GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nisrin

#7976 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

http://source.ba/clanak/1109089139518/v ... 0Oru%C4%8D

Pravi su KLOSARI ovi sto mu psuju i napadaju ga, ovaj covjek je ZIVOTNO UGROZEN, ja ne znam kako ce vratiti ovaj bus u garazu i prezivjeti ostatak dana...treba mu policijska zastita...Pogledajte samo ovu zenturacu i njen rjecnik- dno dna! Nego sta nego su ovo GRASovci to su poslali ovog glavatog kabadahiju da covjeku prijeti!

Btw, imala sam priliku ovih godina sretati vozaca Fehima, za razliku od pojedinaca to je gospodin covjek, uvijek je ovako lijepo obucen, normalan, pristojan, nikad nikome ne pravi probleme, vozi i kad je najgore- po snijegu i poledici, jer mu je zao gradjana da idu pjeske, stvarno mu niko nema nista lose za reci...

Zar ne bi ovaj snimak trebalo po HITNOM POSTUPKU proslijediti TUZILASTVU KANTONALNOM???? I neka ove ljude krivicno gone! Ova mi je glupaca poznata, moze biti da je vozacica tramvaja, nisam bas sigurna, ali sam je vidjala sigurno...

I niko od putnika da zastiti Fehima? Da sam tu bila i ja bih njima svasta nagovorila i nazvala policiju iz istih stopa, imam osjecaj i da su krenuli da mlate Fehima putnici ne bi reagovali!
Last edited by Nisrin on 09/04/2013 13:20, edited 1 time in total.
johnnykola

#7977 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by johnnykola »

koliko je nebula jucer ovaj izvalio:

Image

o, zevse i artemido!!!!!!!!!!! u pol frke poce pricati o alkoholu i njegovim

Image

gdje ja zivim u pm!!!!!!!!!!!!
Last edited by johnnykola on 09/04/2013 13:21, edited 1 time in total.
Qler

#7978 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Qler »

Daj stavi link u code, ovako nikako da skontam sa kojeg je portala...

Code: Select all

LINK
StupskaBitanga

#7979 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

fkt ispade tačan onaj klip uzeše na poso :x
bogumila

#7980 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bogumila »

PapakizSarajeva wrote: Eno ima vec objasnjenje na source ... Dispecar i uposlenica iz GRAS-a, ga napali i pljuvali ... A znate kako se kaze : ko se pljuje taj i laze, ko laze taj i krade ...
samo da hoce sutra to "radikalno" rijesit kao sto najavljuju. ako "oforme komisiju" sto neko rece, koja ce sve "hitno razmotriti" u roku od jedno 10 dana, onda ..

i sto niko ne intervjuise tu kantonalnu tuziteljicu?? sta ona ceka?? juce neki lik sto tamo kod nje radi objasnjava "nije im nista doslo" pa nista i ne rade?? jesu li oni normalni?? ako fakat nije, sram bilo vladu, a i ako jest i ako nije, pa majka mu stara, zar nije osnovni posao tuziteljstva da AUTOMATSKI uzima u rad OCITE povrede zakona?? i pokrece postupke?? i zna li iko jel to ista ta koja je skoro "osobno" fasovala prijavu bas za guranje predmeta u ladice??? ako jest, ne znam sto njoj salju ikako, nek idu na neku drugu adresu brate

to je ko da si posl'o spiricu prijavu protiv dodika
ko je ovdje lud LOL
hhaarree

#7981 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ko je ba ova kobila :shock: pu jebem im famEliju komplet ono naslo nekog pljuvat, i onaj grmalj nekog firaunom zove, e moj grade sta se u tebi nakoti, da meni nako hoce pric glupaca da me hrakne
mahalas505

#7982 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

jasko1921 wrote:ljudi uhvatili ste se samo jednog problema,a mislim da ima milion precih stvari od ove rasprave sa grasom.niste ni svjesni da nas ovi politicari i raznorazni ministri koji su neobrazovani i nepismeni vode u propast.ne branim gras i ja sam protiv njih ali ljudi to ce se sutra desiti i mnogim drugim firmama
Mislim da je malo kasno za to, nije jos puno preostalo drzavnih firmi, tako da to vise nije toliko ni bitno.

@goran16v ti kazes da su tvoji i moji roditelji izdvajala za infrastrukturu, i izmedu ostalo i za Gras, a sta ces ti ostaviti svojoj djeci,kakvu ces ti ostaviti drzavu? Takodjer, ne kontam koliko animozitet spram Grasa, koristis li ga uopste?

