Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- Ned071
#7976 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
supercali
nije stvar u ljudima sa strane. prvo, trebali su zavrsiti kruzni tok u buca potoku jer su ti radovi vec stvarali guzvu pa tek onda zatvarati most. i reci tacan datum zatvaranja. a ne bice zatvoren. i ako ce se radit starom metodom bice zatvore sest mjeseci a ako bude nova metoda tri mjeseca. na mostu danas btw nema nijedog radnika. drugo kolone u drinskoj su vec odavno ogromne upravo zbog tih radova u BP. koji su stali.
drugo, vama ocito nije jasno koliko ljudi zivi u tim naseljima, od zabrdja do buca potoka. ljudi idu na posao, u skolu, doktoru na vojnicko jer ne radi kumrovec ka alipasinom, ilidzi, dobrinji... svi oni vise ne mogu na stup nego na otoku, doglode ili autoput. pa ti skontaj koliko se kruzi i zasto je kolona.
al dzaba. neko ko sjedi i naprdjuje za racunarom to ne moze shvatiti. nego su mu svi ti ljudi koji ne zive na ciglanama ovce
nije stvar u ljudima sa strane. prvo, trebali su zavrsiti kruzni tok u buca potoku jer su ti radovi vec stvarali guzvu pa tek onda zatvarati most. i reci tacan datum zatvaranja. a ne bice zatvoren. i ako ce se radit starom metodom bice zatvore sest mjeseci a ako bude nova metoda tri mjeseca. na mostu danas btw nema nijedog radnika. drugo kolone u drinskoj su vec odavno ogromne upravo zbog tih radova u BP. koji su stali.
drugo, vama ocito nije jasno koliko ljudi zivi u tim naseljima, od zabrdja do buca potoka. ljudi idu na posao, u skolu, doktoru na vojnicko jer ne radi kumrovec ka alipasinom, ilidzi, dobrinji... svi oni vise ne mogu na stup nego na otoku, doglode ili autoput. pa ti skontaj koliko se kruzi i zasto je kolona.
al dzaba. neko ko sjedi i naprdjuje za racunarom to ne moze shvatiti. nego su mu svi ti ljudi koji ne zive na ciglanama ovce
Last edited by Ned071 on 26/11/2015 11:07, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7977 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sinoc probao novu zaobilaznicu. Na onom kruznom mozes samo na Stup, ostalo no passaran 
EDIT: Sad sam pohvatao da je galama upravo oko toga
- ElRe
#7978 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Uredu, ko dolazi u Sa sa strane ima obilaznicu do Stupa i to je najmanji problem. Puno veci problem je za stanonike Brijesca, Rajlovca i okolnih prigradskih mjesta koji rade npr na Alipašinom, Otoci i sl. Jos ranije su se vec od 7 sati ujutru pravile kolone od Bosnaplasta u Boljakovom Potoku pa do Otoke, gdje je brzina kretanja maksimalno 15 km/h i za tu dionicu treba cca 30 minuta. Jutros je sigurno trebalo bar sat. Alternativa je preko Bojnika, ali zbog duzine puta i standardne guzve od Ilidze prema gradu (ulica Dzemala Bijedica) i tu treba dosta vremena. Poenta je da su morali prije svega zavrsiti kruzni tok u Buca Potoku pa onda zatvarati most u Brijescu. Ovako prema informacijama sa terena kruzni tok nece biti gotov prije februara, svako jutro cemo imati kolaps.Ned071 wrote:supercali
-
ing-ecc
#7979 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Teoretski na Stup i u Rajlovac._BataZiv_0809 wrote:Sinoc probao novu zaobilaznicu. Na onom kruznom mozes samo na Stup, ostalo no passaran
- kritichar
#7980 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
provozao se danas, fino, nema gužve, čisto, ima i pravca dobrog
-
Astrix
#7981 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Neka lijepo porane u 5 i nece zakasniti, svi cekaju da dođu na posao 5 do 8, niko ne zna malo ranije. Ja ne zavisim ni od kog, i još pješke krenem ranije ali narod lijen za ustati a znaju kakva je situacija.ElRe wrote:Uredu, ko dolazi u Sa sa strane ima obilaznicu do Stupa i to je najmanji problem. Puno veci problem je za stanonike Brijesca, Rajlovca i okolnih prigradskih mjesta koji rade npr na Alipašinom, Otoci i sl. Jos ranije su se vec od 7 sati ujutru pravile kolone od Bosnaplasta u Boljakovom Potoku pa do Otoke, gdje je brzina kretanja maksimalno 15 km/h i za tu dionicu treba cca 30 minuta. Jutros je sigurno trebalo bar sat. Alternativa je preko Bojnika, ali zbog duzine puta i standardne guzve od Ilidze prema gradu (ulica Dzemala Bijedica) i tu treba dosta vremena. Poenta je da su morali prije svega zavrsiti kruzni tok u Buca Potoku pa onda zatvarati most u Brijescu. Ovako prema informacijama sa terena kruzni tok nece biti gotov prije februara, svako jutro cemo imati kolaps.Ned071 wrote:supercali
- Maystor
#7982 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
eki to...kritichar wrote:provozao se danas, fino, nema gužve, čisto, ima i pravca dobrog
čuj, ima pravca na autoputu
ma ne mogu da vjerujem
- Ned071
#7983 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
da probudim dijete u pet da stigne u osam u skolu?Astrix wrote: Neka lijepo porane u 5 i nece zakasniti, svi cekaju da dođu na posao 5 do 8, niko ne zna malo ranije. Ja ne zavisim ni od kog, i još pješke krenem ranije ali narod lijen za ustati a znaju kakva je situacija.
