Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
- madesa
#7976 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
je li svake gdoine treba to ciscenje ?
- piplica
- Grijem se na: Ćumur
#7977 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Masina 15000e!Maraschino wrote:satnica 75km
Napokon, treba se i platiti kvalitetno uradjen posao.
I ti platis 70km
- piplica
#7978 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ovisi koliko koristis uredjaj, i za sta ga koristis, grijanje ili hladjenje?madesa wrote:je li svake gdoine treba to ciscenje ?
- madesa
#7979 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
grijanjepiplica wrote:Ovisi koliko koristis uredjaj, i za sta ga koristis, grijanje ili hladjenje?madesa wrote:je li svake gdoine treba to ciscenje ?
- piplica
#7980 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Onda itekako treba.madesa wrote:grijanjepiplica wrote:Ovisi koliko koristis uredjaj, i za sta ga koristis, grijanje ili hladjenje?madesa wrote:je li svake gdoine treba to ciscenje ?
- piplica
#7981 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ja svoje u sezoni grijanja cistim svake sedmice, filtere.madesa wrote:grijanjepiplica wrote:Ovisi koliko koristis uredjaj, i za sta ga koristis, grijanje ili hladjenje?madesa wrote:je li svake gdoine treba to ciscenje ?
Na kraju svake sezone detaljno.
- Maraschino
#7982 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
To samo radi dojma lupis 15000€ i to ne KM nego €piplica wrote:Masina 15000e!Maraschino wrote:satnica 75km
I ti platis 70km
https://goodwaybenelux.nl/en/producten/coil-cleaning/
Budi posten pa nam postavi tu masinu od 15000 da se kao covjek izvinem sto sam vas uvrijedio i ponizio.
Svo palamudjenje smatrat cu kao kod mehanicara kada ti prodaje maglu.
- piplica
#7983 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
ako haso procita neka postavi.Maraschino wrote:To samo radi dojma lupis 15000€ i to ne KM nego €piplica wrote:Masina 15000e!Maraschino wrote:satnica 75km
I ti platis 70km
Budi posten pa nam postavi tu masinu od 15000 da se kao covjek izvinem sto sam vas uvrijedio i ponizio.
https://hydrokleen.com.au/home/
- piplica
#7984 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
lapsus je, KM, ne E.Maraschino wrote:To samo radi dojma lupis 15000€ i to ne KM nego €piplica wrote:Masina 15000e!Maraschino wrote:satnica 75km
I ti platis 70km
- Maraschino
#7985 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
piplica wrote: lapsus je, KM, ne E.
znao sam da si pretjerao a nije problem da nam postavis i tu od 15.000Km
ja sam jednu nasao takvu teska 220kg pa se bas pitam jel nas Haso takvu valja da ocisti obicnu klimu.
Otisli smo daleko sa ovim. Smatram da je ugradnja klime 150KM puno za 2 sata posla.
Ciscenje, kako se ko dogovori a na kraju je, koliko para toliko muzike. Hoces samo povrsinsko to je 30-40KM a dubinsko malo skuplje.
Eto, to je to.
- haso hasic
- Grijem se na: Fujitsu waterstage
#7986 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
http://hydrokleenglobal.com/information-package
Sifra:global
Evo tu se vidi koliko kosta ova oprema za ciscenje
Sifra:global
Evo tu se vidi koliko kosta ova oprema za ciscenje
-
doboj71
#7987 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Maraschino wrote:piplica wrote: lapsus je, KM, ne E.
znao sam da si pretjerao a nije problem da nam postavis i tu od 15.000Km
ja sam jednu nasao takvu teska 220kg pa se bas pitam jel nas Haso takvu valja da ocisti obicnu klimu.
Otisli smo daleko sa ovim. Smatram da je ugradnja klime 150KM puno za 2 sata posla.
Ciscenje, kako se ko dogovori a na kraju je, koliko para toliko muzike. Hoces samo povrsinsko to je 30-40KM a dubinsko malo skuplje.
Eto, to je to.
Dobri neki majstori sto ih ugrade za dva sata.Ako dvojica rade ,onda i nekako .Da li koriste vacuum pumpu ,ili ne ? zar se ne treba cekati 15 tak minuta ,da se provjeri pusta li negdje?
- haso hasic
#7988 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Dobri neki majstori sto ih ugrade za dva sata.Ako dvojica rade ,onda i nekako .Da li koriste vacuum pumpu ,ili ne ? zar se ne treba cekati 15 tak minuta ,da se provjeri pusta li negdje?[/quote]
Evo treca danas namontirana i dvije popravljene i jos stignem u pauzi ucestvovati u ovoj temi.
Kazu da se svaka skola placa ali evo kad vec pitas da odgovorim.
Ako imas neku bezveznu vakum pumpu ili sto vidim da neki koriste cak i stari kompresor od frizidera da naprave vakum,onda treba vremena da se vakumira.
