Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Maraschino

#79801 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

OHR je prije svega izrazio zahvalnost premijeru Federacije BiH, Fadilu Novaliću, na prisustvu i konstruktivnom učešću u zajedničkom sastanku Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira i međunarodnih organizacija u BiH.

"Na ovom redovnom sastanku, održanom prošle sedmice, a u skladu sa koordinirajućom ulogom visokog predstavnika u skladu sa Dejtonskim sporazumom, kojem je prisustvovalo više od pedeset predstavnika ambasada i međunarodnih organizacija, premijer FBiH Novalić je predstavio sveobuhvatne mjere koje je ovaj entitet preduzeo. Njegovo prisustvo na ovom sastanku izuzetno je cijenjeno od međunarodne zajednice. Nažalost, iako su prvobitno potvrdili učešće na sastanku, predstavnici RS su se odlučili za drugačiji pristup, što nikom nije razumljivo budući da entitet zavisi od međunarodne pomoći. Pogotovo u ovakvom trenutku, solidarnost i saradnja su potrebni više nego ikad. Građani Bosne i Hercegovine nisu sami. Bolja vremena će doći i srešćemo se opet", poruka je Valentina Inzka.
da je sastanak bio prije mmf-a sigurno bi prisustvovali(on line) a posto je dobio miliona, nebo je samo granica
...i nek vas handri, nista bolje ne zasluzujete.
moon_walker_90

#79802 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moon_walker_90 »

prljavi Hare wrote: 19/04/2020 21:34 ...
Sebi ruke Donalde,gospodine žuti!
Mogao bi biti buduca odlazeca administracija. :mrgreen:
155_mm

#79803 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

moon_walker_90 wrote: 20/04/2020 00:34
ko da bude odlazeca? preCednik? nikad u zivotu!
Tomahawk11
Globalni moderator

#79804 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

prljavi Hare wrote: 19/04/2020 21:34
A šta bi ovaj tzv poljoprovrednik iz Nevesinja(ustvati podanički element iz SDS-a zadužen za dostavu svježeg povrća za onih 48 britanskih
specijalaca :mrgreen: ) da bude u paketu? :-) Terminator koji kombajnom iz budućnosti ore,sije,zaliva,žanje,hebe mater a on sa ženom
negdje u hladu sjedi na dekici,pije rakiju,srče kafu i puši. :?

Sram vas bilo izdajnici!Motike u ruke! :mrgreen:

"Amerikanci spremaju intervenciju u BiH, imaju zamjenu za Dodika"
Ovo je ko da kažeš da Barcelona ima zamjenu za Mesija,pa će njega otjerati.Ma daj!? :roll:

Sebi ruke Donalde,gospodine žuti! :izet:
Ko su šupci iz Crvene Sekte :?

Čuj ne vrijedi paket 250 KM, pa PreCjednik lično vagao svaki paket i procjenu vršio...ovaj baš rizikuje da mu se oduzme ono jedino prase ili kakva druga živina ako je ima.

Ne zna Pejanović da je ovo specijalni ruski sjemenski luk, da je grašak napredna sorta iz okoline Donjecka, da ovi krastavci narastu ko tikve, a tek krompir...ko PreCjednikova cipela svaki :-D

Ako i ne vrijedi 250 KM, vrijediće 2500 kad sve ovo rodi 8-)

Gledaj ti komentara i izdajnika ispod objave:
Radomir Klincov Koje god uzeo neniklo mu ni zrno

Velibor Milojevic Ja ti nebi sadio mozda ima koronu

Jovo Vujović Ovo je krtola od Špirića nije uspio da je prodapa veleda nepropane.