-
Astrix
#7984 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nesto ces morati ako hoces da stignes na posao, druge ti nema. to ce potrajati koji mjesec...
- kritichar
#7985 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Što bi se reklo u našem narodu:Maystor wrote:eki to...kritichar wrote:provozao se danas, fino, nema gužve, čisto, ima i pravca dobrog
čuj, ima pravca na autoputu![]()
ma ne mogu da vjerujem
njemu je ravno sve do mora
- Ned071
#7986 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Astrix wrote:Nesto ces morati ako hoces da stignes na posao, druge ti nema. to ce potrajati koji mjesec...
naravno da ce se morati pretrpjeti malo. ali majku mu, uradis jedan posao, pa otvaras drugi... kod nas sve na ho-ruk
-
Astrix
#7987 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kod nas je sve na ho-ruk, ne znam zasto vas to iznenađuje, jedan napravi dobar posao druga dvojica sve pokvare, to tako ide kod nas...
-
tm84
#7988 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
sta je slijedece u planu? vlakovo-mos.raskrce? a ostali projekti? prva, sesta, 12. transverzala? gradski autoput? sjeverna i juzna longitudinala? kad planiraju to zavrsiti?
- karanana
#7989 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
po meni, a nakon ovog jutrosnjeg kolapsa i ne bi trebala da bude neka mozgalica, najhitnije je probit jos jednu transferzalu prema safetu zajki/drinskoj i ovim favelama u brdima. dakle bushi tamo kroz halilovice i spajaj glavnu sa zajkom (ili je drinska? mislim da je zajko do buche).
-
dosada_ziva
#7990 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
cekaj sad, može li se sa stupske petlje na zaobilaznicu pa za Zenicu ? 
- Qler
#7991 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Moze, jebo ga zar je toliko komplikovano Sarajevo tri ceste imas... sa glavne skrenes prema Stupu/Rajlovcu, na kruzni popenjes se na obilaznicu i vozi...
- Qler
#7992 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
karanana wrote:po meni, a nakon ovog jutrosnjeg kolapsa i ne bi trebala da bude neka mozgalica, najhitnije je probit jos jednu transferzalu prema safetu zajki/drinskoj i ovim favelama u brdima. dakle bushi tamo kroz halilovice i spajaj glavnu sa zajkom (ili je drinska? mislim da je zajko do buche).
ta cesta odavno treba jos bar dva spoja sa glavnom... jer ako se npr. potrefi nesreca na supskoj i kod FDS-a svi ga glabaju
-
tec
#7993 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pametnjakoviću.Ned071 wrote:naprdjivac, samo mi reci ko je i kada, bihamk, ceste, autoceste, naveo tacan datum i sat zatvaranja mosta? nista vise...
SVE OBAVIJESTI U ZADNJIH 6 MJESECI SU NAVODILE DA ĆE MOST BITI ZATVOREN KADA BUDE PUSTEN U PROMET SPOJ SA ZAOBILAZNICOM. Neznam šta tu nije jasno.
Sada ako ti nisi pročitao niti jednu od tih to je tvoj problem ne drugih, mora da si ima preče stvari da radiš. Ne jedan nego svi načini informiranja ako se si sposoban prikačiti na internet onda se predspostavlja da si jednu od ti pročitao jer nisi očigledno nepismen. To sto tebe nije to interesiralo to je druga stvar.
-
dosada_ziva
#7994 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
to znam, samo nisam znao kad ides sa stupa je li ovaj most sto se radi prije ili poslije kruznog toka BrijesceQler wrote:Moze, jebo ga zar je toliko komplikovano Sarajevo tri ceste imas... sa glavne skrenes prema Stupu/Rajlovcu, na kruzni popenjes se na obilaznicu i vozi...
aj zivio
- ElRe
#7995 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nadji na klixu ili avazu, ja ne mogu.tec wrote:Pametnjakoviću.Ned071 wrote:naprdjivac, samo mi reci ko je i kada, bihamk, ceste, autoceste, naveo tacan datum i sat zatvaranja mosta? nista vise...
