Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
coyotdevil

#79851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by coyotdevil »

avaks wrote:Što je najžalosnije, i kada padne brzina na tih 40 megabita, još uvijek je 10 puta brže nego prosječnom korisniku anamotamo treba :lol:
Ili da idemo logikom koliko korisnika adsl ima tehničke mogućnosti za 40 megabita (da ne idemo na 80 ili 120) ?!

Kablovska još uvijek otkida tako da no sikiriki, kontaktiraj podršku i srede ljudi većinu problema, ako ništa uljudni su kada ih kontaktiraš :thumbup:
Ne znam o kakvih 40 mbit-a ti pricas ali ako komentarises moj post,polupao si loncice.

Upravo sam na solidnih 2 mbit-a od "teoretskih 40".

Ako nista utjeha mi je sto je upravo upload manji od brzinedownload-a.

Valjda tako i treba biti.

I 'ta cu Vam slati podatke.Dao sam Vam ih kad skontam do sad 10 puta.15 minuta sve ok i opet po starom.

Jeste odron.
jasko__

#79852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

Telemach wrote:
jasko__ wrote:Pisao o ovome vec al se niko ne javi sa slicnim problemima

Zaśteka mi daljinski od EON boxa..jednostavno prestane da radi..npr nakon izlazka iz youtube aplikacije ili kodi aplikacije..i ne mogu mu nista dok baterije ne izvadim pa vratim

Ima li ko ideju sta da radim??
Zdravo jasko__,
Proslijedili smo Vašu primjedbu kolegama u nadležnom sektoru.
Vec ste me zvali po pitanju ovog problema..po uputama tehnicara sam resetovao Box sa ovim dugmetom sto je na gornjoj strani..ocistili smp cashe i sta ja znam sta vec..ali problem se i dalje javlja..
Zato sam pitao dal ima jos neko od korisnika isti belaj
avaks

#79853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

coyotdevil wrote:
Ne znam o kakvih 40 mbit-a ti pricas ali ako komentarises moj post,polupao si loncice.

I 'ta cu Vam slati podatke.Dao sam Vam ih kad skontam do sad 10 puta.15 minuta sve ok i opet po starom.

Jeste odron.
A gledam te gore speedtestove, 40-80-115...
Ne smije toliko odstupanja biti ako si na 40 megabita i ne šalješ meni podatke nego Telemachu malo si polupao lončiće i ti :-)
mixone1995

#79854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Novi EON resiver ocigledno ima odredjenih softverskih problema, sigurno ce trebati nekoliko mjeseci da se to fino "dotjera". A do tad ce nam s vremena na vrijeme je***i zivce. :mrgreen:
coyotdevil

#79855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by coyotdevil »

avaks wrote:
coyotdevil wrote:

Jeste odron.
A gledam te gore speedtestove, 40-80-115...
Ne smije toliko odstupanja biti ako si na 40 megabita i ne šalješ meni podatke nego Telemachu malo si polupao lončiće i ti :-)
Pisem malo tebi malo njima.Kakve veze ima ping sa brzinom interneta.Nisam gamer,treba mi stabilna brzina to je sve.

Uglavnom rijeseno sad za sad,a dok kad ce ne znamo!
rolacity

#79856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

shiljak wrote:HBO GO :lol: :lol: :lol:
Serija prvo SD kvaliteta (piše u opisu videa), sutra HD kvaliteta, prekosutra SD kvaliteta. Na tv-u HD kvaliteta, na pc-u u browseru SD kvaliteta, android aplikacija HBO SD kvaliteta. Ne možeš sve popratiti. Čak mislim da je nekad svima SD kvaliteta a nekad HD kvaliteta, ali znam i da je nekad istovremeno i HD i SD u zavisnosti od uređaja. I ne radi se tu o brzini interneta ili platformi koju koristiš (web, android), nego kad tek u biblioteci gledaš film, piše pretplaćeni ste za HD ili SD.. inače radi se o ovom besplatnom periodu do 15.1 što ističe. Zanči recimo hoćeš da gledaš nešto, bilo na androidu hd opcija sad nema, odeš na web kad ima hd i obratno.