Evo i jednog savjesnog građanina :thumbup:
Nenad Mihajlovic Pa dje si Brano stari lazove sto ne objavi da je ovo pomoc od opstine a da su paketi od ministarstva drugo nesto.. sram te bilo siris samo mrznju i laz nije ti svet ni danasnji dan.. trebalo bi te na sud pa da gulis 5 godina da radis za odstetu... neostvaren i nesrecan ovo ti je drustvena hrana.. kad te se sjetim na onom protestu opozicije kad si drzo govor.. pricas o slobodi nekoj da je kojim slucajem srpska onakva kakvom je ti opisujes ne bi ti smio i laprdat ko sto radis.. ali zlo nikad ne izdobri. Samo naprijed
155_mm

#79805 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

stvarno ne kontam sta fali ovom paketu. sta bi oni jos? stalak za infuziju? culi da spiric svaki krompir zakaci na infuziju pa bi i oni.
nevidjena nezahvalnost!
moon_walker_90

#79806 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moon_walker_90 »

155_mm wrote: 20/04/2020 13:26
moon_walker_90 wrote: 20/04/2020 00:34
ko da bude odlazeca? preCednik? nikad u zivotu!
Ma kakav precjednik,guardijan, i najveci srbin od Adema ikad? Trump,kolega,ce biti buduca odlazeca administracija ako ne prestane da sere, a i to mu je samo zbog milosti naseg vožda.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#79807 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

U INAT NARKOMANIMA,KLOŠARIMA,KRPIGUZIMA,ŠPEKULANTIMA I GOLOGUZANIMA!!! :kiss:

BAHATI DODIK NARUČIO NOVI HELIKOPTER! :lol: :lol: :lol:

U vrijeme dok se Vlada zadužuje za novih 600 miliona maraka po skupim kamatama, grčevito kao prosjaci idu po svijetu i gledaju gdje će
uzeti kredit ili prodati obveznice po bilo kojoj cijeni i uslovima, kao narkomani u krizi, kukaju da im Vučić pošalje stetoskope i stalke za infuziju, nesretna Vlada je 10-og aprila raspisala tender za nabavku opreme za hotel Rajska dolina na Jahorini vrijedan nešto manje od 3 miliona maraka.

Piše: Slobodan Vasković

Vlada Republike Srpske i njen Helikopterski servis, raspisali su međunarodni javni poziv za nabavku novog helikoptera vrijednog oko 9 miliona maraka, ili 7 692 307 KM bez PDV-a.

Image
Rok za dostavljanje ponuda je bio do kraja marta, a procijenjena vrijednost novog helikoptera od „skromnih“ 7 692 307, 74 KM bez PDV-a ili oko 9 miliona maraka sa PDV-om ako ne bude dodatnih ugrađivanja kao na pokretnoj bolnici, pokazuje koliko su skromni podvižnici na vlasti iskreno spremni da se u teškim vremenima odreknu luksuza.

Majka ti je bahata izdajniče! :lol: :lol: :lol:
Pojma nemaš kada su najbolji popusti i akcije na helikoptere,i petljaš se gdje ti nije mjesto! :mrgreen:
Maraschino

#79808 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Ima se moze se. :izet:

:D
belfy

#79809 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by belfy »

155_mm wrote: 18/04/2020 23:36 @horkesh
ja ne znam je li ova podjela vanrednog kredita pravedna ili nije. nisam to nigdje nikad tvrdio. ali ti si tvrdio da su trebali dobiti 32% umjesto 38%.
na osnovu cega to tvrdis?
napokon tako jasno napisano. znamo da ne znas i znamo da nikada ne tvrdis (sto je uzrocno-posljedicno sa nezanjem) i dobro je da je tako. reci da si ti tu samo da pitas i niko ti nece zamjeriti.
problemnatravunu

#79810 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by problemnatravunu »

StoCi po vreća isklijalog krompira i šaka sjemena ,

glasačima u javnom sektoru po milja maraka ,

a valjda je onda i presjenik zaslužio helikopterčić,

treba neđe potrošit ono gorivo koje sada ima cijene sa minusom ispred....

Tomahawk11
Globalni moderator

#79811 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

prljavi Hare wrote: 20/04/2020 22:51 U INAT NARKOMANIMA,KLOŠARIMA,KRPIGUZIMA,ŠPEKULANTIMA I GOLOGUZANIMA!!! :kiss:

BAHATI DODIK NARUČIO NOVI HELIKOPTER! :lol: :lol: :lol:

U vrijeme dok se Vlada zadužuje za novih 600 miliona maraka po skupim kamatama, grčevito kao prosjaci idu po svijetu i gledaju gdje će
uzeti kredit ili prodati obveznice po bilo kojoj cijeni i uslovima, kao narkomani u krizi, kukaju da im Vučić pošalje stetoskope i stalke za infuziju, nesretna Vlada je 10-og aprila raspisala tender za nabavku opreme za hotel Rajska dolina na Jahorini vrijedan nešto manje od 3 miliona maraka.

