IRAN

Post Reply
asurbanipal

#7976 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

japin_mutapi wrote:čisti iran i svijetleća rusija na braniku čovječanstva

SAD - "veliki prijatelj" BiH i Bošnjaka. Islama i muslimana... :D

jefferson

#7977 Re: IRAN

Post by jefferson »

asurbanipal wrote:
japin_mutapi wrote:čisti iran i svijetleća rusija na braniku čovječanstva

SAD - "veliki prijatelj" BiH i Bošnjaka. Islama i muslimana... :D

Ko je procitao knjigu i dokumente Holbrookea ima se sta reci i za nase "strucnjake."
Ja koliko znam u dokumentima pise kako je Holbrooke Aliji rekao otvoreno da zauzme Prijedor i da ce Prijedor uci u sastav Federacije u tom slucaju.
Amerikanci, a posebno Peter Galbraith su otvoreno rekli da su se zajebali, ono, pogrjesili. Skontali da su ispali papci.
AI i jarani mu nikad nisu priznali da su napravili bilo kakvu gresku, uvijek im je neko drugi kriv bio!
pirpa

#7978 Re: IRAN

Post by pirpa »

Challenger__

#7979 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Challenger__ dana 26/11/2013 23:22 wrote:
SAD su odavno prazna politička ljuštura čije sadržaje uglavnom kreira AIPAC. Tim prije je ovaj sporazum ravan čudu, koje će AIPAC (koji kontroliše većinu u oba doma Kongresa) probati minirati u narednom periodu, na ovaj ili onaj način. Zato je potrebano strpljenje, mudrost i oprez, prije svega.
- Da ovo upozorenje potkrijepim svježim izvještajem u kojem se govori da je AIPAC u tihoj ofanzivi, organizujući "spontano okupljanje" protivnika detanta u Kongresu, sa ciljem da Iranu nametnu nove sankcije i tako torpeduju pregovore, a samim tim potkopaju temelje regionalnog i svjetskog mira:

- La discrétion de l’AIPAC et la chevauchée iranienne
Challenger__

#7980 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Da li su SAD veliko, debelo, u razvoju i intelektu opasno zaostalo dijete koje nije u stanju da samo donosi odluke ili zrela nacija, vidjećemo za nekoliko mjeseci.

Tada će biti sasvim jasno da li su giga-dron u rukama (manje-više jednog) lobija ili odrasla, odgovorna nacija.
snaga_znanja

#7981 Re: IRAN

Post by snaga_znanja »

Sta sve covjek nece dozivjeti ako malo duze pozivi. Od kompletnog svrsavanja na eventualni sukob SAD.a i Irana, pa price kako ce Iran pokoriti zlu cionisticku masineriju do toga da je Iran cionisticka marioneta.

Sve sam vidio idem bacit drkicu i na spavanje. :lol:
budza

#7982 Re: IRAN

Post by budza »

iran dominise svetskom politickom scenom.
svaka cast na principijalnosti.
lajkujMe

#7983 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Ja iskreno mislim da Iran samo kupuje vrijeme, dosada su se retoricki borili s USA ali su u biti jos uvijek mali pas koji voli da laje i to sve strane znaju. Sacekajte dok Iran naraste u velikog vucijaka pa ima cime da se odbrani. Oni su samo malkice bolje naoruzani nego Irak u vrijeme Sadama Huseina a svi znamo sta se desilo snjim, USA blickrig sravnio taj rezim u roku od 16 dana.

Ja mislim da Iran jednostavno ceka dalji rast Kine i uspostavljanje boljih odnosa s njima, ocekuju da se Rusija polako digne iz Dubokog sna. I da njihovi inzinjeri imaju vise vremena u razvoju novih odbranbenih tehnologija koji bi povecali vojnu moc Irana.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7984 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

lajkujMe wrote:Ja iskreno mislim da Iran samo kupuje vrijeme, dosada su se retoricki borili s USA ali su u biti jos uvijek mali pas koji voli da laje i to sve strane znaju. Sacekajte dok Iran naraste u velikog vucijaka pa ima cime da se odbrani. Oni su samo malkice bolje naoruzani nego Irak u vrijeme Sadama Huseina a svi znamo sta se desilo snjim, USA blickrig sravnio taj rezim u roku od 16 dana.

Ja mislim da Iran jednostavno ceka dalji rast Kine i uspostavljanje boljih odnosa s njima, ocekuju da se Rusija polako digne iz Dubokog sna. I da njihovi inzinjeri imaju vise vremena u razvoju novih odbranbenih tehnologija koji bi povecali vojnu moc Irana.
upravo je to moment koji će dovesti do vojnog sukoba iliti vojnog riješenja problema
Martinez_

#7985 Re: IRAN

Post by Martinez_ »