Da ne bi neko rekao možda ti je rezolucija mala nekad pa ti prikaže samo SD, ali to nije tačno jer prvo piše prije pokretanja SD ili HD.. a također ako odem istovremeno na drugi servis što nije HBO bude HD filmova i serija dok kod HBO bude u nekom momentu SD.

Također testirano casting sa uređaja na tv, svaki servis nudi tu mogućnost preko eon android apliakcije osim HBO GO
Problem je do HBO servera i taj problem je već dugo postoji. Možeš proguglati, ima hrpa threadova o tome.
dowydyenya

#79857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Nije mi ili je j jasan cijenovnik , ja kao sa srednjeg nekog paketa prelazim na jeftiniji pod ugovorm od 24 m

Radi se o eon paketu.
shiljak

#79858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

typeOnegative wrote:Hmm cudno . koristim HBOGo na Smart TVU i nema nikakvih problema koje spominjes , sve je u HD-u i radi perfektno ( pogotovo nakon zadnjeg updatea aplikacije ), a ovaj Telemachov HBOgo promo nisam uspio nikad ni pokrenut ni preko browsera , a ni na TVu iako sam uredno aktivirao na portalu tako da ne znam kako radi .
A u vezi ovog zadnjeg pitanja , nije mi najjasnije . jel ti ne radi cast HBOGo sa telefona na box ?
da preko eon aplikacije nema opcija da se casta samo za hbogo, za ostalo ima :-D
shiljak

#79859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

rolacity wrote:
shiljak wrote:HBO GO :lol: :lol: :lol:
Serija prvo SD kvaliteta (piše u opisu videa), sutra HD kvaliteta, prekosutra SD kvaliteta. Na tv-u HD kvaliteta, na pc-u u browseru SD kvaliteta, android aplikacija HBO SD kvaliteta. Ne možeš sve popratiti. Čak mislim da je nekad svima SD kvaliteta a nekad HD kvaliteta, ali znam i da je nekad istovremeno i HD i SD u zavisnosti od uređaja. I ne radi se tu o brzini interneta ili platformi koju koristiš (web, android), nego kad tek u biblioteci gledaš film, piše pretplaćeni ste za HD ili SD.. inače radi se o ovom besplatnom periodu do 15.1 što ističe. Zanči recimo hoćeš da gledaš nešto, bilo na androidu hd opcija sad nema, odeš na web kad ima hd i obratno.

Da ne bi neko rekao možda ti je rezolucija mala nekad pa ti prikaže samo SD, ali to nije tačno jer prvo piše prije pokretanja SD ili HD.. a također ako odem istovremeno na drugi servis što nije HBO bude HD filmova i serija dok kod HBO bude u nekom momentu SD.

Također testirano casting sa uređaja na tv, svaki servis nudi tu mogućnost preko eon android apliakcije osim HBO GO
Problem je do HBO servera i taj problem je već dugo postoji. Možeš proguglati, ima hrpa threadova o tome.
Aha dobro je, mislio sam da mi se priviđa nešto :-D
kakaljin

#79860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:Uslovi korištenja akcije na EON pakete za nove i postojeće pretplatnike: https://telemach.ba/Binary/10681/Uslovi ... snike_.pdf
Ovdje pise da se placa 9,90 KM 24 mjeseca,

Da li to znaci da ako ja predjem sa D3 digitale ne EON PREMIUM TV i potpisem ugovor na 24 mjeseca da cu placati 9,90 KM 24 mjeseca?