Piše: Slobodan Vasković

Vlada Republike Srpske i njen Helikopterski servis, raspisali su međunarodni javni poziv za nabavku novog helikoptera vrijednog oko 9 miliona maraka, ili 7 692 307 KM bez PDV-a.

Image
Rok za dostavljanje ponuda je bio do kraja marta, a procijenjena vrijednost novog helikoptera od „skromnih“ 7 692 307, 74 KM bez PDV-a ili oko 9 miliona maraka sa PDV-om ako ne bude dodatnih ugrađivanja kao na pokretnoj bolnici, pokazuje koliko su skromni podvižnici na vlasti iskreno spremni da se u teškim vremenima odreknu luksuza.

Majka ti je bahata izdajniče! :lol: :lol: :lol:
Pojma nemaš kada su najbolji popusti i akcije na helikoptere,i petljaš se gdje ti nije mjesto! :mrgreen:
A i gorivo džabe, šta džabe, plaćaju ti da ga sipaš :lol:

Ne konta ovaj izdajnik Vasković neke stvari...slab je i sa politikom i sa ekonomijom...da nije ne bi bio to što jeste 8-)
155_mm

#79812 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

belfy wrote: 21/04/2020 00:08
155_mm wrote: 18/04/2020 23:36 @horkesh
ja ne znam je li ova podjela vanrednog kredita pravedna ili nije. nisam to nigdje nikad tvrdio. ali ti si tvrdio da su trebali dobiti 32% umjesto 38%.
na osnovu cega to tvrdis?
napokon tako jasno napisano. znamo da ne znas i znamo da nikada ne tvrdis (sto je uzrocno-posljedicno sa nezanjem) i dobro je da je tako. reci da si ti tu samo da pitas i niko ti nece zamjeriti.
za razliku od mnogih na ovom forumu ja ne znam sve i ne sramim se pitati kad nesto ne znam. upravo tako se da steci dosta znanja u zivotu.

ali tvrditi za mene da ne znam i da nikada nista ne tvrdim je velika laz. a mene su jos u skoli ucili da "ko laze taj i krade". toga se drzim i dan danas.

nazalost slagati i ukrasti nisu rijetke osobine u politickom zivotu u BiH. nekad je bilo "u ratu i ljubavi sve je dozvoljeno" danas izgleda da je "u ratu, ljubavi i bh. stranackom kupleraju sve je dozvoljeno".

iako si sebi uzeo za pravo da govoris u ime mnozine i da iznosis misljene citavog foruma o meni, odgovorit cu ipak tebi jer smatram da nemas pravo da govoris u ime foruma.

ako si mislio da me sa ovim ponocnim postom uvrijedis i ponizis, iznoseci lazi o meni, nisi uspio.

cinjenica da neko u gluho doba noci misli na mene dok ja slatko spavam me ne ponizije. cak sto vise.

ali takvom vrstom rasprave, gdje se ne raspravlja o temi nego o nekom forumasu i iznose lazi o njemu i pljuje ga se sa raznim ad hominem i kad ponestane ideja za pljuvanje onda se traze gramaticke greske, to sve ponizava ovaj forum.

nazalost u namjenskoj industriji se trenutno dogadjaju lose stvari. i stvarno nemam ni vremena ni volje da rasprpravljam sa tobom dalje o meni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#79813 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

prljavi Hare wrote: 19/04/2020 21:34
A šta bi ovaj tzv poljoprovrednik iz Nevesinja(ustvati podanički element iz SDS-a zadužen za dostavu svježeg povrća za onih 48 britanskih
specijalaca :mrgreen: ) da bude u paketu? :-) Terminator koji kombajnom iz budućnosti ore,sije,zaliva,žanje,hebe mater a on sa ženom
negdje u hladu sjedi na dekici,pije rakiju,srče kafu i puši. :?

