SDP

Post Reply
ultima_palabra

#7976 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Matrix1980 wrote: nametnuti su brojni porezi kao PDV
:D
Matrix1980 wrote:smanjuju se plate budžetskim korisnicima
:thumbup:
Matrix1980 wrote:Broj nezaposlenih eksponencijalno raste iz godine u godinu.
:skoljka:
quasar

#7977 Re: SDP

Post by quasar »

Voda nije poskupjela, PDV je isti od kako je uveden, hrana poskupljuje nevezano za vlast, to regulise trziste. Hljeb je recimo pojeftinio. Fiskalne kase su pozitivna stvar jer povecavaju finansijku disciplinu od cega svi imamo vise koristi jer porezi koji su od potrosaca naplaceni, idu na pravo mjesto, a ne u dzep trgovca. Struja nam je najjeftinija u regionu. (http://www.energy.eu/). Smanjuju se plate budzetlijama - i treba da se smanjuju jer su to novci od poreza i ne mogu oni dijeliti vise od prosjeka privrede iz koje to crpe. Trebali bi im jos bar 10% skinuti. Znam da te pogodilo, ali sta ces.
Sto se tice dodataka za zdravstveni zastitu ne dopada mi se ideja jer vec dajem previse novaca a ne dobijam nista zauzvrat. Zako o oduzimanju opljackane imovine je u proceduri i to znam i ja koji ne gledam ni jedne vijesti, niti citam novine.

I naravno za sve je ovo kriv SDP, jer nam je sve sjajno islo do 2011. Jbg. pa dje ce oni valjat. Nemoj drugi put glasati za SDP, vidis da su te prevarili.
Alfons Kauders

#7978 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Matrix1980 wrote:Slika kaže više od 1000 riječi. Ova garnitura vlasi građanima FBiH donijeli su mnogo lošiji standard života, nametnuti su brojni porezi kao PDV, fiskalne kase, poskupjela je struja , voda, hrana. Zaduženja države rastu, ukidaju se invalidnine i kućna njega , smanjuju se plate budžetskim korisnicima, uvodi se premija na zdravstveno osiguranje pored 12,5% što se odbija od bruto plate zaposlenih. Broj nezaposlenih eksponencijalno raste iz godine u godinu. Međutim nigdje nema zakona koji će oduzimati protiv pravno stečenu imovinu o čemu su SDP brujali u predizbornnim kampanjama kao jedan od najvažnijih tačaka svog političkog priograma- od toga sada ništa ne vidimo. SDP stranka koja je imala parolu: Stranka za čovjeka, u biti ima dobar smisao koji glasi; to je stranka za čovjeka a ne za građane to je stranka za SDP članove i simpatizere što je mnogo opasnije od svih nacionalnih stranaka!!

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seln

#7979 Re: SDP

Post by seln »

Matrix1980 wrote: Image
Never change a losing team....ostanite pri SDA i SBiH. Dvadeset godina je super funkcioniralo.
Murisno1

#7980 Re: SDP

Post by Murisno1 »

seln wrote: Never change a losing team....ostanite pri SDA i SBiH. Dvadeset godina je super funkcioniralo.
Jbg, i SDP je ostao pri SDA.
viva_castro

#7981 Re: SDP

Post by viva_castro »

monrou wrote:
Optimus Prime wrote:Jos jednom, bravo Helez!
Nastavite ovako i novi mandat vam je siguran. Do kraja mandata najmanje 20000 ljudi moraju izgubiti nezasluzene privilegije.
Samo jedan savjet, ustedjenu lovu utrosti u izgradnju autocesta i podsticaje poljoprivredi.
Helez: Iz prava izvedeno 3145 korisnika

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila Informaciju o realizaciji zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje listopad-prosinac.

Federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez kazao je na konferenciji za novinare u Mostaru kako je iz prava izvedeno 3154 korisnika.