Da li to znaci da ako ja predjem sa analogne tv na EON FULL TV i potpisem ugovor na 24 mjeseca da cu placati 9,90 KM 24 mjeseca?
Dosadno mii

#79861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dosadno mii »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:Uslovi korištenja akcije na EON pakete za nove i postojeće pretplatnike: https://telemach.ba/Binary/10681/Uslovi ... snike_.pdf

Da li to znaci da ako ja predjem sa D3 digitale ne EON PREMIUM TV i potpisem ugovor na 24 mjeseca da cu placati 9,90 KM 24 mjeseca?

Da li to znaci da ako ja predjem sa analogne tv na EON FULL TV i potpisem ugovor na 24 mjeseca da cu placati 9,90 KM 24 mjeseca?
Ma jok.popust od 9,90
Znaci samo 10 KM manje od onog sto sad placas

Al svaka cast na optimizmu :D
Benq

#79862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Dosadno mii wrote:
kakaljin wrote: Ovdje pise da se placa 9,90 KM 24 mjeseca,

Ma jok.popust od 9,90

Nije 9,90KM nego 9,00KM

Eh vala @kakaljin... i ti ga pretjera :lol:
kakaljin

#79863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Dosadno mii wrote:
kakaljin wrote:

Ma jok.popust od 9,90

Znaci umjesto 44,90, cu placati 35 KM ( premium)
umjesto 29,90 KM cu placati 20 KM (full)

PS: optimizam je najbitniji :D :D :D :D
kakaljin

#79864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
Dosadno mii wrote:
kakaljin wrote: Ovdje pise da se placa 9,90 KM 24 mjeseca,

Ma jok.popust od 9,90

Nije 9,90KM nego 9,00KM

Eh vala @kakaljin... i ti ga pretjera :lol:
Greska u koracima, nakon ponovnog citanja ispravljam navode

PS: treba nekada i pretjerati :D :D :D :D
ado81

#79865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado81 »

Hvala Telemach na ovom NG poklonu, baš sam oćejfio :D
Eh sad, jel treba sta deaktivirati, npr HBO go ili sta jos ili ce to automatski da se odradi?
crnivrag

#79866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
PS: optimizam je najbitniji :D :D :D :D
Mila moja optimistična kokica :pasamoj:
duffy_duck

#79867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

ado81 wrote:Hvala Telemach na ovom NG poklonu, baš sam oćejfio :D
Eh sad, jel treba sta deaktivirati, npr HBO go ili sta jos ili ce to automatski da se odradi?
To oni gase.
rida1976

#79868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Šta je ovo??? Znači ne može više za postojeće korisnike ako se uzme paket 24 mjeseca da plaćaš prvih 6 mjeseci trenutnu scijenu svog paketa???
Radar71

#79869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Pa jarane ne može 100 godina jedna akcija, evo sad 9 KM manje 24 mjeseca
Samso

#79870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

rida1976 wrote:
Šta je ovo??? Znači ne može više za postojeće korisnike ako se uzme paket 24 mjeseca da plaćaš prvih 6 mjeseci trenutnu scijenu svog paketa???
Nastavlja se zbunjivanje novih i starih korisnika, svakih 20ak dana novi uslovi i pravila. Naravno sve po zakonu

https://youtu.be/BkYI6uF5QNc
hemed

#79871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

ma iskljucis ovo i miran budes
crnivrag

#79872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Danas se u ponudi trebao naći novi SVOD katalog "Hopster", gdje je zapelo? :D
Telemach

#79873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Danas se u ponudi trebao naći novi SVOD katalog "Hopster", gdje je zapelo? :D

Zdravo :evil:
Sve je spremno za puštanje, strpite se još malo.
aditon

#79874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

crnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf
još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar ne :izet: :izet:
Adriatic

#79875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adriatic »

aditon wrote:
crnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf
još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar ne :izet: :izet:
Pitanje za Telemach vezano za ovu digitalizaciju:

Koji su uslovi raskida ugovora prije isteka 24 mjeseca, tj. da li se moraju platiti sve mjesečne naknade od raskida do isteka ugovora?
Locked