Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
155_mm

#79751 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

horkesh wrote: 19/04/2020 00:22
155_mm wrote: 19/04/2020 00:18 @horkesh
Da, ja tvrdim da su trebali dobiti 32 posto, a ne 38 posto.
:lol: :lol: :lol:
pa znamo da to tvrdis. to niko ne osporava.
ali ti se ponasas kao da nemas blage veze zbog cega to tvrdis.
Dečko, ja to odlično znam. Samo ne znam zašto bih to podijelio s tobom, koji o tome, kako si već rekao, pojma nemaš, a pride ti nije stalo. Ustvari, tebi je to, zar ne, potpuno OK :thumbup:

Slobodno ti meni obrazloži zašto RS u ovim trenucima zaslužuje 38 posto svih međunarodnih donacija, sa zanimanjem ću te saslušati. Hajde, hajde, ako prelistaš Faktor i Stav, siguran sam da ćeš konačno moći zauzeti svoj stav :lol:

Hej, i ubuduće odaberi samo jednu rečenicu od mog posta i repliciraj samo na nju. Na ostalo se nemoj ni obazirati, tako to amebe rade hiljadama godina i odlično funkcioniše ;-)

izgleda da ti stvarno nemas blage veze zbog cega tvrdis da su trebali dobiti 32% umjesto 38% ovog vanrednog kredita MMF-a.
asker

#79752 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by asker »

horkesh wrote: 19/04/2020 00:18 Aha. Još jedan od ekipe koja ne zna ništa, koje zaboli briga, ali, eto, osjeća potrebu da nešto napiše :-)

Čekaj, zar tebi nisam već rekao da se Mile nije izborio za par procenata kredita, nego da će se taj ključ ubuduće primjenjivati za svu pomoć i donacije koje budu pristizale u BiH za borbu/oporavak od COVID-19 pandemije?

To šta ti lično osjećaš prema Miletu je potpuno nevažno. To što ti, na osnovu pisanja Klixa, misliš da RS samo što nije nestala je, pa, tužno, ali isto tako vjerno prikazuje naše činjenično stanje u posljednjih 15-ak godina.

Čovjek kuha žabe. A, sudeći po ovom forumu, žaba ne nedostaje. Samo me čudi da se ne pohvalite kako voda uopšte nije vruća, ono - taman je! :bih:

Potpuno je nevazno sto ti glorifikujes Mileta, sto ga smatras majstorom koji kuha zabe, potpuno nevazno ;-)
Ja rijec nisam napisao o nestanku RS, dohavizaj se zemljace, ne lupaj.
Gace, carape i skafandere nek Mile sve sebi uzme. Paranoises, htjedoh reci bez razloga, al kurko, ti si zemljace vojnik na zadatku.
Zivio :run:
horkesh

#79753 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 19/04/2020 00:28

izgleda da ti stvarno nemas blage veze zbog cega tvrdis da su trebali dobiti 32% umjesto 38% ovog vanrednog kredita MMF-a.
Sinko, stvarno ne moraš da koristiš toliko smajlija. Umjesto da ispadneš superioran, ispadneš... pa, suprotno ;-)

Nego, jesu li lekcije naučene? Bit ćeš odsad dobar i nećeš pričati o stvarima o kojima nemaš pojma, ili barem mišljenje?

Super :thumbup:
155_mm

#79754 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

asker wrote: 19/04/2020 00:31
horkesh wrote: 19/04/2020 00:18 Aha. Još jedan od ekipe koja ne zna ništa, koje zaboli briga, ali, eto, osjeća potrebu da nešto napiše :-)

Čekaj, zar tebi nisam već rekao da se Mile nije izborio za par procenata kredita, nego da će se taj ključ ubuduće primjenjivati za svu pomoć i donacije koje budu pristizale u BiH za borbu/oporavak od COVID-19 pandemije?