"Ono što je trend je povećanje putem FNB2. U zadnja tri mjeseca izvedeno je oko 700 korisnika koji su lažni korisnici što su utvrdili revizorski timovi na terenu. Tu ne ulaze povoljne mirovine, one ulaze u MIO, a ušteda po ovom osnovu u našem ministarstvu je 8, 3 milijuna na godišnjoj razini", kazao je ministar Helez.

Vlada FBiH danas je u Mostaru raspravljala I o Radnoj verziji zakona o povoljnijem umirovljenju kojom bi se objedinile sve povoljne mirovine u Federacij i BiH.

Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber je kazao kako je zaključeno da Federalni zavod za mirovinsko-invalidsko osiguranje u idućih 15 dana mora u potpunosti dostaviti Vladi ukalkulirane financijske efekte koji se odnose na ovaj zakon ,vezano za postojeće korisnike kao i za nove korisnike koji bi ostvarili mirovinu po novom zakonu.

Po Čamberovim riječima, ovo što je danas dostavila radna skupina su apsolutno neprecizni podaci i kao takve ih Vlada ne može razmatrati.

"Što se tiče grupacije koja se žalila da je diskriminirana u odnosu na ostale, dakle oni koji su uzeli otpremnine kao otpušteni iz Vojske Federacije BiH, danas je zaključeno da će njihove isplate teći od 1. siječnja 2012. godine s tim da je najvjerojatnija opcija da će oni te otpremnine koje su uzeli, ukalkulirati u otplate duga prema njima na račun mirovine", kazao je Čamber.

Na pitanje odnosi li se to na 250 časnika HVO-a, koji dobivaju upola manje mirovine od kolega u Armiji BiH, ministar Čamber je kazao kako su njihovi zahtjevi zadovoljeni interventnim zakonom koji je donesen u lipnju prošle godine.

"I za njih vrijedi da će dobiti zaostatke, samo je potrebno Mirovinsko-invalidsko osiguranje i u federalno Ministarstvo rada i socijalne politike dostaviti evidenciju o njihovim zadnjim plaćama, i nakon toga će njihova prava početi teći", naveo je Čmber.

"Što se tiče novih korisnika vezanih za novi zakon, to se odnosi na pripadnike MUP-a i HOS-a koji su u to vrijeme bili pripadnici oružanih snaga BiH. Riječ je o 500 pripadnika MUP-a i otprilike od 70 do 100 pripadnika HOS-a. To je otprilike 2 milijuna maraka izdvajanja na mjesečnoj razini", istaknuo je Čamber.
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... aa1c12c7ae

Ministar za boračka pitanja nije do sada ni na jedan bitan datum obišao niti jedno šehidsko mezarje pa ni za Dan šehida i to govori o njemu i njegovom odnosu prema oslobodilačkoj borbi 1992-1995.
Istina živa! Ja kad god ga vidim on radi svoj posao! FUJ! Jesmo li se za to borili?! FUJ!
viva_castro

#7982 Re: SDP

Post by viva_castro »

I to nije sve! Ja još nisam vidio da je zaposlio ni jednog jedinog logističara! FUJ!

Ovo više nije država! Ovdje više nije bitno ko ti je babo! Ljudi su samo počeli gledati ko šta zaslužuje i po tome mjeriti! Kakav je to način? A meni što je dajdžinog komšije babo radio u kancelariji kod sestre Bakira Alijinog?! To više niko ne gleda!