@respo kazes da su trebali radnici ustati protiv malverzacija unutar firme, a sta je npr. sa Lutrijom BiH, valjda pored nepostojecih kuglica, i razno ranih namjestanja tendera, zar ne bi radnici ili koji su upoznati sa stanjem u toj firmi trebali podici se protiv uprave?
p206

#7983 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by p206 »

1885. godine smo se prvi put vozili tramvajem, sad tabanamo...Golemo... Nije džaba jedan američki pisac napisao da državni aparat služi samo za dvije stvari: Da te pošalje u rat, i da mu plaćaš porez.
Nesposobni, korumpirani, golim rukama bi zadavili one iz druge stranke samo da se domognu para, a narod ko jebe.
Ista bagra ste svi, mater vam jebem! Da Bog da svi pocrkali. Nikad ne kunem, al vas kunem sa apetitom!
Nisrin

#7984 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Putem e-maila prijavila sam ove osobe sa snimka, proslijedila sam e-mail i kantonalnoj tuziteljici i zamjeniku tuziteljice...Nadam se da ce povodom ovoga nesto poduzeti prije nego se desi tragedija, jer ko garantuje da Fehima nece neko napasti tokom dana/noci kad su ovako JAVNO istupili i prijetili mu, psovali i pljuvali ga!

To je odraz kulture GRASovaca, slika i prilika, jedna zena na onaj nacin da se ponasa! Nadam se da ce ostati bez posla pa nek pljuje koga je naucila!

Na kraju snimka kad prikazu Fehima vidjeli ste kako mu se ruke "tresu", zao mi je covjeka, kao sto sam vec piala uvijek je pristojanm, uljudan, lijepo obucen, lijepo razgovara sa putnicima, nikad nije pravio probleme, uvijek izadje u susret svim sugradjanima...
jazzer

#7985 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jazzer »

Nisam u zivotu udario zensko al' ovu bi tako nalupo da ni bismila ne bi stigao reci :x :x
Sikandar

#7986 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sikandar »

Sikandar wrote:Rješenje sa GRAS je ukidanje ili prodaja autobuskog i minibuskog prijevoza, koji ustavi generiše ogromne gubitke, a da ostane tramvajski i tolejbuski prijevoz kao baza novog GRASA.
Slijedeći korak je prodaja dijela GRASA, mislim prvenstveno na sve autobuske i minibuske linije koje su držali.
Stvoriti novu strukturu vlasništva, gdje bi država tj.Kanton SA bio većinski vlasnik.
Zadržati vozače koji trentno rade ili eventualni višak zbrinuti u skladu sa zakonom.
Post od 12.03.2012.
Dr. Kuca

#7987 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Info iz Grasa. Himzanija sa svojim reko "Ko bude vozio najebat cu mu se majke kad se ovo zavrsi"..

Sa snimka ovog sto pljuje ovoga vozaca je onaj sa onog snimka "Koga zanima ko je organizovo strajk, ja sam ga organizovo". Il mi se cini :lol: :lol:
Sikandar

#7988 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sikandar »

Sikandar wrote:Ova situacija u GRASU je samo slika odnosa Vlade KS prema ovoj vlastitoj firmi.

GRAS je trebao da se davno reorganizuje, a ne da se čeka momenat kada gubitak GRASA premašuje njegov kapital. Nakon toga zna se kako se situacija rješava. Vlada KS na elegantan način prodaje GRAS privatnicima (a najvrijednije su nekretnine i njihova lokacija) i rješava problem prodajom istog, jer se gubitak ne može pokriti na drugi način. Međutim šta sa radnicima koji će ostati na ulici, to do sada nije Vlada riješila, jer nema novaca, pa se ovaj problem otegao do danas. Nema nigdje u svijetu da bilo koja firma u bilo čijem vlasništvu radi i stvara gubitak (koji je do sada 125.000.000,00 KM), što ne može niko da pokrije, bilo kreditima niti bilo čime, znači gubitak se samo povećava, a taj gubitak plaćaju građani ovog grada. Ko je odgovoran, odgovorna je Vlada KS i Skupština KS kao vlasnici. Jer ako se Vlada KS prema svom vlasništvu odnosi na ovakav način, onda nam je jasna i njihova politka.
Rješenje ovog, po meni, je totalna reorganizacija, ili jedna vrsta stečaja, odnosno odvajanje autobuskog i minibuskog prevoza od tramvajskog i trolejbuskog (osnovna podjela po izvoru energije koju troše i naravno infrastrukturi koju koriste). Ovakvim odvajanjem bi se stvorio prostor za ulazak konkurencije samo u dijelu autobuskog i minibuskog saobraćaja (Centrotrans) što je već odavno i odlučeno, ali se nisu stvorili uslovi za ulazak Centrotransa, ali se ponovo javlja problem vozača autobusa i minibusa koji bi u ovoj situaciji ostali bez posla. Trebalo bi da se pomenuti radnici uposle Centrotransu, jer bi i oni imali problem sa vozačima, a na ovakav način bi dobili iskusne vozače.
Zašto je Vlada KS potrošila enromnih 6.000.000,00 KM za sanaciju tramvajske pruge od Baščaršije do Marijin Dvora (što ispada 2.000.000,00 KM po kilometru, što je astonomska cijena i kada se gleda trošak opreme, materijala, angažovanje mehanizacije i ljudskih resursa koji su realizovali ovaj projekat), ako ne misli da se ozbiljno rješava problem GRAS-a.
Mislim da ova agonija mora prestati odmah, jer ukoliko ne prestane ovaj problem će prerasti i samog vlasnika, koji ga neće moći riješiti.
Da bi se sve zaokružilo, mora se uzeti u obzir rad Vlada (kao vlasnika) i menadžmenta GRAS-a od 1995-2012