To šta ti lično osjećaš prema Miletu je potpuno nevažno. To što ti, na osnovu pisanja Klixa, misliš da RS samo što nije nestala je, pa, tužno, ali isto tako vjerno prikazuje naše činjenično stanje u posljednjih 15-ak godina.

Čovjek kuha žabe. A, sudeći po ovom forumu, žaba ne nedostaje. Samo me čudi da se ne pohvalite kako voda uopšte nije vruća, ono - taman je! :bih:

Potpuno je nevazno sto ti glorifikujes Mileta, sto ga smatras majstorom koji kuha zabe, potpuno nevazno ;-)
Gace, carape i skafandere nek Mile sve sebi uzme. Paranoises, htjedoh reci bez razloga, al kurko, ti si zemljace vojnik na zadatku.
ko ovo do sada nije vidio vrijeme mu je da posjeti opticara.
horkesh

#79755 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

Hm, zanimljivo. Većina patriota tvoje klase osjeća potrebu da mi stavlja u usta riječi koje ja nisam izrekao. Kakva tendencija :)
Dosta mi je da s vremena na vrijeme uporedim neke brojeve koje nam plasiraju razni mediji, evo i Klix npr, da vidim da je RS kurac od ovce.
A čuj, tebi je to dosta. Pogledao Klix, vidio da je RS to što jest i haj'mo dalje. Valja nam braniti domovinu na forumu od ubačenih elemenata :bih:

Da, da, ja sam vojnik na zadatku, plaćenik srbočetničke armade i Njihove stranke. Sreća pa imamo takve poput tebe da stoje na braniku otadžbine :-)

Majke vam, je li vi dobijete neki Bat-signal da se morate uključiti na forum i pomoći patriotama? Nadam se da je to, inače samo osjećate potrebu da nešto napišete, bez da bilo šta kažete. Pardon, ubacite kakvu uvredu tamo gdje se to može. Kakve jegulje, sunce ti žarko :lol:
155_mm

#79756 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

horkesh wrote: 19/04/2020 00:37

Sinko, stvarno ne moraš da koristiš toliko smajlija. Umjesto da ispadneš superioran, ispadneš... pa, suprotno ;-)

Nego, jesu li lekcije naučene? Bit ćeš odsad dobar i nećeš pričati o stvarima o kojima nemaš pojma, ili barem mišljenje?

pa ti pricas vec danima o stvarima o kojim izgleda pojma nemas. te price "znam ali necu da vam kazem" su malo djetinjaste. ali nastavi i dalje da se bar imamo cemu smijati.
:lol:
horkesh

#79757 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 19/04/2020 00:38

ko ovo do sada nije vidio vrijeme mu je da posjeti opticara.
Oooo, jedva dočekao ispomoć. I, hoće li biti neko glasanje? Kad ćete zaključiti da mene Mile plaća i da sam ja ubačeni element iz Srbije, bot i sendvičar koji na forumu provodi vrijeme samo da bi unezgodio složna mišljenja naših dragih velikih patriota? :bih:
155_mm

#79758 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

horkesh wrote: 19/04/2020 00:41

Hm, zanimljivo. Većina patriota tvoje klase osjeća potrebu da mi stavlja u usta riječi koje ja nisam izrekao. Kakva tendencija :)
Dosta mi je da s vremena na vrijeme uporedim neke brojeve koje nam plasiraju razni mediji, evo i Klix npr, da vidim da je RS kurac od ovce.
A čuj, tebi je to dosta. Pogledao Klix, vidio da je RS to što jest i haj'mo dalje. Valja nam braniti domovinu na forumu od ubačenih elemenata :bih:

Da, da, ja sam vojnik na zadatku, plaćenik srbočetničke armade i Njihove stranke. Sreća pa imamo takve poput tebe da stoje na braniku otadžbine :-)

Majke vam, je li vi dobijete neki Bat-signal da se morate uključiti na forum i pomoći patriotama? Nadam se da je to, inače samo osjećate potrebu da nešto napišete, bez da bilo šta kažete. Pardon, ubacite kakvu uvredu tamo gdje se to može. Kakve jegulje, sunce ti žarko :lol:
smanji malo dozivljaj. i ne pominji niciju majku.
horkesh

#79759 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 19/04/2020 00:41
horkesh wrote: 19/04/2020 00:37

pa ti pricas vec danima o stvarima o kojim izgleda pojma nemas. te price "znam ali necu da vam kazem" su malo djetinjaste. ali nastavi i dalje da se bar imamo cemu smijati.
:lol:
Zanimljivo. Opet koristiš to "mi".