FUJ! DOLE VLAST! VRATITE NAM PROSPERITET PROŠLIH 20 GODINA! DOLE VLAST!
viva_castro

#7983 Re: SDP

Post by viva_castro »

Matrix1980 wrote:Slika kaže više od 1000 riječi. Ova garnitura vlasi građanima FBiH donijeli su mnogo lošiji standard života, nametnuti su brojni porezi kao PDV, fiskalne kase, poskupjela je struja , voda, hrana. Zaduženja države rastu, ukidaju se invalidnine i kućna njega , smanjuju se plate budžetskim korisnicima, uvodi se premija na zdravstveno osiguranje pored 12,5% što se odbija od bruto plate zaposlenih. Broj nezaposlenih eksponencijalno raste iz godine u godinu. Međutim nigdje nema zakona koji će oduzimati protiv pravno stečenu imovinu o čemu su SDP brujali u predizbornnim kampanjama kao jedan od najvažnijih tačaka svog političkog priograma- od toga sada ništa ne vidimo. SDP stranka koja je imala parolu: Stranka za čovjeka, u biti ima dobar smisao koji glasi; to je stranka za čovjeka a ne za građane to je stranka za SDP članove i simpatizere što je mnogo opasnije od svih nacionalnih stranaka!!

Image

Tako je! Ja sam ovo jučer gledao kad je uslikano! UŽAS!

Sve je išlo tako fino, ma nije insan znao gdje da pogleda da ne vidi merak i rahatluk! Mama u opštini, babo u inspekciji, tetak u ministarstvu, brat u policiji, ja u turskoj studiram sa tri stipendije za šehidske porodice, amidža dobio najnovijeg džipa preko udruženja Zelenih beretki,... I onda odjednom dođu ovi crveni, ove komunjare, stoka ova! I sve obatale! Sve pokvare! Trag im se zatro crveni onaj odvratni! FUJ!

DOLE VLADA! VRATITE NAS U VRIJEME PRIVATIZACIJE I POŠTENOG UHLJEBLJAVANJA PREKO ROĐAKA! DOLE VLADA!
viva_castro

#7984 Re: SDP

Post by viva_castro »

Gledaj ti šta rade sa ovim smanjenjem plata! Pa u mene mi jeranu čitava porodica radi u Federalnim institucijama, misli li iko na takve slučajeve?! Kako će oni sada točiti Audija? Od čega da jeran vodi koke na Bjelašnicu? Jel vi mislite da je lahko grijat privatni apartman na Bjelašnici i slat svako malo gore ženu da očisti? Odakle da on to sada pokrije?

NEKA VLADA ODMAH NAPRAVI FOND ZA PORODICE U KOJIMA SU SVI ZAPOSLENI U FEDERALNIM INSTITUCIJAMA! U PROTIVNOM ĆE OVI HUDI LJUDI MORATI PREĆI SA ARGETE NA OVAKO PAŠTETU!

DOLE VLADA! VRATITE NAM STANJE IZ PROŠLIH 20 GODINA!
domaci.ba

#7985 Re: SDP

Post by domaci.ba »

Tako je! :bih: Dajte da se otvori racun za uplatu moze i poziv telefonom.
palermo

#7986 Re: SDP

Post by palermo »

A što ovo niko iz SDP-a ne izađe da objasni njihove stavove u pogledu entiteskog državljanstva. Bio bi red da pokažu pođtovanje kako prema svojim glasačima tako i prema građanima ove zemlje.
Mi sasvim sigunro sve ne znamo, i onda moramo spekulirati, ali zato su oni tu da nam objasne.
popajic

#7987 Re: SDP

Post by popajic »

palermo wrote:A što ovo niko iz SDP-a ne izađe da objasni njihove stavove u pogledu entiteskog državljanstva. Bio bi red da pokažu pođtovanje kako prema svojim glasačima tako i prema građanima ove zemlje.
Mi sasvim sigunro sve ne znamo, i onda moramo spekulirati, ali zato su oni tu da nam objasne.
Mozda su svi djuture na skijanju sa Tadicem i Josipovicem.
Nekad i sutnja vise kaze od 1000 ispraznih rijeci :oops:
Control panel

#7988 Re: SDP

Post by Control panel »

uhvatite se lopata i ocistite snijeg, uradite nesto korisno.
nemam_ideje

#7989 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Image
Sick :-D Nametnuti su brojni porezi kao PDV :oops: fiskalne kase :oops: Ne treba dalje ni čitati, veze ti nemaš o čemu pišeš. Nije mi jasno kako si se uopšte uspio registrovati na forum sa takvim IQ-om.
Alfons Kauders