Challenger__ wrote:
Challenger__ dana 26/11/2013 23:22 wrote:
SAD su odavno prazna politička ljuštura čije sadržaje uglavnom kreira AIPAC. Tim prije je ovaj sporazum ravan čudu, koje će AIPAC (koji kontroliše većinu u oba doma Kongresa) probati minirati u narednom periodu, na ovaj ili onaj način. Zato je potrebano strpljenje, mudrost i oprez, prije svega.
- Da ovo upozorenje potkrijepim svježim izvještajem u kojem se govori da je AIPAC u tihoj ofanzivi, organizujući "spontano okupljanje" protivnika detanta u Kongresu, sa ciljem da Iranu nametnu nove sankcije i tako torpeduju pregovore, a samim tim potkopaju temelje regionalnog i svjetskog mira:

- La discrétion de l’AIPAC et la chevauchée iranienne
Detant je posledica svesti o silaznoj putanji u kojoj je Amerika. Očajnički pokušaj da se Iran privuče na američku stranu i izvadi iz zagrljaja Kine i Rusije. Do juče su Amerikanci pretili ratovima neposlušnima danas ih moljakaju.
Co0l

#7986 Re: IRAN

Post by Co0l »

Procita l' se sta drugo osim sahartv-a :-D
nikad_vise

#7987 Re: IRAN

Post by nikad_vise »

BosnianTV - Zamjenik komandanta Generalštaba Oružanih snaga Islamske Republike Iran, general sejjid Masud Džezajeri, je rekao da je izjava američkog predsjednika Baraka Obame o velikom broju američkih specijalaca i marinaca u regionu Bliskog istoka i njihovom velikom uticaju u regiji, daleko od stvarnosti i da predstavlja vic godine.
U reakciji na prijetnje čelnika američke administracije na temu svih opcija na stolu, general Džezajeri je rekao: „Riječi američkog predsjednika i njegovog ministra vanjskih poslova o opcijama na stolu u odnosu na Iran, pretvorile su se u temu dnevnih šala koje na ulicama prepričavaju djeca širom Irana.“ On je dodao: „Svi američki vojnici u regionu se nalazi u mreži oružanih snaga IR Iran, i u slučaju bilo kakve greške od strane američkih snaga, ovaj dio svijeta će se za njih pretvoriti u pakao.“
„Riječi američkog predsjednika Obame o broju, stručnosti i spremi američkih vojnika u regionu Bliskog istoka, te njihove uticajnosti na kretanjima i dešavanjima u ovom dijelu svijeta su zaista nestručne, daleko od stvarnosti, tako da su mogu smatrati vicem godine“, rekao je general Džezajeri i dodao: „Američki građani već odavno sumnjaju u izjave svog predsjednika i državnih zvaničnika, a ako bi samo malo sačekali i razmislili o njegovim tvrdnjama, ubrzo bi i sami mogli da otkriju o kakvim se velikim lažima govori.“
:lol: :lol: :lol:
Chaush

#7988 IRAN

Post by Chaush »

IRIB- Nakon ženevskog dogovora o ukidanju petrohemijskih sankcija Islamskoj Republici Iran, prvi proizvodi su iz Irana uvezeni u Italiju.
Kako danas prenosi Mehr, četiri mjeseca nakon Ženevskog sporazuma između Irana i Grupe 5+1, krenule su prve isporuke u Evropsku uniju.
Kako govore izvještaji prva petrohemijska isporuka teška oko 25 hiljada tona je isporučena Italiji te se očekuju nove isporuke drugim zemljama Evropske unije.
Do prije sankcija Iran je nakon Kine bio prvi izvoznik petrohemijskih proizvoda evropskim zemljama.
udar 99

#7989 Re: IRAN

Post by udar 99 »

bez obzira sto se pregovori i detant izmedju Irana i "zapada" uspjesno nastavlja
Izraelski extremisti se spremaju za rat ,negiraju bilo kakav napredak i ne priznaju bilo kakve diplomatske napore za mir , vec se spremaju za napad na Iran i bez USA
( naravno i kukavicki , kako to vec rade , misle isprovicirati i USA -NATO flotu u Persijskome zaljevu da ratuje za njih )
IDF ce dobiti 2,9 milijarde dolara u 2014 da se spremi za rat sa Iranom
Iranci sada treba da iskoriste frku oko Ukrajine i ne zale pare i nabave S-300 i ostale "igracke" ( ukljucujuci i krstarece projektile) i da se takodjer intenzivno spremaju za agresiju na njihovu zemlju
ne vazi vise bilo koji medjunarodni zakoni i povelje , vec ?
use' i u svoje kljuse , snalaziti se i pripremati , da zestoko uzvrate na agresiju ;

http://www.informationclearinghouse.inf ... e38008.htm
salik79

#7990 Re: IRAN

Post by salik79 »

Iran, uz Rusiju, Kinu i SAD posjeduje najveci broj balistickih raketa, sto samo po sebi odvraca svakog potencijalnog agresora od nakana. Inace bi Iran davno zadesila sudbina Afganistana, Iraka, Libije...
sumirprimus

#7991 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:Iran, uz Rusiju, Kinu i SAD posjeduje najveci broj balistickih raketa, sto samo po sebi odvraca svakog potencijalnog agresora od nakana. Inace bi Iran davno zadesila sudbina Afganistana, Iraka, Libije...
i tako iran rame uz rame bjelosvejckim velikanima...
analize jebo,farida zakariu... :evil:
salik79

#7992 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:Iran, uz Rusiju, Kinu i SAD posjeduje najveci broj balistickih raketa, sto samo po sebi odvraca svakog potencijalnog agresora od nakana. Inace bi Iran davno zadesila sudbina Afganistana, Iraka, Libije...