Sram vas bilo izdajnici!Motike u ruke! :mrgreen:
Evo i reakcije nakon što je PreCjednik najavio sankcije 8-)

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#79814 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Ne samo da izdajnicima treba oduzeti prasiće nego i ovim tzv "poljoprivrednicima" što su nezadovoljni dispečerovim paketom pomoći,
oduzeti to sjemenje pa neka im bolje daju Draško i Vukanović.

Gore nekrsti dugo nije bilo!Fuj! :mrgreen:

Vidim i da seru zbog novog helikoptera a veze nemaju o tome kako se vodi državetina.Pa Guardian će lično dostavljati sjeme :-D
tim helikoperom i gdje se ukaže potreba,ići i mjeriti temperaturu nerotkinjama,sve u skladu s Ustavom.Nije Guardian kao oni iz
tzv Centralne banke što se prave budale i ponašaju se antiustavno.....za šaku dolara.
Tomahawk11
Globalni moderator

#79815 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

prljavi Hare wrote: 21/04/2020 11:51 Ne samo da izdajnicima treba oduzeti prasiće nego i ovim tzv "poljoprivrednicima" što su nezadovoljni dispečerovim paketom pomoći,
oduzeti to sjemenje pa neka im bolje daju Draško i Vukanović.

Gore nekrsti dugo nije bilo!Fuj! :mrgreen:

Vidim i da seru zbog novog helikoptera a veze nemaju o tome kako se vodi državetina.Pa Guardian će lično dostavljati sjeme :-D
tim helikoperom i gdje se ukaže potreba,ići i mjeriti temperaturu nerotkinjama,sve u skladu s Ustavom.Nije Guardian kao oni iz
tzv Centralne banke što se prave budale i ponašaju se antiustavno.....za šaku dolara.
I poslije zaprašivati :thumbup:

Ako buknu požari lično će ih gasiti.

Leteći PreCjednik 8)
155_mm

#79816 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

ja mislim da je ovaj novi helikopter nabavljen zbog sljiva. onaj stari helikopter je bio bas slab za te stvari. pola sljiva ostalo viseci na granama. ma katastrofa bila. a posto mu je sljivovica glavno sredstvo za gasenje strajkova, sa time se nije igrati.
archi_a

#79817 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Milorad Dodik za „Avaz“: Ne želim biti arbitar, ali stalno se bavimo istim pitanjima
Naravno, uvijek vam se nakon mahanja rukama, halabuke i prijetnji koje iznosite putem režimskih medija, pokaže gdje vam je mjesto u okviru države Bosne i Hercegovine!!!!! :pisnuo:
155_mm

#79818 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

mozda ovoga nebi ni bilo da je preCednik mogao sacekati dan-dva sa onom pljuvacinom po EU. ali eto ponijelo ga.

nadam se bar da nije jos 100% potpisano za ovaj novi helikopter i da se ugovor moze prolongirati.
:D
madridista15

#79819 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by madridista15 »

САРАЈЕВО
ЕКОНОМСКИ
УНИШТАВА
СРБЕ И ХРВАТЕ

https://vasicrajko.blogspot.com/2020/04 ... st_21.html
Али, Република Српска мора да га прихвати. Јер БиХ се не може ријешити ММФ-а, као неке друге Земље што су.
Осим тога, Република Српска је у тешкој економској ситуацији. Корона Хистерија, коју није могла да избјегне, као ни други, можда је могла да олакша привредни живот и услуге, да је реаговала брзином муње, дестабилизоваће Буџет, не само ове године. Задуженост је на ивици Провалије а Пољопривреда се деценијама уништава да би могла бити економска компензација за широке народне масе.
Сада Сарај Чадор одбија ММФ.
То је симболично, јер је вођство Савјета Министара српско.
Али. То је и конкретан корак против Срба и Хрвата.
Јасно је да Сарај Чадор шаље поруке.
Прво. Муслимани одлучују о вашим судбинама.
Друго. Морате увијек слушати муслимане Сарајева.
Треће. Ви нисте дио наше Босне и Херцеговине.
155_mm

