Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
avaks wrote:Što je najžalosnije, i kada padne brzina na tih 40 megabita, još uvijek je 10 puta brže nego prosječnom korisniku anamotamo treba
Ili da idemo logikom koliko korisnika adsl ima tehničke mogućnosti za 40 megabita (da ne idemo na 80 ili 120) ?!
Kablovska još uvijek otkida tako da no sikiriki, kontaktiraj podršku i srede ljudi većinu problema, ako ništa uljudni su kada ih kontaktiraš
Ne znam o kakvih 40 mbit-a ti pricas ali ako komentarises moj post,polupao si loncice.
Upravo sam na solidnih 2 mbit-a od "teoretskih 40".
Ako nista utjeha mi je sto je upravo upload manji od brzinedownload-a.
Valjda tako i treba biti.
I 'ta cu Vam slati podatke.Dao sam Vam ih kad skontam do sad 10 puta.15 minuta sve ok i opet po starom.
jasko__ wrote:Pisao o ovome vec al se niko ne javi sa slicnim problemima
Zaśteka mi daljinski od EON boxa..jednostavno prestane da radi..npr nakon izlazka iz youtube aplikacije ili kodi aplikacije..i ne mogu mu nista dok baterije ne izvadim pa vratim
Ima li ko ideju sta da radim??
Zdravo jasko__,
Proslijedili smo Vašu primjedbu kolegama u nadležnom sektoru.
Vec ste me zvali po pitanju ovog problema..po uputama tehnicara sam resetovao Box sa ovim dugmetom sto je na gornjoj strani..ocistili smp cashe i sta ja znam sta vec..ali problem se i dalje javlja..
Zato sam pitao dal ima jos neko od korisnika isti belaj
coyotdevil wrote:
Ne znam o kakvih 40 mbit-a ti pricas ali ako komentarises moj post,polupao si loncice.
I 'ta cu Vam slati podatke.Dao sam Vam ih kad skontam do sad 10 puta.15 minuta sve ok i opet po starom.
Jeste odron.
A gledam te gore speedtestove, 40-80-115...
Ne smije toliko odstupanja biti ako si na 40 megabita i ne šalješ meni podatke nego Telemachu malo si polupao lončiće i ti
Novi EON resiver ocigledno ima odredjenih softverskih problema, sigurno ce trebati nekoliko mjeseci da se to fino "dotjera". A do tad ce nam s vremena na vrijeme je***i zivce.
coyotdevil wrote:
Jeste odron.
A gledam te gore speedtestove, 40-80-115...
Ne smije toliko odstupanja biti ako si na 40 megabita i ne šalješ meni podatke nego Telemachu malo si polupao lončiće i ti
Pisem malo tebi malo njima.Kakve veze ima ping sa brzinom interneta.Nisam gamer,treba mi stabilna brzina to je sve.
Uglavnom rijeseno sad za sad,a dok kad ce ne znamo!
shiljak wrote:HBO GO
Serija prvo SD kvaliteta (piše u opisu videa), sutra HD kvaliteta, prekosutra SD kvaliteta. Na tv-u HD kvaliteta, na pc-u u browseru SD kvaliteta, android aplikacija HBO SD kvaliteta. Ne možeš sve popratiti. Čak mislim da je nekad svima SD kvaliteta a nekad HD kvaliteta, ali znam i da je nekad istovremeno i HD i SD u zavisnosti od uređaja. I ne radi se tu o brzini interneta ili platformi koju koristiš (web, android), nego kad tek u biblioteci gledaš film, piše pretplaćeni ste za HD ili SD.. inače radi se o ovom besplatnom periodu do 15.1 što ističe. Zanči recimo hoćeš da gledaš nešto, bilo na androidu hd opcija sad nema, odeš na web kad ima hd i obratno.
Da ne bi neko rekao možda ti je rezolucija mala nekad pa ti prikaže samo SD, ali to nije tačno jer prvo piše prije pokretanja SD ili HD.. a također ako odem istovremeno na drugi servis što nije HBO bude HD filmova i serija dok kod HBO bude u nekom momentu SD.
Također testirano casting sa uređaja na tv, svaki servis nudi tu mogućnost preko eon android apliakcije osim HBO GO
Problem je do HBO servera i taj problem je već dugo postoji. Možeš proguglati, ima hrpa threadova o tome.
typeOnegative wrote:Hmm cudno . koristim HBOGo na Smart TVU i nema nikakvih problema koje spominjes , sve je u HD-u i radi perfektno ( pogotovo nakon zadnjeg updatea aplikacije ), a ovaj Telemachov HBOgo promo nisam uspio nikad ni pokrenut ni preko browsera , a ni na TVu iako sam uredno aktivirao na portalu tako da ne znam kako radi .
A u vezi ovog zadnjeg pitanja , nije mi najjasnije . jel ti ne radi cast HBOGo sa telefona na box ?
da preko eon aplikacije nema opcija da se casta samo za hbogo, za ostalo ima
shiljak wrote:HBO GO
Serija prvo SD kvaliteta (piše u opisu videa), sutra HD kvaliteta, prekosutra SD kvaliteta. Na tv-u HD kvaliteta, na pc-u u browseru SD kvaliteta, android aplikacija HBO SD kvaliteta. Ne možeš sve popratiti. Čak mislim da je nekad svima SD kvaliteta a nekad HD kvaliteta, ali znam i da je nekad istovremeno i HD i SD u zavisnosti od uređaja. I ne radi se tu o brzini interneta ili platformi koju koristiš (web, android), nego kad tek u biblioteci gledaš film, piše pretplaćeni ste za HD ili SD.. inače radi se o ovom besplatnom periodu do 15.1 što ističe. Zanči recimo hoćeš da gledaš nešto, bilo na androidu hd opcija sad nema, odeš na web kad ima hd i obratno.
Da ne bi neko rekao možda ti je rezolucija mala nekad pa ti prikaže samo SD, ali to nije tačno jer prvo piše prije pokretanja SD ili HD.. a također ako odem istovremeno na drugi servis što nije HBO bude HD filmova i serija dok kod HBO bude u nekom momentu SD.
Također testirano casting sa uređaja na tv, svaki servis nudi tu mogućnost preko eon android apliakcije osim HBO GO
Problem je do HBO servera i taj problem je već dugo postoji. Možeš proguglati, ima hrpa threadova o tome.
ado81 wrote:Hvala Telemach na ovom NG poklonu, baš sam oćejfio
Eh sad, jel treba sta deaktivirati, npr HBO go ili sta jos ili ce to automatski da se odradi?
još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar ne
još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar ne
Pitanje za Telemach vezano za ovu digitalizaciju:
Koji su uslovi raskida ugovora prije isteka 24 mjeseca, tj. da li se moraju platiti sve mjesečne naknade od raskida do isteka ugovora?