Ovo je podatak "Medjunarodnog instituta za strategijske studije" (IISS), izvoli pa provjeri. Kako ti, inace, objasnjavas navrat-nanos agresiju na Irak, prvog susjeda Irana, docim Iran uvijek ostaje na lajanju uz vjetar i pokusaju proxy agresije putem vec spomenutog susjeda (i to prije 34 godine, kada je danasnji Iran bio tek u povoju i vojno neuporedivo slabiji nego sto je to danas)?
sumirprimus

#7993 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:

Ovo je podatak "Medjunarodnog instituta za strategijske studije" (IISS), izvoli pa provjeri. Kako ti, inace, objasnjavas navrat-nanos agresiju na Irak, prvog susjeda Irana, docim Iran uvijek ostaje na lajanju uz vjetar i pokusaju proxy agresije putem vec spomenutog susjeda (i to prije 34 godine, kada je danasnji Iran bio tek u povoju i vojno neuporedivo slabiji nego sto je to danas)?
eeee irak nafta? :evil:
mirsek

#7994 Re: IRAN

Post by mirsek »

Eeee, Iran je treci ili 4 po rezervama nafte u svijetu i prepuni su prirodnog plina. Znaci puuuno vise nego sto ga ima Irak.Da ne spominjem koliko je geostrateski vazniji od Iraka.Vrlo primamljiv mamac za svakog kapitalistickog imperijalistu.
ALIII, ne lezi vraze 70-80 miliona fanaticnih domoljuba plus jedan od najvecih raketnih kapaciteta na svijetu kojim moze gadjati oko sebe i do 3000 km obecava i garantira mir uz povremeno lajanje cionista i dogs of war iz americke administracije.
sumirprimus

#7995 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

ee ja mislim da im ove najnovije bace i do 6000..u stvari 6 i po...
salik79

#7996 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote: Ovo je podatak "Medjunarodnog instituta za strategijske studije" (IISS), izvoli pa provjeri. Kako ti, inace, objasnjavas navrat-nanos agresiju na Irak, prvog susjeda Irana, docim Iran uvijek ostaje na lajanju uz vjetar i pokusaju proxy agresije putem vec spomenutog susjeda (i to prije 34 godine, kada je danasnji Iran bio tek u povoju i vojno neuporedivo slabiji nego sto je to danas)?
eeee irak nafta? :evil:
Aaahaaaaaa, to je to, Iran je slab s naftom i prirodnim plinom. Vidis, to mi nikad ne bi naumpalo. :D
sumirprimus

#7997 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Aaahaaaaaa, to je to, Iran je slab s naftom i prirodnim plinom. Vidis, to mi nikad ne bi naumpalo. :D
ko to kaze?i kako covjek sad da polemise?
prvo i prvo,koliko koja zemlja tacno ima rezervi to je tek za diskusiju...
ako razumijes o cemu govorim...
objektivno zaslijepljeni ste tom nekom imaginarnom vojnom moci irana...spasioca bliskog istoka,muslimana,palestine,zakletog neprijatelja cionizma,izraela,amerike,kapitalizma,itd,etc...
salik79

#7998 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
ko to kaze?i kako covjek sad da polemise?
prvo i prvo,koliko koja zemlja tacno ima rezervi to je tek za diskusiju...
ako razumijes o cemu govorim...
objektivno zaslijepljeni ste tom nekom imaginarnom vojnom moci irana...spasioca bliskog istoka,muslimana,palestine,zakletog neprijatelja cionizma,izraela,amerike,kapitalizma,itd,etc...

De se onda vrati i pokusaj, meni laiku, u par kratkih crta smisleno odgovoriti na pitanje. Ali, pazi, bas smisleno!
salik79

#7999 Re: IRAN

Post by salik79 »

kultivator wrote:dalekometne iranske rakete do sada su padale samo po muslimanima Sirije a nikako i nijedna po cionističkom Izraleu..dakle Iranci su lažljivi licemjerni gadovi.. :zzzz:
Dalekometne iranske rakete nikada nisu padale ni po kome, a pogotovo ne po muslimanima Sirije, sto implicira da se radi o klasicnoj autoprojekciji pri spominjanju iranske nacije.
Last edited by salik79 on 20/03/2014 11:23, edited 1 time in total.
sumirprimus

#8000 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

:lol: :lol:
cuj sad,kao smisleno.ono kao dikreditacija sagovornika,ovim najnovijim raketama sto lete i po 12 hiljada milja..ajde neka... :thumbup:
ocu reci krhko je znanje ko i vojna moc irana,a jos krhkiji ti podaci o rezervama nafte po svijetu,koje ste bog zna odakle pokupili... :D
Post Reply