Momčiću, moraćeš, prije ili kasnije, naučiti da zauzmeš svoj stav. To uključuje i to da se ne sakrivaš iza "mi" ili da jedva dočekaš da kvotaš druge koji se ne slažu sa mnom, kako bi mi se onda udruženo smijali ;-)

Kao što sam rekao već, uh, ne znam ni ja koliko puta... Naravno da znam. Evo, to ti i kažem.

Nisam ameba koja ne smije da kaže ništa, koja nema svoje mišljenje, stav... Tebi, naravno, ne bih ništa ni rekao. Ko si ti? Misliš da nešto zaslužuješ zato što ovdje spamaš i gnjaviš ljude, da si privilegovan, da samo treba da cikneš i svi drugi će odmah da se tresu i prosipaju informacije, a ti ćeš samo iz prikrajka da kritikuješ?

Jest, jest. Desi se to kad je dijete previše razmaženo.
horkesh

#79760 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 19/04/2020 00:43

Oho-ho, već se za slamčice hvatamo :lol:

Ko si, bolan, ti da mi kažeš da smanjim doživljaj? Na osnovu čega, osjećaš se neugodno? Ko je, crna haubico, tvoju majku spominjao :roll:
155_mm

#79761 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

horkesh wrote: 19/04/2020 00:48

Ko si, bolan, ti da mi kažeš da smanjim doživljaj? Na osnovu čega, osjećaš se neugodno? Ko je, crna haubico, tvoju majku spominjao :roll:
ako je tebi tvoija majka slamcica to je vasa stvar. ali nekima nije.
spominjanje majki sam povecao u tvom postu.
horkesh

#79762 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 19/04/2020 00:53
horkesh wrote: 19/04/2020 00:48

ako je tebi tvoija majka slamcica to je vasa stvar. ali nekima nije.
spominjanje majki sam povecao u tvom postu.
Možeš ti glumiti uvrijeđenu mladu do sutra i povećavati, kao što si navikao, neke stvari do maksimuma.

Zar ti stvarno, osim osnovne gramatike, moram objašnjavati i da uzrečica "majke vam" nije uvredljiva?

Ah, da, zaboravio sam s kim pričam. :-) Ne da moram objašnjavati, moram i da crtam.

Sinko, slobodno me prijavi moderaciji ako BAŠ misliš da sam ja nečije majke spominjao ili vrijeđao. Ne, ozbiljno - slobodno!

Čekam da čujem za koje će se još slamčice naše nesretno dijete uhvatiti :roll:

BTW sviđa mi se persiranje. Djeca i trebaju tako da se ophode prema odraslima.
155_mm

#79763 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

@horkesh
Ovako ispadaš nekako baš ljigav, znaš.
Dok ne postaneš čovjek, a ne obična ameba,
Strpljivo čekam, znam ja da djeci treba malo više vremena
Ti, dečko, ne znaš ništa, ali imaš velikih problema da to priznaš.
Do sada si samo pokazao da si obična ameba, bez mišljenja,
Šipak, dečko. Nagledao sam se ja i naslušao takvog polusvijeta po Bosni koliko hoćeš
Sinko
Djeca i trebaju tako da se ophode prema odraslima.
ovo su samo neka od tvojih obracanja
meni u zadnjih sat-dva.

sutra ce mo nastaviti.
horkesh

#79764 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 19/04/2020 01:18
meni u zadnjih sat-dva.

sutra ce mo nastaviti.
Awww, duša draga. Navikao si da samo ti možeš da prozivaš ljude?