#7990 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Control panel wrote:uhvatite se lopata i ocistite snijeg, uradite nesto korisno.
uhvatio, ocistio ispred zgrade

e sad mogu podjebavat po forumu, kad vec ne mogu u grad :D
Control panel

#7991 Re: SDP

Post by Control panel »

Alfons Kauders wrote:
Control panel wrote:uhvatite se lopata i ocistite snijeg, uradite nesto korisno.

pa kreni cistiti do grada :D
Alfons Kauders

#7992 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Control panel wrote:
Alfons Kauders wrote:

pa kreni cistiti do grada :D
neka ostane sta

da mogu i za snije kritikovati partiju :D
klixober

#7993 Re: SDP

Post by klixober »

Ovakvo nevrijeme nije bilo ni u najgorim godinama tokom rata. SDP :x :run:
Alfons Kauders

#7994 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

komeba wrote:Ovakvo nevrijeme nije bilo ni u najgorim godinama tokom rata. SDP :x :run:
jos dan-dva i bice gore nego 99te... :D

zlatko, zlatko, dje ce ti dusa zlatko
muha_sa

#7995 Re: SDP

Post by muha_sa »

komeba wrote:Ovakvo nevrijeme nije bilo ni u najgorim godinama tokom rata. SDP :x :run:
bilo je u vrijeme komunista haman pa svake godine ovako :D
Murisno1

#7996 Re: SDP

Post by Murisno1 »

hajde, jbg, znam da se ovakvim glupostima i cinizmom najlakse skrece s teme i automatski degradira svako ko eventualno misli drugacije, ali jamte tite vam. jesu smjesni komentari, nema govora, to da je sdp kriv i za snijeg HA HA ... ali de ba hocel neko navesti ista vise od komentara "ne moze preko noci" i uputiti me na neko mjesto gdje se mogu uvjeriti da su trenutni vlastodrsci pokrenuli ikakvu pozitivnu akciju (ne dakle da su dokrajcili neke postupke, nego samo da su aktivirali nesto osim vozanja u busu i slicno)
Alfons Kauders

#7997 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
bilo je u vrijeme komunista haman pa svake godine ovako :D
jest... bio sam klinac, al kad se sjetim kako 1984te pade... aman sta nam komunjare napravise... em snijeg, em nekakvi stranci hodaju, em na tv-u nakav bojan i jurek, cafiri 1/1...
Alfons Kauders

#7998 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Murisno1 wrote:hajde, jbg, znam da se ovakvim glupostima i cinizmom najlakse skrece s teme i automatski degradira svako ko eventualno misli drugacije, ali jamte tite vam. jesu smjesni komentari, nema govora, to da je sdp kriv i za snijeg HA HA ... ali de ba hocel neko navesti ista vise od komentara "ne moze preko noci" i uputiti me na neko mjesto gdje se mogu uvjeriti da su trenutni vlastodrsci pokrenuli ikakvu pozitivnu akciju (ne dakle da su dokrajcili neke postupke, nego samo da su aktivirali nesto osim vozanja u busu i slicno)
buaaaa

jel sad ozbiljno trebam raspravljati s likom koji tvrdi da je sdp uveo pdv i fiskalizaciju?

i zar stvarno mislis da je doticnog potrebno dodatno "degradirati"?
Murisno1

#7999 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Alfons Kauders wrote:
Murisno1 wrote:hajde, jbg, znam da se ovakvim glupostima i cinizmom najlakse skrece s teme i automatski degradira svako ko eventualno misli drugacije, ali jamte tite vam. jesu smjesni komentari, nema govora, to da je sdp kriv i za snijeg HA HA ... ali de ba hocel neko navesti ista vise od komentara "ne moze preko noci" i uputiti me na neko mjesto gdje se mogu uvjeriti da su trenutni vlastodrsci pokrenuli ikakvu pozitivnu akciju (ne dakle da su dokrajcili neke postupke, nego samo da su aktivirali nesto osim vozanja u busu i slicno)
buaaaa

jel sad ozbiljno trebam raspravljati s likom koji tvrdi da je sdp uveo pdv i fiskalizaciju?

