Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
poznanik

#7976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

hercegovac_pravi wrote:
Nakon izbora na duznosti u Vladi FBiH, CIK je jucer utvrdio prestanak mandata dosadasnjim zastupnicima u Predstavnickom domu Parlamenta FBiH, njih pet, svi iz SDP-a. Ucinjeno je to za Nermina Niksica (imenovan za premijera), kojeg ce zamijeniti Selma Jakupovic, Zukana Heleza (izabran za ministra za boracka pitanja), umjesto kojeg je mandat dodijeljen Fatimi Lendo, Damira Masica (imenovan za ministra obrazovanja i nauke), a zamijenit ce ga Husein Tokic, te Rusmira Mesihovica (izabran za ministra zdravstva), ciji ce poslanicki mandat biti dodijeljen Miri Grgic. Svetozara Pudarica izabranog za potpredsjednika FBiH u PD Parlamenta FBiH zamijenit ce Mirko Pejanovic.
Šokirajuće, jelde s obzirom da smo u "pravnom vakumu" a otpetljavanje "gordijevog čvora" nije ni na pomolu.. :mrgreen:
poznanik wrote:Gdje si našao ovu informaciju, ovdje je ja nisam uspio naći: http://www.izbori.ba/default.asp?col=Sa ... 2011-03-31
hercegovac_pravi wrote:Image
Sabur bit će i na CIK-u
Neozbiljan si @hercegovac, ili si samo jeftin provokator :-) Biće prije da je po narodnoj: "Što je babi milo...." :D
hercegovac_pravi

#7977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

poznanik wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Nakon izbora na duznosti u Vladi FBiH, CIK je jucer utvrdio prestanak mandata dosadasnjim zastupnicima u Predstavnickom domu Parlamenta FBiH, njih pet, svi iz SDP-a. Ucinjeno je to za Nermina Niksica (imenovan za premijera), kojeg ce zamijeniti Selma Jakupovic, Zukana Heleza (izabran za ministra za boracka pitanja), umjesto kojeg je mandat dodijeljen Fatimi Lendo, Damira Masica (imenovan za ministra obrazovanja i nauke), a zamijenit ce ga Husein Tokic, te Rusmira Mesihovica (izabran za ministra zdravstva), ciji ce poslanicki mandat biti dodijeljen Miri Grgic. Svetozara Pudarica izabranog za potpredsjednika FBiH u PD Parlamenta FBiH zamijenit ce Mirko Pejanovic.
Šokirajuće, jelde s obzirom da smo u "pravnom vakumu" a otpetljavanje "gordijevog čvora" nije ni na pomolu.. :mrgreen:
poznanik wrote:Gdje si našao ovu informaciju, ovdje je ja nisam uspio naći: http://www.izbori.ba/default.asp?col=Sa ... 2011-03-31
hercegovac_pravi wrote:Image
Sabur bit će i na CIK-u
Neozbiljan si @hercegovac, ili si samo jeftin provokator :-) Biće prije da je po narodnoj: "Što je babi milo...." :D
Ne radi se o meni već o ovom imenovanju. Dakle, kako ti kao vrsni poznavalac Ustavnog prava gledaš na ova imenovanja uzimajući u obzir da smo u pravnom vakumu a da se "gordijev čvor" nije raspetljao?
poznanik

#7978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

hercegovac_pravi wrote:Ne radi se o meni već o ovom imenovanju. Dakle, kako ti kao vrsni poznavalac Ustavnog prava gledaš na ova imenovanja uzimajući u obzir da smo u pravnom vakumu a da se "gordijev čvor" nije raspetljao?
Izgleda Zlatko sve zarazio narcisoidnošću, čuj "o tebi..." :lol: :lol: Ti kao i ona @vanilla - tema o njoj :lol: :lol:

Sužavam svoju procjenu - ili si stvarno provokator, ili si beskrajno g... :oops:

Usput, ko te je to naložio da sam "vrsni poznavalac ustavnog prava", garant onaj stručnjak @Alfons :lol:

Tebi je izgleda novinski pamflet iz Oslobođenja relevantna informacija :lol: "Novina kojoj se vjeruje" :D
Last edited by poznanik on 01/04/2011 21:26, edited 1 time in total.
zonbirile

#7979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zonbirile »

žalosno je slaviti "pobjedu" jednih,odustajanje trećih,gubitak drugih u zemlju u kojoj još malo ništa neće biti važno.I Lasanž tako misli.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ne radi se o meni već o ovom imenovanju. Dakle, kako ti kao vrsni poznavalac Ustavnog prava gledaš na ova imenovanja uzimajući u obzir da smo u pravnom vakumu a da se "gordijev čvor" nije raspetljao?
Izgleda Zlatko sve zarazio narcisoidnošću, čuj "o tebi..." :lol: :lol: Ti kao i ona @vanilla - tema o njoj :lol: :lol:

Sužavam svoju procjenu - ili si stvarno provokator, ili si beskrajno g... :oops:

Usput, ko te je to naložio da sam "vrsni poznavalac ustavnog prava", garant onaj stručnjak @Alfons :lol:

Tebi je izgleda novinski pamflet iz Oslobođenja relevantna informacija :lol: "Novina kojoj se vjeruje" :D

Image
Alfons Kauders

#7981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

poznanik wrote:

sta si se ti natakario na mene covjece? haman imas traume od prosli put? :-)

ja lijepo rekoh da nisam nikakav strucnjak, ali sve je to relativno... za profesore ustavnog prava nisam, ni za ohr, ni za sudije ustavnog suda...

ali za tebe sam bog otac, u najmanju ruku... :D
zonbirile

#7982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zonbirile »

Alfons Kauders wrote:
poznanik wrote:

ja lijepo rekoh da nisam nikakav strucnjak, ali sve je to relativno... za profesore ustavnog prava nisam, ni za ohr, ni za sudije ustavnog suda...

----------------------------------------------
ccc,ne odaji se
poznanik

#7983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:Image
Halo mlada, prikoči malo, ili bar pročitaj cijeli post, iskačeš kao lovac iz grmlja, a ne gledaš u šta pucaš - o ovome se piše
Image
Komrad

#7984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

poznanik wrote:

Ali su Slobodna Bosna i Senad Pecanin izvori relevantnih informacija?
Za i Protiv

#7985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Za i Protiv »

@Alfons druze, ja mislim da @poznanik tebe sanja... ja koje si ti komplekse tipu nabio...
I nije da mi je krivo :D

Samo nastavi, imas nasu puno podrsku :bih: :thumbup:
Država

#7986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Država »

Komrad wrote:

Ali su Slobodna Bosna i Senad Pecanin izvori relevantnih informacija?
Meni je onaj Pećanin nekada izgledao baš čovjekoliko...
poznanik

#7987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

Za i Protiv wrote:@Alfons druze, ja mislim da @poznanik tebe sanja... ja koje si ti komplekse tipu nabio... I nije da mi je krivo :DSamo nastavi, imas nasu puno podrsku :bih: :thumbup:
Kako li ti samo dolaziš do svojih famoznih zaključaka majko moja :lol: :lol: :lol: :lol: Ne da ti se divim - klanjam ti se do zemlje :lol: :lol: :lol:
video

#7988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Alfons Kauders wrote:
poznanik wrote:

Ako mu treba strave saljevati, il da pije vodu preko mashica, naci cemo mu nekog da i to odradi. Loshe bi bilo da nas i on napusti - ne bi imali koga majorizirati :D :D
plain vanilla

#7989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
plain vanilla wrote:Image
Halo mlada, prikoči malo, ili bar pročitaj cijeli post, iskačeš kao lovac iz grmlja, a ne gledaš u šta pucaš - o ovome se piše
Image
idi se malo umij i ne spominji me u raspravama u kojima ne ucestvujem :oops:
Za i Protiv

#7990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Za i Protiv »

poznanik wrote:
Za i Protiv wrote:@Alfons druze, ja mislim da @poznanik tebe sanja... ja koje si ti komplekse tipu nabio... I nije da mi je krivo :DSamo nastavi, imas nasu puno podrsku :bih: :thumbup:
Kako li ti samo dolaziš do svojih famoznih zaključaka majko moja :lol: :lol: :lol: :lol: Ne da ti se divim - klanjam ti se do zemlje :lol: :lol: :lol:
Isto kao i ti do svojih kvazianaliza :D
De ti nama malo o odlukama, pa sudovima...
faer

#7991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by faer »

Ima covjek predavanje u SAIS-u u ponedjeljak, odem malo vidjeti hoce li koju pametnu reci, pa vam se javim...[/quote]

pazi da te ne izmajorizira... :D[/quote]

:lol: :lol: :lol: :bih:
Haettenschweiler

#7992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haettenschweiler »

Maloprije povirih na poskok i dnevnik. Kuknjava, prijetnje, raspad sistema ma pravi haos.
Reko šta je ovo? HDZ odlazi na hlađenje a oni riču kao da ih neko kandžija.
Ali zato se znaju narugati Bošnjacima ono "help Baznija" i ti fazoni. :-)
bingov buraz

#7993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bingov buraz »