Post od 12.01.2013.
travar

#7989 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by travar »

Gledam video a oči :shock: ...
Ono samo treba ciglom u vugla, zamotati u tepih i negdje deponovati. :x
Nisrin

#7990 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Dr. Kuca wrote:Info iz Grasa. Himzanija sa svojim reko "Ko bude vozio najebat cu mu se majke kad se ovo zavrsi"..

Himzanija kao POJEDINAC utjerao strah ljudima u kosti kojih je 1698???? Price za malu djecu, da njih 10 izadju i kazu da ih Himzanija drzi kao taoce preko politike SDPa, vjerujem da bi Himzanija za to odgovarao :S
The 51st State

#7991 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

jos par ovakvih klipova i vlada ih moze pomnoziti sa nulom sve uz aplauz gradjanstva...
StupskaBitanga

#7992 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

razumijem pedere u potpunosti nakon što sam ovu rile ženu vidio
hhaarree

#7993 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

haj nek jedan uzme trolu i nek voza ja idem da sjednem na ono sjediste iza vozaca i samo cekam da dodje krava neka ili soson da ga pljune

ps vristim bitangi
hhaarree

#7994 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

i ovo trebaju svi prijaviti, fino ka kix nek stave prepoznajete li ovu bagru onda kad dodje ime i prezime lagano prijava, pa nek materi bogara i pljuje je
fixer

#7995 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

Kako su mutavi. Neko ih poslao da ovom zaprijete, a oni to uradili pred kamerama. :D Himzanija, ili neko drugi ko je mastermind ovog svega, ispada Dule Pacov, a ovaj hrmpalija "firaun" kao Aki. :D

Last edited by fixer on 09/04/2013 13:42, edited 1 time in total.
hhaarree

#7996 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

trebo je on vako

:lol: :mrgreen:
Alfons Kauders

#7997 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

StupskaBitanga wrote:razumijem pedere u potpunosti nakon što sam ovu rile ženu vidio
ono nije zena... sta je, nemam pojma... ali zensko nije :D
hodža

#7998 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hodža »

Nisrin wrote:

Himzanija kao POJEDINAC utjerao strah ljudima u kosti kojih je 1698???? Price za malu djecu, da njih 10 izadju i kazu da ih Himzanija drzi kao taoce preko politike SDPa, vjerujem da bi Himzanija za to odgovarao :S
eto..kapije otvorene, može izaći da vozi ko god hoće, što je dokazao i ovaj jutros jer je izgleda samo njemu dobro u grasu...

gdje su sad tih 30-40 vozača što hoće da izađu, što ne voze kad se može, pa nije ni ovaj kroz blokade ko u filmu proletio..

"Propaganda, što većina priča o ovome, nije istina" :D

jalijas74

#7999 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jalijas74 »

kokuz_sa wrote:
jalijas74 wrote:
Dr. Kuca wrote:Komsija sta zo ne strajkujes? "ma gdje cu dole njih 50-ak, pjano, drogirano haos prave". Ako laze, lazem i ja.
Jer rek`o imal sexa ?
rodbinski sex zabranjen
Znaci tamo su svi u nekom srodstvu pa taman i po gradu rodjenja (znamo gdje nisu rodjeni) :)
Akibh

#8000 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

Dajte ljudi ako iko poznaje ovo dvoje smradova sa videa? Imena...
Post Reply