly poslije toga ista kompanija sponzorirala vas..

Nešto mi pade na um da li je ono Hannover, Augsburg..
Mislim da nije Dortmund jer sam ti prvo kucao..
Dead Man Walking

#79854 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

90minut wrote:Može li mi neko reci jer sam bio manji protiv koga je Željo igrao ja mislim prijateljsku i pobjedio je koliko se sjecam na dresu im je bilo liqui moly poslije toga ista kompanija sponzorirala vas..

Ti mislis na Minhen 1860, a mi smo igrali sa Wolfsburgom.
90minut

#79855 Re: FK Željezničar

Post by 90minut »

Dead Man Walking wrote:
90minut wrote:Može li mi neko reci jer sam bio manji protiv koga je Željo igrao ja mislim prijateljsku i pobjedio je koliko se sjecam na dresu im je bilo liqui moly poslije toga ista kompanija sponzorirala vas..

Ti mislis na Minhen 1860, a mi smo igrali sa Wolfsburgom.
Jes' Wolfsburg :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=00rfN_YBaJY

Misliš vi niste igrali protiv tih švaba koji su imali moly na dresovima?
Ma niste to je meni u glavi bilo da je wolfsburg imao, imao sam jedva 9 godina.. :D
Dead Man Walking

#79856 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Minhen 1860 je imao LM za sponzora, al sa njima nismo igrali.
Melbourne_Australia

#79857 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

printer wrote:Itekako ima do taktike, samo fudbal nije kosarka, da se tokom utakmice takticki rijesava protivnik, desi se i to naravno, neka izmjena pa se pogodi, ali generalno takticki dio se odradi prije utakmice.

Skautiranje, individualni zadaci "pravljenje tima" izgradnja
Identiteta ekipe, trening, to su neki od alata strucnog staba.
Nisi ti skontao poentu, nekad mozes zabiti gol na individulani kavlitet, uzme igrac loptu i sve sam uradi kontas?? To nema veze sa taktikom...Ja ti ovo kazem ko bivsi fudbaler.....Znas ono sto mnogi igraci urade, gol iz slobodnjaka, sut sa distance, dribling ili sut sa glavom i gool...To nema veze sa taktikom....Nemoj pametovati bezze.....Pricam o jednoj ili dvije utakmice a ne o cijeloj sezoni...Sarajevo je dalo 2 gola nama koje veze nemaju sa taktikom., greske nase....Znaci taktika nekad nema veze sa rezultatom..A posto kod nas nema kvaliteta onda i ne mozes ocekivati da se desi nesto...
manijak1

#79858 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

I šta je ovo, vrlo vrlo vrlo loše ?
Neki baš uživaju kad izvrću činjenice.Kad ovo pogledam ne bih bio siguran da smi mi ti koji su čuvali i sačuvali bod , kako pojedinci vole značajno naglasiti , sa igračem više.To što su nam uskratili dva čista penala protiv Lištice , to je apsolutno nevažno.Kao i što je Muminović izvadio dva gola ....jbg-a samo nek je pod Amarom sve loše .
vryzas

#79859 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Ma ni milimetra :oops: dok ne napravimo futbol klab. :oops:

:skoljka: :run:
Charuga
Globalni moderator

#79860 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

@manijak

Imali smo dvije šanse za 90 minuta.
Imali smo igrača više 20+ minuta, i nismo pokušali, a kamo li opucali na go.
Igra je bila nikakva.
Loše, jašta nego loše.

To da nas je sudija oštetio za crveni je tačno, ali pitanje je da li bi i tada dali go. To je ŠBBKBB priča.
Magarece_godine

#79861 Re: FK Željezničar

Post by Magarece_godine »

Danas bi trebala izaći informacija da Željo nije osigurao licencu za Europu ...
decko_sa_kovaca

#79862 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Hvala na obavjestenju :thumbup:
Magarece_godine

#79864 Re: FK Željezničar

Post by Magarece_godine »

Uplaćeno 4. aprila. Revizori dali negativnu ocjenu.
Charuga
Globalni moderator

#79865 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Zatežu iz FS RS.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79866 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Zatežu iz FS RS.
Naravno da zatezu kao sto bi zatezali i iz F BiH da je obratno. Nema tu velike filzozofije ako ti je bio rok 31.03 i nisi ga ispostovao dovidjenja i prijatno! Da taj rok nije ispostovao Misimovic sad bi ovdje bilo 500 postova. Ali zato ubuduce Zeljo mora isto tako uvijek insistirati da se pravila na svemu striktno provode bez aposlutno ikakvih izuzetaka.
horhe_valdano99