Haettenschweiler wrote:Maloprije povirih na poskok i dnevnik
Brzo brzo
Image
AliceInChains

#7994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

renato29 wrote:
Haettenschweiler wrote:Maloprije povirih na poskok i dnevnik. Kuknjava, prijetnje, raspad sistema ma pravi haos.
Reko šta je ovo? HDZ odlazi na hlađenje a oni riču kao da ih neko kandžija.
Ali zato se znaju narugati Bošnjacima ono "help Baznija" i ti fazoni. :-)

Ja posteno dodjem i kod Hrvata i Srba i Bosnjaka...
Za mene su svi isti...
Tuzlanska raja je uvijek bila primjer BiH! A "Haettenschweiler" ti si ocito neki od Zukorlica

Evo ti jednog od Anfilohije :mrgreen:
Dodik: "Bošnjački političari krivi što nema popisa"
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
T. C. 01/04/2011 21:13:00
image Milorad Dodik

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je da su za zastoj i krizu u BiH odgovorni stranci, kao i da će, ukoliko ove godine ne bude popisa na nivou BiH, krivicu snositi bošnjački političari. "Očito je da se u BiH ne može postići ni minimalni kompromis oko najjednostavnijih stvari. Osporavan je popis u kome bi se narod...

... izjašnjavao o nacionalnoj, vjerskoj i jezičkoj pripadnosti. Do popisa nije došlo zbog koncepta poput ovog koji zagovaraju platformaši da bi kasnije osporavajući tu vrstu izjašnjavanja obezbijedili koncept u kome će Bošnjaci biti većina i odlučivati o svemu u BiH", izjavio je Dodik za sutrašnji "Glas Srpske".

Dodik ističe da su rješenja, koja su u posljednje vrijeme donošena u BiH, "produkt i pamet stranaca", pa stoga "zastoj i krizu treba pripisati njima". On kaže da stranci u RS nisu mogli naći pukotine i poslušnike koji će urušavati Srpsku, zbog čega su sada krenuli na Federaciju BiH (FBiH).

"Možda su baš zbog toga stranci, doskora naklonjeni FBiH, počeli da rovare i proizvode dodatnu krizu. No mi ne smijemo da se uljuljkamo, jer se samo čeka trenutak da bi se nastavilo sa urušavanjem RS. Poručujem da smo spremni i da ćemo svim demokratskim sredstvima braniti interese RS", rekao je Dodik.

(Vijesti.ba/Srna)
ljubav, suzivot....uz uvazavanje Sumske rebublige/produkta etnickog ciscenja :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

bingov buraz wrote:
Haettenschweiler wrote:Maloprije povirih na poskok i dnevnik
Brzo brzo
Image
sanaderizacija
plain vanilla

#7996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

renato29 wrote:
plain vanilla wrote:
idi se malo umij i ne spominji me u raspravama u kojima ne ucestvujem :oops:
nebi bilo lose da i ti obrijes tu bradu i brkove (godine cine svoje)..onda ce zasjati pravi SDP portparol
Image
plain vanilla

#7997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

renato29 wrote:

Nesto mi ovaj tvoj smajli smrdi na neki hrvatski portal..
monitor.hr

Ipak "KRV NIJE VODA"
zar smajlici smrde? ili ti smrde hrvatski portali?
Utokkha

#7998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Utokkha »

Sve će ovo jednom biti lani. Jednoga dana, aBd:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6VDRzlgt ... re=related[/youtube]
hajducka travica

#7999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

poznanik wrote:
nosara wrote:Nije, ne dao Tito dragi... Imamovic, Kusljugic, Komsic, Niksic, Lipovaca... Ekipa koja dere guzove kojekakvim tornjacima i slicnoj cirkusadiji... :D
Ne znam da su do sada ikom i gaće skinuli, a ne guzove oderali. Vidjećemo kako će se završiti sva ova ujdurma sa formiranjem Federacije i sa HDZ. Mene ne zanima ko je na vlasti, zanima me progres, rast privrede i socijalno-ekonomski napredak. Ko god uspije da postigne bolje nego dosadašnja nesposobna vlast, a da pri tom ostane "čistih ruku" - ja ću mu čestitati i podržati ga.
hajd' bolan sta se ima vidjeti,na federlnom i drzavnom nivou bez HDZ-ova,imacete vlast u tri kantona i budite zadovoljni.
Dasi

#8000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

poznanik wrote:Kako li ti samo dolaziš do svojih famoznih zaključaka majko moja :lol: :lol: :lol: :lol: Ne da ti se divim - klanjam ti se do zemlje :lol: :lol: :lol:
Uci, uci... trebace ti :D
Locked