#79820 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

mozda nekom ovdje rajkanove nebuloze ispadaju smjesne ali ne i onima kojima su namjenjene. dobar dio ciljane grupe ce povjerovati da su za propast budzeta eresa krivi Muslimani i muslimansko sarajevo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#79821 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Najveći zagovornik uzimanja rezervi iz Centralne banke je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je čak optužio osoblje Banke da isključivo slušaju strance.
Andrew Jewell, rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini, danas se oglasio saopćenjem za javnost u kojem je praktično upozorio bh. političare da ne diraju devizne rezerve Centralne banke BiH.
:(
zrakomlat

#79822 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

Mogo bi Andrew po ušima dobiti.
Mr.Sojic

#79823 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mr.Sojic »

155_mm wrote: 21/04/2020 19:59 mozda nekom ovdje rajkanove nebuloze ispadaju smjesne ali ne i onima kojima su namjenjene. dobar dio ciljane grupe ce povjerovati da su za propast budzeta eresa krivi Muslimani i muslimansko sarajevo.
Dragi moj 155-ka! :bih:
Naravno da ce povjerovati :thumbup:
Tako ti je kad mozak i guzica zamijene mjesto :lol:
Škobo Habu

#79824 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

madridista15 wrote: 21/04/2020 19:46 САРАЈЕВО
ЕКОНОМСКИ
УНИШТАВА
СРБЕ И ХРВАТЕ

https://vasicrajko.blogspot.com/2020/04 ... st_21.html
Али, Република Српска мора да га прихвати. Јер БиХ се не може ријешити ММФ-а, као неке друге Земље што су.
Осим тога, Република Српска је у тешкој економској ситуацији. Корона Хистерија, коју није могла да избјегне, као ни други, можда је могла да олакша привредни живот и услуге, да је реаговала брзином муње, дестабилизоваће Буџет, не само ове године. Задуженост је на ивици Провалије а Пољопривреда се деценијама уништава да би могла бити економска компензација за широке народне масе.
Сада Сарај Чадор одбија ММФ.
То је симболично, јер је вођство Савјета Министара српско.
Али. То је и конкретан корак против Срба и Хрвата.
Јасно је да Сарај Чадор шаље поруке.
Прво. Муслимани одлучују о вашим судбинама.
Друго. Морате увијек слушати муслимане Сарајева.
Треће. Ви нисте дио наше Босне и Херцеговине.
Moram, opet...

Image
zrakomlat

#79825 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

https://mojahercegovina.com/dodik-ponov ... za-trampa/
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će ljude sa Balkana ponovo pozvati da podrže Donalda Trampa na američkim predsjedničkim izborima jer smatra da može vratiti SAD sebi i razviti ih do mjere da brinu o unutrašnjim pitanjima, a ne o onima vezanim za Republiku Srpsku.
Dodik smatra da Tramp može bolje da postavi korelaciju između zemalja jer je biznismen i da će to biti bolje nego da Amerika dobije predsjednika koji će biti militantan i koji bi mogao da svijet okrene naglavačke.

Napominjući da se stara američka administracija pokazala gotovo neprijateljskom u BiH, podržavajući visokog predstavnika u oduzimanju ovlaštenja, Dodik je rekao za “Sputnjik” da Amerikanci ovdje više ništa ne mogu da nametnu.

Dodik je podsjetio da su i 2014. godine Amerikanci pokušali organizovati opoziciju u Srpskoj, medije i sve protiv njega, pa ni tada nisu uspjeli.

– Ovdje to odlučuje narod i oni to moraju da razumiju. Јa ću ostati ovdje dok me narod bira, a ne dokle me hoće ili neće Amerikanci, jer da se njih ticalo, ja ovdje ne bih bio već deset godina – kaže Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Dodik je dodao da mu je drago što nije izbor Amerikanaca, već naroda u Republici Srpskoj.

Tako je Precedniče. Čuj Amerikanci da nešto ovdje nametnu. Ostalo ih 30 miliona bez posla a u Šumskoj samo 800. Ta će oni nametnuti nekom a ne znaju ni u svojoj avliji riješiti probleme.

Samo oštro s ostacima odlazeće administracije.
Locked