#79867 Re: FK Željezničar

Post by horhe_valdano99 »

Charuga živ bio, banuj svakog ko spomene prošlu, pretprošlu, zaprošlu, čukun čukun upravu..Dosta ba više led ga jebo..
hrasno38

#79868 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

horhe_valdano99 wrote:Charuga živ bio, banuj svakog ko spomene prošlu, pretprošlu, zaprošlu, čukun čukun upravu..Dosta ba više led ga jebo..
U Sjevernu Koreju pa banuj do mile volje!
hrasno38

#79869 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Nivelacija

#79870 Re: FK Željezničar

Post by Nivelacija »

Biti ce ovo tezak udar na finansije Zelje iduce sezone..
manijak1

#79871 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Ja ne znam da li ljudi razumiju i pročitaju sve ono što piše, sve svoje osvrte i ostale PM-e , možete škrabati poslije drugostepene komisije.
Ako ćemo tako onda su i Sloboda i Čelik , u Prvoj ligi federacije.
JoeyTribbiani

#79872 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

hrasno38 wrote:
Naravno da zatezu kao sto bi zatezali i iz F BiH da je obratno. Nema tu velike filzozofije ako ti je bio rok 31.03 i nisi ga ispostovao dovidjenja i prijatno! Da taj rok nije ispostovao Misimovic sad bi ovdje bilo 500 postova. Ali zato ubuduce Zeljo mora isto tako uvijek insistirati da se pravila na svemu striktno provode bez aposlutno ikakvih izuzetaka.
Majstore, dug je iz njegovog vremena. Nije moj babo dao Petrovicu ugovor, halalio mu prosipanje bodova I gubitak titule, trpio ga u Evropi pa ga nabio nogom bez da mu isplati sta treba.

Ovoj garnituri na obraz nepostivanje roka I razvlacenje, kako god.
hrasno38

#79873 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

JoeyTribbiani wrote:
hrasno38 wrote:
Majstore, dug je iz njegovog vremena. Nije moj babo dao Petrovicu ugovor, halalio mu prosipanje bodova I gubitak titule, trpio ga u Evropi pa ga nabio nogom bez da mu isplati sta treba.

Ovoj garnituri na obraz nepostivanje roka I razvlacenje, kako god.
Tako je bez daljnjeg uvijek bivsa uprava ostavi sljedecoj nekakvo nasljedstvo. Medjutim ovo je komediozno od nove uprave...imaju rok da upalte 31.03 a oni uplate koji dan kasnije i radi toga citava frka i vrlo moguce izbacivanje iz Evrope. Ta prica da je ovo prvostepena i da ce nas kao pustiti na drugostepenoj nakon zalbe je sada samo nagadjanje. Ova sad situacija je fakt. Inace generalno ono sto onako ja znam ne hodajuci po stadionu Grbavica ko haharn i zbir nego sa nekih drugih mjesta Zeljo je sa svojim nekadasnjim statusom otisao u tri lijepe picke materine. Ni priblizno ne kotira kako je nekada kotirao i savez s sprda sa njim. Price o cudotvorcu Amarau Osimu tek ce pokazati svoje pravo lice u sljedecoj sezoni jer ja i dalje stojim i i dalje tvrdim da je u svaku Zeljinu titulu kao i titule ostalih koji su je osvjali ugradjane i te kako blagonaklonost saveza i sudijske organizacije jer Zeljo je tada imao ljude koji su to drzali. Danas ima kurcinu i samo lijepu istoriju. Ponovit cu da bi za Zelju vjerovatno puno bolje bilo da ne ode u Evropu jer blamiranja je puna kapa. Svakako ce kao i svake godine Evropa biti samo jedan kisni izlet.
horhe_valdano99

#79874 Re: FK Željezničar

hrasno38 wrote:
horhe_valdano99 wrote:Charuga živ bio, banuj svakog ko spomene prošlu, pretprošlu, zaprošlu, čukun čukun upravu..Dosta ba više led ga jebo..
U Sjevernu Koreju pa banuj do mile volje!
Odabij i ti i uzvičnik čiča.
horhe_valdano99

#79875 Re: FK Željezničar

Na drugostepenoj nece biti problema, bez veze se lože pojedinci.Sabura malo jebemu.
Post Reply