15 min se ceka kad imas analogne manometre ali ni tad se ne moze vidjeti ako je bas malo pustanje.
Licno imam vakum pumpu REFCO RL-8,najveca i najskuplja iz njihove ponude.Manometre imam digitalne TESTO 550 i vakumetar digitalni mikronski TESTO 552.
Kad napravim vakum iskljucim i dok spojim kablove on pokaze da li uvlaci negdje.
Za par minuta pokaze da li je ok.
Vidim ovaj ispred je napisao da neko montira za 70 KM.
Imate danas "majstore"koji razvode elektro instalaciju,vodovod,centralno grijanje,kanalizaciju i usput nabace i poneku klimu.
Imam ih i ovdje takvih idem za njima popravljati jer kad ga zovnete da ne hladi samo vam kaze ja postavljam, ja ne popravljam.
Ali eto bitno da je jeftin.
Evo treca danas namontirana i dvije popravljene i jos stignem u pauzi ucestvovati u ovoj temi.
Ako imas neku bezveznu vakum pumpu ili sto vidim da neki koriste cak i stari kompresor od frizidera da naprave vakum,onda treba vremena da se vakumira.
15 min se ceka kad imas analogne manometre ali ni tad se ne moze vidjeti ako je bas malo pustanje.
Licno imam vakum pumpu REFCO RL-8,najveca i najskuplja iz njihove ponude.Manometre imam digitalne TESTO 550 i vakumetar digitalni mikronski TESTO 552.
Kad napravim vakum iskljucim i dok spojim kablove on pokaze da li uvlaci negdje.
Imate danas "majstore"koji razvode elektro instalaciju,vodovod,centralno grijanje,kanalizaciju i usput nabace i poneku klimu.
Imam ih i ovdje takvih idem za njima popravljati jer kad ga zovnete da ne hladi samo vam kaze ja postavljam, ja ne popravljam.
-
doboj71
#7989 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Haha.dobar si.cim si pomenuo mikrone, ok je.znas o cemu govoris.
- Maraschino
#7990 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
haso hasic wrote: Evo treca danas namontirana i dvije popravljene i jos stignem u pauzi ucestvovati u ovoj temi.
Igrom slucaja znam odakle si pa ne bih da upisem komentar iz postovanja prema tom narodu.
- piplica
#7991 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Sta ovo treba da znaci?Maraschino wrote:haso hasic wrote: Evo treca danas namontirana i dvije popravljene i jos stignem u pauzi ucestvovati u ovoj temi.
Ali eto bitno da je jeftin.![]()
![]()
Igrom slucaja znam odakle si pa ne bih da upisem komentar iz postovanja prema tom narodu.
- haso hasic
#7992 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I ja bi volio znati.
- Maraschino
#7993 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Necu da ulazim u diskusiju oko cijena.
- zlo zlo
#7994 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
neću iz poštovanja, daj me nemoj, kad si već uvrijedio čoeka, a jesi (imam 10+ godina iskustva u prepoznavanju uvreda) barem budi muško i napiši što ga vrijeđaš
ja bi te kod sebe banovala ne zbog uvrede nego jer kad već vrijeđaš što ne pljuneš u facu

ja bi te kod sebe banovala ne zbog uvrede nego jer kad već vrijeđaš što ne pljuneš u facu
- Maraschino
#7995 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
o cemu ti zlo zivota ti?
gdje ja vrijedjam nekoga?
gdje ja vrijedjam nekoga?
- zlo zlo
#7996 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
O bureku sa sirom 
- Maraschino
#7997 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
bez jogurta nista. 
- haso hasic
#7998 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Zlo zlo vidim i ja da covjek ima neki problem sa mnom ali njegov problem.
Ovdje ima dosta forumasa kojima sam ugradivao klime i koji su prenijeli svoja iskustva.Ako neko od njih napise da nesto nisam dobro uradio ,da nije zadovoljan sa mojom uslugom ili da moze dobiti bolju od drugog majstora to priznam.
Ovdje ima dosta forumasa kojima sam ugradivao klime i koji su prenijeli svoja iskustva.Ako neko od njih napise da nesto nisam dobro uradio ,da nije zadovoljan sa mojom uslugom ili da moze dobiti bolju od drugog majstora to priznam.
- zlo zlo
#7999 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
budući da je ovo jedna od rijetkih tema koju redovno provjerim, mogu sa sigurnošću reći da ti je svaki post korektan u ovoj temi, tako da i mene čudi. 
- Maraschino
#8000 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Haso brate, gdje ja napisa ista ruzno o tebi i tvom radu?haso hasic wrote:Zlo zlo vidim i ja da covjek ima neki problem sa mnom ali njegov problem.
Jedina zamjerka je cijena a o kvalitetu ja ne mogu i necu da ulazim na ovakav(virtuelan)nacin.