Sutra "ĆEMO" nastaviti. Jer, očito, još puno toga moraš naučiti :wink:
horkesh

#79765 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 19/04/2020 01:18
meni u zadnjih sat-dva.

sutra ce mo nastaviti.
Awww, duša draga. Navikao si da samo ti možeš da nerviraš ljude?

Sutra "ĆEMO" nastaviti. Jer, očito, još puno toga moraš da naučiš :wink:
BHCluster

#79766 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

horkesh wrote: 19/04/2020 00:14
BHCluster wrote: 19/04/2020 00:05 Pa ako dobiju vise kredita znaci vise ce se zaduziti. Win Win
Evo, pošto je naša draga haubica, kao što mu je i bio cilj, uspjela zatrpati neke osnovne informacije, da ponovim.

Formula 62:38 se ne primjenjuje samo na kredit (mada mi je simpatično kako svi olako prelaze preko toga - k'o biva, nije važno, sutra će oni bankrotirati).

Ne, ne - taj patriotski ključ se sada primjenjuje za svu buduću pomoć i donacije koje budu dolazile u BiH za borbu/oporavak od COVID-19 pandemije.
Kako se ovaj dosadasnji promijenio tako se i ovaj moze, a ako ne onda se blokira.
General War

#79767 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

bh.tornjak wrote: 18/04/2020 20:50
General War wrote: 18/04/2020 19:49
..jah ba, a eto i ti doceka da te cetnik spasava od korone pored patrijota zivih.

@generale...propustio si il´ si zaboravio da napomenes da je upravo RS neki dan trazila od FBiH pomoc...u maskama...rukavicama...nekim sitnicama...i naravno par milioncica...

mnogi zaboravljaju da RS ni do sad nije vratila pomoc od nekoliko desetina miliona maraka koju je dobila od Federacije :mrgreen: za vrijeme tj. poslije poplava...

ali se svakodnevno velicaju tri "palete necega" pomoci iz Srbije...koja je,uzgred receno,i sama jedva naprosila po belome svetu...

stavi prst na celo @Generale....razmisli malo

edit

zaboravio sam i na 20.000 testova sto su trazili... :wink:
Ma zaboravio si ti i da je Srbija posebna drzava a PC entitet u BiH...Kad vec posudjuju "cetnicima"...znaci ima..ali kako za koga...to je to...mogli su sta poslat i za Gorazde da se patriJoti ne blamiraju ali, to je ono kriza je kako kome...kao i za rasporedjivanje para od pomoci..ali tesko je slijepome pokazivat put.
Last edited by General War on 19/04/2020 05:02, edited 1 time in total.
General War

#79768 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

BHCluster wrote: 18/04/2020 21:04
General War wrote: 18/04/2020 20:06
155_mm wrote: 18/04/2020 19:59

e dhenerale a sta li su tek cetnici dozivjeli kad su poplave bile da ih spasavaju i hrane oni sto su se uspjeli izvici od cetnicke kame.

kad vec hoces da rasprava ide u tom pravcu. nije problem.

a koliko gladne te cetnicke sirotinje to gorazde danas hrani da i ne pricano. ali mozemo i to nije problem.
u svakom slucaju uracunat cemo tu pomoc kad budemo naplacivali dugove za pokradenu struju na drini. navodni nekih 270 mio € godusnje od rata pa na ovamo.
@milimetar, niukavom pravcu je ne zelim da tema ide vec "cetnici" i tzv "FGR" su od raje ti isto...nisu cetnici odjebali Zenicu, Tuzlu...Gorazde...sa parama namjenjenim za borbu protiv korone...vec tvoji patriJoti.
Cemu se ziv bio nadas sa ovima da ista uracunavas i da ista trazis?
Zar je ti kantoni nemaju budzet? Ko ih je odjebo, jedini sto nisu stavili potpis su bili iz HDZ-a, naravno Kojovic nije imao hrabrosti da kaze nego svi su isti. Zajedno i tacka. :lol:

A od Srbije nepune dvije palete uz docek. :lol:
Aha, kad treba uzet pare onda Drzava, federacija...Fadil...a kad treba dat pare onda snadjite se, imate budjet.
Da su donijeli u kesi iz srbije...je opet je vise od nista od brace i patriJota.
emmir1

#79769 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Strašno šta se ovom čovjeku sve dozvoli.