SVE OBAVIJESTI U ZADNJIH 6 MJESECI SU NAVODILE DA ĆE MOST BITI ZATVOREN KADA BUDE PUSTEN U PROMET SPOJ SA ZAOBILAZNICOM. Neznam šta tu nije jasno.
Sada ako ti nisi pročitao niti jednu od tih to je tvoj problem ne drugih, mora da si ima preče stvari da radiš. Ne jedan nego svi načini informiranja ako se si sposoban prikačiti na internet onda se predspostavlja da si jednu od ti pročitao jer nisi očigledno nepismen. To sto tebe nije to interesiralo to je druga stvar.
-
Astrix
#7996 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
28.04.2015ElRe wrote:Nadji na klixu ili avazu, ja ne mogu.tec wrote:Pametnjakoviću.Ned071 wrote:naprdjivac, samo mi reci ko je i kada, bihamk, ceste, autoceste, naveo tacan datum i sat zatvaranja mosta? nista vise...
Tokom današnjeg obilaska načelnik Efendić, Vujeva i Ramić obišli su i trasu LOT-a 2C, dijela Sarajevske obilaznice, koji nije bio uključen u dosadašnje planove. Dogovoreno je da se razmotre mogućnostI završetka i ovog LOT-a,koji bi trebao da spoji Sarajevsku zaobilaznicu sa ulicom Safeta Zajke.
Ukoliko se ne izgradi LOT-a 2C, Sarajevo će dobiti spoj na autoput, s tim da će jedan dio saobraćajnice ostati nedovršen, a to je spoj sa ulicom Safeta Zajke, čijom relizacijom bi Sarajevska zaobilaznica bila u potpunosti završena. Zbog toga će se u narednom periodu sa Vladom Kantona i Federacije BiH pokušati iznaći rješenje i ovog pitanja.
Obzirom da je sastavni dio ovih radova most preko željezničke pruge Sarajevo-Zenica, upriličen je obilazak i ovog lokaliteta, gdje je planirano rušenje sadašnjeg mosta, koji je u jako lošem stanju, kao i izgradnja potpuno novog.
Kada je u pitanju trenutno potpisani ugovor za dovršetak Sarajevske zaobilaznice, koji ne uključuje LOT 2C, planirano je da radovi budu završeni u ovoj godini, saopćeno je iz Pres-službe općine Novi Grad.
- morti
#7997 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
U okviru ugovora za radove na LOT-u 2 je i Rekonstrukcija nadvožnjaka u Briješću na cesti M-5. Prema ugovoru radovi na rušenju i izgradnji novog mosta se odvijaju pod totalnom obustavom saobraćaja u ugovorenom roku od 90 dana.ElRe wrote:Nadji na klixu ili avazu, ja ne mogu.tec wrote:Pametnjakoviću.Ned071 wrote:naprdjivac, samo mi reci ko je i kada, bihamk, ceste, autoceste, naveo tacan datum i sat zatvaranja mosta? nista vise...
Ipak, kako objašnjavaju iz Cesta Federacije BiH, na prijedlog izvođača ponuđena je druga tehnologija izvođenja radova (okomito guranje novog objekta, koji se pravi pored starog, na projektovanu osovinu) koja skraćuje period totalne obustave saobraćaja sa 90 na 60 dana.
S obzirom na to da će preusmjerenje saobraćaja početi tek nakon puštanja u funkciju mostova i rampi, te nakon analize novih saobraćajnih tokova, Ceste FBiH će odlučiti da li će mijenjati ugovoreni način izgradnje.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... /151029068
- supercali
#7998 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jbg svi bi da imamo njemacke puteve al cim se pocne praviti nemoj kod mene molim te nek rade tamoNed071 wrote:supercali
Doduse jeste problem za ljude koji recimo zive u rajlovcu brijescu i sl a rade na dobrinji i taj dio
Neka se malo strpe pa ce imati novi most mozda i sa 4 trake i sl
- Ned071
#7999 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jbt stavlja mi covjek vijest od prije sedam mjeseci i kaze najavili su... 
-
Astrix
#8000 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ti opet po svom, to sam tražio najstariju vijest da vidiš otkad su najavili, ovih nekoliko mjeseci je više puta najavljivan isti projekat i šta se sve radi. Vi bi izgleda da vam na kucnu adresu dođe obavijest da ce se raditi most...Ned071 wrote:Jbt stavlja mi covjek vijest od prije sedam mjeseci i kaze najavili su...