i zar stvarno mislis da je doticnog potrebno dodatno "degradirati"?
pa ne moras
pdv je super stvar, fiskalizacija je krađa neviđena.
ali imaju je priliku ponistit, niko se nece ljutit, ako ne valja ...
pdv nek ne diraju, nije to problem ...

a dalje, sta, kako, kud? na stranu sva politicka zajebancija sa svim neprijateljima, tu su pokazali bezmudost i mislim da tu nema puno prostora za diskusiju. ali, kako stvari stoje u obicnim stvarima ... pa sranje dibidus covjece, u sarajevu pogotovo.
quasar

#8000 Re: SDP

Post by quasar »

@murisno1
drug, vjeruj da nam je svima dokundisalo, ali hajmo biti realni. Sta se moze uraditi u ovoj zemlji a da se osjeti da je bolje?
Evo nabrojali su ljudi sta se sve radilo, i radi. Sitne stvari, male i nekom bitne nekom nebitne, ali mic po mic meni izgleda da ide u dobrom pravcu.
Nazalost, u govnima smo preduboko i ne ide nam na ruku ni svjetska kriza gdje tamosnji analiticari prognoziraju najgoru krizu svih vremena, da ce doba depresije iz dvadesetih biti kao film carli caplina. Takve prognoze tjeraju sve investitore na sigurnije tlo, a svu diplomatsku energiju evropa trosi na sebe.
Hocu reci da nema pomoci sa strane, i ne trebamo se nadati nekom prilivu novaca, sto nas tjera da se prestrojimo da zivimo samo od svojih prihoda. Kakav nam je deficit, to je skoro pa nemoguce.
Kad uzmes sve cifre i pogledas sta nam prijeti, pod kojim medjunarodnim okolnostima, lijepo se prepadnes...
Ja ti buraz samo mogu pozeljeti sabura, i svima nama srece, a vjerujem da imamo najkvalitetniju vladu nakon rata, ma sta ko rekao, ipak ljudi rade dobro. Jesu li dorasli izazovu, i da li ima iko ko bi to mogao bolje, to ne znam. Narod, biraci, misle da su ovi najbolji. Kormilo je kod njih. Sad mi mozemo da cinimo sve da im otezamo i da ih obaramo, ili da pokusamo da im dajemo konstruktivnu kritiku da bi radili bolje i da bi nam svima bilo bolje.
sad pogodi sta je pametnije od to dvoje?
Primjer dobre konstruktivne kritike je protivljenje novom zakonu o porezima na plate. Dajte da se tako radi, a ne izvlacenjem nekih nebuloza. Nagadjanjima jel neko kupio avion i ko ce se njime vozati, ko se sa zenom svadjao i sto ona jadna sama ne zna otici pa traziti razvod, jel nakav mišnistar bio pijan i sto ga je Zlatko napio?
Cinite uslugu SDP-u majke mi time sto se bavite trivijalnostima, a krupne vam stvari prolaze. Ovaj zakon o porezima su na srecu SIndikat i Poslodavci zaustavili iskoristivsi zakonske mogucnosti. Zatim, zasto nam neko ne objasni zakon o licnoj karti i o popisu. Sta je bio problem prethodnih godina i kako je rijesen i da li je rijesen, ili se samo klapilo usima, trgovalo za nesto. To su ljudi moji prava pitanja, a ne jel Bajro pijan vozio, ili Sabrija Fatu prebio... pa nije red carpet jbg.
Post Reply