Vučić mu govori kako RS neće moći ni plate isplatit a on glumi silu.

Njemu je korona došla kao kec na deset, bio je pritisnut.
Sada opet krenuo u napad a ima opravdanje za lošu ekonomsku situaciju.

Priča protiv EU i stotine miliona pomoći od EU, satanazira ih.
Veliča Rusiju zbog par stotina hiljada eura pomoći.

Kritikuje Federaciju jer kao kasno uveli mjere, a veliča Vučica i njegovu reakciju na koronu.

Ako nije i 10 dana nakon Federacije krenuo sa mjerama.

Federacija 3.5 puta prikupi viśe PDVa, što jasno pokazuje kolika je ekonomska aktivnost u RS.
madner

#79770 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by madner »

Meni nije jasno zasto se nadaju bankrotu. RS jeste zaduzenija, ali ta stopa je daleko od zabrinjavajuce.

Sa ovim Fadilima mogu nas samo jos opaliti po usima da drzava servisira dug.
high_volume

#79771 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by high_volume »

emmir1 wrote: 19/04/2020 06:45
Federacija 3.5 puta prikupi viśe PDVa, što jasno pokazuje kolika je ekonomska aktivnost u RS.
Samo ispravka, neovisno o temi: PDV se ne prikuplja, PDV se naplaćuje. PDV je "harač" :-)
atmel

#79772 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by atmel »

Krkani mu popuštaju sa 32% na 38%.
Od 80 miliona eura pomoći koju je EU namijenila BiH, ovakvom raspodjelom pomoći Federacija gubi 10 miliona KM.
Dok Goražde moljaka Vučića za pomoć, krkani se olako odriču 10 miliona KM.

https://www.sarajevo.ba/en/article/7816 ... ronavirusa
Last edited by atmel on 19/04/2020 08:03, edited 1 time in total.
high_volume

#79773 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by high_volume »

atmel wrote: 19/04/2020 07:58 Umjesto da se mu zakuca zadnji ekser, krkani mu popuštaju sa 32% na 38%.
Od 80 miliona eura pomoći koju je EU namijenila BiH, ovakvom raspodjelom pomoći Federacija gubi 10 miliona KM.

Kakve ima veze gdje se raspoređuje novac, i u RS živi stanovništvo BiH.

Ili sam ja nešto pobrkao :? Ili je ova raspodjela novca prema političkim strankama, pa sad stranke iz Federacije gube 10 mil EUR i gube uticaj nad svojim biračima :-)
atmel

#79774 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by atmel »

high_volume wrote: 19/04/2020 08:02
atmel wrote: 19/04/2020 07:58 Umjesto da se mu zakuca zadnji ekser, krkani mu popuštaju sa 32% na 38%.

Ili sam ja nešto pobrkao :? Ili je ova raspodjela novca prema političkim strankama, pa sad stranke iz Federacije gube 10 mil EUR i gube uticaj nad svojim biračima :-)
:shock:
Nikakve. Daš Banjaluci recimo 10 miliona KM a Sarajevu 5 miliona.
high_volume

#79775 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by high_volume »

atmel wrote: 19/04/2020 08:08
high_volume wrote: 19/04/2020 08:02

:shock:
Nikakve. Daš Banjaluci recimo 10 miliona KM a Sarajevu 5 miliona.
Da, i šta je sporno? I u Banja Luci i u Sarajevu žive državljani BiH kojima je novac potreban.
Locked